green-chmurka 19.03.10, 22:45 Mam miec operacje na kolano ale boje sie narkozy, chyba wole dalej bol znosic i nie pojde na ten zabieg. Mam to moje kolano w dupie niech boli dalej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursyda Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 22:49 chmurko czarnobylko myśle, że ciężko Ci będzide z kolankiem w dupie chodzić Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 22:51 ale Picasso potrafiłby to namalować... Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 22:51 ursyda napisała: > chmurko czarnobylko myśle, że ciężko Ci będzide z kolankiem w dupie > chodzić Ursyda :) proszę nie na noc :D Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 22:51 Wole miec kolano w dupie niz sie po narkozie nie obudzic. Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 22:58 wiesz jakie ma się fajne jazdy przy narkozie? ja miałam schizy ze nie zasnę a jak już zasnę to się na pewno w trakcie obudzę, albo xuj- już się nie obudzę wcale/zdecydować się nie mogłam no i popatrz-żadna tam ze mnie osobowość-nic się nie wydarzyło zasnęłam-dobudzili i ciebie dobudzą-po co im taka śpiąca królewna na oddziale :) Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:11 ursyda napisała: > wiesz jakie ma się fajne jazdy przy narkozie? ja miałam schizy ze > nie zasnę a jak już zasnę to się na pewno w trakcie obudzę, albo xuj- > już się nie obudzę wcale/zdecydować się nie mogłam > no i popatrz-żadna tam ze mnie osobowość-nic się nie wydarzyło > zasnęłam-dobudzili > i ciebie dobudzą-po co im taka śpiąca królewna na oddziale > :) --------- Jak pojde to bede miec 3 dni wczesniej srake, beda mi mogli od razu kolonoskopie zrobic, taka bede ze strachu wyczyszczona. Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: Boje sie narkozy!!!! 20.03.10, 01:06 jak juz se wsadzisz to kolano do dupy to wstaw jakies foto. Mam ciezka wyobraznie. A kolano w dupie na bol pomaga ? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 22:51 ja się też boję po tym co przeszłam po 1 w życiu narkozie nie mogli mnei wybudzić i generalnie rok po miałam przesrany no ale codziennie są tysiące narkoz w Polsce konczących się pomyślnie, więc bądź dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 22:53 vandikia napisała: > ja się też boję po tym co przeszłam po 1 w życiu narkozie > nie mogli mnei wybudzić i generalnie rok po miałam przesrany > no ale codziennie są tysiące narkoz w Polsce konczących się pomyślnie, > więc bądź dobrej myśli ------- No teraz to dopiero nie pojde. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 22:54 może drzewo spróchniałe na Ciebie upaść gdy będziesz szła po mieście nie ma co się też bać wszystkiego ja się nie poddam ot tak, bo wiem że źle reaguję ale jestem w mniejszości Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 22:56 vandikia napisała: > może drzewo spróchniałe na Ciebie upaść gdy będziesz szła po mieście > nie ma co się też bać wszystkiego > ja się nie poddam ot tak, bo wiem że źle reaguję ale jestem w > mniejszości ------------- A ja jeszcze nie mialam nigdy narkozy i nie wiem jak ja zareaguje,spac nie moge po nocach ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 22:59 Jak się nie obudzisz, to ci będzie "zwisać" wsjo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:10 pompeja napisała: > Jak się nie obudzisz, to ci będzie "zwisać" wsjo ;) ------- I byloby smutno na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:11 Ustalmy coś, wyślij komuś namiar na siebie, jak się nie odezwiesz do tygodnia, to wyślemy ci gromadnie kwiatki ;) Jakie znieczulenie dostaniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:14 pompeja napisała: > Ustalmy coś, wyślij komuś namiar na siebie, jak się nie odezwiesz do tygodnia, > to wyślemy ci gromadnie kwiatki ;) > > Jakie znieczulenie dostaniesz? --------- To na spanie. Bo tego do kregoslupa tez sie boje. Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:16 Oj jak mało wiesz ;) Na spanie są bodajże dwa, dowiedz się lepiej u anestezjologa. Ja się o tym dopiero wczoraj dowiedziałam ;) Zewnątrzoponowe dostałam dwa razy i jest o wiele lepiej. Nie taki straszny wilk! Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:18 pompeja napisała: > Oj jak mało wiesz ;) > Na spanie są bodajże dwa, dowiedz się lepiej u anestezjologa. Ja się o tym > dopiero wczoraj dowiedziałam ;) > > Zewnątrzoponowe dostałam dwa razy i jest o wiele lepiej. Nie taki straszny wilk > ! -------- Kobito, ja jeszcze w zyciu w szpitalu nie bylam, ja tylko do dentysty i do ginekologa chodze. Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:22 pompeja napisała: > Do cipologa się mówi :P -------- A nie lepiej do pitologa? Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:24 I oby tak długo, długo, poza tym kolanem było :) Się mnóstwo ludzi boi latać, a lata i na ziemię wraca w jednym, żywym kawałku :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:19 jak już będziesz po i Ci się przypomni, to Ci napiszę czego się teraz bym bała w narkozie widzę, że nie wpadłaś na to, więc Ci nie będę dokładać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:00 Ja się boję latać i dlatego zawszę sobie uciąć profilaktycznie pogawędkę z moim sąsiadem pilotem. Uspokaja. Może pogadanka z anastazjologiem ? Oni robią tego dzięsiątki dziennie. Po prostu "bułka z masłem". Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:13 bijatyka napisała: > Ja się boję latać i dlatego zawszę sobie uciąć profilaktycznie pogawędkę z moim > sąsiadem pilotem. Uspokaja. Może pogadanka z anastazjologiem ? Oni robią tego > dzięsiątki dziennie. Po prostu "bułka z masłem". ---------- No ´juz dostalam kartke do wypelnienie i musze isc do anestezjologa, a mowisz da sie spac i gadac z nim:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:16 green... mamuńku... porozmawiaj z nim o jego pracy przed operacją i on Ci powie, jaki to banał... Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:09 przestań :) naczytałaś się pewnie i tyle. powiem Ci, że gdybym ja przeczytala o narkozie to, co później przeczytałam to nie wiem czy bym dotrwała do operacji, czy wcześniej na zawał zeszła, bo ja taki strachosrajek jestem a operowana i tak musiałam być, bo inaczej by w ciągu pewnie 2 dni zeszła ogólnie podchodzilam do operacji lajtowo i zaczelam sie bac jak przyszedł tuz przed anestezjolog na rozmówkę i opowiedział jak to będzie wyglądało, wtedy dopiero złapałam mega stracha ale za dużo czasu na banie się nie miałam fakt jest taki, że po narkozie różne rzeczy ludzie robią - są agresywni i muszą być wiązani pasami, gadają od rzeczy, śmieją się głośno, ja ileś godzin przeryczałam tak, że musieli mnie dodatkowo znieczulić, zebym innych pacjentów na OIOMie nie straszyła :) niektórzy zachowują się zupełnie normalnie, tzn. cicho się wybudzają i po iluś godzinach śladu po narkozie nie ma na pewno warto mieć świadomość tego, co się z organizmem dzieje i co może się stać z psychiką po narkozie jeżeli naprawdę się bardzo boisz, to najlepiej jakbys poszła pogadać sobie z anestezjologiem, ktory Cię bedzie usypiał, jest takie porzekadło, że jedyne chwile w życiu podczas których Twój anioł stróż może iść na kawę, to chwile spędzone pod opieką anestezjologa :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:12 podejrzewam, że naczytała się chmurka własnie jakiś drastycznych opisów dlaczego sadystka? trzeba wiedzieć co się może stać, narkoza to nie zastrzyk w łapkę ale też nie trucizna świadomość jest bardzo ważna, ja np. wiem po tym co mnie spotkało, że żadnej życzeniowej operacji typu cesarka życzeniowa czy operacja plastyczna sobie nie zafunduję i może lepiej mieć taką świadomość przed niż myśleć sobie, że to norma, takie nic a jak już tzreba być operowanym, to trzeba szczerze mówiąc, gdybym wiedziała co będzie u mnie po narkozie i miała do wyboru bolące ale nie zagrażające życiu kolano, to jak słowo daję 20 lat bym wytrzymała z bólem kolana ale ja to ja, na ileś osób tego dnia i tych dni podczas których byłam w szpitalu, tylko 3-4 zareagowały szałowo, cała reszta w cichej normie i trzeba się na taką normę nastawiać Odpowiedz Link Zgłoś
lampka_nocna5 Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 22:51 a ja miałam operację na stopkę i miałam znieczulenie od pasa w dół. I powiem tak - znieczulenie, a zwłaszcza moment kiedy zaczęłam czuć swoje własne ciałko było najfajniejszym momentem całej operacji. A już uczucie, jak się człowiek dotyka po fragmentach, które w ogóle tego nie czują, jest nieziemskie. Fajnie było:) Się nie bój nic Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 22:59 greenka, zuj pszczoly i zoperuj kolano, bo potem bedziesz zula ze zlosci wlasne zeby. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:10 Przeczytałam "Boję się Sarkozy", ale ja nie o tym. Miałam raz i to tą "małą", a i tak się obudziłam na korytarzu, zamiast na sali, bo nie zrozumiałam "nic nie jeść i nie pić" i chlałam wodę przed zabiegiem. Dowiedz się, co trzeba wiedzieć przed, zastosuj się, uprzedź, powiedz, zapytaj, a wszystko będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:13 P. S. dialog mój narkozowy zaraz po wkłuciu: - Ojej, jak fajnie, to tak chyba narkomani mają! <oczopląs> - No ja nie wiem... <wytrzeszcz> I się obudziłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:17 hehehehe :) u mnie po 1. do lekarza: - ty skurwy..ynu jak mogles mi to zrobic :) potem sie smial, a ja to niestety pamietalam :/ po 2. pamietam tylko - zobacz kotku jaki kolorowy ołoweczek mam i odjazd kolejny w nicość Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:19 Ale się bzdury pamięta :DDD A ten Twój pierwszy tekst, to jak do męża przy porodzie :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:22 ja miałam ogólnie kilka takich przypałowych akcji w tym szpitalu :) bo z tym moim panem doktorem to chciałam jeszcze seks uprawiać ( w ogóle nie w moim typie) i chciałam, żeby mi papierosa przyniósł :D aaaaaaaaaaaaaaaa ale że jak? że mama jesteś?????? czy jak?? bo nie wiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:27 Do dziś o Tobie myśli, łapiduch :DDD Nie, nie jestem mamą, w wieku 3 miesięcy każde dziecko by ode mnie uciekło ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:28 haha no oby nie :) aaa bo tak napisałaś :) a że dla mnie dziecki to taki chodliwy temat ostatnio, to wszystkich o wszystko podejrzewam :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:31 Upycham po kieszeniach, a i tak ze mnie wyłażą ;) Dla mnie to zawsze będzie chodliwy temat i proszę o 700 narkoz, jeśli coś mają zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:34 hm no tak, napisze Ci coś w weekend na prv, póki co spadam spać, bo jutro długa droga przede mną słodkich snów :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:15 i nie jarać przed, bo się później rzyga jak kot :D Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:21 vandikia napisała: > i nie jarać przed, bo się później rzyga jak kot :D --------- NIe jaram juz od 3 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:27 To jesteś przygotowana :) Kiedy Cię widzimy po zabiegu? Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:30 funny_game napisała: > To jesteś przygotowana :) > Kiedy Cię widzimy po zabiegu? > -------- Kurde, nie tak szybko, po swietach wielkanocnych pojde, obiecuje. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:21 O, nie rzygałam, a jarałam :) Twarda jestem jak Roman Bratny :DDD Może Green zauważy, że narkozy zaliczone, a my wciąż klepiemy w klawiaturę i się przekona. Nie strasz, Vandzia, po co ma młoda dziewczyna o kulach się czołgać :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:25 postrasyzłam nie? taka terapia szokowa :D nie no, żyję zyję i teraz mam się zajebiście i jak trzeba to trzeba ale serio życzeniowo - never a Ty mi lepiej pisz tam w innej odp bo się skołowałam :D Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:29 vandikia napisała: > postrasyzłam nie? taka terapia szokowa :D > nie no, żyję zyję i teraz mam się zajebiście i jak trzeba to trzeba > ale serio życzeniowo - never > > a Ty mi lepiej pisz tam w innej odp bo się skołowałam :D --------- No pojsc bede musiala, chcialam teraz przed swietami wielkanocnymi, ale w pracy nie bardzo, kolezanka ma dlugo juz zaplanowany urlop, ale po swietach wielkanocnych bede musiala. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:33 Jak śpiewa Maanam "Nie poganiaj mnie, bo trafię w odbyt" :D Odpowiedziałam przeca! Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:36 funny_game napisała: > Jak śpiewa Maanam "Nie poganiaj mnie, bo trafię w odbyt" :D > Odpowiedziałam przeca! > -------- Moze byc i w odbyt, ale bez narkozy. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:39 O, no patrz, a w kolano? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:41 funny_game napisała: > O, no patrz, a w kolano? ;))) > ------------ A i wkolano tez moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:45 A taką masz fetną sygnaturkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:40 Ja też nie, dopóki mi Brat nie wyjaśnił ;) Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:17 Mam isc na rozmowe do anestezjologa, bo zabieg bedzie robiony ambulatoryjnie nie w szpitalu, dostalam juz taka kartke do wypelnienia i jak przeczytalam wszystko to mi wlosy deba stanely. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:19 idź na ta rozmowę, się uspokoisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:24 vandikia napisała: > idź na ta rozmowę, się uspokoisz :) -------- A jak sie spi to jakas rure do gardla wciskaja? Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:28 Tak, a pielęgniarki na niej tańczą. Oj już weź :))) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:28 a to chyba zalezy czym usypiają :) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:22 Przeczytaj jakąkolwiek ulotkę do lekarstwa, a też ci staną ;) Wyluzuj, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:27 angazetka napisała: > Przeczytaj jakąkolwiek ulotkę do lekarstwa, a też ci staną ;) > Wyluzuj, naprawdę. --------- Nó ja tak wlasnie robie, jak dostaje jakis antybiotyk to czytam ulotke, raz, dwa razy, i jeszcze raz i juz mnie po tym nic nie boli, i tabletek nie zre. Ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:36 moja przyjaciółka dostała w tym tygodniu 10 dawek antydepresantów na wyjście z pętli i jej lekarz powiedział "tylko niech się pani nie waży czytac ulotki" :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:38 vandikia napisała: > moja przyjaciółka dostała w tym tygodniu 10 dawek antydepresantów na > wyjście z pętli i jej lekarz powiedział "tylko niech się pani nie waży > czytac ulotki" :) :) > --------- No to mnie musialby ulotke zabrac, ja z tabletek to biore tylko penicyline bo sprawdzona i dobrze znosze i przeciwbolowe paracetamol. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:42 No dobrze, czas to napisać: też tak mam (TTM). Panikuję. W ogóle zajebiste dzięki za ten szczery i odblokowujący wątek. Się udało nie takim panikarom, Tobie się uda, ale rób, co chcesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:44 funny_game napisała: > No dobrze, czas to napisać: też tak mam (TTM). > Panikuję. > W ogóle zajebiste dzięki za ten szczery i odblokowujący wątek. > Się udało nie takim panikarom, Tobie się uda, ale rób, co chcesz :) > ---------- Pojde napewno na ten zabieg, ale na relacje musicie jeszcze poczekac, nie chce sobie swiat wielkanocnych sp.....c. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:46 A na zajońca to se zażycz coś mega ekskluzywnego, obudzisz się jak nic! :) Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:50 funny_game napisała: > A na zajońca to se zażycz coś mega ekskluzywnego, obudzisz się jak nic! :) > ---------- Tak mysle co ja bym chciala na tego zajonca, ale nawet nie ma mi kto kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:57 To sobie sama obiecaj i słowa dotrzymaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:18 ee luz cos tam zamontuja przy lapce,dadza maske,kaza oddychac i liczyc do 10,pamietasz do 3 a potem budzisz sie w innej sali,z jakas obca baba w lozku obok,przychodzi pielegniarka i zyjesz dalej Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:32 ind-ja napisała: > ee luz cos tam zamontuja przy lapce,dadza maske,kaza oddychac i liczyc do > 10,pamietasz do 3 a potem budzisz sie w innej sali,z jakas obca baba w lozku > obok,przychodzi pielegniarka i zyjesz dalej ---------- Kurcze, ale ja chyba bede musiala sama no to lozko sie wgramolic, polozyc i bede widziec te swiatla nademna, juz teraz mnie w brzuchu kreci jak tylko pomysle. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:39 Ależ no pewnie, że się człowiek tego obawia, bo to taka nieznana rzecz, i w brzuchu kręci. I tak sama zdecydujesz, orajt? :) Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: Boje sie narkozy!!!! 19.03.10, 23:42 funny_game napisała: > Ależ no pewnie, że się człowiek tego obawia, bo to taka nieznana rzecz, i w > brzuchu kręci. > I tak sama zdecydujesz, orajt? > :) > > ------------- Nie mam innego wyjscia albo na operacje albo komplikacje pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: Boje sie narkozy!!!! 20.03.10, 00:30 chmuro,chmurzawo oni sami cie do loza powioda,popierdola troche w miedzyczasie,powiedza,zes za gruba albo za chuda,zapytaja sie jak sie twoj burek wabi i czy twoja bransoletka na rece oznacza,ze jestes dziewica.Luz zapocisz sie i zagubisz,a potem bedzie wszystko jak dawniej z tymze nowe kolanko bedzie fafalo Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: Boje sie narkozy!!!! 20.03.10, 00:56 ta,chcialabym zwyczajnie bardziej dbam o rozwoj jezyka ojczystego,nizeli spolszczona angielszczyzne,z ktorej przyjdzie mi pisac mature,bo sie chlop uparl a ja go poparlam,a ja bym chciala do Polszy,do swoich,jezyka ojczystego uczyc,albo przynajmniej tamtejsze dzieci wychowywac Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: Boje sie narkozy!!!! 20.03.10, 00:32 napisz jak poszlo,nie boj zaby lepsze nowe kolano nizeli zle kolano Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Boje sie narkozy!!!! 20.03.10, 00:04 Na pewno się obudzisz po narkozie, ale faktem jest, ze wybudzanie to paskudna sprawa. Ja miałam cztery razy w życiu narkozę i za każdym razem wybudzanie było równie ujowe, ale się zawsze obudziłam. Ty też się obudzisz. Poza tym jest zasada: przed operacja jest źle, bezposrednio po operacji jeszcze gorzej, ale jak juz dojdziesz do siebie, zagoisz się itd, to komfort życia po udanej operacji nie ma porównania do tego, co było przed operacją. taka jest zasada i ja to czterokrotnie przeżyłam na własnej skórze i potwierdzam, święta prawda. Warto pocierpiec żeby potem normalnie zdrowo żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Boje sie narkozy!!!! 20.03.10, 01:27 A ja po narkozie obudziłam się za wcześnie i co ty na to? Ha ha ha! Odpowiedz Link Zgłoś