Dodaj do ulubionych

Bułgaria :)

09.07.07, 10:25
Hej !
w sobote wyjezdzam do Bulgarii. Czy jest w tym kraju jakies pachnidlo warte uwagi?
Obserwuj wątek
    • mary32 Re: Bułgaria :) 09.07.07, 14:05
      jest olejek różany - sztandarowy produkt eksportowy tego kraju.
      Co zaś do perfum - nie należy się nabierać na sprzedawane masowo w sklepach z
      pamiątkami "oryginalne" zapachy znanych marek.
      • rzepiszka Re: Bułgaria :) 09.07.07, 14:47
        na podrobki nie nabieram sie , bo ich na sczescie nie lubie :).
        za podpowiedz dotyczaca olejku rozanego dziekuje. na pewno zakupie :)
        • pamana Re: Bułgaria :) 10.07.07, 12:26
          A ja wrocilam w piatek :)
          na kazdym rogu stragan z tzw:"orginalami" bez "y" celowo :)

wszelkiego rodzaju wyroby rózane ,ile maja wspolnego z prawdziwymi rozami ? nie
          wiem ale pol bulgarii tym smierdzi :D

olejki owszem zakupilam raczej jako pamiatki dla rodziny.
          bylam w slonecznym brzegu ,w centrum na promenadzie widzialmperfumerie ale nie
          wiem czy to oryginaly byly czy poprostu lepsza wersja straganu.nie wchodzilam bo
          mialam zakaz :)

na lotnisku-burgas-zadnych okazji cenowych nie zauwazylam ale ja mam przesyt i
          nic mnie nie cieszy-ale kobiety kupowaly po kilka sztuk roznych perfum.
          pzdr
          p.
          • chatka_ Wilno? 10.07.07, 13:41
            czy sa tam godne polecenia petrfumerie?
            • chatka_ Re: Wilno? 12.07.07, 13:44
              Bylam i perfumerie znalazlam. Pol dnia spedzialam w L'Occiatne w malej uliczce
              od ul. Niemieckiej (Vokieciu), i przy tejze Niemieckiej ulicy w innej
              perfumerii, ktorej nazwy ze szczescia, ze cos znalazlam nawet nie pomyslam by
              zapamietac. Ceny podobne jak u nas, wiec nic szczegolnie nie kusilo. Szukalam
              innosci, nadzieje mialam na lokalnych tworcow i udalo sie poznac zapach Juozas
              Statkevicius - zapach ludzaco podobny do Messe de Minut i Avignon, cenowo nie
              lada okazja, okolo 200 zl, na luckyscencie 165 $...
              www.luckyscent.com/shop/detail.asp?itemid=36200§ion=1
              • elve Re: Wilno? 12.07.07, 14:16
                to rzeczywiście niesłychanie tanio.
                a co do Statkusa to imo jest znacznie piękniejszy zarówno od MdM jak i Avignon.
                przede wszystkim mniej ostry, cieplejszy, bardziej kobiecy. chciałabym trochę,
                ale za zbójecką cenę z luckyscent na pewno nie kupię.
                • chatka_ Re: Wilno? 12.07.07, 14:21

Nie wyczuwam tych niunsow na rekawie, pierwsze wrazenie jest takie, ze to jest
                  ten sam kosciolek, ten pomysl juz byl, a ze wanilli jest ciut wiecej i kaszmir
                  dodaje miekkosci przestaje byc tak istotne jak w teorii... Kolega bedzie
                  ponownie w Wilnie, moge poprosic o zakup :)
                  • elve Re: Wilno? 12.07.07, 17:25
                    chatko, piszę @ :)
                    • perfumiarz Re: Wilno? 13.07.07, 14:30
                      Jak zakupisz, to daj się sztachnąć :)) Polubiłem ten czarny obelisk :) p.
                  • forevermore79 Re: Wilno? 13.07.07, 15:47
                    Co do Wilna- warto wspomniec o tej sieci perfumerii:
                    www.kristiana.lt/
                    Miewaja ciekawe oferty i czasem nowosci wczesniej, niz w Polsce.
                    • chatka_ Re: Wilno? 13.07.07, 16:10
                      Jest szansa, ze to perfumeria w ktorej bylam, trudno jednak domyslec sie pod
                      ktora zakladka sa adresy ;)
                      • justa_79 Re: Wilno? 23.07.07, 13:03
                        obstawiam "Kontaktai" ;)
                        www.kristiana.lt/kontaktai.php
                      • justa_79 Re: Wilno? 23.07.07, 13:04
                        i jeszcze coś takiego:
                        www.kristiana.lt/parduotuviutinklas.php
                • chatka_ Re: Wilno? 30.07.07, 10:04
                  elve napisała:

> to rzeczywiście niesłychanie tanio.
                  > a co do Statkusa to imo jest znacznie piękniejszy zarówno od MdM jak i
                  Avignon.
                  > przede wszystkim mniej ostry, cieplejszy, bardziej kobiecy. chciałabym trochę,

Z przyjemnoscia przyznaje racje, Statkus stal na najbardziej oddalonym od
                  wejscia regale i trudno go bylo docenic z nosem pelnym innych zapachow. Dzis
                  wacham z papierka ktory dotarl z flakonikami i wyraznie czuje jego cieplo i
                  miekkosc, wanilie i pizmo, kosciolek na dalszym planie. Czy moge liczyc na
                  kropelke do przetestowania na skorze, a tymczasem lece na poczte :)
        • perfumiarz Re: Bułgaria :) 13.07.07, 14:33
          Chciałem jechać w tym roku na Święto Róż do Kazanlyka, ale jakoś się za późno
          skapnąłem ;) Taka podróż sentymentalna, pielgrzymka prawie ;)) I drugą do
          Prowansji na jaśmin :)) A olejek z tegorocznego zbioru chętnie powącham przy
          okazji :) p.
    • jollinka Lwow? 12.07.07, 18:53
      czy ktos tam byl i cos zakupil? sa jakies perfumerie? jak sie ksztaltuja ceny?
      jakis lokalny "wyrob"? mam ochote sie wybrac tego lata :)
      • fa25 Re: a Grecja ? 21.07.07, 18:15
        A za jakimi zapachami warto powęszyć w greckich perfumeriach ? Czekam na
        podpowiedzi.
    • agmusz A Turcja? 21.07.07, 18:39
      wybieram się do Turcji, na co pachnącego warto zwrócić uwagę?
      • dragon_fruit Re: A Turcja? 21.07.07, 22:13
        haha w Turcji to króluje szanel:))))
        a serio to olejki sprzedawane ze szklanych karafek są oryginalne i ciekawe
        • agmusz Re: A Turcja? 21.07.07, 22:44
          No szanele ma się rozumieć:))) A te olejki mają jakieś nazwy? Jak te cuda
          pachną? Trwałe?
          • dragon_fruit Re: A Turcja? 23.07.07, 17:26
            nazwy nie znam, ale zobaczysz takie stoiska pełne karafek
            są trwałe
            • ktosiunia87 Re: Włochy? 24.07.07, 19:31
              dołączam się do pytania, ale w kontekście Włoch :) co tam można "upolować"
              ciekawego?
              • jollinka Re: Włochy? 26.07.07, 20:48
                gdybys jechala na Capri to polecam Carthusie - najlepsze ceny w firmowej
                perfumerii; no i San Marino bez cla
                • ktosiunia87 Re: Włochy? 28.07.07, 15:20
                  bardzo dziękuję za odpowiedź, będę w San Marino, więc "zaszaleję" ;) pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka