Dodaj do ulubionych

Wstyd mi za was...

31.01.13, 01:51
Polecilam wasze forum z dobra wola, i co czytam:

Tekst linka

a kiedys to forum bylo takie pomocne... :(

Minnie
Obserwuj wątek
    • samename Re: Wstyd mi za was... 31.01.13, 19:35
      A Dama może co najwyżej paluszkiem wskazać zadania do wykonania innym. Zwłaszcza Dama z Kanady :)
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: Wstyd mi za was... 31.01.13, 23:04
        Niemniej jednak- ladnie to tak?

wielkie mi forum O perfumach - ktos przychodzi o porade, i nie dostaje zadnej.
        alez zyczliwosc...nie wspominajac o rzekomej tu "rozleglej wiedzy o perfumach".

Kiedys lubilam tu zagladac, mimo ze czasami pojawialy sie burzliwe dyskusje.
        mimo to, BYLY jakies dyskusje.
        Od pewnego czasu, zauwazylam, forum to stoi juz tylko dzieki wpisom
        nieugietego Forevermore, nic wiecej....
        Pare razy probowalam rozkrecic jakas dyskusje, to tez pies z kulwa noga nie reagowal,
        dalam wiec sobie spokoj..

Ale jak ktos pyta o RADE, wypadaloby znafcom cos doradzic -noblesse oblige.

Minnie
    • alienowa Re: Wstyd mi za was... 31.01.13, 23:01
      Wstydzić to się powinnaś wielmożna damo za rozpoczęcie tego wątku...
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 00:07
        a co by bylo jakbysmy porozmawialy nie o mnie a na TEMAT watku
        - o braku odpowiedzi na pytanie gosci?

na bardzo proste pytanie - co pachnie jak..... ?

MInnie
    • elve Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 10:35
      Minnie, nie ma przymusu bycia na tym forum. Nie ma też przymusu komentowania i odpowiadania na pytania.
      To akurat pojawiło się już wcześniej. Osobiście bardziej się wstydzę za ludzi, którzy zdają się nie dostrzegać istnienia czegoś takiego jak google lub wyszukiwarka forumowa. Ja cenię swój czas, i sądzę, że podobnie większość ludzi obecnych na forum. Rozumiem, gdyby pytanie zadał ktoś, kto już wcześniej próbował sobie poradzić, testował, i nic z tego nie wyszło. Ale takie pytanie - uważam że świadczy jedynie o braku szacunku do czasu innych.

Proszę o zakończenie jałowych dysput nad kondycją naszego forum.
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 10:42
        Hmmmmm....

A ja mysle ze zabraklo zwyklej zyczliwosci.

Ja akurat tego typu zapachow nie znam, bo bym choc ze dwa slowka rzekla..

Minnie
        • khadroma Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 10:58
          O rany! Cóż to za brak elegancji i dobrego stylu.
          Być gościem na założonym przez kogoś forum, korzystać z cudzej wiedzy, mieć możliwość spotkać tu naprawdę niezwykłe osoby i zamiast wdzięczności mieć postawę roszczeniową, czepiać się, wytykać nieistniejące uchybienia...
          Bardzo nieładnie.
          • ach_dama_byc_z_kanady Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 11:02
            Ja nie jestem zadnym gosciem.

Minnie
            • khadroma Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 11:09
              > Ja nie jestem zadnym gosciem.

No to jesli jesteś współzałożycielką, to tym bardziej nie powinnaś się czepiać.
              • ach_dama_byc_z_kanady Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 11:12
                Nie jestem wspolzalozycielka.
                Nie jestem tez gosciem - jestem stalym bywalcem. Mozliwe ze starszym od ciebie - Khadroma.

Po prostu od pewnego czasu - co juz pisalam w tym watku - niewiele sie tu dzieje,
                wiec przestalam sie wpisywac.
                Podczytuje od czasu do czasu.

Minnie
                • khadroma Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 11:25
                  Stały bywalec też jest gościem założyciela forum.
                  Rozwiązania są proste - nie musisz tu bywać, jesli Twoje oczekiwania są większe niż możliwości tego forum. Możesz też założyć swoje forum, które spełni Twoje potrzeby.
                  Jeśli już chcesz się licytować, to obawiam się, że wbrew Twoim przekonaniom jestem tu znacznie dłuzej niż Ty, chociaż w formie aktywnej - jako komentatorka - zaledwie od klku lat.
                  • ach_dama_byc_z_kanady Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 11:32
                    > Rozwiązania są proste - nie musisz tu bywać, jesli Twoje oczekiwania są większe
                    > niż możliwości tego forum.

hehehe dobre :)
                    Mozliwosci tego forum sa ogromne, dlatego bardzo sie zdziwilam ze forum
                    nietematyczne Uroda
                    potrafi lepiej odpowiedziec na pytanie "co pachnie jak..." niz forum tematyczne O perfumach :)

ale plama...

No nic, swoje powiedzialam. Jak wam pasuje byc nieuczynnymi, wasza sprawa.

Minnie
                    • samename Mnie wstyd za ciebie 01.02.13, 14:13
                      Nadal nie zauważasz swojego niewłaściwego zachowania i chyba nie zdołasz tego spostrzec :(
                      Opowiedz nam, jak ty, oprócz wskazania paluszkiem podwykonawcę, starałaś się pomóc koleżance? Wspomniałaś jej o wyszukiwarce? Podesłałaś odpowiednie strony www?
                      Zrobiłaś rajd po perfumeriach i potestowałaś, by służyć radą? Nie? Oj nieładnie!

Mimo, że masz dyrektorskie zapędy i nie masz tzw "wyczucia" oraz jesteś niemiła dla uczestników tego forum, spójrz, co równie dobrze, jak ja, mogłaś koleżance znaleźć:

Vindscape for Her - Avon
                      Midsummer Woman - Oriflame
                      Dreams Unlimited Sun Fresh - The Body Shop
                      Cool Water Pure Pacific for Her - Davidoff
                      Cool Water Women Ice Fresh - Davidoff

Dlaczego to zrobiłam, nie zrozumiesz.
                      Teraz już by, by :)
                      • ach_dama_byc_z_kanady Re: Mnie wstyd za ciebie 01.02.13, 22:27
                        samename napisała:
                        Mimo, że masz dyrektorskie zapędy i nie masz tzw "wyczucia" oraz jesteś niemiła dla uczestników tego forum, spójrz, co równie dobrze, jak ja, mogłaś koleżance znaleźć:

o boze....

JUZ tlumaczylam dlaczego NIE moglam - bo nie znam sie na wszystkich perfumach.
                        Moja dzialka to zapachy typu Donna Karan Cashmere Mist, nie Cool Water Woman.

A po to jest forum i peczek glow a nie jedna jedyna,
                        aby wlasnie ta jedna nie siedziala pol dnia na kompie i wyszukiwala co pachnie jak.....

Dlaczego to zrobiłam, nie zrozumiesz.

To bradzo ladnie, ale to musztarda po obiedzie, i w ogole nie to chodzi.
                        Gorzej ze ty tego nie rozumiesz.

Minnie
                        • olaj.j Re: Mnie wstyd za ciebie 02.02.13, 00:48
                          Miałam się nie wypowiadać w tym wątku, ale co tam. Wiele osób już tłumaczyło Tobie, czemu milczało na temat Cool Water i ja mogę tylko powtórzyć. Osobiście Cool Water nie jest w moim guście i nie rozglądam się za jego zamiennikami, a Revlonów po prostu nie kojarzę. Natomiast faktycznie w forumowej wyszukiwarce można bez trudu znaleźć takie oto wątki powiązane z Cool Water:

forum.gazeta.pl/forum/w,15707,110382517,110382517,melon_ogorek_.html
                          forum.gazeta.pl/forum/w,15707,97408990,97408990,Zielony_ogorek_POPROSZE_.html

Do tego Davidoff bardzo często wypuszcza wersje limitowane tego zapachu, zapewne są bardzo podobne do pierwowzoru.

Zwróć uwagę, że czasem ktoś o coś pyta i czeka na odpowiedź nawet kilka dni, nie wynika to ze złej woli forumowiczów, tylko z tego, że akurat nic nie przychodzi im do głowy, albo nie mają czasu żeby się zastanowić i napisać, a jeszcze się nie spotkałam z tym, żeby pytający miał jakieś pretensje o to, że czeka. Naprawdę, ludzie mają różne gusta i różne zajęcia, a bez sensu jest logować się i pisać: "przepraszam, ale nie wiem". Myślę, że i na ten temat ktoś prędzej czy później by się wypowiedział bez Twojej interwencji, która nie zabrzmiała zbyt miło moim zdaniem.
                        • samename Nie w perfumach problem 02.02.13, 16:42
                          Słonko, masz inny problem. Nie wyżywaj się na ludziach. Zlecenia pozostawiaj swoim domownikom lub pracownikom.
                          Spacerek, świeże kanadyjskie powietrze, aplikacja dobrych perfum i powinno pomóc.
                          Bywaj zdrowa :)
    • reszka2 Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 11:07
      Nie smuć i nie truj, kobieto.
      Nikt tu nie jest zatrudniony na etacie i nie ma obowiazku odpowiadania na zadane pytania. Ani założycielswo forum :) ani userzy. Może nikt nie miał nic do powiedzenia akurat w tym temacie?
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 11:14
        reszka2 napisała:
        Nikt tu nie jest zatrudniony na etacie i nie ma obowiazku odpowiadania na zadane pytania.

Alez oczywscie, zgadzam sie z toba - moze wszakze byc rowniez uprzejmy,
        chetny do pomocy, miec dobra wole lub nie.

Minnie
        • lucapuka Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 15:10
          Ach damo z Kanady wszak mądrze prawi Julian Tuwim w Twojej sygnaturce.
          • mathilde17 Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 20:52
            Hihi, Luca, z ust mi to wyjęłaś.
      • jollinka Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 21:40
        reszka2 napisała:

> Nie smuć i nie truj, kobieto.
        > Nikt tu nie jest zatrudniony na etacie i nie ma obowiazku odpowiadania na zadan
        > e pytania. Ani założycielswo forum :) ani userzy. Może nikt nie miał nic do pow
        > iedzenia akurat w tym temacie?

no właśnie ja tak miałam... ;-)
        nie lubię Coolwatera a Charlie, na czele z Blue to moje traumy zapachowe :/
    • dixi Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 12:00
      a może zabrakło odpowiedzi, bo zapach o który pytano nie jest popularny/lubiany na forum O perfumach? i ma do tego prawo, podobnie jak bywalcy forum mają prawo nie kochać całego zapachowego asortymentu :)
      sama staram się doradzić, gdy ktoś pyta o zapach czy klimaty które są mi bliskie, natomiast jeżeli nie przepadam, nie zabieram głosu ;
      i naprawdę nie mam pojęcia co jest podobne do Cool water, choć pamiętam jak pachnie ;)
      • katja_24 Re: Wstyd mi za was... 01.02.13, 16:54
        Ja natomiast w ogole nie wiem, jak pachnie Cool Water, nie lubie swiezych zapachow, a ten sadzac po nazwie, wlasnie taki jest.
    • forevermore79 Re: Wstyd mi za was... 04.02.13, 14:42
      Ha, ominela mnie jak widze ciekawa dyskusja, ale mialem parodniowa przerwe od internetu (z wyjatkiem klopotliwego logowania telefone) wypoczywajac na ang. urokliwej prowincji :) Inaczej zapewne zdazylbym odpowiedziec, ale ciesze sie, ze uchwyciliscie juz meritum sprawy.
      I fakt- Cool Water w kazdej z wersji do moich faworytow i tak nie nalezalo.

Co do tego "kiedys" i "teraz"- jak widac Forum nie jest jednak tak puste, ale fakt- kiedys nie bylo alternatyw- ani setek zapachowych blogow, innych forow rozsianych po swiecie, kanalow facebookowych, portali z nowosciami, vlogow na youtube itd. itp.- a i ludzie mieli jakby wiecej czasu.
      Wazne, zeby ta ponadczasowa atmosfera i zyczliwosc sie nie zagubily- nieistotne, czy piszemy dla 2, czy 20 tys. osob, bo o rekordy frekwencji nigdy mi specjalnie nie chodzilo :)
      A Ciebie minnie witam z powrotem, wrocilas z lekkim "bang", wejscie w istocie godne zapamietania. Dziekuje Wam za wpisy!
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: Wstyd mi za was... 05.02.13, 00:19
        Milo mi Forevermore, i dziekuje za powitanie z humorem, :)
        rowniez cie witam serdecznie,

a "bang" jak zapewne zauwazyles to taka moja specjalnosc :D

Minnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka