28.09.10, 18:30
Wątek ten jest kontynuacją wątku "Do Babeczek"
Od miesiąca zażywam Yasminelle. Jestem przy 19 tabletce. W ciągu tego czasu pojawiało się drobne plamienie spowodowane tym, że organizm dostosowywał się do hormonu. Jednakże po ostatnim współżyciu, które było we czwartek zaczęłam mocniej krwawić, aż do dzisiejszego dnia. Towarzyszy temu ogromny ból po lewej stronie podbrzusza. Byłam dziś u lekarza ogólnego, aby zbadał mój brzuch, bo do ginekologa się nie dostałam. Powiedział, że może to być objaw ciąży pozamacicznej, albo torbiela jajnika. Dodam, że zanim zaczęłam stosować Yasminelle naturalnie zabezpieczałam się przed ciążą - kalendarzyk. Gdy pojawił się okres, w prawdzie skąpy, zaczęłam zażywać Yasminelle.
Obserwuj wątek
    • sloneczna.dziewczyna Re: Pilne! 28.09.10, 18:34
      Forum Antykoncepcja.
    • stedo Re: Pilne! 28.09.10, 18:48
      Też pomyślałam już przy czytaniu tamtego wątku o ciąży pozamacicznej. Ale może być oczywiście coś innego. Nie lekceważ tego. bo może skończyć się fatalnie jak Ci jajowód pęknie np. Idż prywatnie do ginekologa. U mnie w W-wie w prywatnej przychodni wizyta kosztuje mniej niż 100zł.Pewnie jeszcze potrzebne będzie USG.
    • horpyna4 Re: Pilne! 28.09.10, 19:20
      Kalendarzyk nie jest żadnym naturalnym zabezpieczeniem przed ciążą! To przestarzała metoda oparta na statystyce.
      Metody naturalne to takie, które wyznaczają czas płodny i niepłodny w każdym cyklu na bieżąco na podstawie objawów i również na bieżąco wykrywają wszelkie przesunięcia terminu owulacji; dzięki temu pozwalają przewidzieć z mniej więcej dwutygodniowym wyprzedzeniem termin miesiączki w przypadku nawet najbardziej nieregularnych cykli.
      To, co nazywasz "skąpym okresem", mogło być plamieniem okołoowulacyjnym. Owulacja może opóźnić się o 2 tygodnie (a nawet więcej) nawet z powodu dłuższej podróży, czy lekkiej choroby.
      • tereferka Re: Pilne! 28.09.10, 19:26
        Okres miałam w 28 dniu cyklu i tego dnia wzięłam 1 tabletkę.
        Ciężko było mi ustalić czy to okres czy nie, bo z reguły od pierwszego dnia zaczyna się mocne krwawienie, a w tym przypadku było to brudzenie, później brązowawa krew. Może to już wpływ tabletek. :( I od początku brania pigułek miałam lekkie brudzenie - beżowy śluz, a po zbliżeniach były to mocne krwawienia, a po ostatnim dodatkowo mocny ból nie do zniesienia, który trwa do teraz. W czasie naturalnego cyklu staraliśmy się uważać i kochaliśmy się jedynie podczas dni nie płodnych.
        • tereferka Re: Pilne! 28.09.10, 19:36
          Choć nie jestem lekarzem wykluczam nadżerkę, ponieważ nie mam pieczeń, ani upławów.
          Boję się, że to ciąża i może jej coś grozić.

Mam też skaczącą tarczycę i zbyt wysoką prolaktynę.
          • stedo Re: Pilne! 28.09.10, 19:38
            Przy normalnej ciąży takiego bólu nie ma. Jeśli ciąża to pozamaciczna, a ta w porę nie przerwana grozi śmiercią.
            • tereferka Re: Pilne! 28.09.10, 19:40
              Ale ja biorę tabletki, więc jak mogę być w ciąży.
              Moja temperatura, zwłaszcza wieczorem przekracza 37 st.
              • stedo Re: Pilne! 28.09.10, 20:03
                O ile sobie przypominam to pierwszy miesiąc brania. Ciąza może być sprzed. Jak stosowałaś te metody naturalne przedtem? Dokładnie tzn. mierzyłaś codziennie temperaturę, badałaś śluz??. Bo jak tylko kiedyś ustaliłaś sobie swoje dni płodne i potem wg tego "żyłaś' to byle jaka infekcja mogła zmienić cykl. Powtarzam, nie kombinuj i idż do lekarza. Zrób ew. test ciążowy.
                • tereferka Re: Pilne! 28.09.10, 20:09
                  Dostałam okres w 28 dniu cyklu, a więc prawidłowo. W tym dniu wzięłam 1 tabletkę Yasminelle. Jeśli byłabym w ciąży z poprzedniego cyklu, nie dostałabym okresu.
                  • stedo Re: Pilne! 28.09.10, 20:13
                    Wcale tak nie musi być. Można być w ciąży i mieć okres, tym bardziej że ten Twój był tym razem nietypowy.Moja koleżąnka miała okresy tylko coś dziwnie się czuła. Poszła do lekarza i okazało się że jest w 4tym miesiącu.
                    • tereferka Re: Pilne! 28.09.10, 20:18
                      Jutro będę miała kontrolne pobieranie krwi - prolaktyna i tarczyca.
                      Czy HCG mogłabym już zbadać czy za wcześnie?
                      • stedo Re: Pilne! 28.09.10, 20:26
                        Wg tego co tu piszą to można:
                        www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=138&s_id=9&ss_id=13
                        • doral2 Re: Pilne! 28.09.10, 20:28
                          spróbuj jeszcze na forum wróżbiarskim.
          • alpepe Re: Pilne! 28.09.10, 19:40
            ja przy nadżerce nigdy nie miałam ani upławów, ani tym bardziej! żadnych "pieczeń". Jedynie co, to ból podbrzuszu, lub pleców.
            • tereferka Re: Pilne! 28.09.10, 19:55
              Co to może być Waszym zdaniem?
              Zanim lekarz mnie przyjmie umrę ze strachu.
              Przytyłam w ciągu ostatniego miesiąca 4 kg.
              Mam wieczorne gorączki.
              • stedo Re: Pilne! 28.09.10, 20:08
                No to ładnie!! W miesiąc 4kg. Masz już wizytę wyznaczoną?? Jak nie chcesz iść prywatnie to iż na ostry dyżur do szpitala . Powiedz że masz silne bóle, stan podgorączkowy. Muszą Cię przyjąć. Z tym nie można zwlekać!! To może być już stan zapalny a nawet zakażenie po pęknięciu jajowodu.
    • tereferka Re: Pilne! 28.09.10, 19:56
      Tycie zmiany temperatury i nudności myślę, że są raczej spowodowane pigułkami.
      • mumia_ramzesa Re: Pilne! 28.09.10, 20:02
        Ale bol jest spowodowany czym innym. Jedz na ostry dyzur ginekologiczny.
    • six_a Re: Pilne! 28.09.10, 20:11
      >albo torbiela jajnika
      zmień lekarza na jakiegoś po podstawówce chociaż.
      • kasi-a789 Re: Pilne! 28.09.10, 20:16
        słyszałaś o czymś takim jak plamienie implantacyjne??
        • tereferka Re: Pilne! 28.09.10, 20:21
          Dlaczego więc zaczęłam krwawić zaraz po stosunku?
          • kasi-a789 Re: Pilne! 28.09.10, 20:28
            jeżeli jesteś w ciąży (nie upieram się że tak jest) to może przez piguły ciąża jest zagrożona i krwawisz po stosunkach
          • tereferka Re: Pilne! 01.10.10, 21:09
            Byłam znów u ogólnego. Zbadał mi brzuch. Powiedział, że mam lekko nabrzmiałe jelita, ale niestety nie był w stanie wytłumaczyć dlaczego mam krwawienie. Podejrzewa ciążę pozamaciczną. Jeżeli nie będę miała krwawienia z odstawienia, wtedy zrobić HCG.
            • tereferka Re: Pilne! 01.10.10, 21:10
              Dziś minął 2 dzień po odstawieniu tabletek, ale nie mam mocnego krwawienia takiego, jak przy normalnym okresie tylko bądź aż krwawienie-brudzenie. Raz silne, raz nie.
    • nothing.at.all Re: Pilne! 29.09.10, 08:52
      Idź koniecznie do lekarza, bo to może być ciążą pozamaciczna i nie ma znaczenia, że dostałaś prawidłowo okres. A przy pierwszym opakowaniu tabletek (nawet do 3 opakowania) mogą pojawiać się krawawienia, plemienia.
      • po_primo_balerina Re: Pilne! 29.09.10, 08:57
        Idź prywatnie, bo państwowo to sie nigdy nie doczekasz.
    • minasz Re: Pilne! 29.09.10, 10:23
      mozesz miec raka jajnika - naszczescie nie grozny
      ale jak bedziesz przyjmowała te pigułki dalej masz duza szanse na raka piersi hehe
      • minasz Re: Pilne! 29.09.10, 10:30
        taki zeby nie straszyc taki rak jajnika nazywany jest torbiela i wiekszosci przypadkow jest niegrozny
        • 83kimi Re: Pilne! 29.09.10, 10:39
          Nie gdybaj, nie martw się na zapas, tylko spokojnie poczekaj na wyniki badań. A nadżerka wcale nie musi dawać objawów postaci upławów czy pieczenia, właśnie krwawienie po stosunku może być objawem nadżerki. Ale nie musi. Na forum nikt Ci nie powie prawdy. Nie denerwuj się na zapas. I często podczas pierwszego opakowania dzieją się dziwne rzeczy, ja pamiętam, że miałam plamienie przez chyba 18 dni, do tego mdłości, zawroty głowy, raz prawie zemdlałam, bolały mnie piersi, brzuch, no ogólnie masakra, więc mogą to być skutki uboczne tabletek. Przy drugim opakowaniu z reguły jest już lepiej.
        • reniatoja Re: Pilne! 29.09.10, 10:40
          A co jest zabawnego w raku piersi??
          • kasi-a789 Re: Pilne! 29.09.10, 14:38
            wiesz już co Ci dolega?
          • minasz Re: Pilne! 29.09.10, 19:27
            rak piersi wcale nie jest zabawny
            zabawna jest głupota kobiet ktore nie myslą łykając tabletki
            a potem tragedia
    • hotally Re: Pilne! 29.09.10, 19:34
      Ja bym nie brała... Mojej koleżance od tabletek antykoncepcyjnych zrobił się rak piersi...
      • zetka50 Re: Pilne! 29.09.10, 19:37
        Ja też nie brałam, to świństwo.Nigdy nie wiadomo co będzie potem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka