abetta 27.12.05, 22:51 proszę o typy-poszukuję słodkich i o zapachu karmelu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.g.n.i Re: perfumy pachnące karmelem 27.12.05, 23:12 Escada Magnetism - wydaje mi się, że tam na pewno karmelowa nuta była. W pomarańczowym sweterku Soni Rykiel też. W warszawskiej perfumerii Quality jest Watch Micallef (pachnie trochę jak słodzone skondensowane mleko, takie zagotowane na masę kajmakową;-) niestety, jak na mój gust, trochę "nieświeżą" - ale testowałam tylko na papierze) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: perfumy pachnące karmelem 27.12.05, 23:36 Angel (trochę przypalony karmel), Jil - delikatna i smakowita, oraz Wish (karmel ciut syntetyczny przez pierwszą chwilę - ten upiorny początek jest nie do zniesienia). Odpowiedz Link
kalia_t Re: perfumy pachnące karmelem 27.12.05, 23:55 Do poprzedników dorzucę Live J.Lo - pod warstwą owoców wyczuwalna jest karmelowa nuta:-) Odpowiedz Link
hispana Re: perfumy pachnące karmelem 28.12.05, 10:50 Ja mocno czuje karmel w Dzingu L'artisana Sorbet napewno doda, ze w Burtnsugar CdG karmel jest wrecz dominujacy. pozdrawiam Odpowiedz Link
mmartiene o Dzingu, troche OT 28.12.05, 10:57 ja zawsze z fascynacja czytam, co ludzie czuja w Dzingu :) ciekawa jestem, czy komus poza mna pachnie on, powiedzmy to naukowo, skatolem :) ktory z pewnoscia, jak i w innych perfumach, tam jest, ale tylko tu tak mi sie narzuca Odpowiedz Link
hispana Re: o Dzingu, troche OT 28.12.05, 12:08 gdybym wiedziala jak pachnie skatol czy tez cybet bez rozcienczenia, byc moze moglabym szerzej wypowiedziec sie na ten temat :) Narazie jestem na etapie wyczuwania karmelu, ew. suchego zapachu tortu wyciagnietego wprost z zamrazalnika, taka sucha slodycz. Odpowiedz Link