joana_27 24.09.06, 21:18 mam małe pytanko czy ktos juz miał okazje powąchać nowe "cudo " Lolita Lempicka "L" jestem bardzo ciekawa Waszych opinii, w moim miescie nigdzie nie ma :( .......... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aggis20 Re: Nowa Lolita Lempicka 24.09.06, 21:55 Nie bylo jeszcze polskiej premiery "L" musisz sie uzbroic w cierpliwosc;) Odpowiedz Link
senta Re: Nowa Lolita Lempicka 24.09.06, 22:19 bede miala w tym tygodniu,wtedy podziele sie opinia Odpowiedz Link
mangos Re: Nowa Lolita Lempicka 25.09.06, 06:55 Ciekawy ale cholernie słodki zapach. Jak wrócę z pracy napiszę cos więcej. Odpowiedz Link
renia.renia Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 18:16 Dla mnie cudny, słodko-gorzki a raczej gorzko-słodki. Początek to gorzka pomarańcza a później dołącza cynamon i wanilia. Jeden z niewielu jaki w kilka godzin po aplikacji czuję na sobie, trwały, bardzo mi się podoba. pzdr. r Odpowiedz Link
kalooo Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 18:47 Dawno temu wąchałam od Nituliny, jakoś na poczatku lata, ale nie dawął rady.. Lekkie rozczarowanie, bo miał byc słony,al był słodki i jakis taki wtórny bym rzekła. Choc nadal w klimacie Lolity. Odpowiedz Link
m23p31 Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:03 mnie kojarzy sie z Shalimarem, ale w gorszym wydaniu Odpowiedz Link
joaasiak1 Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:10 A co w L z Shalimara? ps ponoć jest już w Sephorach...? Odpowiedz Link
aggis20 Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:16 Ja podobienstwa do Shalimar nie czuje, ale L tez mi sie z czyms kojarzy, tylko jeszcze nie wiem z czym;) W kazdym razie zapach jest sliczny, nie jest w ogole słony - bardzo słodki, waniliowy, w za duzych ilosciach i na co dzien troche męczący. Bardzo trwaly, no i ten bajeczny flakonik...;) Odpowiedz Link
mrouh Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:37 Dla mnie jest tylko słodki, od początku do końca, dostałam próbkę od kumpelki z Francji w czerwcu i parę razy do niej podchodziłam, ale odrzuca mnie ta słodycz po powąchaniu atomizerka. No, ale ja nie lubię słodkości w perfumach:-) Odpowiedz Link
kalia_t Re: Nowa Lolita Lempicka 27.09.06, 22:10 mrouh napisała: > Dla mnie jest tylko słodki, od początku do końca, dostałam próbkę od kumpelki z > Francji w czerwcu i parę razy do niej podchodziłam, ale odrzuca mnie ta słodycz > po powąchaniu atomizerka. No, ale ja nie lubię słodkości w perfumach:-) Na mnie również są słodkie:-)Z tą różnicą, że mnie słodkości fascynują i powiem tak... Było już ciasto rabarbarowe(Brit Red) a teraz mamy ciasto jogurtowo- owocowo-waniliowe i to na tyle w tej kwestii. Mogłabym nosić, gdybym została obdarowana sama raczej nie kupię. Odpowiedz Link
m23p31 Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:36 cytrusowo - waniliowe uderzenie na wstepie, takie orientalne, serio tak mi sie kojarzy, ale potem zbyt mocny, duszacy zapach. Odpowiedz Link
m23p31 Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:37 aaa zapomnialam dodac, bo moze to wazne, kojarzy mi sie dokladnie z Shalimar Light, o ten mi chodzi Odpowiedz Link
aggis20 Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:50 No wlasnie tez tak sobie pomyslalam, ze predzej z Shalimar Light sie moze skojarzyc:) Ale te cytrusy z SL i gorzka pomarancza z L sa zupelnie inne;) Jesli juz to najbardziej łaczy je mocna wanilia. Odpowiedz Link
tulipan_ka Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:37 jest :D dzisiaj wypatrzyłam ją we wrocławskiej Sephorze w GD :) Moja skóra z początku wyciąga głównie cynamon, taki delikatny, z nutką wanilii, po jakimś czasie na pierwszy plan wybija się właśnie wanilia, jest jak waniliowo - cynamonowe ciasteczko :) (jaka ja jestem głodna ;)). Słone nutki na które tak liczyłam wyszły tylko na chwilę, cały czas głównie jest wanilia, z odrobiną piżma :) A tak w ogóle, to się przywitam, mój pierwszy post tutaj, ja z Wizażu przyszłam do Was i czytam, czytam i się naczytać nie mogę ;) Odpowiedz Link
aggis20 Re: Nowa Lolita Lempicka 27.09.06, 11:09 Widze, ze Wrocław ma coraz wieksza reprezentacje na forum!;D Wybiore sie dzisiaj do galerii zobaczyc czy moze jeszcze jakies nowosci sie pojawily. A "L" to rzeczywiscie takie słodkie, cynamonowo-waniliowe ciasteczko, mmm...:D Odpowiedz Link
lesbelles Re: Nowa Lolita Lempicka 27.09.06, 12:59 Witaj Tulipanko :-))) A na mnie właśnie ta słoność wychodzi (chociaż przy pierwszym teście kompletnie jej nie czułam). Cieszę się, że nie trwa zbyt długo, bo mnie jednak przeszkadza. Poza tym słodkie ciacho - podoba mi się :-))) Odpowiedz Link
tulipan_ka Re: Nowa Lolita Lempicka 27.09.06, 19:03 aggis20 napisała: > Widze, ze Wrocław ma coraz wieksza reprezentacje na forum!;D Wybiore sie > dzisiaj do galerii zobaczyc czy moze jeszcze jakies nowosci sie pojawily. A "L" > > to rzeczywiscie takie słodkie, cynamonowo-waniliowe ciasteczko, mmm...:D Pozdrowienia dla Wrocławianki :) Mmartiene, Lesbelles - dziękuję za powitanie :) "L" to chyba pierwsza nowość, która ostatnio mnie nie rozczarowała, chociaż nie wiem czy to "mój" zapach... Chyba nie do końca... Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Nowa Lolita Lempicka 27.09.06, 13:12 Ja nie czuje tej slonosci zbyt duzo- tylko wszechobecna, wibrujaca i trwala slodycz uzyskana dzieki polaczeniu cynamonu, pomaranczy i karmelowych nut- mieszanka znana juz z Pink Sugar, ale tu w o wiele szlachetniejszym wydaniu. Przebijajace pizmo od razu skojarzylo mi sie z Musc Ravageur Frederica Malle- w koncu obydwa zapachy stworzyl jeden nos- Maurice Roucel- w dodatku tworca Insolence. Mysle, ze te dwie damskie premiery, wraz z Miracle Forever, stana sie prawidziwymi komercyjnymi przebojami tego sezonu. Odpowiedz Link
rawita7 Re: Nowa Lolita Lempicka 28.09.06, 09:44 Dla mnie to niestety sam, dość monotonny, waniliowy cukier. Nie widzę w tym zapachu nic ciekawego. Pod względem monotoni słodyczy kojarzy mi się z Wish Choparda. Być może mój nos nie jest wprawiony w wyczuwaniu subtelnych różnic między cukrem a cukrem :) Odpowiedz Link
lune Re: Nowa Lolita Lempicka 28.09.06, 13:00 rawita7 napisała: > Być może mój nos nie jest wprawiony w wyczuwaniu subtelnych różnic > między cukrem a cukrem :) z wanilia mam tak : czuje ze jest i ze jest jej duzo za duzo albo czuje wylacznie wanilie ; gdy nie czuje wanilii /choc istnieje w skladzie/ - oznacza to -swietna dla mojej skory -kompozycje zapachowa :) lune ps. nigdy nie udalo mi sie w perfumach - poczuc wanilii 'nie-chemicznej'- czyli takiej ktora kojarzy sie z laska wanilii a nie torebka waniliowego cukru :( Odpowiedz Link
ladyblue Re: Nowa Lolita Lempicka 29.09.06, 20:48 rozczarowanie :( miało być ciekawie, a wyszło bardzo waniliowo-jednowymiarowo i płasko. niemal identycznie jak wanilia z YvesRocher. Odpowiedz Link