maulvader 18.12.06, 17:17 Witam! Szukałem na forum, ale nie znalazłem tematu o kręgarzach. Chciałem o nich podystkutować, ponieważ mój znajomy został przez jednego dotkliwie poszkodowany. Może słyszeliście o podobnych przypadkach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpacino1981 Re: Kręgarze 19.12.06, 23:01 Pracuje jako fizjoterapeuta a dodatkowo "kręgarz", choć takiego zawodu nie ma i nie lubię tego słowa. Faktem jest że znam się na tym co robię i mam podstawy teoretyczne, czego o wielu "kręgarzach" powiedzieć nie można. Jak mi mówili na kursach, na uczelniach: 1.jak czegoś nie wiesz to się za to nie bierz. 2.lepiej pacjentowi nie pomóc, niż mu zaszkodzić. Mam doświadczenie ok. 6 lat(uważam że to w sumie mało, ale tego nie przeskoczę), ale mimo tego potrafię się przyznać że się czegoś nie podejmę, bo nie jestem pewien. W oczach pacjenta nic nie tracę, a w ręcz odwrotnie - zyskuję zaufanie że Jego zdrowie jest dla mnie ważniejsze niż pieniądze. Niestety nie każdy terapeuta tak postępuje. Żądza pieniądza przeważa, i mamy potem przypadki nieszczęśliwe. Odpowiedz Link
lachelis Re: Kręgarze 04.01.07, 12:31 Kręgarze mają do czynienia z naszym kręgosłupiem, w którym mieszczą się najważniejsze nerwy. Kręgarstwo jest świetnym narzędziem,ale należy ostrożnie i precyzyjnie wybierać osobę, której się zaufa, ponieważ nieodpowiedzialna osoba nazywająca się "kręgarzem" może nas posadzić na wóżek inwalidzki. Szkoda,że lekarze medycyny konwencjonalnej nie sa otwarci na medycyne naturalna w takim stopniu i nie testują, nie dbają o to, by mieć zaufane osoby np. w dziedzinie kręgarstwa. Odpowiedz Link
mariab6 Re: Kręgarze 20.11.13, 13:50 Jak we wszystkich zawodach także tutaj konieczna jest odpowiednia szkoła i doświadczenie. Ludzie chodza do osób które nie maja zadnych uprawnień- czy to jest odpowiedzialne? mądre? i czyja wina że ich stan zdrowia sie pogarsza?Myślę ze nie mozna wszystkich osądzać jedną miarą. Ja skorzystałam z pomocy kręgarza z polecenia znajomej, Jestem zachwycona! uwolniłam sie od bólu. Ale gość ma praktyke, uprawnienia, gabinet, działalność itp. jesli ktoś jest zainteresowany to podam namiary. Odpowiedz Link
eldorado777 Re: Kręgarze 05.01.07, 21:19 Czy mozesz przybliżyć problem tego znajomego? co mu się przytrafiło? Ja korzystałam z zabiegów kręgarskich ale jestem zachwycona efektami. Na tym forum szukałam kontaktu do poleconego przez moich znajomych kręgarza który zmienił adres i nikt nie wiedział gdzie go szukać. Odpowiedz Link
mirod80 Re: Kręgarze 20.11.13, 14:15 No ja akurat miałem szczęście do kręgarza. Była nim starsza Pani, która miała w rękach więcej siły niż trzech dorosłych facetów ;) Także nie pomogę, ale uważam, że krytyka powinna być tylko uzasadniona, bez generalizacji. Jeżeli Twój znajomy jst poszkodowany no to musi to gdzieś zgłosić Odpowiedz Link