mmartiene 10.03.08, 23:08 hopla, w galilu mozna kupic probki perfum, ktore maja w sklepie (nie wiem tylko jaka pojemnosc) - oto link do strony www.galilu.pl/pl/category/92/Zapachy :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astronomiczna.ania Re: probki niszowcow w galilu 10.03.08, 23:21 dziwna sprawa z opłatą za przesłanie próbki ... 2 zł ... hmmm ciekawe, jak wygląda ta opłata przy zamawianu wiekszej ilści fioleczek ... Odpowiedz Link
paulinaa Re: probki niszowcow w galilu 11.03.08, 13:38 2zł to moze zwykłym listem wysyłają? a jeszcze mam takie pytanie: to prawda, że w Quality teraz płaci się 40zł za 5 probek? Odpowiedz Link
rufelek Re: probki niszowcow w galilu 11.03.08, 15:47 Nadal 5 próbek kosztuje 30,00 PLN. Odpowiedz Link
fa25 Re: Lutensy ? 11.03.08, 17:56 Martiene, a czy juz wiadomo kiedy będą Lutensy w Galilu ? I czy będą dostępne tylko w tej drugiej perfumerii ? Odpowiedz Link
fa25 Re: Druga Galilu ? 11.03.08, 19:00 Nie mogę odszukać info o drugiej Galilu. Czy można prosić o podanie namiarów jeszcze raz ? Czy już jest otwarta ? Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Druga Galilu ? 12.03.08, 18:45 Fa, nie znam dokladnych namiarow- pamietam tylko, ze bedzie to w okolicach obecnej Guerilli- ale docelowo bedzie to jedyna perfumeria Galilu- przestronniejsza, z czasem z wiekszym wyborem marek, gabinetem itd. Poprzednia lokalizacja zostanie zamknieta. Odpowiedz Link
mathilde17 Re: Druga Galilu ? 13.03.08, 11:26 A ja podczas ostatniej wizyty w Galilu (w poniedziałek) dowiedziałam się, że faktycznie mają byc dwie: jedna w miejscu zlikwidowanego sklepu Sak&But (czyli faktycznie rzut beretem od Guerilli), i mają tam byc tylko perfumy, a druga na Burakowskiej, gdzie będą tylko zabiegi i pielęgnacja. Jako że póki co w ofercie jest zbyt mało perfum, aby otwierać osobny punkt, panie czekają na finalizację uzgodnień z poszczególnymi markami. Niestety, choć mocno ciągnęłam za język, pani nie pamiętała (albo nie chciała powiedzieć) jakie to będą marki, skarżyła się tylko, że F. Malle jest bardzo trudny :) Pamiętała tylko, że będą mieli Yosh (perfumy w olejkach). Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Druga Galilu ? 13.03.08, 12:44 Tak, o Yosh juz slyszalem- o Malle i Lutensach potwierdzenia wciaz brak. Czyli dobrze wiedziec- fajny koncept z podzialem na 2 sklepy, ale tak czy siak obecna lokalizacja bedzie zamykana. Ciekawe, jak klasyfikowac pachnace mydla i olejki i w ktorym sklepie bedzie mozna je znalezc? :-) Odpowiedz Link
fa25 Re: Druga Galilu ? 13.03.08, 20:15 W międzyczasie odkopałam post Olesi, która pisała, że przy Burakowskiej ma być salon kosmetyczny plus perfumeria a przy Koszykowej tylko perfumeria. Swoja drogą Burakowska to średnio fajna lokalizacja; tak przy Powązkach.. Trzymam kciuki żeby Lutensy i Malle pojawiły sie wreszcie na polskim rynku. Szlag mnie trafia, że Lutensy za niemiecka granicą są nawet w Douglasie. A u nas ciagle jakaś prowincja.. Odpowiedz Link
izolden Re: probki niszowcow w galilu 16.03.08, 22:04 Czy ktoś zamawiał próbki w Galilu? Jak to działa? czy tak samo jak w Q? Odpowiedz Link
forevermore79 Re: probki niszowcow w galilu 16.03.08, 22:07 Pewnie widzialas- ale tutaj o procedurze: www.galilu.pl/pl/category/92/Zapachy Nie wiem, jak to jednak wyglada w praktyce :) Odpowiedz Link
neverman Wiosenny spacerek, czyli jak pojsc z torbami 16.03.08, 22:50 No to pieknie... Na Mokotowskiej prowadze zajecia. Prosze Szanownej Wycieczki, Wysiadamy na Placu na Rozdrozu, przechodzimy przez przejscie podziemne kierujac sie w strone Ambasad. Idziemy ulica Koszykowa i natrafiamy po lewej stronie na sklep z bogata oferta CdG. Zrobiwszy zakupy, idziemy dalej ok. 200 metrow az wyjdziemy na ul. Mokotowska. Tutaj zatrzymujemy sie przy GaliLu. Zrobiwszy kolejne zakupy, podazamy dalej Mokotowska w kierunku Placu Zbawiciela. Po lewej stronie (znowu) mamy sklep Nike, gdzie rowniez mozna dostac perfumy CdG. Nastepnie swe kroki kierujemy albo do tramwaju/autobusu albo podazamy na Marszalkowska (prosto) do budynku z neonem Marriot. Widac go z oddali, nawet przy solidnej mgle. Tamze, na dole, miesci sie perfumeria Quality. Zrobiwszy zakupy wyciagamy wczesniej przygotowane organki oraz gleboki kapelusz. Siadamy na krawezniku i zaczynamy zbierac na bulke z serem grajac rzewne piesni. Prosze Panstwa, komu jeszcze zostaly pieniadze? Vis a vis, za Dworcem Centralnym znajduja sie Zlote Tarasy. Mozecie sie jeszcze zapoznac np. z kolekcja Armani Prive oraz MAC (zdies polecam kolorowke;). Tam tez kraweznikow pod dostatkiem i konkurencja niewielka. Nev, nie-warszawianka, ale w stolicy mieszkajaca Odpowiedz Link
agmusz :)))) 16.03.08, 22:56 Nev, obłędnie genialne:))) Właśnie oplułam monitor nalewką wiśniową:))) Odpowiedz Link
fa25 Re: :)))) 16.03.08, 23:12 Mało powiedziane. Popłakałam się ze śmiechu i nie muszę już zmywać makijażu na noc. Nev, jest świetną przewodniczką.. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Wiosenny spacerek, czyli jak pojsc z torbami 16.03.08, 23:12 Dowcipne, krajoznawcze i jakze trafne :-) Odpowiedz Link
fa25 Re: Mały update 16.03.08, 23:20 Mariott stoi przy Alejach Jerozolimskich ale dojść można do niego albo od przodu trasą Koszykowa -Marszałkowska -Aleje Jerozolimskie albo od tyłu Koszykową do Chałubińskiego. Odpowiedz Link
elve Re: Wiosenny spacerek, czyli jak pojsc z torbami 17.03.08, 02:21 hehe przez wzgląd na me dziatki maleńkie cieszę się, że tam nie mieszkam :D Odpowiedz Link
jop Re: Wiosenny spacerek, czyli jak pojsc z torbami 17.03.08, 11:07 To o mnie! Właśnie coś takiego zamierzam zrobić w piątek, 28.03, korzystając z wypadu na konferencję w Wawie. Drżyj, Visuchna! Bój się, MasterCardzie! (Tylko MAC-owi się oprę, bo mam go w Krakowie, ha!) Odpowiedz Link
neverman Wiosenny spacerek,czyli jak sie nauczyc gry na ... 17.03.08, 12:32 A zdaza otworzyc GaliLu przed Twoim przyjazdem? Jesli nie - bedzie okazja do ponownego przyjazdu. Ja organkow nie posiadam, ale maz ma zbior jakichs dziwnych balalajek. W razie czego;) Odpowiedz Link
paulinaa Re: Wiosenny spacerek, czyli jak pojsc z torbami 17.03.08, 13:56 a czy w MACu mają perfumy? czy ich zapachy są niedostępne w Polsce? Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Wiosenny spacerek, czyli jak pojsc z torbami 17.03.08, 14:06 Maja- sa w poj. 20ml za bodajze 90 zl, nie ma chyba tylko Air of Style: www.maccosmetics.com/templates/products/mp.tmpl?CATEGORY_ID=CATEGORY15109 Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Wiosenny spacerek, czyli jak pojsc z torbami 18.03.08, 10:23 Boskie! Niestety, ja grać nie umiem, ani na organkach ani na niczym innym. Instrumentów też niet. Pamiętam, że umiałam kiedyś zagrać na flecie fragment refrenu Sun of Jamaica, ale to było dawno, fletu już nie mam, piszczał zresztą potwornie, więc obawiam się, że wiele bym w ten sposób nie zarobiła:-) Mogę co najwyżej wejść z kimś grającym w spółkę i chodzic z kapeluszem, pełniąc rolę opiekuna artystycznego i ochroniarza zarazem:-P. Oferty z CV i listem motywacyjnym można przysyłać na gazetową:-D A co do GaliLu, to ja też wypytałam o F. Malle i pani potwierdziła. Mam zatem nadzieję, że to już pewnik:-)Chodzi za mną Irys:-) I tupie:-D Odpowiedz Link
hispana Re: Wiosenny spacerek, czyli jak pojsc z torbami 18.03.08, 11:34 Czesc pierwsza brzmi brutalnie - ale prawda taka juz jest... czlowiekowi oszczednosci calego zycia moga pojsc z dymem w tym "trojkacie bermudzkim" Druga czesc - boska! ja kiedys gralam na flecie "wlazl kotek na plotek", moge wiec wniesc swoj wklad muzyczny ... proponuje przy kapeluszu umiescic napis "zbieramy na [tu nazwa zapachu]" Odpowiedz Link