Dodaj do ulubionych

Zajeb.ste pazury

24.03.22, 22:15
Są sexy tylko dla ich własnych posiadaczek, czy może też dla zwierzyny typu facet?
Bo jak popatrzę na te dzieła paznokciowe, 5 cm, kolory, brokaty, to sama nie wiem.
Weszłabym w to, ale poproszę o zachętę.
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:17
      Borsuczyca, jesteś wzywana do wątku!
      • kokokoko_euro_spoko Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:24
        Tak, poproszę. I też poproszę o kilka zdań na temat, jak te piękne szpony zmieniają życie. Jestem gotowa na zmiany.
        • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:34
          Żeby ich nie połamać i nie poniszczyć rzeczy i ludzi wokoło należy panować nad gestykulacją. Machanie rękami na boki odpada, bo łatwo w coś przydzwonić.
          Codzienne czynności, które mogą zostać utrudnione do zapinanie małych guzików, wiązanie butów i zbieranie drobnych z blatu.
          To na co szczególnie trzeba uważać, żeby nie połamać szponów to wszelkiego rodzaju okręcanie czy to buteleczki z lakierem, słoika czy najgorsze! butelek/słoiczków z kosmetykami zwłaszcza mokrymi rękami. Groźne są też cholerne zamknięcia szamponów i żeli pod prysznic.
          • kokokoko_euro_spoko Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:39
            A co dłubaniem w nosie?
            • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:41
              Kulturalni ludzie nie dłubią w nosie nawet jak są sami w pokoju i jest ciemno 🙄
              • kokokoko_euro_spoko Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:43
                Ja dłubię i właśnie musiałabym to jakoś pogodzić.
            • agonyaunt Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:46
              Wychodzi okiem big_grin
      • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:29
        W końcu wątek dla mnie, w którym mogę świecić jak gwiazda zaranna 🙏
    • mamkotanagoracymdachu Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:26
      🤢
    • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:28
      Jak część z Was wie jestem szczęśliwą posiadaczką takich pazurów. Noszę je bo lubię, sprawia mi to radość, daję jakiś promyk szczęścia w życiu 😉

Jestem też absolutnie świadoma, że podobają się one w zasadzie tylko mnie. Były też od zawsze częścią mojego wyrazu siebie i musiałam o nie walczyć odkąd pamiętam na różnych etapach życia - z mamą, babcią, nauczycielami, prowadzącymi na laborkach a nawet własnym mężem.

Jeżeli miałabym je do czegoś porównać to do tatuaży, które też w większości przypadków podobają się tylko właścicielom i ludziom siedzącym w temacie.

A na koniec fun fact - u innych lasek takie pazury rzadko mi się podobają, ale umiem docenić dobry nail art 😉
      • shellyanna Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:32
        Zboczeństwo najwyższej klasy
      • znana.jako.ggigus Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:33
        Możesz pokazać zdjęcie tych paznokci?
        • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:40
          Teraz mam znacznie krótsze, ale tu masz przykłady z ostatnich miesięcy takich bardziej ekstremalnych:
          • znana.jako.ggigus Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:41
            Dzięki za rozmaite stylizacje.
            Ładne co się komu podoba.
          • figa_z_makiem99 Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:46
            Ładne, rozumiem zboczenstwo i sama czasem sobie funduję dłuższe, zazwyczaj noszę krótsze smile
          • nowyniknik82 Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:54
            One są bardzo ładne, więc jakoś długość mnie nie razi
          • lot_w_kosmos Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 08:31
            Szał.
          • ichi51e Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 08:38
            twoje w miarę nieszkodliwe. Estetyczne.
            u siebie bym nie zniosła ale zrozumiałe ze komuś to się może podobać
          • qwirkle Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 09:04
            Te niebieskie najładniejsze smile

Niemniej przy mojej pracy i stylu życia: tylko króciutkie i niemalowane wchodzą w grę. Popatrzeć se mogę smile
          • annaboleyn Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 09:21
            No, powiem Ci, że masz ładnie zrobione, choć nie wyobrażałam sobie, że to może być ładne. Oczywiście po pięciu minutach z takimi pazami wyjęłabym sobie nimi oko, a następnie mózg, ale przyznaję, że na Twjoe patrzę z przyjemnością. Tak podkreślam to zaskoczenie, bo dotąd myślałam, że są dla mnie nieakceptowalne, a tu proszę!
          • taje Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 09:45
            Nie moja bajka ale faktycznie ekspresyjne i masz bardzo ładne dłonie. Najlepsze te niebieskie. Ale powiedz, bo to mnie nurtuje, czy to Twoje własne, a nie żel?? Jeśli naturalne, to co Ty robisz, że masz takie mocne paznokcie? Zawsze takie były?
            • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 09:50
              Naturalne co łatwo rozpoznać po nie idealnym kształcie. Sztuczne mają to do siebie, że wszystkie 5 będzie identycznych jak ze sztancy.
              Z paznokciami jak z włosami - geny, geny i jeszcze raz geny. Jakieś zabiegi, olejki, odżywki mają raczej marginalne znaczenie.
              • taje Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:40
                Szczerze zazdroszczę.
            • magata.d Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:03
              To są jej naturalne oczywiście, malowane zwykłym lakierem, a jakże winkwinkwink

borsuczyca.klusek
              Re: Ból po hybrydzie
              01.03.22, 09:46
              Nie miałam nigdy ani hybrydy, ani japońskiego, ale z tego co wiem nie powinno się wykonywać tego zabiegu bezpośrednio po zdjęciu hybrydy.
              Miałaś zdejmowane frezarką?

--
              • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:05
                Ale co nie wierzysz czy o co ci chodzi? 🤨
                • magata.d Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:11
                  borsuczyca.klusek napisała:

> Ale co nie wierzysz czy o co ci chodzi? 🤨
                  >
                  Serio, masz takie pazury i malujesz zwykłym, nie hybrydowym lakierem?
                  Da się?
                  • 35wcieniu Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:13
                    Da się każdym, a borsuczyca maluje chyba najczęściej brokatowymi - te są zazwyczaj totalnie nie do ruszenia, nawet ciężko to zmyć jak się naprawdę chce.
                    • magata.d Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:15
                      No dobra. Ja myślałam, ze ona sobie jaja robi z tymi paznokciami.
                  • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:44
                    Da się tylko kluczem do sukcesu jest dobry top coat. Nie zaszkodzi też baza pod lakier, która wygładza płytkę i przedłuża trwałość całego mani.
                    • superematka Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 15:27
                      A jakich używasz? Uwielbiam długie paznokcie, tylko lakiery mi bardzo odpryskują.
                      • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 15:34
                        Topy - Seche Vite i Seche Vive (kupuję na allegro).

A bazy mam Seche Base i Mollon pro. Ale czasem jako bazy używam Regenerum w lakierze i też daje rade.
                        • superematka Re: Zajeb.ste pazury 26.03.22, 05:07
                          Dzięki, na pewno wypróbuję.😉
              • 35wcieniu Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:08
                A co w tym niesamowitego?
                Mało kto takie nosi bo to po prostu niewygodne, dla wielu (dla mnie też) także obrzydliwe, ale że się da takie wyhodować to chyba nieszczególne zaskoczenie.
                • magata.d Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:22
                  Nie chodzi o wyhodowanie, ale o te wzory. Nie moja bajka, wiec nie wiem.
                  • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:42
                    Te wzory są prostsze do zrobienia niż się wydaje 😉
                    Jest sporo tutoriali w necie, trzeba mieć tylko chęci i trochę cierpliwości.
              • arwena_11 Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 20:47
                Żelowe byłyby grubsze. Żel łatwo poznać.
          • hexella Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 13:31
            pomijając długość, to te zielone są piękne. Co to za lakier/ lakiery? Wyglądają jak te mieniące się pancerze żuków, paznokcie leśnej wróżkiwink
            • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 13:40
              To jest lakier magnetyczny typu cat eye firmy born pretty. Takie lakiery miał też kiedyś Golden Rose, ale nie wiem czy są dalej dostępne, bo dawno nie widziałam.
              • arwena_11 Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 20:49
                Semilac ma taką butelkową zieleń w tym typie cat eye
                • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 26.03.22, 11:54
                  Tylko Semilac to hybrydy.
          • 7katipo Re: Zajeb.ste pazury 26.03.22, 12:05
            Te ostatnie, niebieskie są magiczne 🤩
            • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 26.03.22, 12:12
              Efekt holo 😉
      • kokokoko_euro_spoko Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:33
        A Twoje trofea męskie? Lubiły?
        • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:43
          Moje jedyne męskie trofeum - Stary Borsuk nie lubi, ale pogodził się 🤷‍♀️

Tzn. lubi drapanie po plecach, nie lubi wyglądu.
    • kokokoko_euro_spoko Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:36
      Jako biedota paznokciowa, ale z aspiracjami, dodam, że hybrydę mam pierwszy raz w życiu. Tak, że myślę, że rokuję.
      • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:46
        Jak chcesz popatrzeć na dobry nail art to polecam ten kanał na YT:

www.youtube.com/c/MelisaRochau%C3%B1as/videos
        • kokokoko_euro_spoko Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:47
          Dziękuję
        • arthwen Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 17:14
          Czemu ona to robi na sztucznym paluchu? I po co ma rękawiczki, skoro paluch sztuczny?
          • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 19:44
            Pewnie z różnych powodów. Ze sztucznego palucha zdejmie i ma swoje dzieło "na później". Poza tym nie musi organizować modelki za każdym razem.

Dla porównania na tym kanele często robią na żywej osobie, ale też nie na wszystkich filmikach:

www.youtube.com/watch?v=6ujvKIdRnU8
    • znana.jako.ggigus Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 22:45
      Może zacznij od malowania? Są też lakiery z brokatem i trzymają się pomad tydzień.
    • ykke Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 23:26
      Mnie ciekawi, czy posiadaczki takich pazurów używają tamponów 🤔.
      • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 24.03.22, 23:33
        Na co dzień nie używam, bo nie lubię. Ale jak z jakiegoś powodu muszę to nie mam problemu.
      • mia_mia Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:37
        Takie z aplikatorem rozwiązałyby problem, mnie zawsze intryguje obsługa klawiatury z takimi bardzo długimi paznokciami.
    • borsuczyca.klusek Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 08:27
      Nie zapomnij tylko się pochwalić jak już sobie walniesz jakieś odjechane pazy 😉
      • kokokoko_euro_spoko Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 08:49
        Zrobię!
    • lot_w_kosmos Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 08:33
      Nie taki diabeł straszny ....
      Ja noszę długie choć zaokrąglone akurat.
      Muszę tylko uważać w kuchni żeby przy uchwytach krawędziowych nie złamać.
    • lannnnntana Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 08:53
      A co z dłubaniem w ogrodzie?
      • huang_he Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 09:05
        Jak ze wszystkim zapewne. Ważniejsze są paznokcie od dłubania w ogrodzie. Ważniejsze od lego, od rysowania, od gry na pianinie (to już w ogóle, mi przeszkadza nawet mininalny odrost) itp. Przy czym wiele osób ma krótkie paznokcie i również nie dłubie w ogrodzie, nie układa lego, nie rysuje i nie gra. I nie mają fanu z paznokci.
        Ja jestem skrajnie zaniedbana, jeśli chodzi o ręce i paznokcie, ale z paznokci nigdy nie czerpałam radości. A radość jest najważniejsza.
      • aqua48 Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 09:40
        lannnnntana napisała:

> A co z dłubaniem w ogrodzie?

No jak to co? Bronowanie nimi musi świetnie iść.
    • bulzemba Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 09:10
      Po prostu jesteś zazdrosna i tyle!
    • lalkaika Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:15
      Piękne na zdjęciach.
      Ale żeby tak żyć to fuj.
      Zmienić pieluchy, zagnieść ciasto
    • buldog2 Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:16
      Zwierzynę typu facet najprędzej odstrasza, co na tym forum też na plus.
    • mayaalex Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:20
      Jak juz ktos wyzej napisal, najwazniejsze jest, czy masz z tego radosc i czy Ci to sprawia przyjemnosc. Jak masz paznokcie w dosc dobrym stanie, to po prostu sprobuj i zobacz, czy bedzie Ci to pasowac, czy nie (ja mam beznadziejne wiec nie mam szans na takie ekscesy niestety, nawet lakier u mnie tylko na wyjatkowe okazje i to nude/przezroczysty). Im starsza jestem, tym bardziej widze, ze trzeba miec wywalone i korzystac z wszystkich malych przyjemnosci w zyciu, zanim spadnie na nas bomba/usmierci wirus/przeczolga inflacja. Wejdz w to i sama sie przekonaj, czy sa sexy czy nie (odrastaja szybciej niz wlosy wiec w ogole luz).
    • taje Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:31
      Estetyka estetyką (mnie się hybryda na moich paznokciach - krótkich - bardzo podobała). Natomiast to co przechodzę teraz po zdjęciu hybrydy, już dwa miesiące po, to dramat. Tu opisałam, ku przestrodze: forum.gazeta.pl/forum/w,567,173269249,173269249,Bol_po_hybrydzie.html?p=173387931

• mia_mia Re: Zajeb.ste pazury 25.03.22, 10:40
      Zrób sobie trochę dłuższe niż zwykle, a potem jeszcze trochę, zobaczysz czy ci się podobają i czy umiesz z tym żyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka