Dodaj do ulubionych

odwiedziny u koleżanki, wazne

26.09.10, 22:10
Hej ide za pare dni do nowego domu mojej kolezanki z klasy, ktora wziela niedawno slub. Nie widzialysmy sie ponad pol roku-nie bylo mnie w polsce. czy wypada jej cos przyniesc-jesli tak to co?
Obserwuj wątek
    • real_mayer Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 26.09.10, 22:13
      wino i kwiatka <takiego w doniczce, do tego nowego domu>
      • aiczka Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 27.09.10, 12:08
        Kwiatek w doniczce wskazany jest tylko jeśli wiadomo, że koleżanka takie hoduje. Dla innych to kłopot, bo nie wypada wyrzucić zanim nie uschnie a zaprzestanie podlewania z premedytacją powoduje wyrzuty sumienia wobec obdarowującego.
        Może być wino (chyba, że kleżanka nie pije alkoholu), miły będzie drobiazg "do domu", najlepiej coś, co mieści się w szufladzie (łopatka do tortu, łychy do sałaty, łyżka do lodów itp.).
    • zmienna_elfka Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 26.09.10, 22:14
      Wypada, jasne :) Na Twoim miejscu myślę, że wskazany jest kwiat doniczkowy :)) lub chociaż czekoladki jakieś :))
      • bladamery Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 26.09.10, 22:24
        co za pytanie.....ja pitole....

uważam, ze śladowe ilości kultury osobistej nakazują podarowanie choć drobnego upominku gdy idziemy w gości do kogoś kogo żadko widujemy, a tym bardziej do czyjegoś nowego mieszkania.
        • maxwel3 Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 26.09.10, 22:27
          Ok ale co? alkoholu nie pije, a nie chce jej ingerowac w mieszkanie. jest wybredna , poza tym kwiatow nie lubi:D
          • real_mayer Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 26.09.10, 22:29
            to, że nie pije nie znaczy że nie może mieć w barku dla gości dobrego wina.
            Jak nie wiesz co, to lepiej nic nie kupować... chociaż zawsze możesz kupić osławiony ostatnio termomix
          • ladyhermiona Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 26.09.10, 22:53
            No to ciasto i jakiś drobiazg do domu. Ale taki, żeby w razie nietrafionej estetyki łatwo go było utknąć hdzieś. Czyli nie obrazek, ale na przykład yyy... obieraczka do awokado.
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 27.09.10, 09:25
            maxwel3 napisała:

> Ok ale co? alkoholu nie pije, a nie chce jej ingerowac w mieszkanie. jest wybre
            > dna , poza tym kwiatow nie lubi:D

Ale ona nie musi użyć tego co przyniesiesz. Ważne że przynosisz.
          • ankh_morkpork Słodycze, kawa, dobra herbata 27.09.10, 15:14
            Wino też byłoby dobre, ale jak ona nie pije alkoholu, to myślę, że jakaś fajna bombonierka wystarczy.
    • nothing.at.all Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 27.09.10, 09:24
      Byłabym za winem i kwiatkiem:).
    • salma75 Re: odwiedziny u koleżanki, wazne 27.09.10, 09:29
      Gomułkę sera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka