Dodaj do ulubionych

Sexy Grafity

08.06.04, 07:10
Ups nawet nie wiem jak to sie pisze

zapach bardzo słodki - truskawkowy ;)
znalazłam ten zapach w rozlewni wód NICOLE - i zakochałam się - czy oryginał
jest trwały? tak właściwie czego to jest mieszanka - ja upieram sie przy
truskawkach - , pomocy - jestem zielona w perfumach - do tej pory uzywałam
tylko dezodorantów ( aż wstyd się przyznać - bo 30 na karku)
Obserwuj wątek
    • luloo1 Re: Sexy Grafity 08.06.04, 07:20
      Tę Escadę ciężko kupić, bo to sezonówka chyba sprzed 2 lat (?). Pocieszające
      jest jednak to, że każda Escada pachnie prawie identycznie, więc polecam
      sprawdzić Island Kiss, czy poszukać ubiegłorocznej Ibiza Hippie.To taki
      malinowy koszyk ze śmietaną.
    • michalina121 znalazłam na wizażu 08.06.04, 07:58
      eee, nawet nie wiedziałam, że to taka firma - znalazłam na wizażu - rany jakie
      tam opinie - słodkie landryny z odpustu, trawsko liści truskawek, nietrwały -
      no czyli zupełnie nie jestenm Trendy z moim nosem - może cos poodobnego
      istnieje na tym świecie : ciepłego, owocowego trwałego i mięciutkiego na
      końcu ???

• stokrotka1977 Re: znalazłam na wizażu 08.06.04, 08:41
        Ja polecam tez sezonowke Escady - dostepna w co poniektorych zapyzialych
        perfumeriach - piekny gleboki owocowy zapach - Que Viva Escada - Escady (seria
        z roku 1997) - taki granatowy flakonik, a opakowanie kolorowo pomaranczowe.

• luloo1 Re: znalazłam na wizażu 08.06.04, 18:17
        podobne do Escady to: Amor Amor Cacharel (takie truskawki w śmietanie),
        grejfrut z miękkim ciepłym końcem w Baby doll YSL, owocowe Ricci Les Belles
        (już nie do dostania) oraz single notes Aqua Allegoria Guerlaina.
        • michalina121 Re: znalazłam na wizażu 09.06.04, 10:38
          Ok zapisałam - frunę poniuchać zobaczymy co mi wpadnie w oko - a raczej w nos

Podobno takie słodkości to lubia cieplutkie seksowne blondynki a ja niestety
          jestem wieeelką ( 178) brunetką z króciótkimi włosami ( a może duszę mam
          blondi:)))))))))))eeee, chyba nie
          dzięki za pomoc
    • balbina_alexandra Re: Sexy Grafity 09.06.04, 11:21
      Protestuję przeciwko wrzucaniu Escady do jednego wora - choć przyznam szczerze,
      że ostatnie sezonówki są niezbyt udane. Island Kiss moim zdaniem porażka, Ibiza
      Hippie nie przepadałam. Ale miałam słabość do Sexy Graffiti, naprawdę podobał
      mi się ten zapach, chciałam go jakiś czas temu kupić - niestety jest nie do
      zdobycia w żadnych sklepach, zwykłych czy internetowych. Moim ulubionym
      zapachem Escady jest wspomniana tu Que Viva - tę jeszcze można dostać, ja mam
      30ml i uwazam to za bardzo piekny zapach, uroczy i lekki - kto wie, może to
      najlepsza sezonówka Escady...
      • elve Re: Sexy Grafity 09.06.04, 14:30
        balbinko, widziałaś tę que vivę gdzieś w naszym mieście? bym se kupiła na
        czarną godzinę, też ją dobrze wspominam :)
        • michalina121 Re: Sexy Grafity 09.06.04, 16:41
          może to strasznie zabrzmi na forum "O perfumach" ale ja kupiłam takie cos
          zapachowe w rozlewni NICOLE w Realu tylko jestem ciekawa jak się to ma do
          oryginału czy jest porównywalne :)))
        • balbina_alexandra Re: Sexy Grafity 10.06.04, 10:31
          Elve niestety, Que Viva nie ma nigdzie w naszej mieścinie, neistety
          (sprawdzałam chyba wszystkie kąty). Jest do nabycia w sklepie aleperfumy.pl no
          i chyba w tym nowym o którym tu się ostatnio dużo mówiło (Dionet - ale się na
          razie nie wypowiadam, moja zamówienie zostało wysłane i jest w drodze).

Za to całkiem ostatnio przypomniałam sobie o innej wspomnianej tu Loving
          Bouquet. Kojarzę ten zapach - i ostatnio przeszukałam cały internet w
          poszukiwaniu tego - jeśli to ten, co pamiętam to był wspaniały - i nie ma go po
          prostu NIGDZIE :(

Szkoda że ostatnie sezonówki Escady ostatnio są takie nieudane, bo to fajne
          zapachy na lato - no i są bardzo trwałe - a mi ostatnio się wydaje że wszystkie
          aromaty ulatniają się z mojej skóry blyskawicznie....
          • elve Re: Sexy Grafity 10.06.04, 20:26
            loving bouqet był w pedecie jakieś 1,5 roku temu, niestety już o nie ma.
            a que vivę tez wyczaiłam w internecie, i chyba zrobię zakupy w dionecie.
            zastanawiam się nad jeszcze jednym zapachem, zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)
      • coralin Re: Escada-pomoc, co to bylo? 09.06.04, 17:57
        A ja wąchałam którąś sezonówke Escady u schyłku któregoś lata. To było coś
        niesamowitego, przepięknego. Cos jak zapach rozgrzanej łąki, koniczyny z kroplą
        soku owoców. Co to było??? Nie kupiłam bo po co mi u schyłku lata letni zapach
        i wtedy nie wiedziałam że to sezonówka i że mi zniknie:(
        • dixi Re: Escada-pomoc, co to bylo? 09.06.04, 21:08
          mialam pare lat temu Escady Loving Boquett - tez letnia sezonowka, w fioletowej
          typowej dla Escady butelce zwężanej dołem; kupilam go jak juz wycofywali z
          perfumerii, pamiętam ze jakas wyprzedaz była;
          zapach był piękny, bardzo rześki, nic z truskawek czy słodyczy, raczej z męską
          nutą - poza tym jak na letnie wody - niesamowicie trwały; wielu osobom się
          podobał, zbieralam komplementy za niego i często mnie pytano czym pachnę; ale
          pod koniec uzywania jakos zmienil mi sie gust i nie zuzylam do konca, pare lat
          postal na półce a niedawno poszedl na wymianę;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka