Dodaj do ulubionych

Forumowy wątek "Czy to oryginał?"

28.01.05, 14:47
Wątek dla pytań i odp. w sprawie oryginalności perfum. Proszę o dołączenie
swoich pytań do tego wątku wyłącznie.

Myślę, że okaże się przydatny, gdyż wiele osób kupuje z internetu i ma
wątpliwości:-)
Obserwuj wątek
    • lili202 Re: Forumowy wątek "Czy to oryginał?" 28.01.05, 15:00
      www.allegro.pl/show_item.php?item=40806214
      • sorbet Tester 30 ml, czy to możliwe?:-) 28.01.05, 15:42
        Nie jestem specjalistą:-) Z tego co wiem testery są jednak większej pojemności.
        Mam nadzieję, że ktoś bardziej kompetentny Ci powie:-)
        • dori7 Re: Tester 30 ml, czy to możliwe?:-) 29.01.05, 01:57
          A moze tu chodzi o to, ze ze 100ml zostalo 30? Wtedy by sie zgadzalo. Mysle, ze
          trzeba zapytac allegrowicza :))
      • pasja77 Re: Forumowy wątek "Czy to oryginał?" 14.02.05, 12:50
        witam
        Jestem zainteresowana perfumami Diora Diorissimo. Na allegro są do kupienia.
        Może ktoś się zna na prefumach i po obrazku mógłby rozpoznać czy to orginał?
        Ja niestety nie znam się na tym, a nie chciałabym dać się oszukać, więc
        proszę Was o pomoc. z góry dziękuję i podaję link
        www.allegro.pl/show_item.php?item=42272866
        pozdrawiam Pasja77

• myfa80 Re: Forumowy wątek "Czy to oryginał?" 28.01.05, 15:13
      Czy perfumy tego allegrowicza są orginalne
      www.allegro.pl/show_item.php?item=40018058
      na co mam zwrócic uwage podczas minutowego sprawdzania organzy testera z
      pudełeczkiem? Bardzo prosze o odpowiedz zalezy mi na czasie
      z góry dziekuje
      • sorbet Re: Forumowy wątek "Czy to oryginał?" 28.01.05, 15:16
        Czy masz możliwość testowania zapachu ze sklepu? Najlepiej bybyło powąchać w
        sklepu, zabrać papierek i porównywać z tamtym testerem. Albo umówić się w
        pobliżu sklepu i tam sprawdzić.

Myślę, że jeśli sprzedawca ma oryginał, to nie będzie miał nic przeciwko.
        • myfa80 Re: Forumowy wątek "Czy to oryginał?" 28.01.05, 15:29
          mam pachnąca fiolke po próbce, umówiłam się ze sprzedawca na odbiór osobisty
          hmmm chyba bede bazować na zapachu jednak i buteleczce zastanawiam się jaki
          koreczek powienien byc zauwazyłam że sa dwa rodzaje gładki albo taki ala puzzle
          delikatne..
    • sorbet Uwaga techniczna :-) 28.01.05, 15:21
      Proszę o umiezcenie pytania w temacie postu.

Np. "Czy ta woda <nazwa_wody> jest oryginalna" ...:-) Znacznie ułatwia
      przeszukiwanie i czytanie.

Pytanie "Czy sprzedawca xxx ma oryginalne wody?" prosiłbym umieścić w wątku o
      Allegro!!!

• lili202 hot couture givenchy 29.01.05, 13:42
        www.allegro.pl/show_item.php?item=40892328
        • myfa80 Re: hot couture givenchy 02.02.05, 09:24
          wygląda na orginał, ale znawca w tym nie jestem sama mam podobny problem....
          pozdrawiam
    • sorbet Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 00:04
      Pytanie do posiadaczek organzy

Autor: myfa80
      Data: 01.02.2005 23:59

Nabyłam organze zastanawiam sie jednak co jest nie tak, zapach ten sam, długo
      sie trzyma, butelka jednak z tyłu ma napisy białe a nie czarne, jedynie ten
      na przedniej "stronie"jest czarny, miałam wczesniej probke z sephory ich i
      kolor z testera mial niemalze pomaranczowy ciemny, a te maja jasnozolty
      (dodam ze moje perfumy to tez tester), nie wiem czy to pod wplywem ciepla i
      swiatla sie zmienia kolor w sephorze czy tez posiadam podrobe doskonala bo
      pachnie tak samo jak orginal..jesli ktos posiada orginal prosze o porownanie
      z moimi prfumami.
      pozdrawiam

Przeniesiony
      • sorbet Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 00:07
        Chyba nie można na podstawie koloru płynu potwierdzić oryginalność zapachu.
        Czym prędzej butelka. 3mam kciuki, że to jednak oryginał:-)

• myfa80 Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 09:14
          dziekuje sorbet, wczoraj sie rozpedziłam i posta napisałam w nieodpowiednim
          miejscu :o), ja mam tez nadzieje ze to orginał, a co do kloru płynu - sama juz
          nie wiem co o tym sądzić...może ktos jescze ma orginalna organze i skonfrontuje
          swoje spostrzezenia z moimi :o)
          pozdrawiam
          • kalooo Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 10:22
            Organza (nie First Light)z tego co mi wiadomo ma faktycznie niemal pomarańczowy
            kolor,dość intensywny,ale myślę,że tu nie ma reguły-ja np.mam eclat d'arpege
            nieco mniej fioletowe niż w Sephorach,a dużo intensywniej na mnie pachną i
            dłużej niż psiknięte z testera w sephorze...Jeśli zapach jest ten sam to
            prawdopodobnie może byc to oryginał.Chociaż różnie bywa,ale bądźmy dobrej
            myśli.;)
            • myfa80 Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 10:27
              dzieki, nic więcej mi niepozostało...
              pozdrawiam :o)
              • kalooo Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 10:33
                nie ma sie co stresować;) A kupowałas na Allegro?
                • myfa80 Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 10:36
                  tak, na allegro od japlus
                • myfa80 Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 10:39
                  korek ma niezabardzo ciężki powiedziała bym nawet, że lekki...ale to
                  tester....czasem mam wrazenie ze wogóle icj nie czuje...ale wiem ze tak bywa z
                  perfumami...
                  • kalooo Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 10:45
                    a pytałas go czy to oryginał?
                    • myfa80 Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 10:46
                      tak, nawet osobiście odebrałam
                      • kalooo Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 10:47
                        hmm...Może faktycznie jest to oryginał,bo skoro to tester to nie musi mieć
                        żadnych dodatkowych gadżetów,ale wiesz co-ja jeszcze dziś sprawdzę i dam ci
                        znac,OK?;)
                        • myfa80 Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 10:50
                          Jestes kochana, dziękuje ślicznie bede czekac ....
                          pozdrawiam
                          • kalooo Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 10:51
                            ;)
      • strega Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 11:33
        Witaj
        Ja mam miniaturke Organzy Idecence(nie wiem, czy o niej mowa) i plyn jest
        raczej jasnozolty niz pomaranczowy.Miniaturka jest na pewno oryginalna, napisy
        sa biale.
        Pozdrawiam
        • kalooo Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 11:39
          Organza Idecence to osobny zapach,tak jak First Light.I jest
          jasnożółty.Chyba,że tą właśnie wersje masz myfa;)
          Bo Organza (nie FL i nie Idecence) jest prawie pomarańczowa.;)
          • myfa80 Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 12:28
            Mam Organze - tą klasyczną, przeglądałam zdjecia organza w necie i są
            najprzerózniejsze od pomarańczy po jasno-żółty...kurcze czuje ja na sobie tak
            lekko....
            • myfa80 Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 12:45
              moja Organza wygląda tak jak ta z tym, że napis z tyłu jest biały
              www.lumiere.pl/index.php?action=productdetails&prod_id=1200&PHPSESSID=f7cc023d4a796cb90ba49864b657e747
              • kalooo Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 12:48
                ales dała zagwostke myfa!;) A moze mas zpo prostu jakąś hybrydę organz??;D
                • myfa80 Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 12:53
                  kalooo napisała:

> ales dała zagwostke myfa!;) A moze mas zpo prostu jakąś hybrydę organz??;D

prosze o przetłumaczenie na polski ;o) słowa "zagwostke"
                  • merteuil Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 12:58
                    sjp.pwn.pl/haslo.php?id=69755
                    polecam,pozyteczna strona dla tych,co im polski jezyk obcym jest
                    • myfa80 Re: Pytanie do posiadaczek organzy. Autor: Myfa80 02.02.05, 13:00
                      merteuil napisała:

> sjp.pwn.pl/haslo.php?id=69755
                      > polecam,pozyteczna strona dla tych,co im polski jezyk obcym jest

Dzieki wielkie przydało się :o) ;-)
                      • sorbet Kolor:-) 02.02.05, 13:28
                        Sorry że nie napisałem czemu nie można polegać wyłącznie na kolorze. Gdzieś
                        czytałem że kolor po prostu się zmienia (chyba ciemnieje) z czasem. Ot to, hihi

Pozdr.
                        S.
                        • myfa80 Re: Kolor:-) 02.02.05, 13:37
                          sorbet napisał:

> Sorry że nie napisałem czemu nie można polegać wyłącznie na kolorze. Gdzieś
                          > czytałem że kolor po prostu się zmienia (chyba ciemnieje) z czasem. Ot to,
                          hihi
                          >
                          > Pozdr.
                          > S.

Wygląda na to, że te stare organzy testery w sklepach, to zaltuja juz ładną
                          starocią...ale poważnie to cos z prawdy w tym jest....
                          • kalooo Organza 03.02.05, 13:00
                            Po organoleptycznym obmacaniu butli niniejszym stwierdzam,że kolor pomarańczowy
                            jak bum cyk cyk!;) Jest dośc intensywny,ale kolor jest mniej ważny.A korek jest
                            i tak dość lekki-ja mam wrażenie,że jakby styropian pokryty złotą
                            farbą.Oczywiście w kategorii wagowej;) Tak więc tak to jest odnośnie
                            Organzy,natomiast nieco jaśniejszy kolor ma First Light-może to a?Bo ja juz nie
                            mam pudełka,więc nie wiemjak jes z tymi napisami...
                            • myfa80 Re: Organza 03.02.05, 13:20
                              kalooo napisała:

> Po organoleptycznym obmacaniu butli niniejszym stwierdzam,że kolor
                              pomarańczowy
                              >
                              > jak bum cyk cyk!;) Jest dośc intensywny,ale kolor jest mniej ważny.A korek
                              jest
                              >
                              > i tak dość lekki-ja mam wrażenie,że jakby styropian pokryty złotą
                              > farbą.Oczywiście w kategorii wagowej;) Tak więc tak to jest odnośnie
                              > Organzy,natomiast nieco jaśniejszy kolor ma First Light-może to a?Bo ja juz
                              nie
                              >
                              > mam pudełka,więc nie wiemjak jes z tymi napisami...

Kaloo jestes kochana, co do korka podpisuje sie pod tym co napisałaś, na
                              testerze napisane jest, że to organza, na butelce też widnieje napis organza
                              givechy paris, ja tego zapachu prawie juz nie czuje jest lekki, moze z moim
                              nosem cos nie tak.... :o( rece juz opadają....sorki za trucie o organzie...

• markiza_de_sade Orginalne Chanel no 5? 03.02.05, 23:17
      Dostalam pod choinke, od bliskiej osoby. Zakochalam sie w tym zapachu ale nie
      stac mnie bylo na flakonik za 400zlotych. Ciocia poszla i chyba troche "na
      lewo" i o polowe taniej, kupila od faceta, ktoremu baaardzo zalezalo na
      dyskrecji. Porownane zostaly bardzo wnikliwie i buteleczka, i nakretka, i numer
      kodu kreskowego... Wszystko identyczne z orginalem, opakowane wzorcowo. Ale...
      zawiodla sie straaaasznie, bo zapach inny niz ten z testera. Na chanel jestem
      bardzo wyczulona, bo poznawalam ten zapach od kilku miesiecy. To cos, co mam w
      domu pachnie inaczej :( Jest bardziej pudrowy, ciezki, nie tak swiezy i
      dzialajacy na zmysly jak te z perfumerii... Poza tym po paru godzinach
      kompletnie go nie czuc na skorze. Te z testerow wyraznie wyczuwalne byly nawet
      po kilku tygodniach.. na ubraniach oczywiscie, nie na skorze... :))
      Prosze o rade.
      • sorbet Re: Orginalne Chanel no 5? 03.02.05, 23:26
        Masz EDP, czy EDT:-)
        Wydaje mi się że Chanel5 jest własnie ciężki, pudrowy, a wcale nie jest świeży.
        • markiza_de_sade Re: Orginalne Chanel no 5? 04.02.05, 12:56
          Mam EDP.

I nadal obstawiam przy swoim: zapach z testera jest inny niz ten ktory mam w
          domu! Konsultowalam sie w tej sparwie z kilkoma osobami. Porownywalismy.. tez
          maja takie zdanie. Dwoch facetow powiedzialo mi, ze maja w domu mydlo o takim
          zapachu jak moja woda!! Myslalam ze im krzywde zrobie :/ Ale najgorsze, ze to
          prawda :(
          I powtarzam:tester jest inny!!!
          :))) pozdr
    • sorbet Co to za Escada. Autor: salma88 04.02.05, 15:35
      Re: Orginalne Chanel no 5?
      Autor: salma88
      Data: 04.02.2005 14:11

Czesc. Mam pytanie co to za Escada i czy to wg Was jest oryginal i jak
      pachnie:) Oto link: allegro.pl/show_item.php?item=4 0976609

Przeniesiony
      • sorbet Re: Co to za Escada. Autor: rybkad 04.02.05, 15:36
        Co to za Escada?
        Autor: rybkad
        Data: 04.02.2005 14:51

To Margaretha Ley , mysle ze oryginalna , powachac mozesz w Douglasie

Przeniesiony

• salma88 Testery i Anna Sui 05.02.05, 11:37
          Jest od czasu do zcasu na allegro apre aukcji, na ktorych wystawiane sa perfumy
          Anny Sui. Czy mozliwe jest, ze to podroby? Kosztuja okolo 100 zl. I jeszcze
          jedno pytanko: czy testery, ktore tez sa sprzedawane to najczesciej jakies lewe
          perfumy, pochodzace z lewej sprzedazy? Jak oceniacie testery i czy zcasem je
          kupujecie?
    • basiaplewik dolce vita- wygląd butelki PERFUM( nie edt) 06.02.05, 11:21
      kupiłam kiedyś na allegro u mateusza wodę dolce vita 50 ml, co do oryginalnosci
      zapachu nie miałam wątpliwości, woda byłą wystawiona jako "czyste perfumy" ale
      potraktowałam to z przymróżeniem oka:))- ale pierwszy raz spotkałam się z
      butelką która przy podstawie miałą złotą obwódkę. wszystkie inne butelki wody
      toaletowej takiej nie mają, ma któraś z was taką butelkę?
    • icegirl Chopard wish na allegro 07.02.05, 13:34
      Czy to jest oryginał?
      www.allegro.pl/show_item.php?item=41412139
      • kalooo Re: Chopard wish na allegro 07.02.05, 13:38
        albo mi sie wydaje albo się myle,że Chopard bardziej w niebieski wpadać
        powinien niz w taki czarny.Ale z drugej strony nie wiem czy ten zapach w ogóle
        jest podrabiany...
        • icegirl Re: Chopard wish na allegro 07.02.05, 13:48
          Nie wydaje Ci się - powinien być jasnoniebieski... Nie wiem, czy to wina
          oświetlenia, więc mam nadzieję, że ktoś rozpozna po kształcie butelki.
          • elve Re: Chopard wish na allegro 07.02.05, 14:23
            to może być wina oświetlenia.
            wish jest podrabiany.
            kształtowi butelki nic nie mogę zarzucić.
    • myfa80 Re: Forumowy wątek "Czy to oryginał?" 07.02.05, 19:52
      czy to jest orginał? nie mam za wiele czasu wiec prosze bardzo o opinie
      www.allegro.pl/show_item.php?item=41224458
    • basiaplewik ten wish 30 ml to podróba!! 08.02.05, 07:58
      dostałam go kiedyś z wymiany wizażowej- pachnie prawie tak samo, opakowanie
      identyczne, kartonik też, ale sam płyn jest koloru wody z kałuży- to jest
      charakterystyczne przy podróbach wish...
      no i co ważne, podrabia się właśnie butelki 30-to mililitrowe wisha.
    • kamila1985 NOA - na co zwrocic uwage??? 08.02.05, 13:21
      Mam okazje kupic Noa za polowe ceny niz w perfumerii czyli ok 100 zl jednak mam
      pewne watpliwosci co do orginalnosci. Jesli jest cos na co powinnam zwrocic
      uwage to prosze o jakies rady =) z gory dzieki.
    • vanilia72 Desnuda Ungaro 08.02.05, 13:32
      Witam !
      Co za milutkie forum!! Mam pytanie: czy Desnuda w dionecie wygląda na
      oryginał? Mam zamiar kupić, a wiem że na Was mozna liczyc w takich sprawach.
      Pozdrawiam
      bez sensu założyłam nowy wątek :((
      • elve Re: Desnuda Ungaro 08.02.05, 13:48
        w dionecie mają same oryginały - przynajmniej nie słyszałam jeszcze o wpadce.
        • vanilia72 Re: Desnuda Ungaro 08.02.05, 14:01
          Dzięki elve !
        • vanilia72 Re: Desnuda Ungaro 08.02.05, 14:12
          sorry, chodziło mi o lumiere, tak mi zapdał w pamięć dionet często polecany, że
          gupoty piszę :), dionet nie ma Desnudy w ofercie :(
    • andy1112 Re: Cartier Pasha 12.02.05, 11:02
      Chciałbym kupić perfumy na allegro i mam pytanie czy słyszał ktoś o podróbkach perfum Cartier Pasha.Czy wogole są podrabiane.I co sądzicie o tej aukcji??
      www.allegro.pl/show_item.php?item=41403663.Wydaje mi się, że wyglądają na orginał bo sporo zagranicznych stron na ten temat obejrzałem.Dzięki za ewentalną opdowiedź.
      • andy1112 Re: Cartier Pasha 12.02.05, 11:04
        www.allegro.pl/show_item.php?item=41403663
        tej aukcji:)
        • elve Re: Cartier Pasha 12.02.05, 16:21
          mysle, ze to oryginal.
    • magdalena.o Re: Forumowy wątek "Czy to oryginał?" 12.02.05, 11:23
      Ralph Lauren COOL jak poznac oryginal???
    • sorbet Angel Innocent. Autor: valkiria1 12.02.05, 15:06
      Angel Innocent
      Autor: valkiria1
      Data: 12.02.2005 12:21

Widziałam na Allegro Angel Innocent za 194zł 75ml.. Czy to może być
      oryginal? Jaka % różnica z ceną sklepową jest najbardziej prawdopodobna?
      Nie chcę sie naciać, a sama nie odróżnię podróby. Pomóżcie!

Przeniesiony
      • sorbet Angel Innocent. Autor: icegirl 12.02.05, 15:07
        Re: Angel Innocent
        Autor: icegirl
        Data: 12.02.2005 14:57

Hej,

To może być oryginał. Ceny za Innocent wahają się od 190 do 210. Mimo wszystko,
        byłabym ostrożna - ostatnio widziałam podróbkę za 160 zł - i oprócz ceny
        zwróciła uwagę na sprzedawcę i oferowane produkty.
        Lista pewnych sprzedawców znajduje się na forum.
    • sorbet Hot Couture Edp. Autor: mazia79 12.02.05, 15:12
      Czy tak teraz wyglada buteleczka Hot Couture Edp.?

Autor: mazia79
      Data: 12.02.2005 11:36

Bardzo prosze o pomoc

www.allegro.pl/show_item.php?item=41251404
      Pozdarwiam

Przeniesiony, poprawiony o link:-)
    • sorbet [Allegro] Good life. Autor: colleen_1 12.02.05, 15:25
      [Allegro] Good life - prosze o rade
      Autor: colleen_1
      Data: 12.02.2005 11:47

Prosze o ocene tej aukcji

allegro.pl/show_item.php?item=41182067
      Czy sprzedawca hugboss ma oryginaly? Kupowal ktos od niego?
      Jesli nie od niego to od kogo najlepiej kupic ten zapach?
      Chodzi mi oczywiscie o wersje meska.

Przeniesiony
      • sorbet Re: [Allegro] Good life. Autor: colleen_1 12.02.05, 15:26
        Re: [Allegro] Good life - prosze o rade
        Autor: colleen_1
        Data: 12.02.2005 12:34

Znalazlam jeszcze jedna aukcje:

www.allegro.pl/show_item.php?item=41840110
        Prosze, napiszcie czy to oryginal.

Przeniesiony
        • sorbet Re: [Allegro] Good life. Autor: kkml_mav 12.02.05, 15:27
          Re: [Allegro] Good life - prosze o rade
          Autor: kkml_mav
          Data: 12.02.2005 14:58

To sa pewni ludzie, mozna kupowac,
          zreszta goodlifów- podrobek nie sprzedaje sie na allegro, chyba sa zbyt malo
          popularne

Pozdrawiam

Przeniesiony
    • sorbet Ralph Lauren Cool-dla eksperta. Autor: magdalena.o 12.02.05, 17:06
      Ralph Lauren Cool-dla eksperta
      Autor: magdalena.o
      Data: 12.02.2005 10:42

Kupilam w perfumerii ralfa laurena jakos nie bardzo wierze w jego
      oryginalnosc choc uzywam go od 3 lat dopiero ten flakon mnie
      zastanowil .moze ktos mi podpowie jak sprawdzic jego oryginalnosc niestety
      popszednie flakoniki wyzucilam wiec nie mam z czym porownac

Przeniesiony
      • kalooo Stella 13.02.05, 22:27
        Jak myslicie- to jest oryginał?

A w ogóle podrabiają stellę?
        • dori7 Re: Stella 13.02.05, 22:49
          Mysle, ze od Szylla mozna kupowac niemal w ciemno, to jeden z najbardziej
          zaufanych sprzedawcow na allegro :))
          • kalooo Re: Stella 13.02.05, 23:49
            Dzieki wielkie-tak myslałam,dlatego też pytanie czy w ogóle zdarzają się
            podróby Stelli;) Zastanowiło mnie tylko,że dolna część pudełka na jednej z jego
            aukcji jest trodszeczkę przybrudzona,ale już się nie czepiam;)
            Dzięki i miłej nocki!;D
    • vanilia72 Eclat D'Arpege 14.02.05, 09:27
      Witajcie!
      Ponieważ jestem początkująca to odpowiedzcie proszę czemu występują dwie różne
      buteleczki ?
      www.edrogeria.pl/x_C_I__P_16616210-16610001.html
      www.dionet.pl/main.asp?SESJA_ID=200502140926THILRHWUZZUTATHDGCCM&AKCJA=PRODUCENT&PRODUCENT_ID=41
      obydwie oryginalne?? Czy może to tylko na zdjęciu tak wygląda?
      • kalooo Re: Eclat D'Arpege 14.02.05, 09:34
        jedne to ECLAT d'ARPEGE,drugie to pierwotna wersja z 1921-ARPEGE,bez <eclat>;)
        To dwa zupełnie inne zapachy.
        Natomiast Eclat d'Arpege w obu drogeriach jest identyczny.
        • vanilia72 Re: Eclat D'Arpege 14.02.05, 09:40
          Stary i nowy rozróżniłam, ale zastanawia mnie nadruk postaci, na jednej butelce
          cały złoty, na drugiej złoty z fioletem??
          • kalooo Re: Eclat D'Arpege 14.02.05, 11:44
            Wydaje mi się że to tylko gra światła,ale sprawdzę dziś w domu jak chcesz-
            zwłaszcza,że ja mam właśnie z dionetu Eclat d'Arpege;)
            • vanilia72 Re: Eclat D'Arpege 14.02.05, 12:44
              Bardzo Ci dziękuję Kalooo, będę czekała na wynik sprawdzania.
              • pasja77 Diorissimo Diora 14.02.05, 12:51
                witam
                Jestem zainteresowana perfumami Diora Diorissimo. Na allegro są do kupienia.
                Może ktoś się zna na prefumach i po obrazku mógłby rozpoznać czy to orginał?
                Ja niestety nie znam się na tym, a nie chciałabym dać się oszukać, więc
                proszę Was o pomoc. z góry dziękuję i podaję link
                www.allegro.pl/show_item.php?item=42272866
                pozdrawiam Pasja77

• dori7 Re: Diorissimo Diora 14.02.05, 13:27
                  Szczerze mowiac, w zyciu nie widzialam Diorissimo w wersji edp, w domu mam edt
                  w takiej typowo diorowej buteleczce, ale sprzedawca wyglada absolutnie
                  uczciwie, duzo komentarzy - kupuje "normalne" szpargaly typu kosmetyki, ciuchy
                  i plyty, jakies rzeczy (zapewne perfumy, ew. packajswta ) u Mateusza i Wanilji,
                  nie sprzedaje hurtowo, tylko te 1 rzecz - falkonik wyglada jak wklad refill.
                  Nie sadze, aby nagle postanowil zaczac handel podrobkami. Ale na wszelki
                  wypadek poszukaj w googlach, czy w jakichs sklepach netowych sa Diorissimo w
                  takiej butelce.
              • kalooo Re: Eclat D'Arpege 15.02.05, 20:05
                Cała postać jest złota równomiernie-na tym zdjęciu to tylko jakieś załamanie
                światła.;)
                Buziaki!;*
                • vanilia72 Re: Eclat D'Arpege 16.02.05, 08:06
                  Dzieki Kalooo, już myślałam że o mnie zapomniałaś :). Ponieważ nie mam już
                  wątpliwości zaraz zamawiam, bo już nie mogę się doczekać tego cuda!!
                  • kalooo Re: Eclat D'Arpege 16.02.05, 08:10
                    nie ma sprawy-przepraszam najmocniej,że tak późno,ale dopiero wtedy dotarłam do
                    właściwego mieszkania z tym zapachem w szafce;)
                    Mam nadzieje,że będzie Ci się podobał tak samo jak mi.;)
                    Buziaki!;*
    • dori7 konwalie Diora (Lily) 14.02.05, 13:30
      Niech ktos swiatly zerknie i powie, co to jest:
      www.allegro.pl/show_item.php?item=42289084
      czy to jest ta coroczna konwaliowa edycja Diora na poczatek maja, czy jakis
      dziwny stwor?
    • benita5 GUERLAIN SHALIMAR - DARK BLUE 14.02.05, 17:20
      Co prawda reszta asortymentu tegoz sprzedawcy raczej wzbudza zaufanie to jednak
      cena tego cudenka jest bardzo atrakcyjna...

www.allegro.pl/show_item.php?item=41818234
    • andy1112 Re: Forumowy wątek "Czy to oryginał?" 15.02.05, 11:32
      Jak to jest z testerami?Czy żeczywście nie są one podrabiane.I czy kupując tester można mieć prawie 100% pewność co do jego orginalności?.A tak na marginesie troche mi sie nudziło i zrobiłem sobie na podstawie allegro prowizoryczną listę najczęściej podrabianych perfum.
    • kaoli J'adore 30 ml - podrabiają??? 15.02.05, 12:45
      Hej czy podrabiane sa 30 ml perfumy J'adore? Może ktoś ma na 100% orginalną 30
      i powie mi co jest napisane na denku butelki i czy powinna być naklejka czy
      nie? Dzięki
      • eowyn Re: J'adore 30 ml - podrabiają??? 15.02.05, 14:03
        wlasnie porwalam na chwile mojej mamie jej "trzydziestke";) j'adore (z
        pewnoscia oryginalna,bo kupiona w zestawie z balsamem do ciala w Douglasie) i
        naklejka pod spodem jest,a glosi ona:
        <zlote literki>Parfums Christian Dior
        75008 Paris - MADE IN FRANCE
        j'adore
        <czarne literki>4F02
        <zlote literki>EAU DE PARFUM
        30 ml - 1 US.FL.OZ.

mam nadzieje,ze jakos pomoglam:)
        Pozdrawiam!
        • kaoli Re: J'adore 30 ml - podrabiają??? 15.02.05, 17:53
          Super - dzięki wielkie !!!
        • kaoli Re: J'adore 30 ml - podrabiają??? 15.02.05, 17:57
          eowyn napisała:

> wlasnie porwalam na chwile mojej mamie jej "trzydziestke";) j'adore (z
          > pewnoscia oryginalna,bo kupiona w zestawie z balsamem do ciala w Douglasie) i
          > naklejka pod spodem jest,a glosi ona:
          > <zlote literki>Parfums Christian Dior
          > 75008 Paris - MADE IN FRANCE
          > j'adore
          > <czarne literki>4F02
          > <zlote literki>EAU DE PARFUM
          > 30 ml - 1 US.FL.OZ.
          >
          > mam nadzieje,ze jakos pomoglam:)
          > Pozdrawiam!
          >

No własnie a bez czarnego numerku to pewnie podróba :(
    • czarna_a ANGEL THIERRY MUGLER 15.02.05, 18:30
      Niedawno kupiłam 50 ml za 370 zł, a na allegro cena tego zapachu (jest
      napisane, że produkt orginalny) to 40 - 60 zł. Czy to w ogóle możliwe???
      • dori7 Re: ANGEL THIERRY MUGLER 15.02.05, 19:22
        czarna_a napisała:

> Niedawno kupiłam 50 ml za 370 zł, a na allegro cena tego zapachu (jest
        > napisane, że produkt orginalny) to 40 - 60 zł. Czy to w ogóle możliwe???

Oczywiscie, ze nie!! I jeszcze ide o zaklad, ze nie jest napisane, ze produkt
        oryginalny, tylko ze _oryginalnie zapakowany_, to taki chwyt sprzedawcow.
        • czarna_a Re: ANGEL THIERRY MUGLER 15.02.05, 21:59
          Masz racje - produkt jest _oryginalnie zapakowany_...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka