mangos 08.10.06, 16:18 Właśnie, gdzie, w czym? Słyszałam,że w L'or de Torrente- powącham na dniach, się okaże. W czym jeszcze? Proszę o link jeśli pdoobny watek już był. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orzeszek_solony Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 17:12 L'Or to raczej nie "mocna intensywna kawa" - to łagodna, słodka mokka z bitą śmietanką, albo dobre, prawdziwe capuccino :-) Też poszukuję intensywnego, esencjonalnego zapachu mocnego, aromatycznego espresso... podobno w Kyoto CdG jest kawa - na dniach powinna dotrzeć do mnie próbka, zobaczymy... Odpowiedz Link
ptasia Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 17:31 ja chyba się kiedyś pytałam o zapachy kawowe jeszcze na forum Uroda i Sorbet idpisał o Kyoto - chyba wtedy pierwszy raz usłyszałam o zapachach CdG :) Ale testowałam w piątek Kyoto i ja tej kawy nie czuję, natomiast Wood Coffee jest kawowe, zdecydowanie tak, tak :) i jeszcze takie palone liście. z tym, że ta kawa jest też słodka, taka waniliowa. doczytałam się na Basenotes, że kawa jest też w Be Delicious Men - nie wiem, gdzie, mój nos nic nie rejestruje ;/ Odpowiedz Link
lucapuka Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 17:45 Z zapachów z nutą kawy przypominam sobie piękny, intensywny, trwały i ciężki zapach Popy Moreni ( stożek z igłą) i meski stożek Rochas Man, za który zbieram komplementy i kupiłam go niby dla męża...;) - ma też w składzie kawę. Odpowiedz Link
renia.renia Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 17:49 Bond nr 9 zapach New Haarlem, najpierw nutka lawendy a potem mocna kawa, taka gorzka. Później pojawia się karmel. Odpowiedz Link
joaasiak1 Re: Neonatura Cocoon 08.10.06, 18:32 Dla mnie Neonatura Cocoon, ale nie wiem, czy faktycznie ta kawa jest w składzie... Odpowiedz Link
zettrzy Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 19:16 L'Arabie SL - wspaniala, mocna kawa po turecku, przez pierwsze trzy miesiace, potem niestety zapach ewoluuje w kierunku kuchennych tluszczow (pare osob dopatrzylo sie w L'arabie wylacznie zapachu smazonych kurczakow) Odpowiedz Link
merolik Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 19:36 Ja w Kyoto kawy nie wyczułam, niestety. W Wood Coffee CdG jest bardzo wyraźnie, ale to już w nazwie widać ;) Odpowiedz Link
merolik Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 19:36 zettrzy napisała: > L'Arabie SL - wspaniala, mocna kawa po turecku, przez pierwsze trzy miesiace, > potem niestety zapach ewoluuje w kierunku kuchennych tluszczow > (pare osob dopatrzylo sie w L'arabie wylacznie zapachu smazonych kurczakow) Niekoniecznie smażonych, ja czułam surowego kurczaka posypanego Vegetą i innymi przyprawami :0 Odpowiedz Link
zettrzy Re: Mocny,intensywny zapach kawy 08.10.06, 20:53 aha, to jakby kolejny stopien dekompozycji - nie wykluczam ze gdybym miala tych perfum wiecej i uzywala dluzej niz 3 miesiace tez bym doszla do surowego miecha w sumie, L'arabie sie skreslila, bo perfumy nie powinny miec lepsza trwalosc (D&G, to pamietam po 10 latach byl nie do odroznienia od zupelnie nowego) Odpowiedz Link
zettrzy errata 08.10.06, 20:54 > w sumie, L'arabie sie skreslila, bo perfumy nie powinny miec lepsza trwalosc oczywiscie mialo byc "perfumy powinny miec lepsza trwalosc", cos mi sie palce poplataly Odpowiedz Link