Dodaj do ulubionych

Siostry zapachowe :)

30.08.06, 23:32
Przegladam wasze top listy i widze jak rozne i jak podobne mamy gusta. W
Merolik widze moja siostre, roznimy sie tak jak sie tylko siostry potrafia
różnic i uzupelniamy tak jak to w zyciu bywa :) Znajduje w jej perfumach to
czego w moich brak, slonecznego swiatla, jest w mojej kolekcji sporo ciepla,
ale przygaszonego, ukrytego wewnatrz, na pewno nie tak witalnego. Ale mam tez
siostre bliźniaczke - Mangos, moglybysmy miec jedna kolekcje na spolke :))
Obserwuj wątek
    • elve Re: Siostry zapachowe :) 31.08.06, 01:00
      moja siostra musiałaby
      -nie lubić kwiatów, szzcególnie róży, jasminu i heliotropu
      -lubić kadzidło, ambrę, anyż, przyprawy i grejpfruta :D

to by była bliźniaczka.

zwykłej siostry tak ładnie jak chatka nie umiem sobie wyobrazić...
    • wiolinka100 Re: Siostry zapachowe :) 31.08.06, 08:24
      Moja siostra zapachowa gustuje w zapachach waniliowo-przyprawowych,
      orientalnych, lubi też jaśminowe, fiołkowe i różane nutki (choć bez przesady).
      Nie przepada za tuberozą, nie lubi zapachów stricte upiornie-piwniczno-
      kościelnych, nie gustuje w typowych świeżakach i docenia wody aromatyczno-
      pielęgnujące.
      Wydaje mi się że na forum parę osób się znajdzie :)
    • merolik Re: Siostry zapachowe :) 31.08.06, 09:25
      Świetny wątek, Chatko :)

Tak, rzeczywiście, są w naszych upodobaniach podobieństwa - niektóre zapachy
      nas zachwycaja, jest i trochę różnic (choćby Le Feu ;)). Ładnie to ujęłaś z tym
      światłem :) Preferujesz zapachy łagodniejsze, miękkie, a ja -
      bardziej "widoczne".
      Co do innych sióstr zapachowych, to wydaje mi sie, ze Hybris jest moją też :)
      Większość zapachów z jej pięknej kolekcji chciałabym mieć :)

I jeszcze Elami :)

W tej chwili tyle sobie przypominam :)
    • mangos Re: Siostry zapachowe :) 31.08.06, 09:28
      Ewidentnie Chatka:) Czasami zdarzają się odrębne fascynacje,ale to nieuniknione. Właściwie w ciemno mogę "brać" to , co Chatka mi poleci. Ostatnio nawet pokochałam Samsarę- szkoda tylko,że ona nie kocha mnie:(
    • orzeszek_solony Re: Siostry zapachowe :) 31.08.06, 09:51
      Moja zapachowa siostrzyca musiałaby:

- nie lubić zapachów typowo kwiatowych (zwłaszcza róży i jaśminu)oraz nadmiaru
      syntetycznej wanilii
      - preferować kadzidło, nuty drzewne, przyprawowe, skórzane, ambrę

Chyba widzę takową duszę w tym wątku:))
      • elve Re: Siostry zapachowe :) 01.09.06, 01:01
        no rzeczywiście :)
        miło mi :)
    • lune w ubieglym roku 31.08.06, 16:02
      byl juz taki watek ;

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=19818688&a=19818688
      milo wrocic

lune
      • mangos Re: w ubieglym roku 31.08.06, 16:16
        Tak. Również pamietam,ze był taki watek, ale wątkowe powroty są baaardzo miłe,w końcu na forum nas coraz więcej:)
        • mrouh Kalia_t 31.08.06, 16:34
          To moja siostra:-) może nie jesteśmy jednojajowymi bliźniaczkami, ale wiele nam
          się podoba tych samych zapachów. Chociaż Skin jednak mnie nie podbił, lubię go,
          czasem nawet ponosić, ale robi mi niemiłe niespodzianki, jak już wyjdę z domu i
          nie mam możliwości pozbycia się go:-)
          • benita5 Re: Kalia_t 01.09.06, 14:36
            mrouh napisała:

> To moja siostra:-) może nie jesteśmy jednojajowymi bliźniaczkami, ale wiele nam
            > się podoba tych samych zapachów. Chociaż Skin jednak mnie nie podbił, lubię go,
            > czasem nawet ponosić, ale robi mi niemiłe niespodzianki, jak już wyjdę z domu i
            > nie mam możliwości pozbycia się go:-)
            >

Mruczadelko! Kalia jest i moja...po czesci ;)) bo wiele fascynacji mam wspolnych
            z Kalia_t, zwlaszcza tych niepopularnych na forum :o) jasminowych ...
            • mrouh Re: Kalia_t 01.09.06, 15:07
              To znaczy, że jesteśmy trojaczkami:-) uwielbiam jasmin i kropka:-)
              • benita5 Re: Kalia_t 01.09.06, 16:10
                hm, ale ze mna nie jest tak latwo, bo wielbie takowoz kadzidlaki, tuberoziaki,
                rozane, biale kwiaty, abmre, porzeczke... ;))
                • mrouh Re: Kalia_t 01.09.06, 16:57
                  No, to sporo się zgadza: różane- tak, porzeczka- tak, tuberoza mi nie
                  rpzeszkadza, ale jakoś do tej pory nei zwróóciłam na nią wielkiej uwagi:-), co
                  do kadzidlaków- facynują, ale nie wiem, czy byłabym w stanie nosić- w każdym
                  razie mało znam, sama idea kadzidła bardzo mnei pociaga, białe kwiaty- nie
                  zwracałam uwagi na ich obecność w nutach ale teoretycznie bardzo lubię:-) Czyli
                  jesteśmy trojaczkami, ale nie jednojajowymi:-)
                • kalia_t Re: Kalia_t 02.09.06, 12:41
                  benita5 napisała:

> hm, ale ze mna nie jest tak latwo, bo wielbie takowoz kadzidlaki, tuberoziaki,
                  > rozane, biale kwiaty, abmre, porzeczke... ;))

o żesz:)))toż to cała prawda i tylko prawda, do tego nie pogardzę magnolią,
                  piżmem, kuchennymi słodziakami i coraz bardziej otwieram się na klasyki- ukłon
                  w stronę Benity i Mrouh:)))
              • kalia_t Re: Kalia_t 02.09.06, 12:42
                Do grona sióstr poza Wami dołączę Urstinę, z jej uwielbieniem dla różanych
                zapachów- dzieki za wskazanie Rosamor:)))
        • lune Re: w ubieglym roku 31.08.06, 18:14
          mangos napisała:

> Tak. Również pamietam,ze był taki watek, ale wątkowe powroty są baaardzo
          miłe,w
          > końcu na forum nas coraz więcej:)

Tak :)
          ten archiwalny poczytalam i zastanawiam sie czy owczesne zapachowe siostry
          nadal sa sobie bliskie - czy tez zmienily sie ich perfumeryjne milosci ?

lune
      • benita5 Re: w ubieglym roku 01.09.06, 14:31
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=19818688&a=19818688
        lune napisała:

> byl juz taki watek ;
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=19818688&a=19818688
        > milo wrocic
        >
        > lune

Lune, dzieki za przypomnienie...szkoda ze tyle fajnych forumek juz nie pisze... :(
        Moje upodobanie chyba az tak bardzo sie nie zmienily, ludze sie ;))
        • lune Benita :) 01.09.06, 16:32
          skora ja wrocilam po dlugiej przerwie - to moze i mile forumki tez wroca ?

moje upodobania prawie w ogole sie nie zmienily :)
          obwachuje nowosci - z ktorych zadna mnie nie zaintrygowala - wiec trwam przy
          Presence i EdM /Rush 2 i Innocent na razie nie - ale nie wykluczam powrotu ;)/;
          dzisiaj powrocila mysl o Omni - bo przypadkiem ja przetestowalam i okazalo sie
          ze juz ze mnie nie znika !!!

lune
    • voluptas Merolik ;) 01.09.06, 17:46
      I to prawie 100% bliźniczka - bo i podziela moją miłość co Le Feu i do EC i w
      ogóle strasznie dużo pachnideł mamy takich samych.

Zresztą ja aż taka trudna w siostrowaniu nie jestem, bo
      - lubię zapachy orientalno-słodko-przyprawowe
      - lubię różyczki, szczególnie Stellowe (a dzięki wątkowi z naszymi kolekcjami
      odkryłam, że Nevada również jest Stellomaniaczką ;) )
      - lubię fiołki w przeróżnych odsłonach (Agni... :) )
      - lubię latem zapachy z wyczuwalną figą (Elami :) )
      - drzewka lubie umiarkowanie i raczej na kimś, ale Gaiaka kocham (Agni, Elami :) )
    • elami3 Re: Siostry zapachowe :) 01.09.06, 19:11
      Moja zapachowa siostra to napewno Voluptas, Agni, Olesiam ale i z Merolik mamy
      dużo wspólnego.
    • mangos Jeszcze Kalia 03.09.06, 08:38
      Wiele wspólnego mam też z Kalią_T ,ale bardziej w kwestii zapachów różanych- La Perla SC, Tendre Kiss... Podobają mi sie również łagodnie mleczne zapachy, z tego co wiem, Kalia tez je lubi- ła. ( Python, Lacoste pour Femme itp...)
      • merolik Re: Nuitblanche :)... 03.09.06, 11:06
        Po ujrzeniu kolekcji Nuitblanche stwierdzam, że tak, jak najbardziej, jesteśmy
        siostrami zapachowymi :)
        • maja1000 Balbina_Aleksandra 08.09.06, 10:34
          To moja bliźniaczka zapachowa. Bardzo żałuję, że się już nie pojawia na forum,
          bo była dla mnie wielkim autorytetem zarówno jeśli chodzi o perfumy jak i
          kosmetykę pielęgnacyjną oraz tzw. kolorówkę (te ostatnie to informacje z innych
          forów rzecz jasna)

Właściwie w ciemno mogłabym kupować wszystko co polecała.

Podobnie jak Balbina uwielbiam klasykę i szlachetne szypry: Shalimar, Chanel
          19, Eau du Soir, czy z nowszych Hermesowe Ogródki, Narciso i wiele, wiele
          innych.

Dodam, jeszcze, że jako jedyna doceniła "piękno" mojego odstraszacza czyli
          Garage CdG;-)

Tylko jeden zapach nas dzieli - Angel - który u mnie powoduję panikę i chęć
          ucieczki

Balbino, wracaj na forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!.................
          • rawita7 Re: mangos i elve 18.09.06, 11:49
            Coś mi się wydaje, że dużo mamy wspólnego z Mangos. Upewniłam się w tym
            ostatecznie, gdy przeczytałam wyrazy zachwytu nad Avignon, czyli przedmiotem
            mojego dzikiego szaleństwa :). Bardzo bliska zapachowo wydaje mi się też Elve,
            która ma cudowny talent ubierania w słowa tego, czego ja nie umiem wyrazić.
            Uwielbiam jej recenzje, trafiają w sedno.
            • chatka_ Re: mangos i elve 18.09.06, 11:57
              A czy mozna tak na Forum poprosic link do bloga elve, kiedys tu gdzies byl, to
              moze znowu moglby byc ?:))) Ja tez sie lubie z elve :))))
              • balbina_alexandra Blog Elve - link 18.09.06, 22:56
                nosthrills.blogspot.com/
          • balbina_alexandra JESTEM!!!! 18.09.06, 22:55
            Maju, strasznie mi miło czytać Twoje słowa - odebrałam ostatnio parę sygnałów od
            zaprzyjaźnionych forumowiczów że pora wrócić na forumowe łono... Faktycznie,
            miałam niejaką przerwę. Zajrzałam jakiś czas temu, ale jakoś dziwnym trafem
            zabrakło mi mocy by napisać - zobaczyłam sporo nowych nicków, zdałam sobie
            sprawę, że trochę też wypadłam z zapachowego obiegu... znaczy, wącham i owszem,
            ale przed kupowaniem bronię się rękami i nogami i odnoszę w tym spore sukcesy :)
            Mam za sobą okres pewnej nieobecności forumowej, bo najpierw kupowałam
            mieszkanie i nie miałam na nic czasu poza szukaniem, potem załatwianie
            formalności i kredytu, potem remonty, wykańczanie, urządzanie, potem po raz
            pierwszy w życiu zawisło na mnie widmo finansowej zapaści... Strasznie
            melodramatycznie to brzmi, ale okrutnie przyzwyczaiłam się do myśli, że dużo
            zarabiam i że nie muszę oszczędzać ani martwić się rachunkami... Praca zaczęła
            mnie męczyć, po łbie zaczęły mi chodzić myśli o rzuceniu... Te lato było
            najgorszym okresem mojego życia, nurzałam się w otchłani rozpaczy. Forumowicze z
            Gdańska, z którymi przecież regularnie się spotykam, nie widzieli mnie od
            miesięcy :( (to na szczęście się odmieni, już w ten weekend!).

Ergo, chyba znów powoli zaczynam wypływać na powierzchnię, z dlugów wyszłam,
            ilość pracy powinna mi się powoli ograniczać, forum podczytuję z mocnym
            postanowieniem, że nie wpadnę w manię zakupoholizmu i internetowych polowań...
            Swoją drogą, jaka to wolność, jak człowiek włazi do perfumerii i myśli sobie -
            przecież nie muszę tego mieć :)

Co do bliźniaczek, to fakt, ja i Maja jesteśmy bardzo bardzo podobne :) Klasykę
            noszę wciąż i bezustannie - właściwie przez cały czas używam tych samych
            zapachów... Co do Angela to jeszcze wszystko przed Tobą :) Nienawidziłam bardzo
            serdecznie, przez długie lata, a tymczasem znienacka już od jakiegoś czasu
            powoli staje się moim numerem jeden...

Ściskam!

• vanilia72 Jak fajnie !! 18.09.06, 22:58

• agmusz No nareszcie!!! 19.09.06, 08:46
              cieszę się, że jesteś znowu :*:
            • forevermore79 A nie mowilem :-) 19.09.06, 09:36
              Welcome back- i nie zameczaj sie tak praca na przyszlosc :-)
            • maja1000 Hello again:-) 19.09.06, 12:22
              Witaj znowu Olu-Balbinko. Nawet nie wiesz jak się cieszę, że znowu
              Cię 'widzę'. Ja już nawet do Gdańska pojechałam, z nadzieją, że spotkam Ciebie
              w jakiejś perfumerii, albo cukierni Mistrza Sowy (tam już wpadłam po uszy, tort
              pralinowy to mój kolejny nałóg:-(. Zastanawiałam się tylko czy Cię rozpoznam,
              bo przecież nigdy Cię na żywo nie widziałam, ale jakoś wierzyłam, że Cię
              rozpoznam, czy to po perfumach, czy po wyborze ciast. Aby mieć większą
              pewność, że Ty to Ty, zamierzałam ewentualnie zagadywać jedynie bladolice
              brązowo-rudowłose i piwnookie dziewczyny, ale w rzeczonych miejscach nie
              spotkałam nikogo, kto pasowałby do mojego wyobrażenia o Twojej osobie.
              Więc dla osłody udałam się do Stoczni na koncert i wróciłam następnego dnia do
              domu, wstępując rzecz jasna do znanej już cukierni na Starówce.

Zatem Olu, gratuluję wyjścia z impasu, wierzę, że wszystko się ułoży po Twojej
              myśli i mam nadzieję, że tak jak kiedyś zaczniesz znowu regularnie pisywać i
              opisywać swoje wrażenia (nie tylko o perfumach, ale to już inne wątki, inne
              fora:-) .

A do Angela się już nie przekonam. Nawet całkiem niedawno w wątku "...o tym
              czymś" napisałam (od nienawiści do miłości i odwrotnie:-), że Angel na początku
              był moją miłością...... Więc w jakims sensie i ten zapach jest dla nas
              wspólny;-))

Uściski.
            • lune Re: JESTEM!!!! 19.09.06, 17:20
              balbina_alexandra napisała:

> Ergo, chyba znów powoli zaczynam wypływać na powierzchnię, z dlugów wyszłam,
              > ilość pracy powinna mi się powoli ograniczać, forum podczytuję z mocnym
              > postanowieniem, że nie wpadnę w manię zakupoholizmu i internetowych polowań...
              > Swoją drogą, jaka to wolność, jak człowiek włazi do perfumerii i myśli sobie -
              > przecież nie muszę tego mieć :)

Ciesze sie ze jestes Kuzynko Zapachowa :)))

lune

> Co do bliźniaczek, to fakt, ja i Maja jesteśmy bardzo bardzo podobne :)
              Klasykę
              > noszę wciąż i bezustannie - właściwie przez cały czas używam tych samych
              > zapachów... Co do Angela to jeszcze wszystko przed Tobą :) Nienawidziłam
              bardzo
              > serdecznie, przez długie lata, a tymczasem znienacka już od jakiegoś czasu
              > powoli staje się moim numerem jeden...
              >
              > Ściskam!
              >
              >
              >
            • mangos Re: JESTEM!!!! 19.09.06, 18:11
              Olu, witamy:):):):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka