Dodaj do ulubionych

cartier declaration

06.06.05, 16:22
czy to damski czy meski zapach?
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: cartier declaration 07.06.05, 08:01
      Zdecydowanie meski, jest kilka wersji- ale kazda dla mezczyzn.
      • lune i kto to mowi :) 07.06.05, 11:15
        forevermore79 napisał:

> Zdecydowanie meski, jest kilka wersji- ale kazda dla mezczyzn.

Drogi F :) przeciez to Ty byles przeciwny sztywnym podzialom na meskie-
        damskie :))))))))))))

A ja powiem przekornie : a wcale nie :)
        to zapach ktory ma tyle miekkosci - delikatnosci w sobie ze spokojnie mozna go
        wyprobowac :) zreszta podobnie jest z klasycznym meskim Bvlgari ;
        bardzo roznie moze sie ukladac na damskiej skorze - i nie przesadzalabym o
        jego 'meskim' przeznaczeniu :))))))))

to klasyk : kaszmir, szara flanela, bawelniana biala koszula, stonowanie i
        zadnych ekstrawagancji :) rownowaga nut swiezych, kwiatow, przypraw, pizma i
        nut drzewnych moze sie niektorym wydac nudna - a ja mysle ze dzieki
        temu 'wytonowaniu' jest hmm.....ponadczasowy, wolny od tandetnych reklamowych
        chwytow ktore lapia klienta - ale tylko na jeden sezon :)

lune

• luloo1 Re: i kto to mowi :) 07.06.05, 11:45
          dla mnie ma nutkę dymu, kadzidła, ale faktycznie również dużo miękkości
          • benita5 Re: i kto to mowi :) 07.06.05, 11:57
            luloo1 napisała:

> dla mnie ma nutkę dymu, kadzidła, ale faktycznie również dużo miękkości

Hmm, ja nie czuje w nim kadzidla :((
            • luloo1 Re: i kto to mowi :) 07.06.05, 12:54
              może źle to określiłam,jest nuta podwędzonego drewna:)
        • forevermore79 Re: i kto to mowi :) 07.06.05, 12:53
          Nie chodzilo mi o zdecydowanie meski charakter, heh- jestem wciaz za brakiem
          podzialow :-). Myslalem raczej o pozycjonowaniu tej linii przez Cartier jako
          meskiego- gdy np. L'Eau jest unisex.
          Dla mnie Delclaration jest rowniez miekki, bardzo klasyczny- wole wersje
          Essence, raz wachalem takze limitowana Bois Bleu- ciekawe, drzewne nuty.
          • lune :) 07.06.05, 13:36
            forevermore79 napisał:

> Nie chodzilo mi o zdecydowanie meski charakter, heh- jestem wciaz za brakiem
            > podzialow :-). Myslalem raczej o pozycjonowaniu tej linii przez Cartier jako
            > meskiego- gdy np. L'Eau jest unisex.
            > Dla mnie Delclaration jest rowniez miekki, bardzo klasyczny- wole wersje
            > Essence, raz wachalem takze limitowana Bois Bleu- ciekawe, drzewne nuty.

Kiedys zamyslilam sie nad Jicky - tez meski ??? dziwne ....ma w sobie taki
            ladunek 'kobiecosci' zapachowej :) Ciekawa jestem jak panowie odbieraja Un
            Jardin en Mediterranee ?

pozdrawiam, lune
      • benita5 Re: cartier declaration 07.06.05, 12:02
        Podoba mi sie, do tego stopnia ze po probkach zakupilam miniaturke.Moj M nie
        byl zafascynowany, ale dla mnie zapach super. Troszke mi przypomina Bvlgariego
        au the blanc, w klimacie. Choc w BaB nie ma kardamonu tylko wiecej
        tytoniu.Declaration jest miekki i idealnie komponuje sie z lnem. Osobiscie
        nosilam :))
        • lune Re: cartier declaration 07.06.05, 12:28
          benita5 napisała:

> Podoba mi sie, do tego stopnia ze po probkach zakupilam miniaturke.Moj M nie
          > byl zafascynowany, ale dla mnie zapach super. Troszke mi przypomina
          Bvlgariego
          > au the blanc, w klimacie. Choc w BaB nie ma kardamonu tylko wiecej
          > tytoniu.Declaration jest miekki i idealnie komponuje sie z lnem. Osobiscie
          > nosilam :))

mam probke Declaration - uzylam w pewien upalny nerwowy dzien - i zapach
          podzialal lagodzaco ;) juz sobie myslalam ze moze jakies dziwadlo jestem bo o
          tej miekkosci pisze - dlatego ciesze sie ze i inne forumowe noski odbieraja to
          podobnie :)))))) i ja z lnem nosilabym chetnie :)

juz wczesniej - po przejrzeniu na osmoz zapachowych piramidek - doszlam do
          wniosku ze moja 'milosc' do damskich zapachow z grupy floral-woody-musk - ma
          cos wspolnego z zainteresowaniem meskimi zapachami z grupy woody-floral-
          musk :)))))))

lune
          • benita5 Lune, tak pobieznie przegladam sklasyfikowane 07.06.05, 12:41
            jako woody-floral-musk uprzyjemniacze i przyznaje Ci racje z ta miloscia:)))))))
            Jest cos fajnego bo ja sama chetnie siegam po Egoiste klasyka czy szare
            Emporio :))Pozdrawki ksiezycowe dla Lune:)))
            • lune Re: Lune, tak pobieznie przegladam sklasyfikowane 07.06.05, 13:24
              benita5 napisała:

> jako woody-floral-musk uprzyjemniacze i przyznaje Ci racje z ta
              miloscia:))))))
              > )
              > Jest cos fajnego bo ja sama chetnie siegam po Egoiste klasyka czy szare
              > Emporio :))Pozdrawki ksiezycowe dla Lune:)))

Tak sobie kombinuje ze to po prostu 'nieco inne i w innych proporcjach' ale
              mieszanki tego co lubie :) No i maja zalete nieslychana : nie sa tak slodkie
              jak ich 'damskie siostry', bywaja za to slodkie 'przystepnie' ;)

W grupie 'damskiej' floral woody musk - jest pare egzemplarzy slodkich
              zabojczo /jak dla mnie/ - np. Infiniment i Madness Choparda, AA Pivoine
              Magnifica ; wiele 'niezapoznanych' - jak np. nowy Visit Azzaro, ktorego brak w
              naszej sephorze a ktory zaciekawia skladem :), Rosamor /co to takiego ten solar
              accord ?/, Kiehl's Original Musk /czym rozni sie biala paczula od paczuli ?/,
              no i ten Narciso Rodriguez zastanawiajacy :), Diesel Green tak atrakcyjnie
              tani w Rossmanie - ale bez mozliwosci powachania - no i nie wiem - brac w
              ciemno - czy nie ? pamietam ze ktos na forum narzekal ze on chemiczny jakis :(

pozdrawiam serdecznie :)

lune
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka