peony 16.11.04, 12:53 Witam. Jestem Peony, Lubię perfumy single note. Czy to strasznie niemodne? Jeśli nie - co polecacie i gdzie kupić/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sorbet Re: jestem nowa - single note 16.11.04, 14:26 peony napisała: > Witam. Jestem Peony, Lubię perfumy single note. Czy to strasznie niemodne? > Jeśli nie - co polecacie i gdzie kupić/ Hej, witamy:-) Ja też bardzo lubię single note. Uważam, że tu należy dzielić perfum na modne/niemodne. Dzielić to raczej na lubię/nie lubię :-) Single note to specjalność marek niszowych. Oprócz serrii AA Guerlaina, w PL dostępne są Etro (Ambra i Helioptrope są super) i Comme des Garçons - prawie wszystkie serie to single note - Rose, Carnation są kwiatowe, Palisander i Sequoia - drzewne. Seria Incense jest mocno kadzidlana. Pozdr. Odpowiedz Link
peony Dziękuję 16.11.04, 17:23 Dziękuję, a że jestem początkującą wilbicielką perfum ,będę wiernie czytała forum. Wcześniej dużo czytałam w sieci o perfumowych rozmaitościach , od Penhaligon po Ajmal Odpowiedz Link
luloo1 Re: jestem nowa - single note 16.11.04, 16:33 Potwierdzam to, co powiedział sorbet. Powiem więcej, single note są bardzo w modzie:) Odpowiedz Link
marla30 Re: jestem nowa - single note 16.11.04, 19:58 Ze sredniej polki jest seria "Fleur de Sephora" w Sephorze wlasnie. Nie wiem czy wypada tu napisac, bo to raczej temat na straganik, ale ja mam zafoliowana jeszcze roze i hibiskus z tej serii, chetnie sie wymienie, jesli bys chciala. Przepraszam wszystkich, ze w tym miejscu. No, ale to nie Aqua Allegoria, nie ta klasa, ale powachac mozesz :) Odpowiedz Link
madllen Re: jestem nowa - single note 17.11.04, 16:36 Cześć Peony:) Nie ukrywam, że wspomniane przez Sorbeta CdG -zwłaszcza seria Intense urosła w mojej wyobraźni do gigantycznych rozmiarów;)- mącą mi okrutnie i od przeszło miesiąca wybieram się na testowanie i wybrać się nie mogę. Nie tracę nadziei, że wreszcie tam trafię:) Odpowiedz Link
ladyblue Re: jestem nowa - single note 17.11.04, 22:33 do "single mote" mozna tez chyba zaliczyc Yves Rocher "Les Plaisirs Nature" - owocowe, wanilia i kokos :) nie wiem czy "Pur Desir de ..." tez się kwalifikują. ciekawe, też chyba takiego typu ma Aldo Vandini (dostępny np. w Douglasie) tyle ze średniopółkowych :D Odpowiedz Link
peony do ladyblue 17.11.04, 22:59 hm mnie raczej s.n kojarza się z ofertą no Penhaligon ps niech żyje "samostijna" Odpowiedz Link