Dodaj do ulubionych

Aqua di Roma

30.04.04, 17:49
Co myślicie o tym zapachu? Jak ma się on do klasycznej Romy?
Obserwuj wątek
    • coralin Re: Aqua di Roma 30.04.04, 20:08
      graza4 napisała:

> Jak ma się on do klasycznej Romy?

Tak jak Gio ma się do Aqua di Gio czyli niepodobne. A tak a propos to Aqua di
      Roma jest podobna do Aqua di Gio. Czyli trochę kwiatków, jakiś owoc i wodne
      nuty:)
      • luloo1 Re: Aqua di Roma 30.04.04, 23:20
        Roma klasyczna to taki miodowy ulepek podprawiony pudrem. Jeśli eau de podobne
        jest do AdG Armaniego, to faktycznie coś zupełnie innego niż klasyka.
        • ashanti5 Re: Aqua di Roma 03.05.04, 09:11
          Miodowy ulepek???
          A mi sie podobaja (mowa o klasycznej Romie). Własnie wróciłam do nich na
          moment, bo dostałam miniaturkę. Przypominaja mi drugi rok studiów i pewien
          romans :)
          Przy okazji napomknę o Romie dla męzczyzn. Jest bardzoe waniliowa nieporawdaż?
          Uzywałam ich moja koleżanka, na której pachniały znakomicie i nigdy w zyciu bym
          nie powiedziała, ze sa to meskie perfumy.
        • kkml_mav Re: Aqua di Roma 03.05.04, 10:17
          Hej - powiedzcie mi cos o tym Gio. Bo mlody w tej dziedzinie jestem. Jak
          wyglada flakonik, jaki jest zapach, podobny do adg? wiecej szczegolow prosze
          • ashanti5 Re: Aqua di Roma 03.05.04, 10:57
            trochę się zaplątałam...rozmawiamy o Romie Laury Biagotti?
            • kkml_mav Re: Aqua di Roma 03.05.04, 11:00
              ja zapytalem sie o gio armaniego bo go w perfumeri nie widzialem do kupienia
              • luloo1 Gio damskie 03.05.04, 18:02
                Gio klasyczny jest faktycznie całkiem zapomnianą linią.Nie można już ich kupić.
                Nie mam pojęcia, czy był kiedyś męski odpowiednik Gio. Jednak damskie to dla
                mnie klasyka w bardzo dobrym stylu. Genialne na wieczorne wyjącia, kolor płynu
                ciemnobrązowy, buteleczka taka sama jak w Aqua di Gio.Dla mnie jest synonimem
                elegancji, szyku, prostoty. Zapach ma piękną ambrę, jest też ylang-ylang
                (afrodyzjak), jaśmin, brzoskwinia, szałwia. Jest zdecydowany i mocny, bardzo
                intensywny i trwały. Dość wyjątkowy. Można kupić jeszcze Gio w jednym z
                internetowych sklepów (100 ml ok. 300 zł).O ile pamiętam wyszedł w wersji
                edp.Jest jedynym chyba zapachem Armaniego, który cenię za klasę, idealnie
                pasującą do jaskrawej czerwieni:)
                • perfumiarz Re: Gio damskie 05.05.04, 13:52
                  A ja mam pytanie gdzie można znaleźć tę nową Romę??? Bo w Sephorze nie
                  widziałem. sniff.. :)
                  • luloo1 Re: Gio damskie 05.05.04, 13:54
                    Widziałam jedynie w sklepie internetowym:)Pewnie najpierw będzie w Sephorze.
                • elve Re: Gio damskie 05.05.04, 16:50
                  hm, u nas w Sephorze jest Gio, jak najbardziej, ale tylko w największej
                  pojemności. Przepiękny zapach, mocny, słodki, kwiatowy, z głębią, lepszy od
                  Poeme - dla mnie - bo mniej mdły, choć klasa podobna.
                  • ta Re: Gio damskie 05.05.04, 18:21
                    Bardzo proszę o dokładniejsze dane, gdzie można zdobyć klasyczne GIO ?

Ta_
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka