Dodaj do ulubionych

Miniaturek szał

12.03.07, 18:00
Czy lubicie miniaturki? Macie w kolekcji dużo mini-flakoników? Pytam,bo
uległam dziś Pradzie 7 ml-taki chwilowy kaprys , bo Pradę pamiętam jak przez
mgłę ( choć raczej mi się podobała). Zobaczę czy po takiej ilości polubimy się
na tyle, by kupić wiekszą flachę...
Obserwuj wątek
    • paulinaa Re: Miniaturek szał 12.03.07, 20:37
      uwielbiam. niestety mam tylko kilka. a mogłabym miec wlasciwie same miniaturki
      a nie pełne flakony zapachów.
      co mnie zniechęca to ceny np. na allegro-ostatnio 5ml kenzo amour poszło za
      60zł :|
      • mangos Re: Miniaturek szał 12.03.07, 21:20
        Hmmm...właśnie niedawno zakupiłam za 13 zł 5 ml Amour, poszukaj,facet miał 3
        sztuli w tej samej cenie.
        • paulinaa Re: Miniaturek szał 13.03.07, 17:23
          szukalam dzis. nie ma:(
          • mangos Re: Miniaturek szał 13.03.07, 17:35
            Tak, zaglądnęłam później na aukcję i faktycznie ktoś zaraz po mnie kupił
            ostatnią sztukę. 60 zł za Amour to gruba przesada!
            • paulinaa Re: Miniaturek szał 13.03.07, 19:57
              tez tak mysle. ale mam nadzieje, ze uda mi sie kupic jeszcze za przyzwoita cene
              • corrina_f1 pytanko do Warszawianek 14.03.07, 12:46
                Dziewczyny, a znacie taką perfumerię w Landzie na piętrze (w tzw nowej części),
                gdzie pani (która sprzedaje między innymi od kilku lat Ziemię Egipską i inne
                kosmetyki Bikora) ma w ofercie dość sporo miniaturek ? Wczoraj specjalnie tam
                pojechałam wracając z Galerii (zachęcona niejako tym wątkiem) ale pech
                niestety - właścicielka chora i sklep zamknięty do 25 marca :(
                Zastanawiam się, czy ma jakies nowości bo tak na wystawie to raczej dość stare
                zapachy stały, no i nie wszystkie, więcej pewnie w środku. Czy jest po co tam
                wrócić i jak cenowo.
                • paulinaa Re: pytanko do Warszawianek 14.03.07, 13:42
                  w Landzie tam na mokotowie? nigdy tam nie byłam. ale chetnie bym poszla jesli
                  maja miniturki niedrogo:)
                  • margot452 Re: pytanko do Warszawianek 14.03.07, 13:46
                    Nie znam perfumerii, o której jest mowa, ale jeśli chodzi o Warszawę to duży
                    wybór miniaturek jest w takiej małej perfumerii w hali MarcPolu pd PKiN-em :)
                  • corrina_f1 Re: pytanko do Warszawianek 14.03.07, 15:56
                    paulinaa napisała:

> w Landzie tam na mokotowie? nigdy tam nie byłam. ale chetnie bym poszla jesli
                    > maja miniturki niedrogo:)

Tak, na Wałbrzyskiej przy metrze Służew. Wchodzi się pierwszym wejściem od
                    Wałbrzyskiej, przy Jazz Bistro i najlepiej od razu przy poczcie na górę wjechać
                    i kierować się na ścianę z oknami (od KEN)tam mniej więcej po środku jest ta
                    perfumeria, nie ma chyba żadnej nazwy, po prostu napis Perfumeria. Nie mam
                    pojęcia, jakie ceny, ale niecierpliwie czekam na powrót właścicielki bo chętnie
                    bym sprawdziła jej asortyment.
    • gracef1 Poniewaz moje testowanie polega glownie na 12.03.07, 20:39
      zakupie, probuje przestawic sie wlasnie na miniaturki, z nadzieja ze wyjdzie
      troche taniej. Po za tym, na moj "swiety gral" perfum stac mnie chyba
      wylacznie w miniaturce, choc i tak bedzie duzo drozszy niz np. nowa butelka
      SL.
      • dragon_fruit Re: Poniewaz moje testowanie polega glownie na 12.03.07, 21:02
        Grace zdradź co to?!

a miniaturek nie lubie tak jak probek-albo szybko testuje i wykanczam, albo idą w świat-ja lubie
        pelnowymiarowe flakony
        • gracef1 Re: Poniewaz moje testowanie polega glownie na 12.03.07, 21:10
          Juz nie istniejacy Nobre Noir. Chacialabym wiedziec o co tyle halasu, a
          otaczajaca go legenda tez robi swoje. :)
          • dragon_fruit Re: Poniewaz moje testowanie polega glownie na 12.03.07, 21:16
            zaintrygowałaś mnie-idę googlać:)
    • a.g.n.i Re: Miniaturek szał 12.03.07, 21:59
      Mam sentyment do miniaturek dzięki niegdysiejszej przygodzie z pismem Świat
      Perfum. Od miniaturki Króla tam zamieszczonej zaczęła się moja wielka miłość:-)
      inne były jakieś mniej trafione, ale i tak...
      Obecnie mam parę miniaturek - Divę i 8 jour YR, które są dla mnie zapachami
      wspomnieniowymi, 1881 Cerrutti, prezencik od koleżanki, która kupila sobie
      setkę:-) 24 F, którego raczej nie zużyłabym większej pojemności (lubię wąchać,
      ale ten zapach przynosi mi autentycznego pecha - po paru razach, kiedy nosiłam
      24 F i zawsze działo się coś złego, albo przynajmniej nieprzyjemnego w moim
      życiu, na pewno już go więcej nie użyję, ale pozbyć się nie umiem) no i od
      niedawna dzięki Voluptas mam znów miniaturkę letniego Króla:-*
      Miniaturek do perfumowania się używam rzadko - raczej na nie patrzę i ciesze
      się, że są:-) tak traktuję miniaturki Borsari (mam w tej chwili cztery - Notte
      Romana, Fior di Lilla, Gardenię i Ginestrę. Cudnie na nie patrzec i nimi się
      cieszyć, ale szkoda używać:-) czasem maznę nadgarstek albo wręcz tylko
      powącham...
    • uka_m Re: Miniaturek szał 12.03.07, 22:01
      Mam kilka:addict,lolita,good life,lou lou blue.Jak znajdę chwilę to zrobię fotkę.Ogólnie to za mała pojemność.Używam 30ml,15ml(i te są w sam raz)Miniaturki trzymam z sentymentu:)
      Chciałabym Venezie ze złotym korkiem-piękna jest.
      • voluptas Re: Miniaturek szał 13.03.07, 09:39
        > Chciałabym Venezie ze złotym korkiem-piękna jest.

Niestety, złoty korek mają tylko pełnowymiarówki. Miniatury Venezii klasycznej
        mają korek plastikowy w kolorze ciemnego bordo. Jak na złość mam miniaturę
        właśnie z nim i pełnowymiarowy... tester, więc bez korka. Więc w sumie marzę
        teraz o... korku do Venezii, 75-tki ;))
    • uka_m Re: Miniaturek szał 12.03.07, 22:07
      www.parfumflacons.de/amages/732.jpg
      Złote cudo:)W sferze marzeń.
      • rawita7 Re: Miniaturek szał 12.03.07, 22:17
        Uwielbiałabym gdyby miały atomizery. Te małe buteleczki są przesłodkie, ale brak
        atomizera to dla mnie bardzo duża wada.
        • chatka_ Re: Miniaturek szał 12.03.07, 23:19
          Kiedys mnie krecily teraz to nie jest rozwiazanie, teraz kupuje probki ;))
          Wystarcza by poznac i chciec poznawac wiecej, innych jeszcze nie zbadanych.
        • jop Re: Miniaturek szał 13.03.07, 10:00
          Mam dokładnie to samo. Kupiłam kiedyś parę miniaturek na allegro, żeby sobie
          poprzypominać kiedyś znane zapachy i trochę poużywać, takie, do których mam
          sentyment, ale nie odczuwam potrzeby posiadania flaszki - Neblina, jakieś
          Kenzo, Samsarę. I wszystkie leżą, bo jak sobie pomyślę o paćkaniu się czymś, co
          nie ma atomizera, to mi się odechciewa.
    • rene.p Re: Miniaturek szał 13.03.07, 08:27
      Uważam, że ze względów finansowych kupowanie miniaturek jest nieopłacalne. Na
      allegro ceny z reguły kształtują się na poziomie 20-30 zł plus dodatkowo koszt
      przesyłki. A przecież za 90 zł. można już kupić flakon 30 ml.
      • lucapuka Re: Miniaturek szał 13.03.07, 09:12
        Na pewno jest nieopłacalne ze względu na ilość płynu ale akurat w moim wypadku
        ta minimalna pojemność nie ma znaczenia, chodzi mi bardziej o rodzaj zabawy (?)
        i kolekcję. Kiedy wyjmuję swoje miniaturki, zamieniam się w małą dziewczynkę,
        wszystko dookoła staje się zminiaturyzowane, mogę je ustawiać jak chłopcy
        ustawiają żołnierzyki, zachwycać się buteleczkami, otwierać je, wąchać i znów
        zamykać. Miniaturek nie używam - po prostu są jak zabawki, przedmioty do
        podziwiania. Oczywiście wiąże się to również ze świadomością powąchania w
        każdej chwili zapachu który akurat mam ochotę powąchać - wcale nie potrzebując
        nim pachnieć np. Arpege czy L'Heure Bleue. Ćwierć kropli z koreczka na rękę
        i....chwila szczęścia - przerwa w pracy ( pracuję mając cały zbiór w
        szufladzie,pod ręką) Świadomość, że w tej oto małej buteleczce, w jej kształcie
        i zawartości zawiera się ponadczasowa esencja piękna - o to chodzi.
        • dragon_fruit Re: Miniaturek szał 13.03.07, 09:16
          z perfumami jak z mężczyznami
          chłopów też lubię tylko dużych:)))))
          • lucapuka Re: Miniaturek szał 13.03.07, 09:25
            A ja lubię dzieci :)
    • voluptas Re: Miniaturek szał 13.03.07, 09:36
      Nie cierpię, nie znoszę, nie kupuję. Nie ze względów finansowych, po prostu
      miniaturki są dla mnie skrajnie niepraktyczne: zawartość mikra, więc widmo
      rychłego końca odbiera przyjemność używania, brak atomizera utrudnia aplikację,
      nie mówiąc już o utrzymaniu higieny flakonika. Miniatur mam w sumie teraz 2,
      staram się zresztą zużyć je jak najszybciej. Nawet kolekcjonować wolę
      pełnowymiarowe flaszki, chociażby 30-tki ;)
    • hispana Re: Miniaturek szał 13.03.07, 10:04
      ostatnio na lotnisku zgarnelam zestaw CK i Lancome'a i stoja sobie takie
      nieodbezbieczone, a ja na nie patrze i patrze :)
    • a.malinka Re: Miniaturek szał 13.03.07, 12:58
      ja miniaturkę traktuję jako większą próbkę. kupuje wtedy gdy nie jestem
      zdecydowana na zakup większej pojemności. podem następuje decyzja kupić czy
      nie....
    • uka_m miniaturki-całe mnóstwo:) 13.03.07, 20:10
      www.parfumflacons.com/
      Na pewno jest Venezia-orange,mint,gold.Czasem przeglądam tak dla sportu:)
    • balbina_alexandra Re: Miniaturek szał 14.03.07, 16:41
      A ja mam słabość. Mam sporo, ze 20 z pewnością. Staram sie regularnie zużywać,
      kiedyś kupowałam namiętnie, od dość dawna nie nabyłam żadnej - brak atomizera
      mi strasznie przeszkadza. Świadomość, że trzeba taką mini zużyć naprawdę szybko
      jest przerażająca :( Ale lubię, fajnie jest mieć odrobinę jakiegoś zapachu tak
      tylko do spokojnego potestowania. W ten sposób przekonałam się np. do
      klasycznego Opium, którego używałam w wersji 7ml...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka