Dodaj do ulubionych

Strawberry- help please !

03.06.07, 00:06
Wieki całe nie kupowałam na Truskawie i za skarby świata nie mogę sobie
przypomnieć co to jest ten "card security code " wymagany przy płatności
kartą. Sorry za głupawe pytanie ale mam jakąś ostrą sklerozę i nie wiem co
tam wpisać. Będę więcej niż wdzięczna za pomoc !
Obserwuj wątek
    • bluesilk Re: Strawberry- help please ! 03.06.07, 00:20
      Najprawdopodobniej chodzi o 3 koncowe cyferki na odwrocie karty (w rubryce
      podpiu posiadacza).
      • fa25 Re: Strawberry- help please ! 03.06.07, 00:28
        Ale na mojej e-karcie- do zakupów internetowych - nie ma żadnego podpisu. Może
        im chodzi o CW ?
    • fa25 Re: Strawberry- help please ! 03.06.07, 01:07
      Pomóżcie proszę ! Zawsze płacę e-kartą ale za nic nie kojarzę co to ten
      security code. Na e-karcie na odwrocie nie ma podpisu ani żadnych innych cyfr.
      Myślę że to może być CW ale nie jestem przekonana.

• magnas11 Re: Strawberry- help please ! 03.06.07, 09:18
      To sa trzy ostatnie cyfry na rewersie karty platniczej. Jesli jest tych cyfr
      wiecej, wtedy i tak podajesz tylko trzy ostatnie. To zabezpieczenie jest
      normalne przy sprzedazy internetowej. Wymagaja tez zazwyczaj podanie adresu
      posiadacza karty, tj Twoj i adresu, na ktory przesylka zostanie wyslana. Nie
      pamietam juz ale zgodnosc adresu to chyba wlasnie CVV, rodzaj zabezpieczenia,
      ktory zwieksza prawdopodobienstwo, ze transakcji dokonuje wlasnie posiadacz
      karty i nie jest to oszustwo.
    • kenzoania Re: Strawberry- help please ! 03.06.07, 09:25
      a jaką masz kartę? Bo na Mastercard i Visa z tyłu jest taki numer i jego 3
      ostatnie cyfry to jest właśnie to o co chodzi truskawce.
      en.wikipedia.org/wiki/Card_Security_Code
      • fa25 Re: Strawberry- help please ! 03.06.07, 12:08
        Mam e-kartę Visa do zakupów w necie. Ta karta z tyłu nie ma nic, żadnych
        cyferek, żadnego miejsca na podpis ( no bo służy tylko do netu ). Kupowałam już
        posługując się nią wielokrotnie, na Truskawce też. Przy zakupach np. w Merlinie
        podawałam CW i było Ok. Tylko , że tam wprost pytali o CW. Zgadzam się, że ten
        security code to 3 ostatnie cyferki ze zwykłej karty ale ta e-karta tego nie ma.
        Mogłabym zaryzykiwać wpisująć CW ale trochę się boję i wstyd mi, że jestem taka
        durna. HELP PLEASE !
        • kenzoania Re: Strawberry- help please ! 03.06.07, 12:27
          rada na to jest jedna-zadzwonić na infolinię do swojego banku i zapytać jaki
          jest ten kod w tym przypadku. Może być też tak, że dostałaś go na piśmie przy
          wydawaniu karty. Ale ja bym zadzwoniła i upewniła się.
    • fa25 Re: Strawberry- help please ! 03.06.07, 15:01
      Dzięki ! Tak muszę zrobić bo chyba nie nma innego wyjścia.
      • mika_1 Re: Strawberry- help please ! 03.06.07, 18:39
        Musieli Ci ten numer przysłać - tak jak przysyłają PIN. Tu akurat są 3
        cyferki. Ja jednak nie wipisuję tych cyferek z security code i też przechodzi.
        Przedtem było bez. Też mam e-kartę i tu się nie boję, że mnie oskubią. Poprostu
        spróbuj opuścić to okienko,a transakcja i tak powinna przejść.
        • fa25 Re: Strawberry- help please ! 03.06.07, 18:56
          Próbowałam bez kodu - transakcja nie przechodziła. Zgodnie z Twoją radą
          wpisałam te 3 cyferki i wreszcie udało się ! Wielkie dzięki za pomoc. I zgadzam
          się całkowicie,że e-karta to gwarancja bezpieczeństwa.
    • achemiczka Re: Strawberry- help please ! 04.06.07, 10:29
      Ja wczoraj miałam podobny problem, chciałam zapłacić kartą Inteligo i mi
      odrzucało autoryzację :/ wiem ze mogę nią robić takie płatności, a tu nic, na
      truskawie nie działało... Puściłam zatem Palpay'em ale trochę drożej mi
      wyszło... no cóż nie mam do tej pory pojęcia dlaczego nie chciało mi autoryzować
      karty... Pierwszy raz kupowałam na truskawie i teraz sie zastanawiam co mnie
      czeka dalej, czy będzie problem z dostarczeniem jak u innych osób, czy też z UC,
      nigdy z tym nie miałam do czynienia i nie mam pojęcia o co chodzi...
      • mmoni Re: Strawberry- help please ! 04.06.07, 10:37
        Mi też odrzuciło Inteligo. Czy kiedykolwiek wcześniej udało Ci się zapłacić
        Inteligo na Strawberrynet? Nawet korespondowałam w tej sprawie z personelem
        truskawy, nie pamiętam dokładnie, co mi odpisali, ale nic mądrego, coś w stylu,
        że wina jest po stronie banku, a nie ich.
        • achemiczka Re: Strawberry- help please ! 04.06.07, 10:42
          Nie, na truskawie po raz pierwszy, ale w innych kupowałam i było ok....
          • huskyman Re: Strawberry- help please ! 20.06.07, 22:27
            Dzis rowniez probowalem zaplacic Visa Electron z Inteligo i odrzucało mi za kazdym razem, pomimo tego ze podawalaem ten kod :/
            Ile więcej wychodzi poprzez wpłate PayPal?
            • mmoni Re: Strawberry- help please ! 21.06.07, 12:50
              Dla przykładu: ja robiłam płatność w USD przez Inteligo/Paypala w marcu, kurs w
              PKO BP tego dnia wynosił 1 USD = 2,9515 PLN, w Paypalu wyszło 1 USD = 2,9798 PLN
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka