graza4 30.04.04, 17:49 Co myślicie o tym zapachu? Jak ma się on do klasycznej Romy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coralin Re: Aqua di Roma 30.04.04, 20:08 graza4 napisała: > Jak ma się on do klasycznej Romy? Tak jak Gio ma się do Aqua di Gio czyli niepodobne. A tak a propos to Aqua di Roma jest podobna do Aqua di Gio. Czyli trochę kwiatków, jakiś owoc i wodne nuty:) Odpowiedz Link
luloo1 Re: Aqua di Roma 30.04.04, 23:20 Roma klasyczna to taki miodowy ulepek podprawiony pudrem. Jeśli eau de podobne jest do AdG Armaniego, to faktycznie coś zupełnie innego niż klasyka. Odpowiedz Link
ashanti5 Re: Aqua di Roma 03.05.04, 09:11 Miodowy ulepek??? A mi sie podobaja (mowa o klasycznej Romie). Własnie wróciłam do nich na moment, bo dostałam miniaturkę. Przypominaja mi drugi rok studiów i pewien romans :) Przy okazji napomknę o Romie dla męzczyzn. Jest bardzoe waniliowa nieporawdaż? Uzywałam ich moja koleżanka, na której pachniały znakomicie i nigdy w zyciu bym nie powiedziała, ze sa to meskie perfumy. Odpowiedz Link
kkml_mav Re: Aqua di Roma 03.05.04, 10:17 Hej - powiedzcie mi cos o tym Gio. Bo mlody w tej dziedzinie jestem. Jak wyglada flakonik, jaki jest zapach, podobny do adg? wiecej szczegolow prosze Odpowiedz Link
ashanti5 Re: Aqua di Roma 03.05.04, 10:57 trochę się zaplątałam...rozmawiamy o Romie Laury Biagotti? Odpowiedz Link
kkml_mav Re: Aqua di Roma 03.05.04, 11:00 ja zapytalem sie o gio armaniego bo go w perfumeri nie widzialem do kupienia Odpowiedz Link
luloo1 Gio damskie 03.05.04, 18:02 Gio klasyczny jest faktycznie całkiem zapomnianą linią.Nie można już ich kupić. Nie mam pojęcia, czy był kiedyś męski odpowiednik Gio. Jednak damskie to dla mnie klasyka w bardzo dobrym stylu. Genialne na wieczorne wyjącia, kolor płynu ciemnobrązowy, buteleczka taka sama jak w Aqua di Gio.Dla mnie jest synonimem elegancji, szyku, prostoty. Zapach ma piękną ambrę, jest też ylang-ylang (afrodyzjak), jaśmin, brzoskwinia, szałwia. Jest zdecydowany i mocny, bardzo intensywny i trwały. Dość wyjątkowy. Można kupić jeszcze Gio w jednym z internetowych sklepów (100 ml ok. 300 zł).O ile pamiętam wyszedł w wersji edp.Jest jedynym chyba zapachem Armaniego, który cenię za klasę, idealnie pasującą do jaskrawej czerwieni:) Odpowiedz Link
perfumiarz Re: Gio damskie 05.05.04, 13:52 A ja mam pytanie gdzie można znaleźć tę nową Romę??? Bo w Sephorze nie widziałem. sniff.. :) Odpowiedz Link
luloo1 Re: Gio damskie 05.05.04, 13:54 Widziałam jedynie w sklepie internetowym:)Pewnie najpierw będzie w Sephorze. Odpowiedz Link
elve Re: Gio damskie 05.05.04, 16:50 hm, u nas w Sephorze jest Gio, jak najbardziej, ale tylko w największej pojemności. Przepiękny zapach, mocny, słodki, kwiatowy, z głębią, lepszy od Poeme - dla mnie - bo mniej mdły, choć klasa podobna. Odpowiedz Link
ta Re: Gio damskie 05.05.04, 18:21 Bardzo proszę o dokładniejsze dane, gdzie można zdobyć klasyczne GIO ? Ta_ Odpowiedz Link