Dodaj do ulubionych

Szukanie miejsca na studnię

29.05.09, 10:13
Nam radiesteta pomagał wyznaczyc miejsce na wykopanie studni. Było
to lata temu zresztą i z tego co wiem to wszyscy z usług radiestety
korzystali wtedy na wsi. Trafnie.

Jakas energia czy zwykły traf podyktowany częstością wystepowania -
nie wiem.Na to pytanie niech odpowiedzą geolodzy.
Obserwuj wątek
    • agnieszka_s1 Re: Szukanie miejsca na studnię 29.05.09, 10:14
      Miało to być w wątku o radiestecie - pomylka
    • jeff01 Re: Szukanie miejsca na studnię 30.05.09, 14:38
      ...bo gdzie nie zaczniesz kopać, tam będzie woda? Fizyka ze szkoły podstawowej
      się kłania?
      • agnieszka_s1 Re: Szukanie miejsca na studnię 30.05.09, 16:20
        Jeff daj spokoj z tą fizyką bo to się żałosne robi już. Skaczesz i
        fizyką się chwalisz tyle ze w ogole jej nie wykorzystujesz :D
    • zawszemisti Re: Szukanie miejsca na studnię 06.06.09, 21:12
      Jestem przedstawicielem firmy KARNAK poszukujemy wody i to nie mit.
      • jeff01 Re: Szukanie miejsca na studnię 07.06.09, 05:10
        Wyszukajcie wodę przed kamerami i odbierzcie milion dolarów nagrody. Na co czekacie?
        • zawszemisti Re: Szukanie miejsca na studnię 11.06.09, 21:11
          Nie wiem na co czekamy.Jestem tylko przedstawicielem tej firmy.A co do wygranej
          .To jest już to udokumentowane na pracy inżynieryjnej .Za pomocą wahadełka
          powiedziałam gdzie i na jakiej odległości jest woda i gdzie ma ujście.Praca jest
          ogólnie dostępna na uczelni.A więc proszę nie tak ostro.Profesorowi tego nie
          podważyli a więc po co od razu kamery.Nasza firma ma co do powiedzenia przed
          kamerami.Zresztą często nas widać.A świadczą o tym odpromieniowania szpitali i
          pozytywne opinie lekarzy i dyrektorów .Ale to już weszłam na temat
          odpromieniowań obiektów a nam chodzi o wodę.Fakt zawarcia takiego materiału w
          pracy dyplomowej jest wystarczający.
          • eri.4 Re: Szukanie miejsca na studnię 11.06.09, 21:18
            Misti, żebyś ty wiedziała co się pisuje w pracach dyplomowych..mała głowa.

i woda jest na [b]głębokości[/b], nie odległości :)
            • zawszemisti Re: Szukanie miejsca na studnię 12.06.09, 10:27
              Powiadasz,że w pracach dyplomowych pisze się bzdury.To mamy inne
              zdania ,ale kazdy ma wolność słowa.Masz rację głębokość w metrach,a
              więc stwierdza się ile metrów pod ziemią jest woda.Ja w swojej
              robiłam projekt wysypiska .Przed odwiertami jakie robiliśmy z
              profesorem i klasą powiedziałam gdzie i na jakiej (głębokości) jest
              woda i jaki ma kierynek przepływu ,bo to jest bardzo waznym
              elementem przed stworzeniem wysypiska.Wiezs według twojego poglądu
              te bzdury miały pokrycie w rzeczywistości i zamiast 6 odwiertów był
              jeden.
          • jeff01 Re: Szukanie miejsca na studnię 11.06.09, 22:02
            Oczywiscie, kazdy ma w reku 10 000 dowodow. Dopoki nie trzeba ich przedstawic.
            Wtedy nagle okazuje sie, ze nie ma ani jednego...
            • zawszemisti Re: Szukanie miejsca na studnię 12.06.09, 10:30
              Mylisz się ja mam pełno argumentów na to ,że radiestezja była i
              będzie jak świat światem.To po prostu czyta fizyka .Nawet na
              akademiach medycznych o tym się uczą .A każdy z nas ma prawo do
              swojego zdania.
              • agnieszka_s1 Re: Szukanie miejsca na studnię 12.06.09, 10:40
                Jeff świat jest bardziej złożony niż uczono cie w szkole. Myslisz ze
                ministerski program przy wspolpracy z rządem pozwolilby by wiedza o
                istnieniu energii mogla byc prosto znana.... nie a wyjasnienie jest
                jasne i podyktowane przeszloscią UE.
              • jeff01 Re: Szukanie miejsca na studnię 12.06.09, 17:46
                To je przedstaw. I odbierz milion dolarów nagrody.

Na co czekasz? :) :) :)
                • agnieszka_s1 Re: Szukanie miejsca na studnię 12.06.09, 19:34
                  Jeff czy znasz filozofie Kanta ??
                  • zawszemisti Re: Szukanie miejsca na studnię 13.06.09, 11:41
                    Pewno nie zna on tylko chce aby przedstawiać coś za kasę i udowadniać,że
                    istnieje czysta fizyka.Co zrobisz z naszą wiarą czy też muszą udowadniać dolarami...
                    • jeff01 Re: Szukanie miejsca na studnię 15.06.09, 02:44
                      no no, bo oczywiście wszyscy "uzdrawiacze" czy "radiesteci" robią to co robią za
                      darmo, kasa nie ma dla nich żadneeeeeeeeeeego znaczenia, prawda? :D I to jest
                      powód, dla którego żaden z nich nie odebrał miliona dolarów - po prostu wszystko
                      zawsze robią za darmochę :D :D :D

ps. to gdzie można ZA DARMO zamówić usługi tej waszej firmy? I jak się
                      rozliczacie z fiskusem?
                  • jeff01 Re: Szukanie miejsca na studnię 15.06.09, 02:43
                    Co prawda magisterkę pisałem z filozofii koła wiedeńskiego, czyli niemal
                    zupełnie drugi biegun jeśli chodzi o myśl europejską, ale mój uniwersytet miał
                    kilku kantystów znanych na całym świecie - miałem przyjemność być na kilku
                    wykładach poświęconych niektórym zagadnieniom. Do tej pory mam na kompie parę
                    ebooków Kanta, nawet parę razy pisałem mini rozprawki na temat niektórych jego
                    osiągnięć.

Ale chyba sobie o Kancie nie pogadamy, jak to zwykle bywa w rozmowach z Tobą,
                    okaże się, że tylko ja mam jakieś pojęcie o temacie - podobnie jak było z fizyką
                    czy medycyną :P
                    • agnieszka_s1 Re: Szukanie miejsca na studnię 15.06.09, 23:38
                      Alez Jeff nie badz prosze śmieszny, gdzie w ogole w tym co ty
                      piszesz jest choc troche fizyki.. potrafisz popisywac się fizyką i
                      filozofią ale sedna nie potrafisz zrozumiec i to jest wlasnie sedno
                      dyskusji calej.
                      • zawszemisti Re: Szukanie miejsca na studnię 16.06.09, 19:36
                        Dokładnie Agnieszka.Masz rację on chyba nie chce zrozumieć o czym piszemy.A Jeff
                        pisze tylko na temat kasy.Nie jestem uzdrowicielem Jestem fizykoterapeutką a
                        radiestezja to raczej zainteresowanie.Nie będę tu się przechwalała ile mam
                        fakultetów ,bo nie o tym jest mowa.W kazdym razie robimy za darmo instytucje
                        min:szpitale.O tym było głośno w Tv Ale Ty zapewne masz pełno innych argumentów
                        ni i ten milion dolarów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka