mangos 07.03.07, 12:51 To,że killer nie ulega wątpliwości. Wzbudziły we mnie mieszane odczucia,gdy je poznałam ale dziś dziwna siła spowodowała,że zakupiłam na allegro. Zatem zwracam się do fanek, jesli takowe tu są, za co lubicie Poeme? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mettemarit Re: Poeme Lancome 07.03.07, 13:07 To mój ukochany grudniowy zapach - jego słodycz przełamana czymś gorzkim kojarzy mi się z przedświątecznym zamieszaniem, kupowaniem prezentów, całym tym szaleństwem,które co roku wszystkich ogarnia przed Świętami.Trwałość - rewelacyjna, wystarczy odrobina na cały dzień. Odpowiedz Link
wiolinka100 Re: Poeme Lancome 07.03.07, 13:21 Ja lubię :) Używam z przerwami od 12 lat, zużyłam ok 150ml (mój rekord). Lubię je za piękny zapach, charakterystyczny i otulający, oraz za wspaniałą trwałość.Mam również związane z tym zapachem miłe wspomnienia :) Obecnie wykańczam kolejny flakonik, ale niedługo będę musiała kupić coś większego. To chyba jedyne perfumy, w których jest tak mocno wyczuwalna tuberoza, (której nie lubię) a które mi bardzo pasują. Odpowiedz Link
mangos Re: Poeme Lancome 07.03.07, 13:42 Wiolinko, a czy bedziesz na nie chetna, gdyby mi nie spasowały? Tak na marginesie to dziekuje za próbki i prosze, napisz maila,jak moge sie zrewanzować. Odpowiedz Link
basiaplewik Re: Poeme Lancome 07.03.07, 14:53 no ja oczywiście ;)) - piękny zapach, na każdym pachnie odrobinę inaczej-szkoda, że TAKICH zapachów już się prawie nie robi... Odpowiedz Link
oosemka Re: Poeme Lancome 07.03.07, 15:03 tez jestem milosniczka Poeme od jakichs 10 lat i jestem przy trzeciej setce. tak jak poprzedniczki lubie je za miekkosc i jakas taka otulacjaca pudrowosc. dodatkowo mam bardzo mile wspomnienia zwiazane z karnawalem w Wenecji pare lat temu. ostatnio jednak zaobserwowalam, ze troche mnie mecza. klade to jednak na karb przedluzajacej sie tutaj zimy i ogolnego przesytu ciezszymi perfumami. wiosny chce i juz! Odpowiedz Link
mangos Re: Poeme Lancome 16.03.07, 10:34 Własnie zaaplikowałam na nadgarstek,gdyż przyszły. Piękny, narkotyczny zapach. Klasa sama w sobie:) Odpowiedz Link
ignis1 Re: Poeme Lancome 16.03.07, 12:55 za co uwielbiam? - za trwałość - za to, jak sie rozwijają, brzeczą, grają - za bogactwo - za "ekonomiczność":-PPPP - jeden psik to aż nadto to jeden z moich "zapachów życia":-) Odpowiedz Link
mangos Re: Poeme Lancome 16.03.07, 14:28 Moje Poeme to jednak nie edt lecz edp. Pani,u której kupiłam miała błędny opis ale i tak nie żałuję. Nadal nimi pachnę i fajnie się czuje z zapachem. Odpowiedz Link
sonitka Re: Poeme Lancome 18.03.07, 19:37 ... za wspomnienie Paryża, gdzie je kupiłam (choć nie po raz pierwszy) i używałam codziennie, w ogóle kojarzą mi się mocno "francusko", pewnie przez, a może dzięki, Juliette Binoche; za wspomnienie ulubionej nauczycielki, która po maturze powiedziała mi, że zawsze do mnie (Poeme) pasowały, za siłę, wyrazistość, bursztynowy kolor; za to, że czuję się w nich wyjątkowo. To jeden z najważniejszych dla mnie zapachów. Odpowiedz Link
forevermore79 Troche wspomnien :-) 19.03.07, 09:22 To ja przypomne poetyczne chwile z J. Binoche: www.youtube.com/watch?v=h2SlDqn1DlY www.youtube.com/watch?v=L9HrSuieOq0 www.youtube.com/watch?v=1kxgZwf-VjY Mama do dzis ma piekny gadzet Poeme- dlugopis o b. mocno perfumowanym atramencie, ktory kazdy list zamienia w pachnacy poemat :-) Odpowiedz Link
mangos Re: Troche wspomnien :-) 19.03.07, 09:38 Dziękuję za linki:) Z wielką przyjemnością je obejrzałam , zwłaszcza,że lubie J. Binoche a jeszcze bardziej duet Binoche-Fiennes:) Odpowiedz Link
a.malinka Re: Troche wspomnien :-) 19.03.07, 12:25 mangos napisała: > Dziękuję za linki:) Z wielką przyjemnością je obejrzałam , zwłaszcza,że lubie J > . > Binoche a jeszcze bardziej duet Binoche-Fiennes:) ja również ja lubie.. Odpowiedz Link
forevermore79 Off-topic 19.03.07, 13:33 Ja rowniez b. lubie Binoche- od czasu Skazy i za najpiekniejszy wg mnie film - Niebieski, ta muzyka zawsze robi na mnie wrazenie: www.youtube.com/watch?v=qm_LzlEhC9o i monumentalna 5 minutowa finalowa sekwencja z wersami z Biblii: www.youtube.com/watch?v=mwcaNhNJekk&mode=related&search= A z ostatnich rol- podoba mi sie Czekolada- smakowity i optymistyczny obraz :-) Odpowiedz Link
kalia_t Re: Poeme Lancome 20.03.07, 19:11 Givenchy ma Organzę, a Lancome Poeme- dwie piękne tuberozowe symfonie:-))) Odpowiedz Link