Dodaj do ulubionych

TRESOR - wazne

24.01.05, 14:26
Czesc. Mam dosc istotne pytanie odnoszace sie do perfum Tresor. Kiedys,
wieeele lat temu moja babcia dostala probke tych perfum i wowczas zapach ten
nawet mi sie podobal, byl taki dosyc slodki. Ostatnio poszlam do perfumerii i
psiknelam sobie reke tymi perfumami. Zapach byl inny niz ten, ktory mniej
wiecej zapamietalam. Byl duszacy i jakby zwietrzaly. Zaniepokoilo mni to i
mam w ziazku z tym do Was pytanie: czy taki urok maja te perfumy czy istnieje
mozliwosc, ze tester byl stary albo dostalo sie do niego powiwetrze i zepsulo
zapach? Czasem mam takie wrazenie kiedy wacham perfumy z testerow. Opiszcie
mi z grubsza jak powinno pachniec Tresor:) I czy moje przypuszczenia sa
sluszne?
Obserwuj wątek
    • mazia79 Re: TRESOR - wazne 24.01.05, 16:24
      Dla mnie poczatkowo pachnie ostro i troche duszaco. Potem po 1 godzinie czuje
      taki zapach jak z palacego się ogniska (palone drewno), a po 2/3 godz jest
      słodziutki, ciepły, lekko różany, ogólnie kwiatowy.W żadnym wypadku nie mdlacy.
      Dziwne jest również to, ze w rózne dni pachnie na mnie odmiennie. To powoduje,
      że ciężko mi się z nim rozstac, choc intensywnie szukam czegos nowego.
      Pozdrawiam
    • dori7 Re: TRESOR - wazne 24.01.05, 22:11
      Testery dosc czesto sa zdechle, czasami mam podejrzenia, ze czegos do nich
      dolewaja w sklepie :P Najlepiej przetestuj w innym sklepie.

Na mnie Tresor od poczatku sa ladne, pudrowo-waniliowo-rozane, na poczatku
      rzeczywiscie zapach jest dosc ostry, tak jak napisala Mazia, potem lagodnieje.

W kazdym razie ten zapach mocno emanuje i czuc go nawet przez korek, jesli
      nawet powachasz tylko z buteleczki, bez psikania, powinnas poczuc atak miodowo-
      waniliowej rozy :)) takiej bardzo dojrzalej, cieplej i slodkiej, az na granicy
      lekkiego zwiedniecia. Niektore osoby rzeczywiscie odbieraja go jako zapach
      duszacy :P
      • salma88 Re: TRESOR - wazne 24.01.05, 22:17
        Dori, dzis poszlam do perfumerii i sobie psiknelam. Niestety chyba znow cos
        bylo z testerem, bo na poczatku zapaszek byl zdechly:) Ale teraz... ojej, jak
        Tresor slicznie pachnie...:))) Nie sprawdzilam tlyko w jakich pojemnosciach
        wystepuje... Sa moze mniejsze niz 30 ml??? Bo wolalabym nie kupowac od razu za
        duzo - gdyby jednak mi sie cos odwidzialo.
        • dori7 Re: TRESOR - wazne 24.01.05, 22:47
          Sa jeszcze tylko miniaturki, ale nie polecam, bo jednak wietrzeja. Wez
          trzydziestke, jesli Ci sie odwidzi, to zawsze jest straganik! :))

Ja zaczelam moja przygode z Tresorem majac 16 lat, zuzylam (uzywajac zawsze
          tylko 1 psik) ciagiem (z przerwami na lato, na szczescie dla otoczenia) jakies
          resztki uzebrane od ciotki, calutka piecdziesiatke (pierwsze perfumy, ktore
          sama sobie kupilam, hehe) i wyhamowalam na poczatku trzydziestki, ktora
          dostalam dwa lata temu zima na imieniny. Teraz rzadko sie psikam, ale nie mam
          serca sie rostawac z buteleczka, bo a nuz mi to rozane szalenstwo wroci :))
          • salma88 Re: TRESOR - wazne 25.01.05, 08:36
            Wielki dzieki za odpowiedz:) Ja nigdzie nie widzialam "osobnych" miniaturek,
            tylko w calym zestawie miniaturek Lancome. Bardzo urzekl mnie ten zapaszek:)
    • elve Re: TRESOR - wazne 25.01.05, 21:20
      na mnie tresor zawsze pachnie zdechło i zwietrzale, jak przykurzony rupieć.
      niestety.
      • salma88 Re: TRESOR -jeszcze jedno pytanie 25.01.05, 22:01
        No coz, moze wiec taki urok tych perfum? Mam jeszcze jedno pytanie. Na wizazu
        wyweszylam, ze istnieje woda toaletowa Tresor. Ja jednak mialam stycznosc tylko
        z perfumowana. Czy roznice sa duze? Toaletowa jets ladniejsza, lagodniejsza? I
        czy trwala?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka