Dodaj do ulubionych

farby do siwych włosów

24.11.09, 19:58
Mam pytanie do kobiet z dużą ilością siwych włosów. Najlepiej takich, które farbują się na blond. Ostatnio moja mama wróciła od fryzjera z rudo-siwymi pasemkami, które w założeniu miały być kolorem miodowym... Wydaje mi się, że farba, której fryzjerka użyła nie do końca chwyciła i dlatego wyszedł taki miszmasz na tej maminej głowie.. Mama była blondynką i bardzo pasują jej jasne, ciepłe odcienie blondu.
Ponieważ mieszkamy w małej miejscowości gdzie fryzjerom brak chyba kunsztu i wyobraźni postanowiłam, że sama ufarbuję mamie włosy. I teraz moje pytanie - jaką użyć farbę żeby w 100% pokryła siwe włosy i nadała ładny, naturalny, jasny blond? (Nie platynę i nie żółć). Przeszukałam różne portale internetowe ale nie ma tam konkretnych nazw ani marek. Dodam, że jestem skłonna poświęcić na taką farbę od 30 do 40 zl byleby dała odpowiedni efekt. Nie chcę zawieść mamy skoro już zdecydowała się poświęcić mi swoją głowę;)
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: farby do siwych włosów 24.11.09, 20:04
      Użyj Preference. Kupuję ją (co prawda nie blond) i w opisie podają że
      pokrywa siwe włosy. Włosy mają piękny połysk a kolor trzyma się bardzo
      długo.
      • oliwka188 Re: farby do siwych włosów 24.11.09, 20:34
        kol.3 napisała:

> Użyj Preference. Kupuję ją (co prawda nie blond) i w opisie podają że
        > pokrywa siwe włosy. Włosy mają piękny połysk a kolor trzyma się bardzo
        > długo.

A Ty masz siwe włosy? Postałam dziś trochę w drogeri przy farbach i kilka z nich zapewnia 100%owe pokrycie siwych włosów. Chciałabym mieć jednak tą pewność nie na pudełku ale popartą czyimś doświadczeniem.
        • kol.3 Re: farby do siwych włosów 24.11.09, 20:40
          Chyba trochę mam bo w odrostach widać.
    • 007lenka Re: farby do siwych włosów 24.11.09, 20:32
      www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria-14-Wlosy-Koloryzacja.htm
      pozdrawiam :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka