maxwel3 26.09.10, 22:10 Hej ide za pare dni do nowego domu mojej kolezanki z klasy, ktora wziela niedawno slub. Nie widzialysmy sie ponad pol roku-nie bylo mnie w polsce. czy wypada jej cos przyniesc-jesli tak to co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
real_mayer Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 26.09.10, 22:13 wino i kwiatka <takiego w doniczce, do tego nowego domu> Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 27.09.10, 12:08 Kwiatek w doniczce wskazany jest tylko jeśli wiadomo, że koleżanka takie hoduje. Dla innych to kłopot, bo nie wypada wyrzucić zanim nie uschnie a zaprzestanie podlewania z premedytacją powoduje wyrzuty sumienia wobec obdarowującego. Może być wino (chyba, że kleżanka nie pije alkoholu), miły będzie drobiazg "do domu", najlepiej coś, co mieści się w szufladzie (łopatka do tortu, łychy do sałaty, łyżka do lodów itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
zmienna_elfka Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 26.09.10, 22:14 Wypada, jasne :) Na Twoim miejscu myślę, że wskazany jest kwiat doniczkowy :)) lub chociaż czekoladki jakieś :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bladamery Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 26.09.10, 22:24 co za pytanie.....ja pitole.... uważam, ze śladowe ilości kultury osobistej nakazują podarowanie choć drobnego upominku gdy idziemy w gości do kogoś kogo żadko widujemy, a tym bardziej do czyjegoś nowego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
maxwel3 Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 26.09.10, 22:27 Ok ale co? alkoholu nie pije, a nie chce jej ingerowac w mieszkanie. jest wybredna , poza tym kwiatow nie lubi:D Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 26.09.10, 22:29 to, że nie pije nie znaczy że nie może mieć w barku dla gości dobrego wina. Jak nie wiesz co, to lepiej nic nie kupować... chociaż zawsze możesz kupić osławiony ostatnio termomix Odpowiedz Link Zgłoś
ladyhermiona Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 26.09.10, 22:53 No to ciasto i jakiś drobiazg do domu. Ale taki, żeby w razie nietrafionej estetyki łatwo go było utknąć hdzieś. Czyli nie obrazek, ale na przykład yyy... obieraczka do awokado. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 27.09.10, 09:25 maxwel3 napisała: > Ok ale co? alkoholu nie pije, a nie chce jej ingerowac w mieszkanie. jest wybre > dna , poza tym kwiatow nie lubi:D Ale ona nie musi użyć tego co przyniesiesz. Ważne że przynosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ankh_morkpork Słodycze, kawa, dobra herbata 27.09.10, 15:14 Wino też byłoby dobre, ale jak ona nie pije alkoholu, to myślę, że jakaś fajna bombonierka wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 27.09.10, 09:24 Byłabym za winem i kwiatkiem:). Odpowiedz Link Zgłoś