ciasteczkowy_diabelek 13.10.09, 00:11 Dzisiaj moja koleżanka z pracy kilkakrotnie powiedziała, że jestem bardzo zadbaną kobietą. Być może nie jest to bardzo lotny temat, ale co rozumiecie przez to określenie, zadbana kobieta? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cafem Re: Zadbana kobieta (?) 13.10.09, 00:12 A malo Ci komplementa? Mamy kolejne prawic? Odpowiedz Link Zgłoś
ciasteczkowy_diabelek Re: Zadbana kobieta (?) 13.10.09, 00:17 cafem napisała: > A malo Ci komplementa? Mamy kolejne prawic? Ale ja nie w tym sensie pytam. Ciekawi mnie jedynie, co ludzie rozumieją pod tym pojęciem. Btw, ciężko by było prawić komplementy osobie, której się kompletnie nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Zadbana kobieta (?) 13.10.09, 00:21 dla mnie zadbana = czysta, zawsze swieze wlosy, paznokcie nie za dlugie, nie za krotkie, czyste buty, odprasowane ubranie, delikatny makijaz. tak mi sie przynajmniej kojarzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
bez_cukru_tak_jak_lubisz Re: Zadbana kobieta (?) 13.10.09, 00:20 To brzydka kobieta, która stara sie zatuszować braki wydając na siebie duże sumy pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Zadbana kobieta (?) 13.10.09, 08:56 To harmonia między zadbanymi: ciałem i umysłem.;) Odpowiedz Link Zgłoś
looona Re: Zadbana kobieta (?) 13.10.09, 09:05 Schludna, pachnąca, gustownie odziana ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ygawa81 Re: Zadbana kobieta (?) 13.10.09, 09:23 Myśle że duże znaczenie ma ubiór, modny, elegancki, dostosowany do okazji, włosy-ułożone, dobrze ściete, makijaż, czysta zadbana cera, paznokcie itd Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka.soltysa Re: Zadbana kobieta (?) 13.10.09, 09:34 Kiedys powiedzialam kolezance z pracy, ze jest bardzo zadbana, bo ona zawsze smierdziala potem. Ot tak ironicznie. Do samego stroju czy fryzury nie mozna bylo nigdy sie przyczepic. Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Zadbana kobieta (?) 13.10.09, 19:08 ze dbasz o cialo, w sensie fitnesu i zdrowego żarcia ze sie myjesz dokładnie, chodzisz do fryzjera, masz rowno obciete paznokcie ze masz ładne, eleganckie ubranie Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: Zadbana kobieta (?) 13.10.09, 19:27 a nie lepiej sie zapytac kolezanki, co miala na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś