kokokoko_euro_spoko 24.03.22, 22:15 Są sexy tylko dla ich własnych posiadaczek, czy może też dla zwierzyny typu facet? Bo jak popatrzę na te dzieła paznokciowe, 5 cm, kolory, brokaty, to sama nie wiem. Weszłabym w to, ale poproszę o zachętę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdallenac Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:17 Borsuczyca, jesteś wzywana do wątku! Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:24 Tak, poproszę. I też poproszę o kilka zdań na temat, jak te piękne szpony zmieniają życie. Jestem gotowa na zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:34 Żeby ich nie połamać i nie poniszczyć rzeczy i ludzi wokoło należy panować nad gestykulacją. Machanie rękami na boki odpada, bo łatwo w coś przydzwonić. Codzienne czynności, które mogą zostać utrudnione do zapinanie małych guzików, wiązanie butów i zbieranie drobnych z blatu. To na co szczególnie trzeba uważać, żeby nie połamać szponów to wszelkiego rodzaju okręcanie czy to buteleczki z lakierem, słoika czy najgorsze! butelek/słoiczków z kosmetykami zwłaszcza mokrymi rękami. Groźne są też cholerne zamknięcia szamponów i żeli pod prysznic. Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:39 A co dłubaniem w nosie? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:41 Kulturalni ludzie nie dłubią w nosie nawet jak są sami w pokoju i jest ciemno 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:43 Ja dłubię i właśnie musiałabym to jakoś pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:29 W końcu wątek dla mnie, w którym mogę świecić jak gwiazda zaranna 🙏 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:28 Jak część z Was wie jestem szczęśliwą posiadaczką takich pazurów. Noszę je bo lubię, sprawia mi to radość, daję jakiś promyk szczęścia w życiu 😉 Jestem też absolutnie świadoma, że podobają się one w zasadzie tylko mnie. Były też od zawsze częścią mojego wyrazu siebie i musiałam o nie walczyć odkąd pamiętam na różnych etapach życia - z mamą, babcią, nauczycielami, prowadzącymi na laborkach a nawet własnym mężem. Jeżeli miałabym je do czegoś porównać to do tatuaży, które też w większości przypadków podobają się tylko właścicielom i ludziom siedzącym w temacie. A na koniec fun fact - u innych lasek takie pazury rzadko mi się podobają, ale umiem docenić dobry nail art 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:33 Możesz pokazać zdjęcie tych paznokci? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:40 Teraz mam znacznie krótsze, ale tu masz przykłady z ostatnich miesięcy takich bardziej ekstremalnych: Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:41 Dzięki za rozmaite stylizacje. Ładne co się komu podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:46 Ładne, rozumiem zboczenstwo i sama czasem sobie funduję dłuższe, zazwyczaj noszę krótsze Odpowiedz Link Zgłoś
nowyniknik82 Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:54 One są bardzo ładne, więc jakoś długość mnie nie razi Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 08:38 twoje w miarę nieszkodliwe. Estetyczne. u siebie bym nie zniosła ale zrozumiałe ze komuś to się może podobać Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 09:04 Te niebieskie najładniejsze Niemniej przy mojej pracy i stylu życia: tylko króciutkie i niemalowane wchodzą w grę. Popatrzeć se mogę Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 09:21 No, powiem Ci, że masz ładnie zrobione, choć nie wyobrażałam sobie, że to może być ładne. Oczywiście po pięciu minutach z takimi pazami wyjęłabym sobie nimi oko, a następnie mózg, ale przyznaję, że na Twjoe patrzę z przyjemnością. Tak podkreślam to zaskoczenie, bo dotąd myślałam, że są dla mnie nieakceptowalne, a tu proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 09:45 Nie moja bajka ale faktycznie ekspresyjne i masz bardzo ładne dłonie. Najlepsze te niebieskie. Ale powiedz, bo to mnie nurtuje, czy to Twoje własne, a nie żel?? Jeśli naturalne, to co Ty robisz, że masz takie mocne paznokcie? Zawsze takie były? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 09:50 Naturalne co łatwo rozpoznać po nie idealnym kształcie. Sztuczne mają to do siebie, że wszystkie 5 będzie identycznych jak ze sztancy. Z paznokciami jak z włosami - geny, geny i jeszcze raz geny. Jakieś zabiegi, olejki, odżywki mają raczej marginalne znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:03 To są jej naturalne oczywiście, malowane zwykłym lakierem, a jakże borsuczyca.klusek Re: Ból po hybrydzie 01.03.22, 09:46 Nie miałam nigdy ani hybrydy, ani japońskiego, ale z tego co wiem nie powinno się wykonywać tego zabiegu bezpośrednio po zdjęciu hybrydy. Miałaś zdejmowane frezarką? -- Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:05 Ale co nie wierzysz czy o co ci chodzi? 🤨 Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:11 borsuczyca.klusek napisała: > Ale co nie wierzysz czy o co ci chodzi? 🤨 > Serio, masz takie pazury i malujesz zwykłym, nie hybrydowym lakierem? Da się? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:13 Da się każdym, a borsuczyca maluje chyba najczęściej brokatowymi - te są zazwyczaj totalnie nie do ruszenia, nawet ciężko to zmyć jak się naprawdę chce. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:15 No dobra. Ja myślałam, ze ona sobie jaja robi z tymi paznokciami. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:44 Da się tylko kluczem do sukcesu jest dobry top coat. Nie zaszkodzi też baza pod lakier, która wygładza płytkę i przedłuża trwałość całego mani. Odpowiedz Link Zgłoś
superematka Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 15:27 A jakich używasz? Uwielbiam długie paznokcie, tylko lakiery mi bardzo odpryskują. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 15:34 Topy - Seche Vite i Seche Vive (kupuję na allegro). A bazy mam Seche Base i Mollon pro. Ale czasem jako bazy używam Regenerum w lakierze i też daje rade. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:08 A co w tym niesamowitego? Mało kto takie nosi bo to po prostu niewygodne, dla wielu (dla mnie też) także obrzydliwe, ale że się da takie wyhodować to chyba nieszczególne zaskoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:22 Nie chodzi o wyhodowanie, ale o te wzory. Nie moja bajka, wiec nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:42 Te wzory są prostsze do zrobienia niż się wydaje 😉 Jest sporo tutoriali w necie, trzeba mieć tylko chęci i trochę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 20:47 Żelowe byłyby grubsze. Żel łatwo poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 13:31 pomijając długość, to te zielone są piękne. Co to za lakier/ lakiery? Wyglądają jak te mieniące się pancerze żuków, paznokcie leśnej wróżki Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 13:40 To jest lakier magnetyczny typu cat eye firmy born pretty. Takie lakiery miał też kiedyś Golden Rose, ale nie wiem czy są dalej dostępne, bo dawno nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 20:49 Semilac ma taką butelkową zieleń w tym typie cat eye Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 26.03.22, 11:54 Tylko Semilac to hybrydy. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Zajeb.ste pazury 26.03.22, 12:05 Te ostatnie, niebieskie są magiczne 🤩 Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:33 A Twoje trofea męskie? Lubiły? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:43 Moje jedyne męskie trofeum - Stary Borsuk nie lubi, ale pogodził się 🤷♀️ Tzn. lubi drapanie po plecach, nie lubi wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
kokokoko_euro_spoko Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:36 Jako biedota paznokciowa, ale z aspiracjami, dodam, że hybrydę mam pierwszy raz w życiu. Tak, że myślę, że rokuję. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:46 Jak chcesz popatrzeć na dobry nail art to polecam ten kanał na YT: www.youtube.com/c/MelisaRochau%C3%B1as/videos Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 17:14 Czemu ona to robi na sztucznym paluchu? I po co ma rękawiczki, skoro paluch sztuczny? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 19:44 Pewnie z różnych powodów. Ze sztucznego palucha zdejmie i ma swoje dzieło "na później". Poza tym nie musi organizować modelki za każdym razem. Dla porównania na tym kanele często robią na żywej osobie, ale też nie na wszystkich filmikach: www.youtube.com/watch?v=6ujvKIdRnU8 Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:45 Może zacznij od malowania? Są też lakiery z brokatem i trzymają się pomad tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 23:26 Mnie ciekawi, czy posiadaczki takich pazurów używają tamponów 🤔. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 23:33 Na co dzień nie używam, bo nie lubię. Ale jak z jakiegoś powodu muszę to nie mam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:37 Takie z aplikatorem rozwiązałyby problem, mnie zawsze intryguje obsługa klawiatury z takimi bardzo długimi paznokciami. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 08:27 Nie zapomnij tylko się pochwalić jak już sobie walniesz jakieś odjechane pazy 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 08:33 Nie taki diabeł straszny .... Ja noszę długie choć zaokrąglone akurat. Muszę tylko uważać w kuchni żeby przy uchwytach krawędziowych nie złamać. Odpowiedz Link Zgłoś
huang_he Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 09:05 Jak ze wszystkim zapewne. Ważniejsze są paznokcie od dłubania w ogrodzie. Ważniejsze od lego, od rysowania, od gry na pianinie (to już w ogóle, mi przeszkadza nawet mininalny odrost) itp. Przy czym wiele osób ma krótkie paznokcie i również nie dłubie w ogrodzie, nie układa lego, nie rysuje i nie gra. I nie mają fanu z paznokci. Ja jestem skrajnie zaniedbana, jeśli chodzi o ręce i paznokcie, ale z paznokci nigdy nie czerpałam radości. A radość jest najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 09:40 lannnnntana napisała: > A co z dłubaniem w ogrodzie? No jak to co? Bronowanie nimi musi świetnie iść. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 09:10 Po prostu jesteś zazdrosna i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:15 Piękne na zdjęciach. Ale żeby tak żyć to fuj. Zmienić pieluchy, zagnieść ciasto Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:16 Zwierzynę typu facet najprędzej odstrasza, co na tym forum też na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:20 Jak juz ktos wyzej napisal, najwazniejsze jest, czy masz z tego radosc i czy Ci to sprawia przyjemnosc. Jak masz paznokcie w dosc dobrym stanie, to po prostu sprobuj i zobacz, czy bedzie Ci to pasowac, czy nie (ja mam beznadziejne wiec nie mam szans na takie ekscesy niestety, nawet lakier u mnie tylko na wyjatkowe okazje i to nude/przezroczysty). Im starsza jestem, tym bardziej widze, ze trzeba miec wywalone i korzystac z wszystkich malych przyjemnosci w zyciu, zanim spadnie na nas bomba/usmierci wirus/przeczolga inflacja. Wejdz w to i sama sie przekonaj, czy sa sexy czy nie (odrastaja szybciej niz wlosy wiec w ogole luz). Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:31 Estetyka estetyką (mnie się hybryda na moich paznokciach - krótkich - bardzo podobała). Natomiast to co przechodzę teraz po zdjęciu hybrydy, już dwa miesiące po, to dramat. Tu opisałam, ku przestrodze: forum.gazeta.pl/forum/w,567,173269249,173269249,Bol_po_hybrydzie.html?p=173387931 Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:40 Zrób sobie trochę dłuższe niż zwykle, a potem jeszcze trochę, zobaczysz czy ci się podobają i czy umiesz z tym żyć. Odpowiedz Link Zgłoś