deszczowa.a 23.09.10, 14:15 fajne filmy: ambitne, wciagajace, raczej z tych nowszych filmow? bo chora siedze w domu i straszne nudy, z checia obejrzalabym cos ciekawego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funny_game Re: znacie jakies 23.09.10, 14:22 Rewelacja. Po cichutku, powolutku, od niechcenia wbija w fotel. www.filmweb.pl/film/Fish+Tank-2009-502797 Odpowiedz Link Zgłoś
zetka50 Re: znacie jakies 23.09.10, 14:26 Koleżanka chora to raczej do kina się nie wybierze :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: znacie jakies 23.09.10, 14:32 W domowy fotel, tudzież kanapę, też może wbić :) Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: znacie jakies 23.09.10, 14:25 Z filmow ostatnich lat polecam: Byla sobie dziewczyna (An Education) Notatki o skandalu Obywatel Milk Watpliwosc Samotny mezczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: znacie jakies 23.09.10, 14:33 O. No. Dziewczynę muszę w końcu obejrzeć. Jesienią i zimą mi bardziej takie filmy "wchodzą". Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowa.a Re: znacie jakies 23.09.10, 18:01 właśnie obejrzałam "była sobie dziewczyna":) i całkiem OK Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Re: właśnie obejrzałam "była sobie dziewczyna" 24.09.10, 19:25 No to teraz pora na "Był sobie chłopiec" ;) www.imdb.com/title/tt0276751/ Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: znacie jakies 23.09.10, 14:25 Zdefiniuj ambitne? Albo lepiej - rzuć jakimiś przykładami:) Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowa.a Re: znacie jakies 23.09.10, 14:33 no nie wiem podobało mi się sekretne okno, wyspa tajemnic, 21 gramów, volver ;) takie troche, zeby mozna było sobie przemyśleć, dzisiaj nie mam ochoty na zadne komedie ani romansidła;) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: znacie jakies 23.09.10, 18:23 Przyznam szczerze, nie widziałam żadnego:) Ale mogę polecić: 7 pounds - z Willem Smithem, trochę dziwny film... trudno nawet powiedzieć, żeby był pozytywny. Ale pomyśleć trzeba, no i kończy się zaskakująco. Blind side (po polsku zdaje się Martwy Punkt, aczkolwiek nie dam sobie ręki uciąć za żaden z tych tytułów) - film z Sandrą Bullock (dostała za to chyba Oscara), bardzo pozytywny (konserwatywna rodzina z południa przygarnia czarnego chłopaka), na faktach, podobno płakała na tym cała Ameryka, szkoda, że w Polsce nie chcą tego dystrybuować My sister's keeper - smutny, trudny film. Dziewczynka spłodzona jako potencjalny dawca dla siostry chorej na białaczkę pozywa swoich rodziców aby odebrać im prawo do decydowania o swoim zdrowiu. Jak przypomnę sobie coś więcej to wpiszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: znacie jakies 25.09.10, 22:42 > Blind side (...) - film z Sandrą Bullock (dostała za to chyba Oscara), bardzo pozytywny (konserwatywna rodzina z południa przygarnia czarnego chłopaka), na faktach, podobno płakała na tym cała Ameryka, szkoda, że w Polsce nie chcą tego dystrybuować Dokladnie, plakala na tym cala Ameryka, Europa na szczescie jest nieco bardziej wymagajaca. W niektorych krajach europejskich Blind Side lecial w kinach przez dwa dni moze. Rozumiem Oscara za role Bullock, ale calosc jest tak amerykanska (czytaj: na sile przeslodzona, upiekszona, sentymentalna), ze sie slabo robi. Jak ktos ten film trafnie zrecenzjowal: Just because the story is true doesn’t make it real. Film wycelowany w biala amerykanska widownie. Nie do konca o to chodzilo w ksiazce, na podstawie ktorej powstal Blind Side. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: znacie jakies 23.09.10, 17:46 Nie wiem czy lubisz Allena, ja tak, ale w skali 1-6 na 4 najwyżej. W każdym razie polecam Whatever Works, wczoraj oglądałam i uśmiałam się, a królowa wampirów z True Blood świetna i wyjątkowo mnie nie irytowała. Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: znacie jakies 25.09.10, 22:16 > W każdym razie polecam Whatever Works, wczoraj oglądałam i uśmiałam się, Bylam na tym w kinie juz jakis czas temu. Tez sie usmialam. Jak zwykle Allen przemyca swoje wlasne spostrzezenia w inteligentnych dialogach :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: znacie jakies 24.09.10, 08:32 The Road - z Viggo Mortensenem. Film niezwykły, kino amerykańskie w zupełnie innym wydaniu, niż zwykle mamy doczynienia, bardzo kameralny, zaliczam go do filmów, które WARTO obejrzeć. Świetne aktorstwo, niesamowity nastrój i zdjęcia. Film o prawdziwej miłosci i odpowiedzialności, jednocześnie bardzo smutny i dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: znacie jakies 24.09.10, 12:21 Nie zgodzę się, że w innym wydaniu. To, ze dzieje się w czasach apokalipsy nie oznacza, że nie będą nas męczyć typowe amerykańskie schematy, zwłaszcza na końcu. Aktorstwo było dla mnie fatalne - nie wystarczy sama charakteryzacja, a już role były tragicznie napisane, leciały schematem. Ale to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina1984 Re: znacie jakies 24.09.10, 10:11 to ja poproszę coś gdzie jest dużo przemocy,krwi,seksu i strzelaniny :> Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: znacie jakies 24.09.10, 10:20 Z nowszych nic ostatnio. Ze starych American psycho z Christianem Balem. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: znacie jakies 24.09.10, 11:57 Ale chcesz na DVD wypożyczać, czy na stronach gdzieś oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: znacie jakies 24.09.10, 12:06 Z nowych to Incepcja. Ciekawy, ale chyba nie ma wielkich przemyśleń po filmie. A z róznych okresów to polecam bardzo: Zło (Ondskan) - rewelacyjny! W podobnym klimacie - Szkoła dla łobuzów. Potem Lektor, Candy, Rozkosze Emmy, Zatoichi. Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: znacie jakies 24.09.10, 17:22 "Droga do szczęścia" z Kate Winslet i Leo DiCaprio "Zakochani widzą słonie"- niezłe duńskie kino "Śniadanie na plutonie"- odjechany "Marzyciel", "Księżna" - jeśli lubisz kostiumowe "Frost-Nixon"- psychologia z polityką w tle "Ogród Luizy"- jeśli lubisz Dorocińskiego, to koniecznie "Enen"- Szyc w roli lekarza- psychiatry Poza tym zawsze masz Almodovara :-) Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: znacie jakies 25.09.10, 22:25 > "Droga do szczęścia" z Kate Winslet i Leo DiCaprio Ooo, tak, zapomnialam o tym. Warto zobaczyc. Troche mi sie skojarzyl z filmem Godziny - ogolnie o wewnetrznych mekach jakie przechodza ludzie, ktorzy nie potrafili sie wpasowac w swoje czasy i oczekiwania z nich wynikajace. Odpowiedz Link Zgłoś
yannika Re: znacie jakies 24.09.10, 18:54 Dystrykt 9 oglądałaś? Niby SF ale z drugim dnem. Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: znacie jakies 26.09.10, 12:53 Była mowa o Allenie: "Sen Kasandry", " Wszystko gra" Z innej beczki: "Karmel", "Trzy kobiety w różnym wieku" Z polskich: "Sztuczki", "Wszystko będzie dobrze"- choć mnie średnio się podobały. Odpowiedz Link Zgłoś
mojra86 Re: znacie jakies 26.09.10, 14:38 jeśli chodzi o wyspę tajemnic, po 30 minutach fil wyłączyłam. Książka rewelacyjna. Film mnie irytował:/ pokuta labirynt fauna chłopiec w pasiastej piżamie gran torino lot nad kukułczym gniazdem bunkier dom zły kochanice króla osada sierociniec dziecko rosemary jabłka adama - polecam;) iluzjonista klasa zielona mila życie jest piękne ostatni król szkocji fabryka zła pan od muzyki inni lśnienie persepolis Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: znacie jakies 26.09.10, 22:14 "Iluzjonista" i "Inni" bardzo mnie rozczarowały. Dorzucam jeszcze "Smak życia" :-) Odpowiedz Link Zgłoś