ptysiek25 05.12.09, 16:35 taki proszek, którym można było posypać dwie tkaniny i przeprasować żelazkiem i wtedy zamiast dwóch materiałów był jeden. czy szanowne forumki wiedzą może co to był za proszek i gdzie można go kupić? dziękuję za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tytus_flawiusz Re: w telewizji pokazali kiedys 05.12.09, 16:37 w Hogwardzie czy jakos tak Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiek25 Re: w telewizji pokazali kiedys 05.12.09, 16:44 no tak, w twoim przypadku z góry było wiadomo jak skończysz piątkowy wieczór... Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: w telewizji pokazali kiedys 05.12.09, 16:54 ptysiek25 napisała: > no tak, w twoim przypadku z góry było wiadomo jak skończysz piątkowy wieczór... > prasując ? Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiek25 Re: w telewizji pokazali kiedys 05.12.09, 16:59 tytus_flawiusz napisał: > prasując ? > > nie, tytusie, oglądając Harrego P! nieważne, nie zaśmiecaj mi wątku, nie umiesz pomóc, to się nie odzywaj! Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: w telewizji pokazali kiedys 05.12.09, 17:01 > nie, tytusie, oglądając Harrego P! ??? mam to traktować jak zaproszenie ? Jak jesteś fajna dupa to i HP mogę obejrzeć, byle na wspólnym oglądaniu się nie skończy ps. jeden problem - dziś jest sobotni wieczór! Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiek25 Re: w telewizji pokazali kiedys 05.12.09, 17:08 tytus_flawiusz napisał: > > ??? mam to traktować jak zaproszenie ? Jak jesteś fajna dupa to i HP mogę > obejrzeć, byle na wspólnym oglądaniu się nie skończy > > ps. jeden problem - dziś jest sobotni wieczór! stare powiedzenie mówi: "nigdy nie dyskutuj z debilem.." więc nie będę z tobą dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: w telewizji pokazali kiedys 05.12.09, 17:13 Proszku nie widziałam, ale taki spray kiedyś miałam, są jeszcze taśmy do łaczenia materiału, które pod wpływm ciepła "sklejają" materiał Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiek25 Re: w telewizji pokazali kiedys 05.12.09, 17:16 a pamiętasz może nazwę tego produktu, albo gdzie to kupiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: w telewizji pokazali kiedys 05.12.09, 17:22 W niemczech to kupiłam, w PL później szukałam, ale nigdzie nie mogłam znaleźć i sobie odpuścuiłam, nazwa yyy to Vader... coś tam Odpowiedz Link Zgłoś
ricemice flizelina? 05.12.09, 18:43 moze chodzi ci o flizeline? ale to material a nie proszek, dziala podobnie, mozna kupic w kazdej pasmanteri lub sklepie z materialami pl.wikipedia.org/wiki/Flizelina Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiek25 Re: flizelina? 05.12.09, 19:40 dzięki, pojutrze zajrzę do pasmanterii, ale przy okazji może powiem co planuję: mam fajne dżinsy, szukałam ich przez parę miesięcy i dużo za nie dałam. w związku z tym że dużo chodzę, szybko mi się przetarły. więc wpadłam na pomysł, że w owe lekko przetarte miejsce 'wlepię' inny kawałek dżinsu, że by zapobiec dalszym przetarciom, takiego efektu nie da niestety wszycie materiału. z reklamy (chyba mango) pamiętam proszek, ale jeśli ta fizelina się nada-super:) Odpowiedz Link Zgłoś
ricemice Re: flizelina? 05.12.09, 20:20 Oj, nie wiem czy zadziala, ale spróbuj. Zwykle krawcowa wklada kilka warstw flizeliny np, miedzy 2 warstwy materiału kołnierzyka i zaprasowuje dzieki czemu kolnierzyk ma pewna sztywność. Nie wiem czy sie nada na laczenie materialow na styk. Jesli bedziesz juz w pasmanteri to zapytaj moze maja cos lepszego. Hmmm przez wyszukiwarke znalazlam cos takiego www.klejenie.com.pl/?t=dotkanin Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: flizelina? 05.12.09, 22:01 Proszek nie klei idealnie-łatka odklei się po jakimś czasie-najszybciej po praniu. Kupiłam kiedyś-ale nie za bardzo się sprawdził. W pasmanterii zapytaj o materiał który z obydwu stron nasączony jest specjalnym klejem. Nie jest to flizelina-można kupić na metry, albo w formie tasiemki.Jest bardzo cieniutki nie pogrubi łatki, i dobrze przyklei. Odpowiedz Link Zgłoś