Dodaj do ulubionych

Jak jedwab

08.09.05, 14:02
Zapach tak cudowny w dotyku jak jedwab: Elixir Sensuel Chanel 5.
Obserwuj wątek
    • chatka_ Re: Jak jedwab 10.09.05, 20:29
      Zaden zapach tak milo "w dotyku" Wam sie nie kojarzy?
      • czarna_a Re: Jak jedwab 10.09.05, 23:11
        Dla mnie takim zapachem jest Desunda, zwłaszcza że do rozprowadzania można
        używać mięciutkiego pędzelka.
    • mangos Re: Jak jedwab 10.09.05, 21:34
      Dla mnie jedwabista i delikatna jest La Perla Shiny Creation. Trzymają się blisko skóry, otulają ją delikatnym i nieco pudrowym zapachem i w momentach,gdy już o nich zapominam nagle czuję delikatny powiew : róży, jaśminu+białej porzeczki a w tle wanilii, drzewa sandałowego i...tego czegoś, czego nie potrafię określić.Świetnie mi się z tym zapachem zasypia, jest kojący, przypomina mi dziecięce wędrówki po ogródku mojej babci, w którym rosły dzikie róże- dzikie, RÓŻOWE róże--> bo właśnie z tym kolorem LPSC mi się kojarzy - z delikatnym, pastelowym różem.
      • merolik Re: Jak jedwab 11.09.05, 13:03
        Jak się nad tym zastanowiłam, stwierdziłam, że, niestety, nie mam takiego
        zapachu :((( otulającego, miękkiego... A chciałabym... Z tych, które kiedyś
        miałam i które tak mi się kojarzą, to Desnuda i Cristobal. Teraz licytuję Paris
        Roses Enchantees i mam nadzieję, że wygram i że to będzie zapach tego
        rodzaju :)))
        • sorbet Lipstick Rose FM 11.09.05, 14:45
          Wyjątkowy różany zapach z odrobiną chłodnych fiołków, miękki jak dotyk
          wyjątkowo luksusowej szminki. :-P

Chatko, masz na myśli wysoko gatunkowy jedwab? Bo ten surowy wcale nie jest tak
          jewabisty, hehe.
          • chatka_ Re: Lipstick Rose FM 12.09.05, 21:58
            sorbet napisał:

> Wyjątkowy różany zapach z odrobiną chłodnych fiołków, miękki jak dotyk
            > wyjątkowo luksusowej szminki. :-P
            >
            > Chatko, masz na myśli wysoko gatunkowy jedwab? Bo ten surowy wcale nie jest
            tak
            > jewabisty, hehe.

Tak, jedwab jak szal, jak roza, no wlasnie wiekszosc zapachow, ktore
            skojarzylismy z jedwabiem to zapachy rozane :)Ciekawe :)
            A kto kryje sie pod FM? I czy dostep jakis jest mozliwy do tego cuda? :)
            • sorbet Re: Lipstick Rose FM 12.09.05, 23:43
              Frederic Malle, można dostać próbki wypełniając ankiet. Napisz że uwielbiasz
              róże:-P

www.editionsdeparfums.com/
    • modern_witch Re: Jak jedwab 11.09.05, 21:27
      Rosine Rose d'homme ma dla mnie wlaśnie taką jedwabistą fakturę, ta pudrowość
      daje ten efekt. Najpierw napisałam, że "aksamitną", ale chyba wlaśnie nie,
      chyba bardziej jedwabistą jednak.
      Ciągle nie wiem , co z tym zapachem... na ogół mi się bardzo, bardzo podoba,
      ale jak kiedyś nosiłam cały dzień - zmęczył. Potem znów uwodził;-P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka