Dodaj do ulubionych

Nowa Lolita Lempicka

24.09.06, 21:18
mam małe pytanko czy ktos juz miał okazje powąchać nowe "cudo " Lolita
Lempicka "L" jestem bardzo ciekawa Waszych opinii, w moim miescie nigdzie
nie ma :( ..........
Obserwuj wątek
    • aggis20 Re: Nowa Lolita Lempicka 24.09.06, 21:55
      Nie bylo jeszcze polskiej premiery "L" musisz sie uzbroic w cierpliwosc;)
      • senta Re: Nowa Lolita Lempicka 24.09.06, 22:19
        bede miala w tym tygodniu,wtedy podziele sie opinia
    • mangos Re: Nowa Lolita Lempicka 25.09.06, 06:55
      Ciekawy ale cholernie słodki zapach. Jak wrócę z pracy napiszę cos więcej.
      • renia.renia Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 18:16
        Dla mnie cudny, słodko-gorzki a raczej gorzko-słodki. Początek to gorzka
        pomarańcza a później dołącza cynamon i wanilia. Jeden z niewielu jaki w kilka
        godzin po aplikacji czuję na sobie, trwały, bardzo mi się podoba.
        pzdr.
        r
    • kalooo Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 18:47
      Dawno temu wąchałam od Nituliny, jakoś na poczatku lata, ale nie dawął rady..
      Lekkie rozczarowanie, bo miał byc słony,al był słodki i jakis taki wtórny bym
      rzekła. Choc nadal w klimacie Lolity.
    • m23p31 Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:03
      mnie kojarzy sie z Shalimarem, ale w gorszym wydaniu
      • joaasiak1 Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:10
        A co w L z Shalimara?
        ps ponoć jest już w Sephorach...?
        • aggis20 Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:16
          Ja podobienstwa do Shalimar nie czuje, ale L tez mi sie z czyms kojarzy, tylko
          jeszcze nie wiem z czym;) W kazdym razie zapach jest sliczny, nie jest w ogole
          słony - bardzo słodki, waniliowy, w za duzych ilosciach i na co dzien troche
          męczący. Bardzo trwaly, no i ten bajeczny flakonik...;)
          • mrouh Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:37
            Dla mnie jest tylko słodki, od początku do końca, dostałam próbkę od kumpelki z
            Francji w czerwcu i parę razy do niej podchodziłam, ale odrzuca mnie ta słodycz
            po powąchaniu atomizerka. No, ale ja nie lubię słodkości w perfumach:-)
            • kalia_t Re: Nowa Lolita Lempicka 27.09.06, 22:10
              mrouh napisała:

> Dla mnie jest tylko słodki, od początku do końca, dostałam próbkę od kumpelki
              z
              > Francji w czerwcu i parę razy do niej podchodziłam, ale odrzuca mnie ta
              słodycz
              > po powąchaniu atomizerka. No, ale ja nie lubię słodkości w perfumach:-)

Na mnie również są słodkie:-)Z tą różnicą, że mnie słodkości fascynują i powiem
              tak... Było już ciasto rabarbarowe(Brit Red) a teraz mamy ciasto jogurtowo-
              owocowo-waniliowe i to na tyle w tej kwestii. Mogłabym nosić, gdybym została
              obdarowana sama raczej nie kupię.
        • m23p31 Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:36
          cytrusowo - waniliowe uderzenie na wstepie, takie orientalne, serio tak mi sie
          kojarzy, ale potem zbyt mocny, duszacy zapach.
          • m23p31 Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:37
            aaa zapomnialam dodac, bo moze to wazne, kojarzy mi sie dokladnie z Shalimar
            Light, o ten mi chodzi
            • aggis20 Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:50
              No wlasnie tez tak sobie pomyslalam, ze predzej z Shalimar Light sie moze
              skojarzyc:) Ale te cytrusy z SL i gorzka pomarancza z L sa zupelnie inne;)
              Jesli juz to najbardziej łaczy je mocna wanilia.
        • tulipan_ka Re: Nowa Lolita Lempicka 26.09.06, 19:37
          jest :D dzisiaj wypatrzyłam ją we wrocławskiej Sephorze w GD :)
          Moja skóra z początku wyciąga głównie cynamon, taki delikatny, z nutką wanilii,
          po jakimś czasie na pierwszy plan wybija się właśnie wanilia, jest jak
          waniliowo - cynamonowe ciasteczko :) (jaka ja jestem głodna ;)). Słone nutki na
          które tak liczyłam wyszły tylko na chwilę, cały czas głównie jest wanilia, z
          odrobiną piżma :)
          A tak w ogóle, to się przywitam, mój pierwszy post tutaj, ja z Wizażu przyszłam
          do Was i czytam, czytam i się naczytać nie mogę ;)
          • mmartiene witamy serdecznie Tulipanko :) n/t 27.09.06, 10:18

• aggis20 Re: Nowa Lolita Lempicka 27.09.06, 11:09
            Widze, ze Wrocław ma coraz wieksza reprezentacje na forum!;D Wybiore sie
            dzisiaj do galerii zobaczyc czy moze jeszcze jakies nowosci sie pojawily. A "L"
            to rzeczywiscie takie słodkie, cynamonowo-waniliowe ciasteczko, mmm...:D
            • lesbelles Re: Nowa Lolita Lempicka 27.09.06, 12:59
              Witaj Tulipanko :-)))

A na mnie właśnie ta słoność wychodzi (chociaż przy pierwszym teście kompletnie
              jej nie czułam). Cieszę się, że nie trwa zbyt długo, bo mnie jednak
              przeszkadza. Poza tym słodkie ciacho - podoba mi się :-)))
            • tulipan_ka Re: Nowa Lolita Lempicka 27.09.06, 19:03
              aggis20 napisała:

> Widze, ze Wrocław ma coraz wieksza reprezentacje na forum!;D Wybiore sie
              > dzisiaj do galerii zobaczyc czy moze jeszcze jakies nowosci sie pojawily.
              A "L"
              >
              > to rzeczywiscie takie słodkie, cynamonowo-waniliowe ciasteczko, mmm...:D
              Pozdrowienia dla Wrocławianki :)

Mmartiene, Lesbelles - dziękuję za powitanie :)

"L" to chyba pierwsza nowość, która ostatnio mnie nie rozczarowała, chociaż nie
              wiem czy to "mój" zapach... Chyba nie do końca...
    • forevermore79 Re: Nowa Lolita Lempicka 27.09.06, 13:12
      Ja nie czuje tej slonosci zbyt duzo- tylko wszechobecna, wibrujaca i trwala
      slodycz uzyskana dzieki polaczeniu cynamonu, pomaranczy i karmelowych nut-
      mieszanka znana juz z Pink Sugar, ale tu w o wiele szlachetniejszym wydaniu.
      Przebijajace pizmo od razu skojarzylo mi sie z Musc Ravageur Frederica Malle- w
      koncu obydwa zapachy stworzyl jeden nos- Maurice Roucel- w dodatku tworca
      Insolence. Mysle, ze te dwie damskie premiery, wraz z Miracle Forever, stana
      sie prawidziwymi komercyjnymi przebojami tego sezonu.
      • rawita7 Re: Nowa Lolita Lempicka 28.09.06, 09:44
        Dla mnie to niestety sam, dość monotonny, waniliowy cukier. Nie widzę w tym
        zapachu nic ciekawego. Pod względem monotoni słodyczy kojarzy mi się z Wish
        Choparda. Być może mój nos nie jest wprawiony w wyczuwaniu subtelnych różnic
        między cukrem a cukrem :)
        • lune Re: Nowa Lolita Lempicka 28.09.06, 13:00
          rawita7 napisała:

> Być może mój nos nie jest wprawiony w wyczuwaniu subtelnych różnic
          > między cukrem a cukrem :)

z wanilia mam tak : czuje ze jest i ze jest jej duzo za duzo albo czuje
          wylacznie wanilie ; gdy nie czuje wanilii /choc istnieje w skladzie/ - oznacza
          to -swietna dla mojej skory -kompozycje zapachowa :)

lune

ps. nigdy nie udalo mi sie w perfumach - poczuc wanilii 'nie-chemicznej'-
          czyli takiej ktora kojarzy sie z laska wanilii a nie torebka waniliowego
          cukru :(
    • ladyblue Re: Nowa Lolita Lempicka 29.09.06, 20:48
      rozczarowanie :( miało być ciekawie, a wyszło bardzo waniliowo-jednowymiarowo i
      płasko. niemal identycznie jak wanilia z YvesRocher.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka