18.12.06, 17:17
Witam! Szukałem na forum, ale nie znalazłem tematu o kręgarzach. Chciałem o nich podystkutować, ponieważ mój znajomy został przez jednego dotkliwie poszkodowany. Może słyszeliście o podobnych przypadkach?
Obserwuj wątek
    • maulvader Re: Kręgarze 19.12.06, 16:48
      Nikt nic nie wie?
      • alpacino1981 Re: Kręgarze 19.12.06, 23:01
        Pracuje jako fizjoterapeuta a dodatkowo "kręgarz", choć takiego zawodu nie ma i
        nie lubię tego słowa. Faktem jest że znam się na tym co robię i mam podstawy
        teoretyczne, czego o wielu "kręgarzach" powiedzieć nie można. Jak mi mówili na
        kursach, na uczelniach: 1.jak czegoś nie wiesz to się za to nie bierz. 2.lepiej
        pacjentowi nie pomóc, niż mu zaszkodzić.
        Mam doświadczenie ok. 6 lat(uważam że to w sumie mało, ale tego nie przeskoczę),
        ale mimo tego potrafię się przyznać że się czegoś nie podejmę, bo nie jestem
        pewien. W oczach pacjenta nic nie tracę, a w ręcz odwrotnie - zyskuję zaufanie
        że Jego zdrowie jest dla mnie ważniejsze niż pieniądze.
        Niestety nie każdy terapeuta tak postępuje. Żądza pieniądza przeważa, i mamy
        potem przypadki nieszczęśliwe.
        • lachelis Re: Kręgarze 04.01.07, 12:31
          Kręgarze mają do czynienia z naszym kręgosłupiem, w którym mieszczą się
          najważniejsze nerwy. Kręgarstwo jest świetnym narzędziem,ale należy ostrożnie i
          precyzyjnie wybierać osobę, której się zaufa, ponieważ nieodpowiedzialna osoba
          nazywająca się "kręgarzem" może nas posadzić na wóżek inwalidzki.
          Szkoda,że lekarze medycyny konwencjonalnej nie sa otwarci na medycyne naturalna
          w takim stopniu i nie testują, nie dbają o to, by mieć zaufane osoby np. w
          dziedzinie kręgarstwa.
          • mariab6 Re: Kręgarze 20.11.13, 13:50
            Jak we wszystkich zawodach także tutaj konieczna jest odpowiednia szkoła i doświadczenie. Ludzie chodza do osób które nie maja zadnych uprawnień- czy to jest odpowiedzialne? mądre? i czyja wina że ich stan zdrowia sie pogarsza?Myślę ze nie mozna wszystkich osądzać jedną miarą.
            Ja skorzystałam z pomocy kręgarza z polecenia znajomej, Jestem zachwycona! uwolniłam sie od bólu. Ale gość ma praktyke, uprawnienia, gabinet, działalność itp. jesli ktoś jest zainteresowany to podam namiary.
        • eldorado777 Re: Kręgarze 05.01.07, 21:19
          Czy mozesz przybliżyć problem tego znajomego? co mu się przytrafiło?
          Ja korzystałam z zabiegów kręgarskich ale jestem zachwycona efektami.
          Na tym forum szukałam kontaktu do poleconego przez moich znajomych kręgarza
          który zmienił adres i nikt nie wiedział gdzie go szukać.
    • mirod80 Re: Kręgarze 20.11.13, 14:15
      No ja akurat miałem szczęście do kręgarza. Była nim starsza Pani, która miała w rękach więcej siły niż trzech dorosłych facetów ;) Także nie pomogę, ale uważam, że krytyka powinna być tylko uzasadniona, bez generalizacji. Jeżeli Twój znajomy jst poszkodowany no to musi to gdzieś zgłosić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka