Dodaj do ulubionych

ZESPOL JELITA DRAZLIWEGO

08.02.04, 19:48
mam pytanie czy ktos z was przechodzil taka chorobe ?????
jakie mieliscie objawy ??? co sie z wami wtedy dzialo ??? jak dlugo to
wszystko trwalo ??? co braliscie zeby pozbyc sie "wzdetego brzucha ??? przez
co pojawila sie ta choroba u was i czy powracala ??? czekam na wasze posty ,
bo jestem strasznie zdenerwowana moimi objawami i nie wiem co robic :(
ratujcie !!! prosze ...
Obserwuj wątek
    • Gość: moni Re: ZESPOL JELITA DRAZLIWEGO IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 08.02.04, 19:53
      skopiuj post na forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=216
      tam na pewno dostaniesz jakies cenne rady
    • Gość: rusałka Re: ZESPOL JELITA DRAZLIWEGO IP: *.pl / *.one.pl 08.02.04, 21:28
      Dobry gastrolog napewno pomoże. ja też mialam podobne hece i wiem ze to
      naprawde moze zycie uprzykrzyć. Moja pani doktor zapisala mi debridat,pomogło
      i co najwazniejsze po zakonczeniu kuracji nie wrociło (odpukać!!!:))),ale nie
      bierz nic w ciemno, zreszta to na recepte.
      ZAMIAST SIĘ MĘCZYĆ IDŹ DO LEKARZA!
      (widze ze twa ciąża okazała sie urojona;)))
      pzdr
    • Gość: Gastrolog Re: ZESPOL JELITA DRAZLIWEGO IP: *.chello.pl 08.02.04, 22:05
      Za duzo seksu analnego powoduje "nabijanie" powietrza do jelita - stad wzdęcie.
      Rada: zrezygnować na pół roku z anala. Dać odpocząć zwieraczom i jelitom.
      • Gość: wrażliwy Re: ZESPOL JELITA DRAZLIWEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 23:42
        Gość portalu: Gastrolog napisał(a):

> Za duzo seksu analnego powoduje "nabijanie" powietrza do jelita - stad wzdęcie.
        > Rada: zrezygnować na pół roku z anala. Dać odpocząć zwieraczom i jelitom.

Rada dla Ciebie, nie rezygnuj z ukrytych pragnień, przestaniesz pieprzyć na forum.
    • Gość: wrażliwy Re: ZESPOL JELITA DRAZLIWEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 23:40
      To typowa psychosomatyka. Występuje przy przedłużającym się stresie,
      najczęściej u osób bojących się odpowiedzialności, pchających się lub
      zmuszonych przez życie do bycia z w zbyt dorosłej roli, niż tak naprawdę
      są na to gotowi, lub będących pod innym przymusem. Leki pomagają, ale gdy
      stres nie zniknie, drażliwość też nie. Najgorsze, że potem już tak się uwrażliwia,
      że byle co mu starczy...
    • misiak69 Re: ZESPOL JELITA DRAZLIWEGO 09.02.04, 02:27
      Witam!
      Nic przyjemnego, mam to samo. Podciącam wcześniejszy post, zespół jelita
      drażliwego związany jest głównie ze stresem, z dietą ubogoresztkową i nałogami.
      Jak się objawia? Typowe są wzdęcia brzucha, gazy, przelewanie się w jelitach,
      zgaga, czasem nawet mdłości. Ma 3 formy: z biegunką, z zaparciami, lub mieszna
      naprzemienne zaparcia i biegunki. W zależności od tego jak masz rodzaj trzeba
      dietkę zastosować. Ja osobiście mam z zaparciami - istny koszmar! Można się
      wykończyć, trwa to już rok od zdiagnozowania, z lepszymi i gorszymi okresami.
      Lepsze, wiadomo bezsterowe!!! Wtedy jelita odpowiednio pracują, brzuszek wraca
      do normy. Stres, niestety jest elementem potęgujacym chorobę. Odpowiednia
      dieta, techniki relaksacyjne, dużo ruchu (gimnastyka, jakiś sport)i dobre leki
      powinny poskutkować. Leki : Duspatalin (tylko na recepte), Espumisan, czopki
      glicerynowe, herbata z kopru włoskiego, len, lactulozum, parafina - to w
      przypadku zespołu jelita drażliwego z zaparciami. Musisz się okreslić jaki
      rodzaj i podjać odpowiednie kroki. Cierpliwości i bezstresowego życia :-)))
      • elfka18 Re: ZESPOL JELITA DRAZLIWEGO 09.02.04, 20:35
        hej misiak69 :)
        mam ten przypadek z zaparciami wiec to co Ty :P mam pytanko i prosbe czy
        moglbys mi przeslac te diete ktora masz bo ja w sumie nie wiem co powinnam jesc
        a czego mi nie wolno ( po czekoladzie mambardziej wzdety brzuch ) powiedz mi a
        masz to od roku i zupelnie Ci nie mija i zawsze podczas stresu masz wzdety
        brzuch , czy to jest wyrokdorzywotni z tym brzuchem :( ??? bo ja tak nei chce ,
        nie mam jakies takiej radosci z zycia jak przedtem... mam pomysl podaj mi numer
        swojego gg bo mam pare pytan :) pozdrawiam pa pa :) podnisles mnie na duchu :)
        • asia23bb Re: ZESPOL JELITA DRAZLIWEGO 09.02.04, 20:57
          Czesc,
          Tez mam taki problem i borykam sie z nim od daaaawna. Jak chcesz pogadac to
          zapraszam (adres powyzej:)) A tak krotko, to ja mam nadzieje,ze to nie jest
          wyrok dozywotni:), bo chociaz nie ma na to jeszcze konkretnego jednego
          lekarstwa, to wciaz nad tym pracuja i nawet cos juz wymyslili....

Pozdrawiam cieplo
          Joasia
          • elfka18 Re: ZESPOL JELITA DRAZLIWEGO 09.02.04, 22:36
            mam nadzieje ze sie wyleczymy , bo nie chce za kazdym razem gdy sie wkurze miec
            wzddetego brzucha ... kurcze ja chce swoj dawny bdziuch :( kiedy on wroci ???
            • asia23bb Re: ZESPOL JELITA DRAZLIWEGO 11.02.04, 18:05
              Nadzieje trzeba miec!! :) Posluchaj rady ludzi i wybierz sie do lekarza-
              gastrologa. A poza tym...duuuuuzo ruchu, duzo wody niegazowanej, dieta ktora
              nie powoduje wzdec - to podstawowe zalecenia. No i nie wolno sie stresowac!!
              Latwo powiedziec,nie? haha

Pozdrawiam
    • Gość: ja:):) Re: ZESPOL JELITA DRAZLIWEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 08:34
      czy ty moszisz zawsze dzielic sie problemami z woara z neta...JA CIE
      KIEDYS ...??? ELFKA WIESZ CO NORMALNIE NIE WIERZE...:( MAM NADZIEJE ZE SKORO
      MOJE RADY CI NIE POMOGAJA TO CHOCIAZ TROCHE TE...:( 3 MAJ SIE POWODZENIA W
      POSZUKIWANIU ODP NA DRECZACE CIE PYTANIA...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka