Dodaj do ulubionych

Mocny,intensywny zapach kawy

08.10.06, 16:18
Właśnie, gdzie, w czym? Słyszałam,że w L'or de Torrente- powącham na dniach, się okaże. W czym jeszcze?
Proszę o link jeśli pdoobny watek już był. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • orzeszek_solony Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 17:12
      L'Or to raczej nie "mocna intensywna kawa" - to łagodna, słodka mokka z bitą
      śmietanką, albo dobre, prawdziwe capuccino :-)
      Też poszukuję intensywnego, esencjonalnego zapachu mocnego, aromatycznego
      espresso... podobno w Kyoto CdG jest kawa - na dniach powinna dotrzeć do mnie
      próbka, zobaczymy...
      • ptasia Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 17:31
        ja chyba się kiedyś pytałam o zapachy kawowe jeszcze na forum Uroda i Sorbet
        idpisał o Kyoto - chyba wtedy pierwszy raz usłyszałam o zapachach CdG :) Ale
        testowałam w piątek Kyoto i ja tej kawy nie czuję, natomiast Wood Coffee jest
        kawowe, zdecydowanie tak, tak :) i jeszcze takie palone liście. z tym, że ta
        kawa jest też słodka, taka waniliowa.
        doczytałam się na Basenotes, że kawa jest też w Be Delicious Men - nie wiem,
        gdzie, mój nos nic nie rejestruje ;/
        • lucapuka Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 17:45
          Z zapachów z nutą kawy przypominam sobie piękny, intensywny, trwały i ciężki
          zapach Popy Moreni ( stożek z igłą) i meski stożek Rochas Man, za który zbieram
          komplementy i kupiłam go niby dla męża...;) - ma też w składzie kawę.
          • renia.renia Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 17:49
            Bond nr 9 zapach New Haarlem, najpierw nutka lawendy a potem mocna kawa, taka
            gorzka. Później pojawia się karmel.
    • m23p31 Ralph Hot 08.10.06, 18:14
      świetny zapach mokki
      • joaasiak1 Re: Neonatura Cocoon 08.10.06, 18:32
        Dla mnie Neonatura Cocoon, ale nie wiem, czy faktycznie ta kawa jest w składzie...
    • zettrzy Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 19:16
      L'Arabie SL - wspaniala, mocna kawa po turecku, przez pierwsze trzy miesiace,
      potem niestety zapach ewoluuje w kierunku kuchennych tluszczow
      (pare osob dopatrzylo sie w L'arabie wylacznie zapachu smazonych kurczakow)
      • merolik Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 19:36
        Ja w Kyoto kawy nie wyczułam, niestety. W Wood Coffee CdG jest bardzo wyraźnie,
        ale to już w nazwie widać ;)
      • merolik Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 19:36
        zettrzy napisała:

> L'Arabie SL - wspaniala, mocna kawa po turecku, przez pierwsze trzy miesiace,
        > potem niestety zapach ewoluuje w kierunku kuchennych tluszczow
        > (pare osob dopatrzylo sie w L'arabie wylacznie zapachu smazonych kurczakow)

Niekoniecznie smażonych, ja czułam surowego kurczaka posypanego Vegetą i innymi
        przyprawami :0
        • zettrzy Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 20:53
          aha, to jakby kolejny stopien dekompozycji - nie wykluczam ze gdybym miala tych
          perfum wiecej i uzywala dluzej niz 3 miesiace tez bym doszla do surowego miecha

w sumie, L'arabie sie skreslila, bo perfumy nie powinny miec lepsza trwalosc
          (D&G, to pamietam po 10 latach byl nie do odroznienia od zupelnie nowego)
          • zettrzy errata 08.10.06, 20:54
            > w sumie, L'arabie sie skreslila, bo perfumy nie powinny miec lepsza trwalosc

oczywiscie mialo byc "perfumy powinny miec lepsza trwalosc", cos mi sie palce
            poplataly
    • daggy4 Re: Mocny,intensywny zapach kawy 09.10.06, 09:20
      coloniali- vaniglia&caffè

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka