viryddi 20.09.07, 23:30 Da się podziałać naturalnie w przypadku gradówki na powiece? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajandgeo Re: gradówka 21.09.07, 14:23 Oczywiscie,ze sie da. Sprobuj mojego sposobu.Mnie pomoglo i nie musialam usuwac gradowki chirurgicznie. Musisz po prostu bardzo nagrzewac miejsce z gradowka. Kup sobie w aptece woreczek z zelem utrzymujacy cieplo, nagrzej go zgodnie z instrukcja a nastepnie trzymaj dopoki jest cieply na gradowce. Uwazaj tylko aby sie nie oparzyc. Sprawdz jak goracy jest oklad a nasetpnie przyloz na przyklad woreczek z goraca herbata, swietlikiem lekarskim lub rumiankiem a na to woreczek z zelem. Trzeba robic to kilkakrotnie, gradowka bedzie sie zmniejszac az zniknie.Nie licz tylko na to ,ze wystarczy to zrobic 2 lub 3 razy - trzeba byc cierpliwym, ale naprawde warto. To dziala. Odpowiedz Link
viryddi Re: gradówka 22.09.07, 01:19 Dzięki za radę. Podgrzewam dopiero 1 dzień, ale mam wrażenie, że już jest lepiej :-))) Odpowiedz Link
ajandgeo Re: gradówka 23.09.07, 04:18 Wierze,ze ci pomoze tylko rob to systematycznie przez kilka dni. Odpowiedz Link
viryddi Re: gradówka 23.09.07, 21:46 Dzisiaj trzeci dzień i o niebo lepiej. Nic już nie czuję, tylko mam tę powiekę trochę zaczerwienioną. Cały czas przykładam ciepłe okłady. Jeszcze raz dzięki :-)) Odpowiedz Link