pendzacy_krolik 23.01.10, 16:13 z moich obserwacji wynika,ze tylko dla bzykania i rozmnazania. a potem sie rozchodza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mahadeva Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 16:18 z moich osobistych doswiadczen wynika cos innego :) dla bzykania owszem, ale juz niekoniecznie rozmnazania :) poza tym - zyjemy w spoleczenstwie, gdzie tak trzeba. ja mam caly czas problemy z moim chlopem. ale coz - trzeba z kims byc, szczegolnie, jak juz sie ma 30 lat! specjalnych korzysci nie mam - owszem seks - ale rzadko. a do tego maaasa stresu... Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 16:19 a juz cie zdradza czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 16:24 wybieram raczej spokojnych i staram sie pilnowac Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 16:27 "..zyjemy w spoleczenstwie, gdzie tak trzeba. " .."trzeba z kims byc, szczegolnie, jak juz sie ma 30 lat" Spoko podejscie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 16:35 ej Iza - nie badz hipokrytka :) kazdy zyje tak, zeby jakos sie prezentowac w spoleczenstwie - oczywiscie mamy tez swoje upodobania i czasem wyznajemy rzadkie wartosci, ale nikt nie chce byc wyrzutkiem spolecznym i np. codzinnie spotykac z pogarda :) ja naprawde teraz sie lepiej czuje, gdy moge powiedziec, ze moj Mis jest wspanialy, niz gdy kiedys musialam wysluchiwac tego od kolezanek, a sama nic :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 16:44 Ja tak nie zyje . Nie uważam zeby osoba która zyje tak ajak podyktuja jej inni była wyrzutkiem czy tym bardziej hipokrytą.wrecz hipokrytą jest ktos kto się zyje tak jak inni mu karzą i udaje ,że to mu odpowiada . Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 23:41 Ortografia też widzę jest dla Ciebie zbednym społecznym balastem :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 Re: po co ludzie lacza sie w pary? 24.01.10, 12:38 Fakt , przyznaje czułam przez całą noc ,że z tym postem jest cos nie tak i nie tylko pod kontem ortograficznym każą ( przyzwyczajenie od kary )ale i wogole poprzekręcałam litery i sens wypowiedzi gubiąc chyba słowo i tak szczerze powiedziawszy na twoim miejscu do tego bym się przyczepiła , bo bład to błąd można zignorowac , niewpływa zbytnio na sens zdania ale błąd w konstrukcji zdania sprawiający ,że staje się ono bezsensowne jest ważniejsze. Miś ci nie powiedział ? Jak nie to koniecznie niech cie uświadomi.Nie zmienia to jednak faktu ,że hipokrytą jest osoba która robi cos bo inni mu KAŻĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_owy Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 17:21 Mahadeva, im dłużej Ciebie czytam na forach, tym bardziej się przekonuję, że.... mądrością życiową to Ty nie grzeszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 19:02 a ty inteligencja. przeciez widac,ze ona sobie jaja robi. na poczatku myslalam,ze ona na powaznie,ale im dluzej ja czytam,tym bardziej mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_owy Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 23:55 A wy rozumiem połączyliście się w pary. Za adwokata jej robisz czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
posh_emka ???? 23.01.10, 18:19 Przede wszystkim żyję dla siebie, a nie dla "dobrej prezentacji w społeczeństwie". Olewam z góry i komisyjnie co społeczeństwo o mnie myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik czyli jestes aspoleczna nt 23.01.10, 19:03 posh_emka napisała: > Przede wszystkim żyję dla siebie, a nie dla "dobrej prezentacji w > społeczeństwie". Olewam z góry i komisyjnie co społeczeństwo o mnie myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
posh_emka Re: czyli jestes aspoleczna nt 23.01.10, 19:05 Najpierw się dowiedz co to znaczy być aspołecznym- zanim użyjesz tego terminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: czyli jestes aspoleczna nt 23.01.10, 21:28 no , zapoznalam sie,i dalej podtrzymuje swoja opinie. posh_emka napisała: > Najpierw się dowiedz co to znaczy być aspołecznym- zanim użyjesz tego terminu. Odpowiedz Link Zgłoś
posh_emka Re: czyli jestes aspoleczna nt 24.01.10, 02:34 Czyli jesteś tępa-skoro nie widzisz różnicy. No nic- dyskusję akurat z tobą uważam za skończoną skoro prostej definicji zrozumieć nie potrafisz i porównać z tym co napisałam. Ciao. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: czyli jestes aspoleczna nt 24.01.10, 16:35 jest akurat na odwrot, ale rozumiem cie. proponuje zastanowic sie nad poziomem wlasnej kultury. nie sadze,zebys w realu tak sie zachowywala, bo musialabys ciagle dostawac w morde:) Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_n Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 22:18 zadziwiające jest dla mnie twoje postępowanie, w jednym akapicie reasumując swój związek z Misiem piszesz, że to sam stres i jeszcze w dodatku bez seksu. W drugim, że czujesz się lepiej, jak możesz komuś powiedzieć, jaki to on wspaniały. Dla mnie jest najważniejsze to co ja czuję, w co wierzę cała reszta ludzisk mnie nie interesuje, nie dorabiam sobie historyjek, dowartościowuję się w zupełnie inny sposób. Po resztą zawsze śmieszyły mnie koleżanki z pracy zanudzające wielowątkowowymi, zmyślonymi opowieściami na temat swoich wspanałych ukochanych. Kopnij go w tyłek. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: po co ludzie lacza sie w pary? 24.01.10, 16:21 ja jestem wyrzutkiem społecznym :D nienawidzą mnie na tym forum,za to ,że chcę być sama :D:D:D i wiesz co mam z tego świetną zabawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 16:21 i znowu "z moich obserwacji wynika"? Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 16:22 rumak.hrabiny napisał: > i znowu "z moich obserwacji wynika"? z twoich tez? Odpowiedz Link Zgłoś
czarne_wino Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 16:23 bo sa naiwni, tymczasem czlowiek to nie labadz. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 16:25 czarne_wino napisała: > bo sa naiwni, tymczasem czlowiek to nie labadz. ale badz co badz istota rozumna,chyba ze sie myle Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 16:36 nie wszyscy, nie wszyscy :) ja moge powiedziec, ze sie wyszalalam i teraz moge juz wejsc w staly zwiazek na zawsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 16:54 mahadeva napisała: > nie wszyscy, nie wszyscy :) ja moge powiedziec, ze sie wyszalalam i teraz moge > juz wejsc w staly zwiazek na zawsze :) to nie tylko od ciebie zalezy,czy na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Kult - Łączmy się w pary, kochajmy się 23.01.10, 16:36 Kult - Łączmy się w pary, kochajmy się www.youtube.com/watch?v=pW8aj8A14F4 Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: Kult - Łączmy się w pary, kochajmy się 23.01.10, 16:53 znam pary , ktore sie polaczyly i sie nie kochaja Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: Kult - Łączmy się w pary, kochajmy się 23.01.10, 17:06 ich sprawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent przeżytek 23.01.10, 16:37 Jak było na świecie kilka tysięcy, kilka milionów ludzi, to bzykanie i rozmnażanie było konieczne dla podtrzymania gatunku. Monogamia była lepsza dla wychowania potomstwa. Teraz jest na świecie 6,5 mld ludzi. Pracują mężczyźni i kobiety, są niezależni finansowo. Na starość mają emerytury. Mają w razie choroby opiekę w szpitalach. Tworzenie par i rodzin stało się przeżytkiem. Tak z rozpędu, wychowania, bo ksiądz kazał, bo mozna kimś sterować, mieć władzę i jeszcze kilka zboczeń jest powodem "parzenia się". Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: przeżytek 23.01.10, 16:40 zapomniales o tym, ze to po prostu dobrze wyglada :) Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: przeżytek 23.01.10, 16:44 Po co ci chłop jak masz konia? Koń ma większego. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: przeżytek 23.01.10, 16:56 jedenpro.cent napisał: > Po co ci chłop jak masz konia? Koń ma większego. > a gdzie trzyma tego konia? Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: przeżytek 23.01.10, 17:08 pendzacy_krolik napisała: > a lek przed samotnoscia? A co to jakaś "niekompletna" jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: przeżytek 23.01.10, 17:12 czy krolik moze byc niekompletny? pisalam, "z obserwacji",np.Mahadeva polaczyla sie , bo sie bala samotnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: przeżytek 23.01.10, 17:37 pendzacy_krolik napisała: > czy krolik moze byc niekompletny? Na półmisku jest niekompletny. Jeszcze gorzej na talerzach. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 16:54 z moich wynika coś innego. łączymy się w pary dla wygody, a bzykamy poza parą. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 16:57 rozumiem,ze jestes mezczyzna=purchawka? purchawkapuknieta napisała: > z moich wynika coś innego. łączymy się w pary dla wygody, a bzykamy poza parą. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 17:02 w pewnym sensie; jestem starą panną. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 17:14 czyli jest ci w zyciu niewygodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
orange_tail Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 17:10 łączą się, żeby wziąć kredyt "rodzina na swoim". Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 19:05 to akurat zly przyklad. chodzi ci raczej o prawny aspekt,czyli slub cywilny. orange_tail napisała: > łączą się, żeby wziąć kredyt "rodzina na swoim". Odpowiedz Link Zgłoś
orange_tail Re: po co ludzie lacza sie w pary? 24.01.10, 17:51 pendzacy_krolik napisała: > to akurat zly przyklad. chodzi ci raczej o prawny aspekt,czyli slub > cywilny. no, ale bez ślubu nie masz "rodziny na swoim". musisz mieć parę, żeby się ubiegać o kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent darmowy seks 23.01.10, 17:11 Mój kolega zapytany przed ślubem po co się żeni odpowiedział szczerze, że dla darmowego seksu i żeby mu kobieta gotowała, sprzątała, prała i prasowała. I ona to robi do dziś wyobraź sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: darmowy seks 23.01.10, 17:39 No tak jak dla niej najważniejsze było przypisanie do faceta, to teraz robi za lalkę. Nie rozumiem kobiet, które dla obrączki tak się poniżają... Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: darmowy seks 23.01.10, 19:05 tzn. ze jest na jej utrzymaniu? jedenpro.cent napisał: > Mój kolega zapytany przed ślubem po co się żeni odpowiedział szczerze, że dla d > armowego seksu i żeby mu kobieta gotowała, sprzątała, prała i prasowała. > I ona to robi do dziś wyobraź sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: darmowy seks 23.01.10, 19:07 Nie. To jest małżeństwo lekarskie i oboje pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: darmowy seks 23.01.10, 21:31 mnie nie obchodzi,kim sa z zawodu. ale tym bardziejs smieszne, kiedy mowi to facet na pewnym intelektualnym poziomie. przeciez daje jej kase na zycie, a wiec poniekad placi jej tez za seks:) i ,jak na lekarza, musi byc to kasa niemala. a ona, jak na lekarke, nie jest glupia,zeby siedziec z kims, komu swiadczy uslugi za darmo jedenpro.cent napisał: > Nie. To jest małżeństwo lekarskie i oboje pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
jedenpro.cent Re: darmowy seks 23.01.10, 22:36 A jaki tam poziom prezentuje łapiduch. Ogłupiające studia, w zasadzie zawodówka 6 letnia. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 17:41 Moi rodzice romnożyli się dość dawno temu, jeszcze są ze sobą... Odpowiedz Link Zgłoś
posh_emka Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 18:16 Najpierw się "połącz" to się przekonasz- bo z obserwacji to czasami guzik wynika- zwłaszcza jak się nie jest wnikliwym obserwatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 19:08 no, ja juz sie dawno polaczylam posh_emka napisała: > Najpierw się "połącz" to się przekonasz- bo z obserwacji to czasami guzik > wynika- zwłaszcza jak się nie jest wnikliwym obserwatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
posh_emka Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 19:16 No to sądząc po pytaniu jakie zadałaś kiepski ten twój związek skoro nadal nie wiesz po co ludzie łączą się w pary. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 21:32 no i co z tego ,ze kiepski? posh_emka napisała: > No to sądząc po pytaniu jakie zadałaś kiepski ten twój związek skoro nadal nie > wiesz po co ludzie łączą się w pary. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 18:23 wszyscy sie rozchodza? naprawde? Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 19:08 w jakims sensie tak. deodyma napisała: > wszyscy sie rozchodza? > naprawde? Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 21:33 mentalnie,emocjonalnie , wreszcie prawnie. czy ja naprawde musze wszystko tlumaczyc? jacys dziwni ludzie na tym forum siedza. deodyma napisała: > w jakim sensie? Odpowiedz Link Zgłoś
rachela25 Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 21:46 niektóre gatunki zwierząt łączą sie w pary , ludź chyba do tego gatunku należy. Biologia ? Śmieszne jest to jak ludzie bronią się przed życiem w związku. Że niby singlowanie jest takie trendy . Ale czy tak miło przychodzi się do pustego domu? Niestety każdy człowiek potrzebuje miłości,obecności drugiego człowieka itd. Natury nie oszukasz Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: po co ludzie lacza sie w pary? 24.01.10, 10:43 > Ale czy tak miło przychodzi się do pustego domu? Pewnie milej niż do wypełnionego tylko po to, żeby był pełny. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 22:26 niestety, nie wszyscy:) Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: po co ludzie lacza sie w pary? 24.01.10, 10:42 deodyma napisała: > wszyscy sie rozchodza? > naprawde? Jeśli chodzi o zalegalizowane związki, to chyba w Polsce rozwodzi się około 30%, a bodajże w UK 50%. Ile z tych, który się nie rozstają, robi to dla wygody, z przyzwyczajenia lub innych prozaicznych powodów, a ilu jest razem szczęśliwych - nie wiadomo, ale nie byłabym oszalałą optymistką.:) No ale można na początku nie trafić, a np. drugi, trzeci czy czwarty związek może być tym udanym. Odpowiedz Link Zgłoś
haylee Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 23:08 nie wiem co kieruje mężczyznami gdy się wiążą z kobietami, ale mi facet oprócz seksu przydawał się jeszcze do : 1.mówienia jaka to jestem cudna,słodka,zajebista,urocza kochana,mądra itd.(jestem próżna i lubię takie teksty-no fakt,czasem musiałam się postarać,żeby to usłyszeć tzn jakąś koszulę mu wyprasować czy połazić po domu w majteczkach czy nalać mu whisky) 2.ogrzewania mnie(przy temperaturze -15 na zewnątrz to naprawdę fajne mieć 80 kg mięśni w łóżku) 3.jak szliśmy do kina i było dużo ludzi to on szedł po popcorn a ja po bilety, a jako singielka w dwóch kolejkach musiałabym stać(tak wiem do kina można pójść z siostra bratem kuzynką mamą przyjaciółką sąsiadem-jednakowoż ja chodziłam z nim) 4.i tu od razu mi się przypomina kolejne praktyczne zastosowanie mężczyzny-jak mi się w tym kinie siku zachciało juz po nabyciu żelków coli popcornu i orzechowych emenemsów to on to wszystko trzymał a ja sobie szłam do wc.a tak to co bym niby miała zrobić?hę? 5.lubię,od czasu do czasu,być noszona na rękach...albo trzymana na rękach w otoczeniu morskich fal.no sama się na ręce nie wezmę! 6.obiad też mi się sam nie ugotuje... 7.lubię słuchać bicia serca trzymając twarz blisko męskiej klaty.jak się jest w związku to ta rozrywka jest dostępna praktycznie bez ograniczeń. 8.lubię patrzeć w oczy istoty ludzkiej płci męskiej tuż po przebudzeniu.albo robic inne rzeczy, do których jest w/w niezbędna. 9.kto mi opowie co powiedział mój ulubiony detektyw z CSI MIAMi w czasie gdy poleciałam siku? on tego nie ogląda ale jak mu kazałam to patrzył i słuchał. ponadto lubię gdy istota ludzka plci męskiej: 10.myje mi plecy 11.smaruje mnie balsamem jak mi się nie chce 12.zmywa naczynia co drugi dzień 13.wynosi śmieci 14.idzie do sklepu o godz 00.40 jak się skończy sok pomarańczowy 15.odstrasza wzrokiem pijanych osobników płci męskiej w barze z kebabem w niedzielę o 5 rano 16.zaprowadza mnie tam,gdzie sama bym w życiu nie trafiła (staw ze złotymi rybkami* w środku lasu np.) *karasie 17.wyraża zachwyt przez pół godziny bo wstałam o 5 rano wyprasować mu ciuchy do pracy eee tam ... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
frying.pan Re: po co ludzie lacza sie w pary? 23.01.10, 23:49 Generalnie trudno logicznie wytłumaczyć potrzebę wiązania się w pary. Nawet najbardziej rozsądni ludzie tracą zdolność logicznego myślenia w tym temacie;) Podejrzewam, że potrzeba miłości i akceptacji jest tu czynnikiem decydującym. Co do bzykania, to przecież można bzykać się z byle kim nie wchodząc w związek. Śmiem twierdzić nawet, że takie przygodne bzykanie może być o wiele bardziej emocjonujące dla niektórych;) Natomiast co do dzieci... są tacy, co rzeczywiscie marzą o mnożeniu się, ale ostatnimi czasy ludzie myślą o tym w coraz późniejszym wieku lub wcale. Jeśli chodzi zaś rozstania... no cóż, bardzo trudno jest rzeczywiście znaleźć osobę, z którą będzie się chciało spędzić caaałe życie (spróbuj znaleźć igłę w stogu siana czy coś ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: po co ludzie lacza sie w pary? 24.01.10, 10:35 Wychowanie, potrzeby (prawdziwe lub nie), bo wszyscy tak robią, presja społeczna, bo tak jest łatwiej, bo chemia działa, etc. Z drugiej strony - jest coś takiego jak przyzwyczajenie. Ja jestem jedynaczką, jestem przyzwyczajona do tego, że mam czas tylko dla siebie i własną przestrzeń. Bez faceta czuje się ok, z facetem też ok (jeszcze zależy jaki facet:). No ale nawet bez faceta nie jestem sama, bo mam fajnych rodziców i trochę znajomych. Koleżanka od zawsze mieszkała z rodziną w 5 osób na 36 m2 i kiedy zostaje sama na cały dzień, to czuje się dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś