Dodaj do ulubionych

Hot Couture

16.05.04, 22:07
Spsikałam się parę dni temu i bardzo mi podszedł. No i teraz nie wiem, czy
brać EDT czy EDP (jedną mam na lewej a druga na prawdej ręce i sama nie wiem -
obie coś w sobie mają) - która fajniej się nosi? Jakie macie doświadczenia?
Może któraś się łatwiej nudzi, może jedna jest bardziej uniwersalna, a druga
pasuje na jakieś specjalne okazje? Napiszcie, jak Wam z nimi... Doradźcie :)
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Hot Couture 17.05.04, 11:36
      Tu skorzystam z dosw. swojego przy wachaniu i sprzedazy, no i z opinii mojej
      mamy- ktora ma EdP i mala EdT ( jak sie zdecydujesz na zakup- poluj na zestawy-
      sa czesto w Gd i to w obu wersjach EdT i EdP z balsamem i zelem ).
      EdT to lzejsza, ale jednak trwala koncentracja, bazuje na oryginale- a jej
      charakter buduje wiecej slynnych malinowych nut. Uniwersalna, pasuje bardziej
      na codzien i ciepla pore- EdP jest ciezsza, slodsza i bardziej rozana, a potem
      pizmowa na koncu- latwo przedawkowac, a sprawdzi sie i na wieczor, zwlaszcza
      przy uzyciu balsamu ( naprawde mocny i pielegnujacy).
      Stawialbym albo na sama EdP albo ewent. na EdT polaczonej z linia do ciala.
      • szczekuszka Re: Hot Couture 17.05.04, 11:43
        Poniewaz lubie mocne perfumy, sama sie nad tym zastanawiam. Na mojej skorze
        bardzo dluga utrzymuje sie pierwsza nuta, prawie nimi oddycham. Czasami zbytnio
        mnie to przytlacza. Tak samo jest przy HC. Jesli mam sie decydowac, to wybieram
        EdT, poniewaz mam juz pare zapachow tej firmy i wiem, ze EdT to takze mocne i
        wyraziste zapachy.
    • addinka Re: Hot Couture 17.05.04, 11:56
      moja 19 letnia siostra używa edt i jest na niej niesamowicie wręcz trwały,
      pachnie mocno, wyraziście przez cały dzień, używa tego zapachu codziennie,
      nawet teraz jak jest ciepło i choć jest to zapach intensywny, nie męczy,
      uniwersalny na dzień i na wieczór; nie znam niestety wersji edp i nie wyobrażam
      sobie, że może być jeszcze trwalsza i mocniejsza od edt, bo ta naprawdę jest
      super trwała -po raz pierwszy czuję na siostrze jakikolwiek zapach i to
      wieczorem, a perfumuje się tylko raz rano, na pewno jest godny polecenia,
      piękny !!! czy wszystkie zapachy Givenchy są tak trwałe ?
      • szczekuszka Re: Hot Couture 17.05.04, 12:02
        >czy wszystkie zapachy Givenchy są tak trwałe ?

Trwale i wydajne:). Ja mam Organze, Ekstravagance, in to the blue i sa to
        bardzo trwale zapachy. To moja ulubiona marka, jesli chodzi o perfumy:).
        • addinka Re: Hot Couture 17.05.04, 12:22
          no właśnie mam chrapkę na Extravagance !!!
    • renia30 Re: Hot Couture 17.05.04, 12:54
      Miałam ten sam dylemat i wybrałam EDT. Jest to zapach, za który zwykle zbieram
      komplementy od pań i panów. Bardzo trwały, słodki ale nie mdły, chyba mój
      ulubiony. Mam już 2 butelkę i zawsze do niego wracam. Już się nie moge doczekać
      jak dzisiaj w domu sobie go przypomnę - za sprawą twojego posta :o)
      r
    • addinka do szczekuszki ! 17.05.04, 14:32
      Szczekuszko !
      nie chcę się wcinać w wątek elve - (przepraszam), więc napisałam do Ciebie na
      maila gazetowego
    • coralin Re: Hot Couture 17.05.04, 18:01
      Ja polecam EDP, ale to na chłodniejsze pory. Wydaje mi sie że wraz z EDT i My
      Couture Givenchy poszedł w stronę banalnej słodyczy, nijakości. EDP są bardziej
      suche, głębsze. Niezwykłe. Nosi się świetnie.
      • addinka Re: Hot Couture 17.05.04, 19:14
        No właśnie, a jak pachną My Couture, z opisu bardzo ciekawie, ale sugerujesz
        Coralin, że to taki słodki ulepek jest? A ja myślałam, że to są świeże,
        kwiatowe perfumy.
        • coralin Re: Hot Couture 17.05.04, 19:21
          Nie, My couture nie są słodkie jak ulepek, są delikatne . Banalne i tyle.
    • elve Re: Hot Couture 17.05.04, 20:05
      wyobraźcie sobie, że edt czuję do tej pory - i jest super! a edp zniknęła bez
      śladu! taką mam chemię - chyba owoce w orientalnym koktailu brzmia na mnie
      dłużej niż samotne przyprawy z piżmem choćby nie wiem jak bogatej bazy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka