Dodaj do ulubionych

Ochota na nowość

25.02.07, 16:50
Czy często nachodzi Was ochota na coś nowego?
Mnie niestety;) tak. W chwili obecnej doszło do tego,że pozbywam się nawet tego co lubię,by poużywać czegoś innego. Znając życie, za jakiś czas zatęsknię za oddanymi zapachami.
Obserwuj wątek
    • olcia71 Re: Ochota na nowość 25.02.07, 17:24
      Właśnie zauważyłam, że zdominowałaś straganik ;o) i coraz to nowe zapachy się
      tam zaczęły pojawiać. Pomyślałam sobie- aha, Małgosia robi porządki ;p
      A ja mam tak często, z tym,że żal mi się pozbywać tego co mam. Nie mam żadnych
      tam rarytasów, ale przyzwyczaiłam się. Najbardziej się boję, że mi się to
      wszystko skiśnie!
    • paulinaa Re: Ochota na nowość 25.02.07, 18:02
      ja juz kiedys pisalam, ze mam takie okresy, ze wystracza mi to co mam i nawet
      nie chce m sie testowac zadnych nowych zapachow. a czasem wrecz odwrotnie:) i
      teraz mam taki okres, ze w perfumerii moge siedziec godzinami i najlepiej
      polowe jej zabrac do domu:D ale na razie nic nie kupuje bo nie mam za co. w
      zeszlym tygodniu kupilam sobie darling i rose absolue:)
      • mangos Re: Ochota na nowość 25.02.07, 18:04
        Paulino, czy mogłabyś opisać Darling K. Minogue?
        • paulinaa Re: Ochota na nowość 25.02.07, 20:31
          na początku jest banalny-taki troche mdly, zupelnie nieciekawy-ale pozniej
          pieknie sie rozwija-niby jest słodkawy ale ta słodkość jest czyms przełamana:)
          i nie wiem czym ale pachnie to fantastycznie, jeszcze w zadnym zapachu tej nuty
          nie spotkałam,
          znalazłam taki skład:
          Nuta głowy: passiflor, frezja, lilia
          Nuta serca: boronia
          Nuta bazy: wanilia, australijskie drzewo sandałowe, ambra

wanilii i ambry to ja w nim nie czuje, moze to ta boronia mnie tak urzekła?
    • vanilia72 Re: Ochota na nowość 25.02.07, 18:11
      byłam dzis w Sephorze, nie miałam ochoty nic wąchać, ani nowego ani starego,
      chyba jestem chora :DDDDD
    • k-aja Re: Ochota na nowość 25.02.07, 18:18
      Niestety jestem w tej fazie, ze testowac nowe zapachy bym mogla cale dnie!
      Moglabym mieszkac w perfumerii!!
      Niedawno jeszcze bylam znudzona wszystkimi zapachami, bo te starsze poznalam a
      nowosci nie przemawiaja do mnie jakos. I ostatnio jakos mi wrocilo wszystko i to
      ze zdwojona sila. Jak tylko zaswiecilo slonce od razu pognalam do
      sephorodouglasow w poszukiwaniu czegos na wiosne, co prawda nic nie znalazlam,
      bo swoje ukochane wiosenne zapachy juz znam i czesciowo posiadam.
      Nie zmienia to faktu, ze mam takie okresy, ze nie moge patrzec na te wszystkie
      flaszki w szafie, do perfumerii nie wchodze, a po jakims czasie wszystko wraca
      ze zdwojona sila.
      • mangos Re: Ochota na nowość 25.02.07, 18:24
        Cierpię na to samo. :)
    • voluptas Re: Ochota na nowość 25.02.07, 18:27
      Czy ja wiem? Ja najchętniej nic bym już nie testowała i nie próbowała, bo
      aktualny stan posiadania zaczyna mnie przytłaczać coraz bardziej... A
      jednocześnie doszłam do takiego etapu, że wszystko, co mam, to są zapachy, które
      naprawdę chcę mieć i nosić, więc właściwie od dłuższego czasu nawet nie mam się
      czego pozbywać. Z jednej strony mam ochotę na jakiś "ruch w interesie", nowości,
      zmiany, z drugiej zdaję sobie sprawę, że wiązałoby się to z nowymi wydatkami i
      rosnącym spisem "stanu posiadania"; a ten przekraczając 60 pozycji wzbudza moje
      głębokie wyrzuty sumienia: miałam dążyć do "ideału" kolekcji 50-flakonowej i jak
      na razie na dążeniu się kończy.
      Oczywiście marzy mi się wstrząs, olśnienie, fascynacja na miarę EC, Le Feu czy
      Asji, ale na to szanse mam nikłe, niestety.
      Dlatego chyba czas na kolejną przerwę w kupowaniu, no poza wymarzonym En passant
      FM, ale to ma być moja nagroda za odchudzanie ;) Pewnie pojawi się pod koniec
      marca. I tyle - znowu mam ochotę nacieszyć się tym, co już zapełnia moją szafę.
      A mam tam właściwie wszystko, co kocham w świecie perfum :)
    • k-aja Re: Ochota na nowość 25.02.07, 20:08
      No i koniec ze mna ;) Wlasnie odkrylam, ze jest u mnie perfumeria, ktora
      wspolpracuje z Quality i ma niszowce :D. Czeka mnie duuzo testowania, bo troche
      tylko niszowce znam.
      Ze tez w niedziele jest zamkniete ;)
      • fridaa Re: Ochota na nowość 25.02.07, 21:34
        k-aju, czy moglabys zdradzic to tajemnicze miejsce?
        • k-aja Re: Ochota na nowość 25.02.07, 21:49
          W Pasazu na Paderewskiego, chyba Niebieskim, taka mala perfumeria. Na parterze.
          Maja Annick Goutal, Micallefy, Kasaneke, Caron, Creed i pelno perelek, np. stare
          Cartiery i stara Manie (ta czarna).:)
          • fridaa Re: Ochota na nowość 25.02.07, 21:55
            Dziekuje k-aju :)
            gdyby jeszcze mieli SL - to bylaby pelnia szczescia ;)
            pozdrawiam poznanianke :)
            • k-aja Re: Ochota na nowość 25.02.07, 22:00
              Pozdrawiam rowniez!!
              Lutki by mogli miec!!! Ale w PL to chyba niepredko :(
            • k-aja Re: Ochota na nowość 27.02.07, 14:02
              Chociaz tak mysle, ze zamiast Annick Goutal, to by mogli L'Artisany miec. Jakos
              zapachy pani Goutalowej do mnie nie przemawiaja :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka