Dodaj do ulubionych

PERFUMY DO WNĘTRZ

13.11.05, 02:54
ciekawa jestem czy oprócz perfum dla siebie macie również zakret na punkcie
pachnących wnętrz i im również kupujecie perfumy? ;) a jeśli tak, to
podzielcie sie proszę swoimi ulubionymi. ja uwielbiam teck & tonka estebana,
niektóre z o'ccitane, jak np winter forest też imho są niezłe. kiedyś miałam
świetny olejek zapachowy do kominków han firmy sense philosophy, ale niestety
firma zniknęła nie zostawiając po sobie tłustych śladów ;) teraz szukam
nowych rewelacji...
Obserwuj wątek
    • rawita Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 13.11.05, 11:50
      uwielbiam pachnące wnetrza,ale nie jestem w tym względzie chyba zbyt
      wyrafinowana, bo całkowicie satysfakcjonują mnie zapachowe olejki do kominka. W
      tym momencie docieplam się cynamonowym, na noc lubię lawendowy, a na poprawę
      humoru najbardziej różany. Bardzo interesujący jest olejek o zapachu drzewa
      herbacianego, tworzy w domu niepowtarzalny klimat omszałej, wilgotnej piwnicy. W
      połączenie z Black Cashmere uzyskuje się złudzenie najprawdziwszej cmentarnej
      krypty.
      • maria421 Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 13.11.05, 16:26
        Zalozylam kiedys juz watek na ten temat, ale wtedy nie spotkal sie z
        zainteresowaniem:

A parfum d´ambiance?
        Autor: maria421
        Data: 25.10.05, 14:29 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
        Czyli perfumy pokojowe? Uzywacie? Kadzidelka, olejki, pot pourri, wody w
        aerozolu?
        Ja bardzo lubie zapach zielonej herbaty w mieszkaniu.

Przepraszam, jezeli juz byl podobny watek.
        -----------------------------------------------------------------------

• rebeliantka2005 Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 13.11.05, 17:55
        muszę spróbować w takim razie tenże olejek herbaciany, bo jakoś zawsze go
        kojarzyłam bardziej leczniczo aniżeli zapachowo, ale skoro... :))
    • mangos Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 13.11.05, 16:37
      Najlepiej pachnie posprzątane i wywietrzone mieszkanie. Czasami umilam sobie wieczór olejkiem zapachowym, aktualnie mam jakiś drzewny,cedr? nie wiem,nie pamiętam...
      • rawita Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 13.11.05, 16:40
        mmmmm cedr.... uwielbiam! aktualnie posiadam jedynie żel pod prysznic o tym
        zapachu, ale olejek też koniecznie musze sobie sprawić. Swoją drogą gorąco
        polecam ten żel! z YR, pachnie naprawdę bosko
      • rebeliantka2005 Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 13.11.05, 17:54
        jeśli cedr to bardzo ciekawe są kadzidełka, oleji, pachnąca ceramika czy
        woreczki do szafy o tym zapachu z firmy esteban. ja jak już napisałam od
        zapachu innego zapachu ( teck & tonka) tej firmy jestem uzależniona. gorąco go
        polecam, a oto co o nim piszą: "suvenir of arfica, wooden houses full of
        spieces: cinnamon, nutmeg and clove... just wainting to be shipped off to other
        continents. teck & tonka recreates this blend, one of the most delicious in the
        history of perum" więcej na stronie www.esteban.fr
    • graza4 Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 13.11.05, 16:37
      Bardzo lubię kadzidełka, zarówno takie "zwykłe" indyjskie, jak i L'occitane,
      Winter Forest bardzo mi sie podoba. Mam też sporo olejków od kominka
      zapachowego, ale preferuję te całkiem naturalne, np. dr Beta, zwłaszcza
      tyminakowy, paczulowy i z drzewka herbacianego. Sęk w tym, że mam w domu psa
      staruszka i wolę oszczędzić mu takich traumatycznych wrażeń, nie najlepiej
      znosi te aromaty, więc używam ich od wielkiego dzwonu :)
    • kalooo Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 13.11.05, 18:10
      L'artisan ma super perfumy do wnętrz. I poduszeczki zapachowe,świeczki itd.;)
      • rebeliantka2005 Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 13.11.05, 18:25
        a czy są one dostępne w Polsce czy tez trzeba sie po nie nieco dalej wybrać?
    • icegirl Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 13.11.05, 18:44
      Oczywiście, że tak!
      Tak jak Mangos napisała, świetnie jest jeśli mieszkanie jest wysprzątane. Ja
      jeszcze w swoim pokoju używam kominek zapachowy + olejek malinowy. Tak silny, że
      nawet po powrocie z pracy w pokoju pachnie olejkowo-malinowo.
      • renia.renia Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 13.11.05, 19:22
        Przed świętami moze znów pojawią się w Douglasie zestawy do "wypachniania" domu
        w wersji pt. jabłko i cynamon. W zestawie obok kadzidełek (te są do bani),
        świeczek (takie sobie) jest spray do pomieszczeń o genialnym zapachu oraz
        cudowny olejek do kominka - po cichu się przyznam, że czasem używam ich jako
        perfum ;o))
    • modern_witch Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 13.11.05, 19:49
      Podobają mi się niektóre L'Occitane. Ale zadnego nie mam, już mój kot i tak
      jest wyjątkowo cierpliwym kotem;-)
      U mnie w domu najczęściej pachnie kadzidełkami tybetańskimi (rano) i olejkami z
      kominka aromatycznego (wieczorem). Olejki różne, co w duszy gra i co w ręce
      wpadnie;-)
    • silence-dreamer Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 14.11.05, 10:57
      Ja uwielbiam kadzidełka indyjskie, zapachowe -głownie cedrowe, olejki
      zapachowe , czasami palę też bursztyn, cynamon, na własnoręcznie zrobionej
      kadzielnicy:> . i jest kilka odświeżaczy które toleruje, uwielbiam zapach
      antynikotynowy, pachnie tak ślicznie jak Obsession CK:P. Ostatnio zakupiłem w
      sklepie indyjskim wspaniałe kadzidła Nirvana, zupełnie inne od klasycznych
      kadzidełek.
    • zettrzy Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 14.11.05, 23:29
      mam trzy lampki zapachowe z piaskowca - w biurze, sypialni i lazience - i w
      zimie lubie sie nimi posluzyc
      olejki kupuje w interesie z egzotycznym balaganem, sa glownie z Indii, obecnie
      jasmin, wczoraj mi sie skonczyla cytryna a przedtem kwiat pomaranczy
      w lecie pachnie mi jasmin w doniczce, bo wtedy kwitne, a kiedys mialam tez
      oleander i wonna oliwke ale niestety juz nie zyja
      potpourri stoi w sloikach i puszkach, bo ladnie wyglada, ale nie chce ich
      otwierac zeby nie wywietrzalo
      raz kiedys strzelilam sobie Fleur de Chine MPG z serii Les raffinements pour la
      maison, ale takie perfumy pokojowe dosc szybko rozplywaja sie bez sladu wiec byl
      to tylko jeden raz
      no i do kuchni i lazienki mam te rozne spraje z marketu - sosna i jablka, inne
      wonie mi nie podchodza
      • zettrzy Re: PERFUMY DO WNĘTRZ 14.11.05, 23:31
        zapomnialam o swiecach zapachowych - teraz przeciez kupie ich milion na zime,
        beda plywac w wazie wypelnionej woda i pachniec
        • icegirl Praca... 15.11.05, 09:56
          Oprócz domu mnóstwo czasu spędzam w pracy.
          Rok temu poszłam za genialnym pomysłem przedstawionym tutaj - pomarańcze
          nabijane goździkami... i wiecie, że NADAL mam jedną pomaranczę? Od prawie roku,
          cała, zasuszona i nadal pachnie??

Od pewnego czasu noszę się z pomysłem kupienia czegoś pachnącego do pracy, ale
          nie mam śmiałości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka