Dodaj do ulubionych

do samotnych ekspertów

16.09.10, 15:24
Czy to ma sens ?
Nie korzystałam nigdy z żadnych portali randkowych (Romeo by mnie zatłukł. I tak już twierdzi, że eFKa to zdecydowanie za dużo). Chciałbym jednak doradzić mojej znajomej.

Kobieta samotna, z małym dzieckiem. 36 lat. Jak się to mówi „ustawiona” od A do Z. Wykształcona, otwarta na ludzi. Wiem, że nie korzystała z żadnych tego rodzaju serwisów. Jak myślicie, czy ma szanse ? Czy warto poświęcać czas ? Czy nie jest to tak, że poluje się tam jedynie na młode-piękne ? Miała już przygody z biurami matrymonialnymi i niestety sparzyła się na nich. Straciła zaufanie do tego rodzaju „pośrednictwa”.
Wiem, że to głównie od niej zależy, czy skorzysta z portalu czy nie. I sama powinna chcieć. Może istnieją jakieś portale, gdzie miałaby szanse na jakieś sensowne kontakty ?
Obserwuj wątek
    • hotally OT 16.09.10, 15:26
      Jak stoisz z czasem jutro?
      • bijatyka Re: OT 16.09.10, 15:33
        Niestety wyjeżdżam rano... wracam w pon
        • hotally Re: OT 16.09.10, 15:40
          dokąd?:>
          • bijatyka Re: OT 16.09.10, 15:41
            Tylko Polska :) tak trochę "dookoła komina"
            • hotally Re: OT 16.09.10, 16:19
              To udanego weekendu :))))
              • bijatyka Re: OT 16.09.10, 16:21
                Dzięki ! Ally, a może Ty coś wiesz na temat portali randkowych ? Jakieś doświadczenia własne lub znajomych ?
                • hotally Re: OT 20.09.10, 00:57
                  yyy.... nigdy nie byłam na takich portalach. Z doświadczenia znajomych stwierdzam, ze to klapa ;]
    • teletoobis Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:30
      serdecznie nie poecam. Ja natknalem sie jedynie na lowczynie skalpow lonowych
      • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:34
        I co ? Wytrwałość też nie popłaci ?
        • teletoobis Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:41
          nie wiem. Juz dawno zakonczylem ten rozdzial
          • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:24
            A ja tam bym Cię widziała z jakąś sympatyczną brunetką !
            • teletoobis Re: do samotnych ekspertów 17.09.10, 08:30
              Niemozebna niemozliwosc. Ja juz swoje od kobiet dostalem i odcierpialem. Nie dam za nic w swiecie zburzyc sobie spokoju ducha. Po co mi znow niepewnosc, szmotanina, itp? Nie zaufam kobiecie i basta
      • autokrata.fetyszysta Re: natknalem sie jedynie na lowczynie skalpow 16.09.10, 15:43
        Bo Ty, Franz, to w rynsztoku szukasz - a ja swoją Mariolkę zapoznałem w bibbliotece ;)
        • teletoobis Re: natknalem sie jedynie na lowczynie skalpow 16.09.10, 15:52
          a nie na uniwersytecie gdzie wykladala kafelki? :)
    • six_a Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:30
      mi tu jakaś pani bez przerwy kiwa od tego e-darling czy coś i tak się zastanawiam, co ona gada: tak tak, mam dziesięć magistrów i dwa doktoraty.
      niestety, jak klikłam, to trzeba było się zarejestrować, więc nie wiem w końcu na jaki temat ona tak kiwa.
      • six_a Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:34
        a co mnie tu ucięło? amputacja normalnie.
        no więc ten darling może nie jest zły, bo nie ogólnodostępny. jak chcesz się pośmiać to wejdź sobie obok poczty na górze Randki. paść można miejscami.
        • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:40
          >jak chcesz się pośmiać to wejdź sobie obok poczty na górze Randki. paść można miejscami. <

Weszłam. Najlepsze opisy to "niepoprawna optymistka" :D
      • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:35
        U mnie też kiwa :) chyba mi się ta jej twarz wreszcie przyśni
      • venettina Re: do samotnych ekspertów 20.09.10, 20:12
        Czytalam artykul (obszerny) o e-darling, portal koncentruje sie na sciaganiu pieniedzy.
        NIC nie mozna zrobic bez oplacenia skladki "premium" poza zalozeniem swojego konta. Potem oplaty sa jakos automatycznie sciagane i trudno sie z tego wymotac.
    • soulshunter Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:34
      > Czy to ma sens ?
      ma, na zasadzie ze lepiej wyjsc potencjalnemu szczesciu na przeciw niz siedziec w domu i narzekac. Pytnie jest natomiast, czy ma sile i ochote oddzielac ziarnko od worka plew?
      • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:38
        A może istnieją portale, które lepiej niż inne kontrolują oferty ? Ona już się nadziała (poprzez biuro matrymonialne) na podstawionych gości.
        • soulshunter Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:45
          Tam gdzie sa ludzie tam sa tez i mendy. Nie ma takiego portalu randkowego gdzie byliby sami super uczciwi wolni faceci (oproz FK) oczywiscie
          • menk.a Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:56
            soulshunter napisał:

> Tam gdzie sa ludzie tam sa tez i mendy.

Soul, mówiłam ci już, że ja cię lofju?:D

Nie ma takiego portalu randkowego gdzie
            > byliby sami super uczciwi wolni faceci (oproz FK) oczywiscie

Super uczciwi wolni na eFKa... Pewnie pusta ta lista?:P
            • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:42
              >Super uczciwi wolni na eFKa... Pewnie pusta ta lista?<

A dlaczego ? Ja tam bym się chętnie z niektórymi umówiła. Gdyby nie ten nieszczęsny Romeo ! ;)
              • menk.a Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:55
                Umówić się z forumowiczami to jedno, ich super uczciwość i wolność to drugie.:P
                • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:57
                  >ich super uczciwość i wolność to drugie<

Nie ufasz im ? Kurcze, mam się jakoś szybciej kształcić ? Jestem zbyt naiwna forumowo ?
                  • menk.a Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:05
                    Poddałam tylko w wątpliwość tezę soula jakoby forumowicze z eFKa jako jedyni w sieci byli super uczciwi i wolni. A ilu spośród forumowiczów efkowych spełnia te kryteria... nie prowadziłam zbyt rzetelnych badań. Znaczy jestem w trakcie.:P
                    • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:07
                      Wyślij mi ranking na priv, zobaczymy, czy nam się lista pokrywa ;)
      • menk.a Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:40
        soulshunter napisał:

> > Czy to ma sens ?
        > ma, na zasadzie ze lepiej wyjsc potencjalnemu szczesciu na przeciw niz siedziec
        > w domu i narzekac. Pytnie jest natomiast, czy ma sile i ochote oddzielac ziarn
        > ko od worka plew?

O ile dostaniesz worek plew z ziarnkiem w środku. Bo qrwicy można dostać grzebiąc w kolejnym worze plew, a ziarnka ni uja nie widać.:D
        • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:42
          Mena, weź coś doradź !
          • menk.a Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:53
            Nawet jeśli sama z moich rad nie korzystam?:D

Bijatyko, moja prawie-sąsiadko-z-którą-umówionam-jest-na-zimna-wódkę, pragnę rzec iż internet to nieprzebrane źródło kontaktów wszelakich. I wszystkie są w jednym miejscu, bez wychodzenia z domu. To zaleta i wada jednocześnie, bo najłatwiej tu o kota w worku. Bardzo często wyliniałego, mimo że handlarz twierdzi, iż cudo ci sprzedaje. Dlatego doradzam ostrożność. :P
            • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:00
              Wódka bedzie, ale jak wrócę !!!

Meniorko ! Ale który portal ? Polecasz tę "szympansję" jak określiła koleżanka poniżej ?
              • menk.a Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:03
                Poznałam ludzi we wszelakich miejscach w sieci. Różnej płci i nasze znajomości różnie się toczyły. Żadnego nie polecam. Żaden nie jest wyjątkowy ani tym samym nie gwarantuje szans na znalezienie miłości życia, bo jak rozumiem o to pytasz.;)
                • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:06
                  Oczywiście, że pytam o miłość ! Wszystko inne M. już zdobyła/znalazła/ma ! No nic. Namówię ją. Kto nie próbuje, ten nie ma !
        • puszysta_gimnazjalistka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:45
          Oj, bo pewnie masz taki wysublimowany gust i trudno Ci dogodzić :)
          • menk.a Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:54
            Taa rzeczywiście. Czy ja wyglądam na taką o jakimś wysublimowanym guście?:>
    • puszysta_gimnazjalistka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:46
      Spróbować można, ale trzeba mieć dużo wytrwałości lub niskie wymagania.
      Najlepiej jedno i drugie :)
      • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:49
        A znasz portal, który wyróżniałby się jakoś wśród innych ?
        • menk.a Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:56
          Nie ma takiego. Nie ma się co łudzić.;)
        • puszysta_gimnazjalistka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:58
          Nie widzę różnicy, dla mnie wszystkie są takie same.
    • kombinerki.pinocheta Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:47
      Tak samo jak z szukaniem faceta w klubie, na silowni, w pubie, w pracy czy na basenie. To na portalach loguja sie inni ludzie niz Ci, ktorych spotykasz na co dzien?
      W pubie tez trzeba poznac 10, by ten 1 okazal sie odpowiedni. To samo wyglada na portalach. Ja jednak bym troche inaczej do tego podszedl.

>Czy warto poświęcać cza
      > s ?

Mam tak, ze poswiecalem sie jednemu rozmowcy, gora dwom, to samo na gg i jakos nie uwazam, by ten czas byl stracony. Z tym, ze ja nie traktowalem tego jako podrywu, tylko po prostu chec poznania drugiej osoby, wymiane informacji, poznanie kobiecego punktu widzenia na pewne sprawy.
      Polecam skupienie sie na tych, ktorzy odpowiadaja wizualnie i pisza sporo o sobie.
      • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:50
        Dzięki, Kombi (jednak odnalazłeś nick ! )

>Polecam skupienie sie na tych, ktorzy odpowiadaja wizualnie i pisza sporo o sobie.<

Jaki portal poleca Kombi ?
        • kombinerki.pinocheta Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:55
          > Dzięki, Kombi (jednak odnalazłeś nick ! )

Wklepalem . zamiast _ :)

> Jaki portal poleca Kombi ?

Nie znam sie na tym, ja pisalem z kilkoma dziewczynami z roznych forow.
    • lilyrush Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:48
      Sa portale typu "wolna amerykanka"- na przykład Sympatia czy tutejsze Cafe, sa bardziej "wyrafinowane" typu mydwoje czy dopasowani, gdzie robisz jakieś tam testy i Ci niby dobierają partnerów. Oczywiście im bardziej pomysłowy portal tym droższy. Ja w podobnej do koleżanki sytuacji sprawdziłam kilka i co by nie mówić "szympansja" ;-) jednak wygrywa bo ten worek strasznie duży jest i jakaś szansa, ze na ziarenko sie trafi. Na mydwoje na przykład zestawiali mnie z 21 letnim mechanikiem z drugiego końca Polski. no rewelacja.... Jak poszłam po moich kryteriach wyszukiwania to mi wychodziły 4 profile....

Ogólne trzeba się nacałować żab, żeby znaleźć tego królewicza ;-) Ale przynajmniej od razu jasne na przykład ze sie ma dziecko i nikt sie nie zdziwi po miesiącu znajomości
      • autokrata.fetyszysta Re: trzeba się nacałować żab, żeby 16.09.10, 15:51
        ...sprawdzić, która naprawdę kuma... ;)
        • bijatyka Re: trzeba się nacałować żab, żeby 16.09.10, 15:53
          AF, a Ty się tu nie snuj po wątku tylko doradź !!!
      • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:54
        >Ale przynajmniej od razu jasne na przykład ze sie ma dziecko i nikt sie nie zdziwi po miesiącu znajomości <

Ciekawam niezmiernie, na ile ten fakt zmniejszy jej szanse "na rynku"
        • akle2 Re: do samotnych ekspertów 18.02.11, 03:01
          bijatyka napisała:

> >Ale przynajmniej od razu jasne na przykład ze sie ma dziecko i nikt sie ni
          > e zdziwi po miesiącu znajomości <
          >
          > Ciekawam niezmiernie, na ile ten fakt zmniejszy jej szanse "na rynku"
          >

Nie zmniejszy, a powiedziałabym że zwiększy, bo jak ma dziecko, to "on" nie będzie się bał, że musi zrobić jej własne, bo ona od niego tego oczekuje (w sensie że być może z racji wieku druga szansa się jej nie trafi i szuka dawcy). Pełen luz i pełna płynność, jak to się mówi w ekonomii. Łatwo wejść i łatwo się wypisać z takiego bezstresowego układu.
      • alpepe Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 15:54
        a co złego jest w takim mechaniku młokosie z drugiego końca Polski?
        • grassant Re: do samotnych ekspertów 18.02.11, 10:50
          alpepe napisała:

> a co złego jest w takim mechaniku młokosie z drugiego końca Polski?

ma za małą długosć.
      • maitresse.d.un.francais Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:38
        Ci niby dobierają partnerów

Tja, akurat.

Test trwa pół godziny, a dobór, że pożal się Boże.
        • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:40
          Maitresse, a Ty ? Poleciłabyś coś ?
          • maitresse.d.un.francais Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:55
            bijatyka napisała:

> Maitresse, a Ty ? Poleciłabyś coś ?

Ni diabła. Ewentualnie www.wyjdz.pl, czyli wspólne wyjścia singli (w realu).
            • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:58
              O ! Widzisz, że widzisz ? Dzięki.

Zajrzę. I podam dalej. Mam nadzieję, że to nie tylko wyjścia typu łubu-dubu !
              • maitresse.d.un.francais Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:03
                bijatyka napisała:

> O ! Widzisz, że widzisz ? Dzięki.
                >
                > Zajrzę. I podam dalej. Mam nadzieję, że to nie tylko wyjścia typu łubu-dubu !

Nie wiem, czy masz na myśli seks, czy dicho, ale zapewniam, że żadne z powyższych.
                • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:06
                  Miałam na myśli dicho. Takie głośne. W takim razie przejmuję pomysł i liczę, że w Warszawie będzie coś można wybrać z takich spotkań.
                  • maitresse.d.un.francais Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:12
                    bijatyka napisała:

> Miałam na myśli dicho. Takie głośne. W takim razie przejmuję pomysł i liczę, że
                    > w Warszawie będzie coś można wybrać z takich spotkań.

Niii. Śladu dicha. Bilard, kinko, klub, spacer, rowery, tańce i różne takie.
                    • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:17
                      Nabieram nadziei ! Maitresse, niech moc oraz kupa świetnych gości będą z Tobą !
                      • maitresse.d.un.francais Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:20
                        bijatyka napisała:

> Nabieram nadziei ! Maitresse, niech moc oraz kupa świetnych gości będą z Tobą !

Oby, oby. ;-)
                    • menk.a Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:17
                      Bijatyko, wejdź na strefę aktywnych Singli tu pełno.;)
                      • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:19
                        Uporządkuję dziś wszystkie wskazówki od Was, przejrzę i zaniosę M. raport w zębach.
                        • maitresse.d.un.francais Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:24
                          bijatyka napisała:

> Uporządkuję dziś wszystkie wskazówki od Was, przejrzę i zaniosę M. raport w zęb
                          > ach.

Żażądaj 100 zł za fachową usługę infobrokerską. ;-)
                          • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:30
                            Nie będę taka ! Może mnie też chłop rzuci ? To będę miała gotowca !
                            • maitresse.d.un.francais Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:32
                              bijatyka napisała:

> Nie będę taka ! Może mnie też chłop rzuci ? To będę miała gotowca !

Co zrobisz z efektem pracy infobrokerskiej, twoja sprawa, na razie pracujesz na zlecenie. ;-)
                              • maitresse.d.un.francais hehe bijatyka 21.09.10, 00:09
                                idem se dziś i myślem:

Przyjaciółka szuka chłopa...

... a ja głupia obcej babie z forum doradzam, a Jej nie, bo mi do łba głupiego nie przyszło!

No i jesteśmy wstępnie umówione na połowę października. ;-)
                                • bijatyka Re: hehe bijatyka 21.09.10, 10:00
                                  Idziecie na jakieś singlowskie spotkanie ?
                                  • maitresse.d.un.francais Re: hehe bijatyka 21.09.10, 16:09

bijatyka napisała:

> Idziecie na jakieś singlowskie spotkanie ?

No tak planujemy.
                                    • bijatyka Re: hehe bijatyka 21.09.10, 16:17
                                      Napiszesz potem na priv ? Dzięki !
                                      • maitresse.d.un.francais Re: hehe bijatyka 21.09.10, 16:23
                                        bijatyka napisała:

> Napiszesz potem na priv ? Dzięki !

Ba!

Ciekawe, czy uda mi się do tego czasu podłapać zlecenie i kupić nowe, NIE ZA DUŻE dżinsy.

Tych mi baba nie chce zwęzić, bo mają napy.

Bo tak to mam dług sama u siebie.
                                        • bijatyka Re: hehe bijatyka 21.09.10, 16:27
                                          Załóż kiekę !
                                          • maitresse.d.un.francais Re: hehe bijatyka 21.09.10, 16:34
                                            bijatyka napisała:

> Załóż kiekę !

Nie mam i nie mam nic do niej odpowiedniego!

Właśnie mnie wkurza, że polska strona adidas originals jest zrobiona GORZEJ niż inne.

Czy my musimy wszystko sp...yć?
    • liselle Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:09
      Kobietko przecież Ty młoda jesteś :* czy piękna to nie wiem, bom nie widziała :) Do dzieła. Może wielkiej miłości tam nie znajdziesz, a może właśnie znajdziesz :)
      • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:11
        :D
        Ja to jestem BARDZO młoda i BARDZO piękna. Moja znajoma już jedynie młoda i piękna ! :D

Niech próbuje. Doradzę jej to. Najwyżej joby później dostanę !
        • liselle Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:15
          :) No to śmiało możesz powiedzieć znajomej, żeby dała czadu. Kieca, seksowne szpilki, utrefiony włos, zalotne oko i na randki niech śmiga, a nie młodość na zamartwianiu się traci :)
          • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:19
            Oby, oby jej się udało. A swoją drogą, aż przykro patrzeć, że się tylu interesujących ludzi z samotnością boryka. A te kluby, imprezy, melanże nie koniecznie wszystkich interesują. Niektórzy wolą park lub galerię. Tylko jak tu w galerii wyrwać gościa ? :D (chodzi o te - sztuki a nie M1)
            • menk.a Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:23
              bijatyka napisała:

> Tylko jak tu w galerii
              > wyrwać gościa ? :D (chodzi o te - sztuki a nie M1)

Spytać o sklep z gwoździami. Potem poprosić o radę, które gwoździe kupić. Albo kołki rozporowe. Na koniec rzec, że nie ma się wiertarki, a półkę trzeba powiesić i... zatrzepotać rzęsą.:P Nie, nie wypróbowałam tego sposobu.
              • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:28
                >Nie, nie wypróbowałam tego sposobu. <

:D Spaceruje sobie taki świetny facet po galerii. Kontempluje sztukę. Prawy palec na ustach. Lewą dłonią obejmuje prawy łokieć. Głowa uniesiona. Oddycha głęboko. Prawie odlatuje. Stąpa powoli, aby nie rozproszyć myśli. A tu podlatuje mena z FK i pyta "psze pana, gdzie kupić gwoździe" ?
                • menk.a Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:46
                  No ponoć panowie lubią głupie i cycate. I do tego blondynki. Co prawda ja blondynką nie zostanę, ale a nuż sposób zakończyłby się sukcesem.:D
                  • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:52
                    No to pozostaje jakiś uniwersalny karnecik na wystawy kupić. Chyba najlepiej wystartować na wystawie sztuki erotycznej. Hmm ?
                    Zajrzę dziś na tych klika portali. Zobaczę, jak to się je !
                    No szkoda, szkoda, szkoda, że to nie takie proste.

A co myślisz o tych imprezach organizowanych typu ogniska, wyjazdy, potańcówki organizowane przez portale ? Miałaś z czymś takim do czynienia, albo słyszałaś jakieś opinie ?
                    • menk.a Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:54
                      Nie miałam, nie mam takich doświadczeń. Spotykałam się albo jeden na jeden, albo było to większe spotkanie forumowe. O ile mnie skleroza nie myli, kiwanie było tylko na jednym takim spotkaniu.
            • liselle Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:44
              Hmmm- to prawda. Ciężko z tym jakoś dzisiaj. Ale to też dlatego, że ludzie jakoś za bardzo nie chcą wchodzić w związku. Dobrze im jak jest, nie myślą o tym, co będzie dalej jak już i 45 lat będzie wspomnieniem :)
              No a co do galerii - można można, jakiegoś fajnego artystę na przykład :D
    • fandorina Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:35
      Ja polecam portal przeznaczeni.pl bo bardzo często organizowane są rózne spotkania wycieczki w góry, ogniska, wyscia na tance, wycieczki rowerowe. Takie spotkania dają mozliwosc poznania duża liczbe osób i nie ma tego stresu jak na spotkaniach face to face ;)
      • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:38
        Byłaś na jakiejś z tych imprez ?
        • fandorina Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:48
          Tak byłam na 2-dniowym wyjeździe do Zakopanego -bardzo miło wspominam. co prawda nie poznałam miłosci swego życia ale poznałam naprawdę sympatycznych ludzi, dobrze sie bawilam, poćwiczyłam trochę flirtowanie;)Planowałam wybrac się na wycieczkę rowerową ale niestety obowiązki słuzbowe nie pozwoliły :( Jak narazie pilnie śledzę ogłoszenia i na pewno się na jakies spotkanie wybiorę.
          • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:55
            Hmmm... No, no, no...
            A te imprezy, które śledzisz to jedynie z przeznaczeni.pl ?
            Czy te imprezy są jakoś dopasowywane "wiekowo" ? Pytam, bo nawet nie wiem, czy moja 36-letnia koleżanka jest "towarem chodliwym w tym interesie" ;)
            • fandorina Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:04
              większośc osób była w wieku 28-34 lata. Każdy kto ma profil może przejrzeć profile osób które dołączyły do spotkania sprawdzic w jakim są wieku. Jeśli koleżanka stwierdzi ze bedzie się czuła skrępowana bo same młodsze osoby to przeciez nie musi sie decydowac.
              • fandorina Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:09
                A zresztą jak ktos tu juz napisał chodzi o to żeby wychodzic do ludzi nie siedziec w czterech ścianach. Na wycieczce rowerowej kwestia wieku nie jest chyba taka istotna ;)
              • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:09
                Fandorina, dzięki. Jeśli możesz jeszcze coś więcej powiedzieć o tych spotkaniach, to nie krępuj się. Może zabłądzi na ten wątek jeszcze ktoś inny z potrzebujących ! :)
      • kookardka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:04
        łoo super pomysł :) szkoda, że wcześniej nie wiedziałam o tym portalu ...
    • kookardka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 16:53
      Czy to portale internetowe czy realne życie - trzeba liczyć się z tym, że będą bezsensowne kontakty i wrzucić na luz ... poszukiwać, wychodzić do ludzi, ale nie po to, żeby znaleźć męża, tylko po to, żeby nawiązać nowe znajomości ... a potem to już samo się kręci, bez napinania i wielkiej rozpaczy, gdy coś nie wyjdzie ;) internet to tylko kolejna możliwość nawiązywania kontaktów ;) no ale to wszystko w głowie siedzi ;)
      • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 17:24
        >no ale to wszystko w głowie siedzi<

Właśnie. I trudno zmienić swoje usposobienie ot tak. Myślę, że ją trochę zmotywuję. Kilka rad jest już na wątku. Dzięki.
      • yoko0202 zgadzam się 16.09.10, 19:21
        szukać z nastawieniem: muszę znaleźć na całe życie i już, to nie ma sensu; tylko i wyłącznie na luzie i bez nastawiania się na cokolwiek
        a zwykle znajduje się w zupełnie niespodziewanym momencie :)
    • yournana Re: do samotnych ekspertów 16.09.10, 23:05
      Moja koleżanka, również samotna matka, poznała na portalu Sympatia fajnego faceta.
      Dodam, że po miesiącu bytności na tym portalu.
      Jest to jeszcze świeża znajomość, ale wygląda na to, że będzie z tego coś trwałego.
      • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 17.09.10, 00:02
        Trzymam wszystkie kciuki (mam 2) za moją znajomą. Niech się wreszcie zakocha !
    • masher Re: do samotnych ekspertów 17.09.10, 00:10
      czy ma sens... niby trzeba probowac. ale czy ma to sens, czy trafi na normalnych facetow ktorzy beda w stanie zaakceptowac dzieciaka jak swoje wlasne. wyjatki takie chodza po ziemi, co nie znaczy ze latwo ich znalesc
    • iwona.ana1 Re: do samotnych ekspertów 17.09.10, 08:25
      są normalni ludzie na tych portalach
      niektórzy jedynie nie mają szczęścia na nich trafić
      nie wiem... ja nigdy z tym problemu nie miałam... tyle tylko, że ja nie marudzę i przy wyborze kieruje się intuicją
      mam koleżankę, która ciagle marudzi i ciagle na jakiś palantów tam trafia
      nie wiem, chyba nie ma reguły...
      a kobitka jak już na wstepie zniechęcona no to nie wiem czy to ma sens... każda próba może okazać sie potwierdzeniem, że tam "sami popaprańcy"
    • rozczochrany_jelonek Re: do samotnych ekspertów 17.09.10, 10:36
      www.forum.gazeta.pl
      polecam :)
    • d.moll.ka Re: do samotnych ekspertów 17.09.10, 16:42
      przeznaczeni.pl

ale gwarancji nie ma nigdzie :)
      próbować warto z pewnościa
    • bijatyka Dzięki za wszystkie wypowiedzi. 17.09.10, 16:45

• zuza.kociara Re: do samotnych ekspertów 17.09.10, 17:17
      Niech spróbuje :) Ja na takim portalu (sympatia.pl) poznałam męża. Pisali jednak różni faceci, głównie auto reklama z cyklu sex machine :D Trzeba to po prostu jakoś przetrwać. Kiedy po trzech miesiącach chciałam już odpuścić poznałam mojego :)
      Moja rada: uodpornić się na dziwne propozycje, perwersyjne zdjęcia i głupie zaczepki. Wpisać szczerze czego się oczekuje i jaką się jest osobą. To pomaga odsiać chociaż te kilka procent wariatów.
      Takie czasy, coraz więcej ludzi poznaje się przez internet co jest początkiem związku.
    • cloclo80 Re: do samotnych ekspertów 20.09.10, 20:17
      Baba nie ma żadnych szans. Wystawi się i ściągnie co najwyżej żigolaków którzy zabiorą pieniądze i zostawią kolejne dziecko.
    • megi1973 Re: do samotnych ekspertów 21.09.10, 11:19
      bijatyka napisała:
      >... Romeo by mnie zatłukł. I tak już twierdzi, że eFKa to zdecydowanie za dużo...

to wy się tłumaczycie swoim facetom na jakich portalach siedzicie, jakie strony przeglądacie??? szok
      • bijatyka Re: do samotnych ekspertów 21.09.10, 16:21
        No chciałam być dowcipna, ale mi nie wyszło ;)
    • figgin1 Re: do samotnych ekspertów 21.09.10, 11:40
      No, ja poznałam kilku fajnych facetów na takich portalach. Z jednym z nich jestem już parę lat.
    • ladyhermiona Re: do samotnych ekspertów 21.09.10, 12:27
      Często wyhaczam facetów na portalach randkowych. Mój ulubiony to erodate. Ale ja nie szukam związków, tylko czasoumilaczy. Co nie zmienia faktów, że ci, których znajduję są na poziomie.
    • kombinerki.pinocheta Re: do samotnych ekspertów 17.02.11, 21:19
      I co jej doradzilas? A moze juz kogos sobie znalazla?
    • venettina Re: do samotnych ekspertów 17.02.11, 22:47
      Szanse sa, ale duzo pulapek i trzeba umiejetnie odsiac roznych mniejszych czy wiekszch poszukiwaczy przgodnego seksu za kilka klamstewek. Niech szuka i sie nie zraza. Nie ma nic gorszego niz nic nie robic :)
    • margie Re: do samotnych ekspertów 17.02.11, 22:54
      moje doswiadczenia sa zle. Ale kilku moich znajomych tam cos upolowalo. I nie sa to ludzie zdesperowani.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka