rzepiszka 09.07.07, 10:25 Hej ! w sobote wyjezdzam do Bulgarii. Czy jest w tym kraju jakies pachnidlo warte uwagi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary32 Re: Bułgaria :) 09.07.07, 14:05 jest olejek różany - sztandarowy produkt eksportowy tego kraju. Co zaś do perfum - nie należy się nabierać na sprzedawane masowo w sklepach z pamiątkami "oryginalne" zapachy znanych marek. Odpowiedz Link
rzepiszka Re: Bułgaria :) 09.07.07, 14:47 na podrobki nie nabieram sie , bo ich na sczescie nie lubie :). za podpowiedz dotyczaca olejku rozanego dziekuje. na pewno zakupie :) Odpowiedz Link
pamana Re: Bułgaria :) 10.07.07, 12:26 A ja wrocilam w piatek :) na kazdym rogu stragan z tzw:"orginalami" bez "y" celowo :) wszelkiego rodzaju wyroby rózane ,ile maja wspolnego z prawdziwymi rozami ? nie wiem ale pol bulgarii tym smierdzi :D olejki owszem zakupilam raczej jako pamiatki dla rodziny. bylam w slonecznym brzegu ,w centrum na promenadzie widzialmperfumerie ale nie wiem czy to oryginaly byly czy poprostu lepsza wersja straganu.nie wchodzilam bo mialam zakaz :) na lotnisku-burgas-zadnych okazji cenowych nie zauwazylam ale ja mam przesyt i nic mnie nie cieszy-ale kobiety kupowaly po kilka sztuk roznych perfum. pzdr p. Odpowiedz Link
chatka_ Re: Wilno? 12.07.07, 13:44 Bylam i perfumerie znalazlam. Pol dnia spedzialam w L'Occiatne w malej uliczce od ul. Niemieckiej (Vokieciu), i przy tejze Niemieckiej ulicy w innej perfumerii, ktorej nazwy ze szczescia, ze cos znalazlam nawet nie pomyslam by zapamietac. Ceny podobne jak u nas, wiec nic szczegolnie nie kusilo. Szukalam innosci, nadzieje mialam na lokalnych tworcow i udalo sie poznac zapach Juozas Statkevicius - zapach ludzaco podobny do Messe de Minut i Avignon, cenowo nie lada okazja, okolo 200 zl, na luckyscencie 165 $... www.luckyscent.com/shop/detail.asp?itemid=36200§ion=1 Odpowiedz Link
elve Re: Wilno? 12.07.07, 14:16 to rzeczywiście niesłychanie tanio. a co do Statkusa to imo jest znacznie piękniejszy zarówno od MdM jak i Avignon. przede wszystkim mniej ostry, cieplejszy, bardziej kobiecy. chciałabym trochę, ale za zbójecką cenę z luckyscent na pewno nie kupię. Odpowiedz Link
chatka_ Re: Wilno? 12.07.07, 14:21 Nie wyczuwam tych niunsow na rekawie, pierwsze wrazenie jest takie, ze to jest ten sam kosciolek, ten pomysl juz byl, a ze wanilli jest ciut wiecej i kaszmir dodaje miekkosci przestaje byc tak istotne jak w teorii... Kolega bedzie ponownie w Wilnie, moge poprosic o zakup :) Odpowiedz Link
perfumiarz Re: Wilno? 13.07.07, 14:30 Jak zakupisz, to daj się sztachnąć :)) Polubiłem ten czarny obelisk :) p. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Wilno? 13.07.07, 15:47 Co do Wilna- warto wspomniec o tej sieci perfumerii: www.kristiana.lt/ Miewaja ciekawe oferty i czasem nowosci wczesniej, niz w Polsce. Odpowiedz Link
chatka_ Re: Wilno? 13.07.07, 16:10 Jest szansa, ze to perfumeria w ktorej bylam, trudno jednak domyslec sie pod ktora zakladka sa adresy ;) Odpowiedz Link
justa_79 Re: Wilno? 23.07.07, 13:03 obstawiam "Kontaktai" ;) www.kristiana.lt/kontaktai.php Odpowiedz Link
justa_79 Re: Wilno? 23.07.07, 13:04 i jeszcze coś takiego: www.kristiana.lt/parduotuviutinklas.php Odpowiedz Link
chatka_ Re: Wilno? 30.07.07, 10:04 elve napisała: > to rzeczywiście niesłychanie tanio. > a co do Statkusa to imo jest znacznie piękniejszy zarówno od MdM jak i Avignon. > przede wszystkim mniej ostry, cieplejszy, bardziej kobiecy. chciałabym trochę, Z przyjemnoscia przyznaje racje, Statkus stal na najbardziej oddalonym od wejscia regale i trudno go bylo docenic z nosem pelnym innych zapachow. Dzis wacham z papierka ktory dotarl z flakonikami i wyraznie czuje jego cieplo i miekkosc, wanilie i pizmo, kosciolek na dalszym planie. Czy moge liczyc na kropelke do przetestowania na skorze, a tymczasem lece na poczte :) Odpowiedz Link
perfumiarz Re: Bułgaria :) 13.07.07, 14:33 Chciałem jechać w tym roku na Święto Róż do Kazanlyka, ale jakoś się za późno skapnąłem ;) Taka podróż sentymentalna, pielgrzymka prawie ;)) I drugą do Prowansji na jaśmin :)) A olejek z tegorocznego zbioru chętnie powącham przy okazji :) p. Odpowiedz Link
jollinka Lwow? 12.07.07, 18:53 czy ktos tam byl i cos zakupil? sa jakies perfumerie? jak sie ksztaltuja ceny? jakis lokalny "wyrob"? mam ochote sie wybrac tego lata :) Odpowiedz Link
fa25 Re: a Grecja ? 21.07.07, 18:15 A za jakimi zapachami warto powęszyć w greckich perfumeriach ? Czekam na podpowiedzi. Odpowiedz Link
agmusz A Turcja? 21.07.07, 18:39 wybieram się do Turcji, na co pachnącego warto zwrócić uwagę? Odpowiedz Link
dragon_fruit Re: A Turcja? 21.07.07, 22:13 haha w Turcji to króluje szanel:)))) a serio to olejki sprzedawane ze szklanych karafek są oryginalne i ciekawe Odpowiedz Link
agmusz Re: A Turcja? 21.07.07, 22:44 No szanele ma się rozumieć:))) A te olejki mają jakieś nazwy? Jak te cuda pachną? Trwałe? Odpowiedz Link
dragon_fruit Re: A Turcja? 23.07.07, 17:26 nazwy nie znam, ale zobaczysz takie stoiska pełne karafek są trwałe Odpowiedz Link
ktosiunia87 Re: Włochy? 24.07.07, 19:31 dołączam się do pytania, ale w kontekście Włoch :) co tam można "upolować" ciekawego? Odpowiedz Link
jollinka Re: Włochy? 26.07.07, 20:48 gdybys jechala na Capri to polecam Carthusie - najlepsze ceny w firmowej perfumerii; no i San Marino bez cla Odpowiedz Link
ktosiunia87 Re: Włochy? 28.07.07, 15:20 bardzo dziękuję za odpowiedź, będę w San Marino, więc "zaszaleję" ;) pozdrawiam Odpowiedz Link