jarka63 21.11.07, 16:57 Zapachy tej firmy można kupić w internetowym sklepie Galilu.Opisy brzmią zachęcająco, a Wy znacie te perfumy? Czy są intrygujące? Jak z trwałością? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jop Re: Miller Harris 22.11.07, 07:39 Znam tylko figowy i jest to najbardziej paskudna, nieciekawa, sucho-zgniła figa, na jaką zdarzyło mi się nadziać. Nie radzę kupować w ciemno (jak zresztą czegokolwiek). Odpowiedz Link
elami3 Re: Miller Harris 22.11.07, 17:20 Przyznam, że dziwi mnie taka wypowiedź na forum o perfumach. Ja mam zupełnie inne zdanie na temat figowca Miller Harris i wiem, że wiele osób ma podobne. Rozumiem, że może komuś nie odpowiadać jakiś zapach ale wypowiadać się w ten sposób ..? Odpowiedz Link
fa25 Re: Miller Harris 22.11.07, 18:20 Elami, ale co jest niewłaściwego w wypowiedzi Jop ? Czytam kolejny raz i nie rozumiem. Jop po prostu wyraziła swoją opinię na temat tego zapachu i ma do tego prawo. Właśnie wymianie opinii służy to forum a nie przyklaskiwaniu jedynej, słusznej opcji. I świetnie, że Jop ostrzegła, że zapach nie jest łatwy i przed kupnem należy go przetestować. Odpowiedz Link
elami3 Re: Miller Harris 22.11.07, 18:33 Róznica między stwierdzeniem, że zapach jest trudny, kontrowersyjny a stwierdzeniem, że"jest to najbardziej paskudna, nieciekawa, sucho-zgniła figa" wydaje mi się zasadnicza. Ale chyba niepotrzebnie się wypowiadam. Jednak. Odpowiedz Link
fa25 Re: Miller Harris 22.11.07, 18:42 Elami, ależ forum własnie służy wymianie opinii i myśli. A ja myślę, że Jop po prostu tak odbiera ten zapach a Ty inaczej. I obie macie prawo do wypowiedzenia swoich opinii..Ciepło pozdrawiam ! Odpowiedz Link
jop Re: Miller Harris 23.11.07, 11:18 A ja się dziwię Twojemu zdziwieniu. Po prostu DLA MNIE jest to paskudna, nieciekawa, zgniła figa. Rozumiem, że żeby przypadkiem nie urazić delikatnych uczuć wielbicielek zapachu, miałam napisać "ależ boskie, piękne, kup koniecznie, nawet się nie zastanawiaj"? Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Miller Harris 23.11.07, 10:14 Mnie Figa Harrisa rowniez sie zbyt nie spodobala, ale tylko dla tego, ze nie jestem fanem perfum z ta nuta. Wachalem Citron Citron- mily, ale bardzo nieskomplikowany zapach o niskiej dosc trwalosci. Caly image Miller Harris to perfumy zgodne z natura, minimalistyczne, raczej dosc proste w odbiorze. Odpowiedz Link
jarka63 Re: Miller Harris 23.11.07, 11:27 Bardzo dziękuję wszystkim, zwłaszcza forevermore. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Miller Harris 23.11.07, 21:25 Coeur de fleur to jeden z najpiekniejszych zapachow kwiatowych w skali wszechswiata - delikatny, zwiewny, wiosenny, subtelny, wykwintny, chlodny Fleur Oriental jest rowniez wykwintny, ale duzo ciezszy, oraz bardzo cieply Citrus mi nie podchodzi figa jest owszem owszem, rozwazam nabycie podobnie noix de tuberose, mam to na liscie co do trwalosci, to czy chodzi Ci o trwalosc dzienna, czy butelkowa? co do dziennej, to sie trzymaja niezle, ale co do butelkowej to jak lutensy nie przezyja dwoch lat - swieze sa przecudowne, zlezale robia sie po prostu paskudne podejrzewam ze jest w nich sporo skladnikow naturalnych, stad ten krotki okres trwalosci Odpowiedz Link
elve Re: Miller Harris 23.11.07, 23:08 tojesttest.blox.pl/2007/06/Recenzje-H-Z.html pod Miller Harris znajdziesz w większości krótkie i kilka dłuższych recenzji wszystkich jej zapachów. Odpowiedz Link
akashya1 Re: Miller Harris 25.11.07, 10:28 A ja zakupiłam Tangerine Vert i jestem zachwycona. Szczególnie latem. "Zielone mandarynki" - tak bym to określiła. Teraz go nie używam, ale lubię wracać do niego również zimą. Jest trochę koloński, ale więcej w nim głębi niż w Citron Citron. Pozdrawiam, Aki Odpowiedz Link
fa25 Re: Miller Harris - Fleur Oriental 25.11.07, 12:29 A czy ktoś używał i mógłby napisać coś więcej o Fleur Oriental? Jak się rozwija na skórze; czy jest trwały ? Odpowiedz Link
chatka_ Re: Miller Harris - Fleur Oriental 25.11.07, 18:18 Pyszny! Na pierwszym planie jadalna ambra, ktora najczesciej kojarzy mi sie z gryzacym sweterkiem (L'Occitane), tutaj jest slodka, pudorwa i migdalowa, i mozna by ja bylo zjesc wraz z tym pudeleczkim z egoztycznego drewna :) Trwalosc slaba typowa dla harrisowych edt, trzymja sie blisko przy skory, a szkoda bo to wspaniale kompozycje, wielce oryginalne, nawet te najprostsze (Citron Citron) ale trwale jak nie przymierzjac wody kolonskie. Odpowiedz Link
fa25 Re: Miller Harris - Fleur Oriental 25.11.07, 18:41 Ale rozumiem, że za 300 pln można oczekiwać więcej np. większej trwałości ? Odpowiedz Link
chatka_ Re: Miller Harris - Fleur Oriental 25.11.07, 19:00 A to nie jest takie oczywiste, bo mi zdarzylo sie kupic za 300 zl killera, ale 30 ml ;))) Za 100 ml to nie jest zbyt wygorowana cena i zlewac sie mozna do pępka, i za chwile znowu :))) Odpowiedz Link
zettrzy Re: Miller Harris - Fleur Oriental 25.11.07, 19:39 uzywalam przez jakies 3 lata, az mi wyszedl - bardzo przyjemny, ale nieco ciezszy niz Coeur de Fleur, i te dwa nowe - Fleur du matin, i bodajze Coeur d'ete, czy jest to Fleur d'ete, nie pamietam, bo mialam tylko probki; Oriental trwa na skorze mniej wiecej caly dzien, chyba dluzej niz te wszystkie fleury-coeury, daje uczucie ciepla, wiec jest swietny na zime, i nie prowokuje otoczenia do okrzykow "o, czuc perfumy" bylam bardzo zadowolona i gdyby nie to, ze ciagle jest cos nowego, to bym go znowu kupila... ale przeciez nie sposob magazynowac paru litrow perfum, zwlaszcza takich ktore sie rozloza po roku Odpowiedz Link
fa25 Re: Miller Harris - Fleur Oriental 25.11.07, 19:52 Aaa, czyli jednak jest wart grzechu. Dzięki, Dziewczyny ! Wpisuję na listę zimowych zakupów. Odpowiedz Link