dzioucha_z_lasu 14.07.10, 18:57 Założyłam wątek na forum Moda, ale jakoś chyba bywają tam ludzie o mocno ograniczonej wyobraźni. Może tu ktoś potrafi wyjść poza schematy? Co zamiast garnituru Help :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soulshunter Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:01 moze niech sie przebierze za chlopa panszczyznianego Jagielly? Tak z okazji 600-lecia BPG Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:05 A jakieś inne pomysły? Poza tymi głupimi? Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:10 zmien faceta bo to jest jakis mieczak. W wojsku jak trzeba bylo stac na warcie to nikt sie nie pytal czy aby nie za goraco, a mozeby karabinek odstawic bo ciazy za bardzo, a czapeczka aby nie cisnie, a w skorzanych butkach ponad koste nie goraco? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_ Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:04 Wymysl cos lepszego onanisto Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:05 To było do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_ Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:11 dzioucha_z_lasu napisała: > To było do mnie? > Nie do ciebie,do tego deppa Soul....jak mu tam Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:05 niech podkasa rękawy, jak te chłopaki w majamiwajs. nie no żartuję, ale są letnie marynarki przecież i lniane spodnie (czy z czego tam), też letnie. Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:07 ostatnio bylam na weselu w upal!!! a na sali bylo zimno jak cholera przez klimatyzacjie. musialam kurtke nakladac. Moze wytlumacz mu ze w domach weselnych klimatyzacjia to nie nowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:13 Ale ja nie mam zamiaru zmuszać go do tego, na co nie ma ochoty. Najwyżej zmarznie. Na prawdę w męskiej garderobie istnieje tylko albo garnitur, albo wytarte jeansy i bawełniana koszulka?? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:35 to nie rozumiem po kij ten watek, niech sobie radzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:43 Nie mowie Tobie abys go zmuszala. Zauwazylam tylko ze w domach weselnych zazwyczaj panuje temperatura chlodna, tak, aby goscie czuli sie dobrze - ci w garniturach tez. Jezeli Twoj gosciu tego nie rozumie to mu TO wytlumacz. Proste. Zawsze moze sobie jasny garnitur sprawic. Parze mlodej nalrzy sie czacunek i nalerzy elegancko wygladac. Moim zdaniem po prostu udaje glupka bo nie chce tam isc, wiec czepia sie jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:56 1. Wesele niekoniecznie musi się odbywać w domu weselnym 2. Nie czuję potrzeby tłumaczenia mu czegokolwiek, jest dorosły 3. Parę młodą szanujemy i bez garnituru, znamy się prawie od urodzenia, poza tym młodzi nie są idiotami i nie łączą szacunku z garniturem 4.Nie udaje głupka i nie czepia się jak dziecko. Spróbuj może założyć koszulę z długim rękawem, garnitur i krawat przy tej pogodzie i opowiedz o swoich wrażeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 20:07 Spróbuj może założyć koszulę z > długim rękawem, garnitur i krawat przy tej pogodzie i opowiedz o swoich wrażeni > ach. A po co koszulę z długim rękawem??? Przecież z krótkim można. Garnitur jakiś lekki i przewiewny. Ewentualnie krawat można sobie darować albo ściągnąć po obiedzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agattka_84 Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 21:34 > A po co koszulę z długim rękawem??? Przecież z krótkim można. Nie można. Do garnituru zakłada się tylko koszule z długim rękawem. W przeciwnym razie to wiocha. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 15.07.10, 06:52 Na weselach się gorszą wiochę widuje niż koszula z krótkim rękawem, więc ja bym tutaj nie przesadzała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynawitryna Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 15.07.10, 07:26 Zlituj się, koszula z krótkim rękawem do garnituru? Niech jeszcze założy kamizelkę i jak będzie pomykał bez marynarki, to ani chybi będą mu goście kazali talerze zbierać, bo będzie wyglądał jak kelner ze średnio wykwintnego lokalu. Ale przynajmniej nie będzie się rzucał w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 15.07.10, 16:01 Na pewno nie będzie się rzucał w oczy - idę o zakład, że 90% gości weselnych płci męskiej będzie miało krótkie rękawy w koszuli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 15.07.10, 16:14 podpisuję się pod tym postem: forum.gazeta.pl/forum/w,619,112829614,113016156,ciezka_traume.html lepiej ktoś tego nie mógł ująć :] Odpowiedz Link Zgłoś
agattka_84 Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 16.07.10, 09:30 > Na pewno nie będzie się rzucał w oczy - idę o zakład, że 90% gości > weselnych płci męskiej będzie miało krótkie rękawy w koszuli ;) W moim środowisku na weselach widuje się pojedyncze egzemplarze w koszulach z krótkim rękawem. ;) Ale ja nie bywam na wsiowych weselach w remizach. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 16.07.10, 16:29 > W moim środowisku na weselach widuje się pojedyncze egzemplarze w > koszulach z krótkim rękawem. ;) Ale ja nie bywam na wsiowych > weselach w remizach. ;) Ty chyba nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jaka jesteś śmieszna :) Właśnie tym tekstem udowadniasz w jak buracki sposób rozumujesz (nie chcę powiedzieć "wieśniacki" bo nic nie mam do ludzi pochodzących ze wsi, a Ty jak widać masz....choć to raczej temat na inny wątek). Współczuję tego spięcia w pośladkach i polecam więcej luzu i mniej zwracania uwagi na PIERDOŁY - tak żyje się łatwiej i naprawdę przyjemniej:] P.S Właśnie obejrzałam zdjęcia z kilkunastu wesel, na których ostatnio byłam (no powiedzmy w przeciągu kilku lat). Większość z nich odbywała się w Krakowie, kilka w okolicach podkrakowskich i dwa w remizach (tak na marginesie-te w remizach były najfajniejsze, nie tylko w moim odczuciu, ale nieważne..). I wyobraź sobie, że odsetek mężczyzn w koszulach z krótkim rękawem był podobny w każdym z tych miejsc/"środowisk" jak to zwiesz:) Mianowicie wszędzie ponad połowa panów miała krótkie rękawy w koszuli. Jaki z tego morał? Można mieć w głębokim poważaniu długość rękawów, zwłaszcza w prawie 40- stopniowym ukropie. Naprawdę NIKT na to nie zwraca uwagi, no chyba, że taka paniusia Ą Ę jak ty, ale takimi paniusiami to akurat nikt się nie przejmuje (mam nadzieję) więc problem jest rozwiązany z automatu. Dziękuję za uwagę :] Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 20:41 To po co piszesz tu o glupich problemach Twojego chlopaka, skoro g...no cie to obchodzi co zalozy? Przeciez dla mnie to rybka czy on przyjdzie na wesele WASZYCH znajomych w majtki z myszka Miki czy w garniturze. Tak jak orginalnie pisalam, akurat bylismy na weselu w bardzo upalny dzien, i bylo mi cholernie zimno w srodku, wychodzilam na zewnatrz aby sie ochlodzic. Wszyscy faceci byli w garniturach, jak zrobilo sie goraco od wodki i tancow - to co niektorzy pozdejmowali marynarki/garnitury i tanczyli w koszulach. Na moim weselu bylo identycznie. w dodatku jasne garnitury sa jak najbardziej odpowiednie na wesela. Ale oczywiscie Cie to nie obchodzi bo przeciez ty sie nie mieszasz tylko tworzysz watki ktore Cie nie interesuja. ehhh... Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 15.07.10, 09:39 Ja proponuję jeszcze raz przeczytać moje pytanie. Nie brzmiało ono " Jak wyglądały wesela na których bywałaś i czy było zimno" tylko - Co zamiast garnituru. "Zamiast" to takie słowo oznaczające, że coś ma być w zamian za coś, czyli nie garnitur tylko cos innego. To po cholerę piszesz o garniturze i klimie? Odpowiedz Link Zgłoś
duchess85 Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 15.07.10, 12:34 Skoro on taki niekonwencjonalny i kreatywny, to może niech sam wymyśli, zamiast szukać rady na forum internetowym? Chyba nosi coś na co dzień poza T-shirtem i dżinsami? Odpowiedz Link Zgłoś
agattka_84 Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 21:34 dzioucha_z_lasu napisała: > Ale ja nie mam zamiaru zmuszać go do tego, na co nie ma ochoty. Najwyżej > zmarznie. Na prawdę w męskiej garderobie istnieje tylko albo garnitur, albo > wytarte jeansy i bawełniana koszulka?? A dlaczego Ty się martiwsz jego strojem? Niech on się martwi, skoro nie chce iść w garniturze. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 15.07.10, 09:41 A może mnie poprosił o doradzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:08 niestety wypada tylko lekki garnitur Odpowiedz Link Zgłoś
pol_krzaka Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:12 Najprościej, bez zbędnych ekstrawagancji. Jasne, długie spodnie (krótkie to raczej przesada) do tego przewiewna koszula z krótkim rękawem, także jasna, bez krawata. Eleganckie przewiewne buty, ale nie sandałki. Kolory jasne, ale nie jaskrawe, na przykład beżowy, błękitny itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 23:18 no tak, tylko to jest swietny stój na sianokosy :) propnuje białą koszule z krotkim + krawat + elegenckie spodnie z lekkiego materialu, buty lekkie ale zakryte Odpowiedz Link Zgłoś
asfo Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:34 Strój karaibskiego pirata. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
claire_fraser Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:50 Ja stawiam na elegancką koszulę i np lniane spodnie. Uwielbiam facetów w czarnej koszuli i białych spodniach... albo całych ubranych na biało... był by w klimacie panny młodej ;) A ślub, moim zdaniem, to nie paradna gala delegacyjna ani wojskowa, nie trzeba się kisić dla zasady w trzech warstwach odzieży w temperaturach karaibskich... A, jeszcze fajnie wyglądał facet w błękitnych lnianych spodniach i białej eleganckiej, ale o lekko sportowym kroju koszuli :) Myślę też, że zwis męski ozdobny nie jest już obowiązkowy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 19:56 O, podobają mi się Twoje propozycje :D Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 20:04 kurde odpisalam ci i nie ma tego postu, czary czy co? wiec tak: ja mysle ze biala lekka, zwiewna koszula, luzno na spodnie lub blekitna lub w paseczek, do tego lniane spodnie , bezowe lub khaki, granatowe, do tego zamszowe mokasyny bez skarpetek, granatowe badz bezowe. Dla mnie czad taki stroj:) Koszula moze byc bez kolnierzyka, na stojce, moze byc klasyczna garniturowa albo lekko sportowa, byle bez pagonow, naszywek, itp. A tralalumpokiem z forum moda sie ne pzrejmuj, bo ona ma guste perkalikowy w kropki:)0 Wiem, bo widzialam jej kreacje.... Ciotka klotka:) Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 20:51 W Twoim poscie widni slowo "na stojce", i pewnie wyrywkowo skierowany zostal Twoj post aby Admin przeczytal, lol. Napewno pojawi sie za chwile Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 21:07 może być tak: www.iwoman.pl/i/galeria/241/28/b_12273.jpg bez tej torebki oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
sstrawberryy Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 21:37 Ważne są kolory. Niech założy nowe czarne albo ciemne lniane spodnie, mnóstwo takich teraz i białą koszulę. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 22:11 Spodnie i koszula (byle nie żaden krótki rękaw) w podobnym kolorze czy odcieniu, do tego jakiś fajny krawat i oczywiście eleganckie buty. Odpowiedz Link Zgłoś
chroberek Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 22:27 szare spodnie lniane i do tego koszule na krotki rekaw i eleganckie buty. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 23:00 >Spodnie i koszula (byle nie żaden krótki rękaw) w podobnym kolorze >czy >odcieniu, do tego jakiś fajny krawat i oczywiście eleganckie buty przeciez mozna zalozyc garnitur i paradowac bez marynarki - i tak kazdy robi, wiekszosc przewiesza marynarke na krzesle, zostawia w aucie i ma swobode ruchow, nie trzeba cudowac. chyba ze autorce chodzilo o jeszcze luzniejszy stroj bo fasonow jest od zajeb..nia i jeszcze troche i nie do kazdych spodni pasuje koszula z krawatem oczywiscie nie wszedzie jest klimatyzacja. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 23:28 jakas straszna ciocia z tego twojego chlopca ci panowie w dosyc cieplym klimacie umieli sie ubrac stosownie do okolocznosci Odpowiedz Link Zgłoś
sootball Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 14.07.10, 23:34 Toż to proste. Strój Borata w eleganckie, dymnoszare prązki, uzupełniony dyskretną orchideą w kolorze ecru na ramieniu, oraz wzbogacony o zdecydowany, męski akcent w postaci czarnych, pierzastych skrzydełek na plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
illogic Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 15.07.10, 07:13 Prawda jest taka, że porządny garnitur jest z materiału prawie tak przewiewnego jak np. lniane spodnie. W kościele, jeśli jest stary i murowany to nie ma problemu siedzieć w marynarce, na weselu po pierwszym toaście można ją zdjąć. I wtedy zostają tylko spodnie + koszula (w której można podwinąć rękawy). Po co więc zmieniać to na sportową koszulę i lniane spodnie? A jak jest artystą to niech zamiast krawata apaszkę założy. Już to widziałem. A alternatywą dla garnituru jest frak lub smoking. Odpowiedz Link Zgłoś
szaramycha Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 15.07.10, 10:22 moze zamiast marynarki - cos na wzor kamizelki od garnituru? niekoniecznie z satynowymi "plecami" - sa tez modele przeznaczone do noszenia bez calego garnituru. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 15.07.10, 10:25 ja widzę, że twój wątek na Modzie wywołał burzę i założenie nowego wątku o stosowności ubioru. Nazabawniejsze jest to, że osoba , która go założyła tyle sie rozpisuje o ubiorze będąc przy tym dosyć chamską i niegrzeczną dla osób, które maja inny pogląd na temat stroju. Czyli co - pogrzeb czerń od stóp do głów, ale niewychowanym mozna być? Ad meritum - ja bym optowała za lnianym garniturem. Marynarkę zawsze mozna zdjąć i zostać w koszuli a przyda się jeśli w tej sali weselnej faktycznie będzie klima :) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Problem ubraniowy - pomóżcie! 15.07.10, 12:51 Wątek zgłoszony do administracji jako spam z ograniczoną wyobraźnią:P Odpowiedz Link Zgłoś