Dodaj do ulubionych

Materace z JYSK?

09.01.10, 19:53
Czy któraś z was śpi może na materacu z JYSK? Niedługo kończy się u nich
promocja, a ja śpię na podłodze...

Warto?
Mi zależy na modelu Dreamzone PLUS S15
Całe życie spałam na wersalce i zawsze były to twarde wersalki, jednak mam
skoliozę. W sklepie te materace wydają się bardzo miękkie w porównaniu do
wersalek. Czy to zdrowo dla kręgosłupa jak wybiorę materac oznaczony jako miękki?
Obserwuj wątek
    • potworski Re: Materace z JYSK? 09.01.10, 20:02
      Najzdrowiej dla kręgosłupa jak sobie wybierzesz materac wielostrefowy=czyli jego
      twardość zróżnicowana jest od części ciała, która na nim spoczywa. Tym sposobem
      jak leżysz na boku=kręgosłup masz w linii prostej i nic cię rano nie boli.
    • potworski Re: Materace z JYSK? 09.01.10, 20:04
      Wygląda na to, że ten twój ma 5 stref, więc powinien być w miarę OK, choć ja bym
      w Jysku nie kupował.
    • soulshunter Re: Materace z JYSK? 09.01.10, 20:05
      na krzywy krengosup to chyba wlasnie powinno sie spac na twardym a nie na mientkim. Tak zem slyszal.
      • potworski Re: Materace z JYSK? 09.01.10, 20:12
        Jak masz problemy z kręgosłupem to żadna opcja nie jest dobra=ani twardy ani miękki.

soulshunter napisał:

> na krzywy krengosup to chyba wlasnie powinno sie spac na twardym a nie na mient
        > kim. Tak zem slyszal.
      • sennygosc Re: Materace z JYSK? 09.01.10, 20:52
        soulshunter napisał:

> na krzywy krengosup to chyba wlasnie powinno sie spac na twardym a nie na mient
        > kim. Tak zem slyszal.
        przy problemach z kręgosłupem najzdrowiej spać na podłożu twardym i równym

............
        teoria bułki z masłem jest prosta w przeciwieństwie do teorii bułki z kiełbasą..
        • informationes Re: Materace z JYSK? 09.01.10, 21:37
          a to też nie do końca prawda - wszystko zależy od rodzaju skrzywienia.
          Na okrągłe plecy rzeczywiście twarde jest wskazane ale przy skoliozie to już różnie.
    • b.montana Re: Materace z JYSK? 09.01.10, 20:36
      może miałam pecha, ale mój z jyska wyjątkowo mi nie podpasował. po 2 latach spałam na samych sprężynach, rano czułam się jakby ktoś łamał mnie kołem :(
      • informationes Re: Materace z JYSK? 09.01.10, 21:36
        b.montana napisała:

> może miałam pecha, ale mój z jyska wyjątkowo mi nie podpasował. po 2 latach spa
        > łam na samych sprężynach, rano czułam się jakby ktoś łamał mnie kołem :(

A jaki miałaś model? Bonnelowy czy kieszeniowy?
        • b.montana Re: Materace z JYSK? 10.01.10, 00:04
          kieszeniowy. zastanawiałam się nawet nad reklamacją, ale jakoś nie miałam siły się kłócić- siostra akurat kupiła sobie nowy (tym razem z ikei, jest zadziwiająco dobry) i jej nie pasował to mi oddała.
          może po prostu miałam pecha z tym konkretnym modelem;)
    • silic To żadna promocja. 10.01.10, 00:42
      Przed świętami ceny były takie same jak nie niższe. Jedynie dopisali wziętą z
      sufitu kwotę, z której to niby jest obniżka...
    • kol.3 Re: Materace z JYSK? 10.01.10, 09:34
      Jednak są to wyroby niskiego gatunku, nie kupowałabym. Mam parę rzeczy
      z Jyska, na początku wszystko wszystko cacy, cena dobra, ale po roku-
      dwóch do wyrzucenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka