Dodaj do ulubionych

News- Serge Lutens: Santal Majescule

06.06.12, 23:30
Swiezy news uslyszany prosto od przedstawicieli Lutensa z Londynu- nastepnym eksportem Serge Lutens bedzie kompozycja Santal Majescule, ktorej premiera odbedzie sie we wrzesniu 2012.
Co do limitowanego eksportu na gwiazdke 2012- wg plotek ma byc to La Myrrhe.
Jeszcze zupelnie nieoficjalnie- marka Lutens pracuje nad 2 zapachowymi projektami: La Fille de Berlin oraz nieco harcorowo brzmiaca La Vierge de Fer (Zelazna Dziewica vel Iron Maiden).
Wiecej szczegolow o tych premierach lada moment.
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Serge Lutens: Santal Majescule 06.06.12, 23:34
      Po malym researchu- newsa podalo takze Perfume Shrine, wraz z informacja o nowym torebkowym atomizerze Le Vaporisateur Tout Noir (premiera- pazdziernik 2012).
      perfumeshrine.blogspot.com/2012/06/serge-lutens-santal-majuscule-new.html
    • forevermore79 Oraz palacowy Une Voix Noire 07.06.12, 20:29
      Pisalem o nowym eksportowym Lutensie, a zapomnialem tu jeszcze dodac o wspominanej juz, wczesniejszej premierze marki- czyli palacowym Une Voix Noire, "czarnym glosie" inspirowanym Billie Holiday z dominujaca nuta gardenii.
      Wkrotce zdjecie i dokladne nuty.
      Pierwsze informacje chocby juz na:
      perfumeshrine.blogspot.com/2012/05/serge-lutens-une-voix-noire-new.html
    • forevermore79 Errata nazwy- Santal Majuscule 09.06.12, 10:08
      Wlasnie zauwazylem, ze zrobilem blad w nazwie nowego sandalowca- pewnie sugerujac sie slowem Majestic :-) Nie bede jednak poki co zakladac nowego watku. A nowych Lutensow rocznie coraz wiecej- za szybko, co niestety czesto rzutuje na jakosc zapachu. Strategii przesuwan z jednej linii do drugiej tez nie da sie tak latwo sledzic :-)
      • forevermore79 Re: Errata nazwy- Santal Majuscule 11.06.12, 09:12
        Art. o tejze premierze, za NST.
        www.livemint.com/2012/06/07192653/Using-scents-to-tell-stories.html
    • ruda.grazka Re: News- Serge Lutens: Santal Majescule 28.06.12, 14:16
      O nowości na planowanej na wrzesień słyszałam niewiele - podobno drzewno - paczulowa, ale nie chcę rozsiewać plotek, więc czekam na potwierdzenie tej informacji.
      "Żelazna dziewica", brzmi intygująco :)
      A jeśli mirra pojawi się na Święta, to chyba kupię dwie flaszki :)
      • forevermore79 Re: News- Serge Lutens: Santal Majescule 28.06.12, 14:20
        Drzewny bedzie wlasnie ten Santal. Une Voix Noire to palacowa gardenia, a pozostale 2 projekty jeszcze bez detali. Mirra powinna byc tegorocznm eksportem.
    • forevermore79 Santal Majuscule- pierwsze zdjecie 03.07.12, 13:33
      W magazynie Harrods, nuty: turecka roza, ziarna kakaowca, drzewo sandalowe.
      viewer.zmags.com/publication/5672eb6c#/5672eb6c/111
    • forevermore79 Santal Majuscule juz w e-shopie Lutensa 03.07.12, 15:15
      www.sergelutens.com/purchase/flacons-vaporisateurs/santal-majuscule.html
    • mathilde17 Re: News- Serge Lutens: Santal Majescule 04.07.12, 10:31
      Nuty brzmią mi super zachęcająco, ale powstrzymuję się od zbytniej ekscytacji, żeby nie skończyło się jak przy Jeux de Peau, kiedy to przy pierwszym teście przenicowało mi nos.
      Mam nadzieję, że za dwa tygodnie będzie już we francuskich perfumeriach i będę miała okazję go powąchać:)
      • forevermore79 Re: News- Serge Lutens: Santal Majescule 04.07.12, 14:29
        Oby, oby- marzy mi sie powrot dobrych, dawnych orientow Lutensa. Rozumiem ewolucje, chec zmiany trendow, ale nowych Sergow po prostu "nie czuje"- to tyczy sie dwoch L'Eau, Bas de Soie, Jeux de Peau, czy Nuit de Cellophane.
        I ekscytacja ta marka rowniez mi minela- premier rocznie jest coraz wiecej, zapachy przesuwana sa z eksportow do palacu (chocby ostatnio Rousse, czy FdC) i na odwrot albo wycofywane (wg Luckyscent wkrotce zniknie imbirowy 5 o'clock).
    • forevermore79 Re: News- Serge Lutens: Santal Majescule 05.07.12, 09:01
      Jeszcze notka:
      www.fragrantica.com/news/New-Serge-Lutens-Santal-Majuscule-3337.html
      • forevermore79 Re: News- Serge Lutens: Santal Majescule 05.07.12, 15:36
        Do kompletu jeszcze ciekawy visual z kampanii:
        www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2012/07/serge_lutens_santal_majuscule.html
    • forevermore79 Re: News- Serge Lutens: Santal Majescule 16.07.12, 10:11
      W jednej z ang. perfumerii zapewniono mnie z kolei, iz na eksport szykuja Iris Silver Mist- ktora opcja zatem wygra, dowiemy sie lada moment :)

Zas dla przypomnienia- inny sandalowic Lutensa- Santal de Mysore jest nadal dostepny jako prestizowa edycja eksport np. tu
      www.luckyscent.com/shop/section/2/item/36134/brand/Serge_Lutens/Santal_de_Mysore.html
    • forevermore79 Re: News- Serge Lutens: Santal Majescule 18.07.12, 10:11
      Glebiej w koncept zapachu:
      www.fragrantica.com/news/Serge-Lutens-About-The-Last-Santal-Majuscule-3381.html
    • forevermore79 Santal Majuscule- recenzja BdJ 21.07.12, 19:06
      boisdejasmin.com/2012/07/serge-lutens-santal-majuscule-perfume-review.html
    • mathilde17 Re: News- Serge Lutens: Santal Majescule 02.08.12, 22:04
      Powąchałam "spod lady" w perfumerii jakieś trzy tygodnie temu. Dobra wiadomość - Lutens wraca do korzeni. Cieszy mnie to po tym, jak z rosnącą niechęcią przyglądałam się jego wycieczkom w stronę kwiatków-sratków, zimnych kadzideł, i spalenizny. Wciąż chichoczę na wspomnienie wywiadu, który przeczytałam w 2003 roku we francuskiej Elle, gdzie to maestro Serge twierdził, że nie lubi nut zielonych i wodnych (no cóż, może polubił, zanim stworzył L'eau). Teraz rozbrajają mnie te "historie z dzieciństwa", którymi ostatnio Lutens oprawia kolejne premiery. Zdecydowanie lepiej było, gdy niczego nie opowiadał, tylko robił dobre perfumy.
      Sam zapach - testowany tylko na blotterze - moc ma ogromną, papierek pachnie intensywnie do tej pory. Jest to sandałowiec bardzo suchy, taki sandałowy wiór, nie ma w nim kremowości Santal Blanc ani Santal de Mysore. Bardziej przypomina mi sandałowe zapachy Toma Forda. Róża z kolei jest bardzo cukrowa, kandyzowana, taka bardziej konfitura z płatków róż. Kakao poczułam dużo później. Ono z kolei nie jest suche i proszkowe, to raczej bardzo ciemna i gorzka czekolada.
      Ogólnie jest dobrze, czekam z niecierpliwością na możliwość przetestowania na skórze (tamtego dnia nie miałam już miejsca na rękach) i czuję, że może być mój.
      • forevermore79 Re: News- Serge Lutens: Santal Majescule 02.08.12, 22:08
        Ja wachalem tydzien temu na skorze w Harrodsie, tez jako jedna z wielu nowosci. To dla mnie nie do konca korzenie Lutensa, ale jest juz lepiej- choc do "starego" stylu nadal daleko.
        Wg mojego szybkiego testu SM to rozwiniecie idei Jeux de Peau- ta sama slodka baza, ale wzbogacona o roze i wlasnie sandalowca. Jest slodko, syropowo, ale jednak przystepnie. Z checia potestuje na spokojnie, firmowe probki powinny niedlugo leciec z newslettera Lutensa.
    • mathilde17 Re: News- Serge Lutens: Santal Majescule 02.08.12, 22:12
      Ha, być może - w Jeux de Peau nie byłam w stanie dotrwać do bazy :)
    • forevermore79 Miniatury Lutensa do nabycia na Premiere Avenue! 04.08.12, 14:17
      Wszystkie eksporty mozna kupic tam teraz jako lane miniatury (okreslane jako probki) o poj. 5ml za 10 Euro sztuka! Dotychczas mozna bylo je dostac przy wiekszych zakupach lub tez zakupic na aukcjach. Dodatkowy plus- za 12 euro sa tez rzadsze zapachy z serii Bois.

Idealna okazja na powiekszenie kolekcji i testy:
      www.shopping-premiereavenue.com/serge-lutens.26.1.collection.en.html
      • forevermore79 Re: Miniatury Lutensa do nabycia na Premiere Aven 10.08.12, 14:29
        Tamze doszly do oferty jeszcze kolejne miniatury- sa L'Eau, jest najnowszy Santal Majuscule i wersja Mysore.
        www.shopping-premiereavenue.com/serge-lutens.26.1.collection.en.html
    • forevermore79 Recenzja Denyse z Grain de Musc 09.08.12, 09:25
      graindemusc.blogspot.com/2012/08/serge-lutens-santal-majuscule-childhood.html
    • forevermore79 A przy okazji- palacowe Lutensy od teraz i w USA 13.08.12, 00:32
      Niesmialy krok w celu demokratyzacji palacowych zapachow Serge Lutens. Do tej pory dostepne tylko w paryskim Palais Royal i w europejskim e-shopie, od teraz jednak beda rowniez osiagalne dla amerykanskich klientow, za posrednictwem domu towarowego Barneys.
      thewindow.barneys.com/barneys-new-york-says-bievenue-to-serge-lutens-cloche-bottles/
    • forevermore79 Butikowy Une Voixe Noire juz w sprzedazy 12.09.12, 22:53
      www.sergelutens.com/purchase/flacons-de-table/voix-noire.html
      • forevermore79 Re: Butikowy Une Voixe Noire juz w sprzedazy 28.09.12, 10:24
        Nuty:
        www.nstperfume.com/2012/09/27/serge-lutens-une-voix-noire-new-perfume/
        Pierwsze recenzje:
        graindemusc.blogspot.com/2012/09/serge-lutens-une-voix-noire-white.html
        perfumeshrine.blogspot.com/2012/09/serge-lutens-une-voix-noire-fragrance.html
    • furka_dusz Serge Lutens: Santal Majuscule 16.09.12, 17:26
      Po pierwszych testach. Przyjdzie czas na kolejne, może nie aż takie, które mają mnie upewnić w zakupie całego flakonu, ale na pewno utwierdzić w przyjemnym odkryciu, że faktycznie, Lutens znowu (wreszcie) zahaczył o coś dawno tu niewidzianego, a upragnionego.
      Zgadzam się z odczuciami Mathilde, zwłaszcza dotyczącymi porównania z sandałowcami TF. Brak kremowości poprzednich Lutensowych konceptów tej nuty wcale mi nie przeszkadza, przeciwnie. Sandałowiec tutaj gra dla mnie mimo wszystko rolę tła, silnego i wszechobecnego, ale tła, dla wspaniałej jakości, gęstej konfitury różanej i faktycznie rozpuszczonej czekolady. Całość na mnie aż krzyczy dobrą robotą. I co znamionuje wcale nie tak nadzwyczaj już częstą u Lutensa jakość: moc tinktury jest silna, ale nie sposób jej nadużyć.
      Naprawdę, radochę miałam z odkrycia, że to nie jest taki Lutens, do jakiego w ostatnich latach musiałam przywyknąć.
    • forevermore79 I przy okazji- Le Vaporisateur Tout Noir 17.09.12, 23:20
      Czyli nowy travel spray Lutensa, na razie tylko dla Ambre Sultan i FdB- czarny atomizer i 2 wklady po 30ml, 90 EUR.
      www.sergelutens.com/purchase/le-vaporisateur-tout-noir/ambre-sultan-2-30-ml.html
      • forevermore79 Re: I przy okazji- Le Vaporisateur Tout Noir 28.09.12, 10:26
        Wiecej oraz wywiad- materialy prasowe ukazuja, ze koncept ten ma zastapic coroczne edycje limitowane (czyli palacowy zapach prezentowany do wyczerpania zapasow w serii eksportowej)- szkoda!
        www.fragrantica.com/news/Serge-Lutens-Introduces-Le-Vaporisateur-Tout-Noir-3636.html
        www.nstperfume.com/2012/09/27/serge-lutens-le-vaporisateur-tout-noir/
    • forevermore79 Jak pewnie wiecie- juz w Polsce :) n/t 14.10.12, 11:45
    • forevermore79 Piekny limitowany flakon Santal Majuscule 29.11.12, 11:30
      Tylko 30 numerowanych sztuk, z inicjalami Lutensa i data na opakowaniu.
      1000fragrances.blogspot.com/2012/11/s.html
      www.facebook.com/SergeLutens
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka