smutnami 11.06.10, 22:27 młodzi zamiast kwiatów prosili o książkę. zupełnie nie mam weny twórczej. może pomożecie mi wymyślić coś fajnego. książka jest podróżnicza, o miejscu w którym będą spędzać podróż poślubną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabellaz1 Re: dedykacja do książki dla pary młodej 11.06.10, 22:32 Hm...najlepsza byłaby Kamasutra z dedykacją: "na odświeżenie pamięci, kiedy już zapomnicie, co to seks" ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wertelka Re: dedykacja do książki dla pary młodej 11.06.10, 22:35 Moze "Mieć marzenia, to rzecz piękna. Mieć z kim marzyć, to rzecz bezcenna" ? (dedykacja z prezentu slubnego kolezanki) Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: dedykacja do książki dla pary młodej 11.06.10, 22:38 moja mama w ten sposob zadedykowala ksiazke, ktora dalismy w prezencie slubnym: dla "młodej pary". taka niezamierzona zlosliwosc- chciala, zeby bylo bardziej elegancko dzieki uzyciu cudzyslowu Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: dedykacja do książki dla pary młodej 11.06.10, 23:53 ja kiedyś dałam książkę w prezencie ślubnym - "Rękopis znaleziony w Saragossie". z nadzieją, że kuzyn z żoną będą się równie dobrze bawić przy lekturze, jak ja z mężem - mieliśmy zwyczaj wieczorami czytywać sobie na głos po kawałku. a co do dedykacji... nie wiem, ale ja od lat składam młodym parom takie oto życzenia: "kiedy będzie wam dobrze - żebyście mieli dużo czasu, by się tym cieszyć. a kiedy będzie ciężko - żebyście mieli dużo poczucia humoru, by się z tego śmiać." życzenia podyktowane moim niebagatelnym doświadczeniem życiowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: dedykacja do książki dla pary młodej 11.06.10, 23:57 "Niech wschód waszego szczęścia będzie zachodem waszych trosk" Odpowiedz Link Zgłoś