02.10.10, 15:03
Potrzebuje garderoby. I jeszcze pani garderobianej.

Nie dosc, ze przed wyprowadzka 1/3 ciuchow biednym oddalam, kolejna 1/3 do Polski odeslalam i jedynie 1/3 sobie przywiozlam, to i tak mi sie wszystko do szaf nie zmiesci:(
A kolekcje butow to chyba sobie pod sufitem powiesze, bo miejsca na wszystkie ni ma:(

Tez tak macie???
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Garderoba 02.10.10, 15:07
      Nie.
    • ctryna Re: Garderoba 02.10.10, 15:08
      NO...
      Ja co prawda nie mam garderoby, tzn mam, ale półek nie zamontowałam (ja z tych co wszystko sobie same i BEZ-Łaski robią), no i się nie zebrałam, choć jestem już blisko...
      Mam za to szafę, dość dużą, trzydrzwiową, i za ch...a nie pomieszczę tam wszystkiego, nie ma szans, i tak walają sie te ciuchy, gdzieś w niegotowej garderobie, albo najlepiej w koszu na brudne pranie :D
      A jak upiorę, to znowu nie mam gdzie tego pochować, dlatego rzadko piorę :D
      • ctryna Re: Garderoba 02.10.10, 15:09
        a z butami,....
        miałam oszczędzać, a we wrześniu trzy pary kupiłam, mocno ze sobą walczyłam, bo tyyyle ślicznych widziałam, i dla mnie idealnych., i takich, jakichg jeszcze nie mam a na stówę potrzebuje...
        • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 15:16
          Eh, ja wlasnie za duzej szafy tutaj nie mam, jedynie standardowa. A standardowa to moze jedynie na ciuchy do pracy wystarczy:D

W poniedzialek z Antonio jedziemy kolejna szafe kupic, ale juz widze, ze bede musiala czesc swetrow upakowanych w walizach trzymac:(

Co do oszczedzania - wczoraj wrzucilam cala forse na konto oszczednosciowe, do ktorego nie mam karty, wiec impulsywne zakupy odpadaja;)
          Kiedys mnie to na dwa miesiac od zakupow powstrzymalo - ale po dwoch miesiacach szlag wszystko trafil, bo wrocilam pieniadze na stale konto i wyzerowalam w kilka godzin:D
          • ctryna Re: Garderoba 02.10.10, 15:18
            też mam takie konto, ale w tym miesiącu nic nie wrzucę, bo mam jakieś pie...ne rehabilitacje, które pochłaniają 1/4 mojej wgm mnie dobrej pensji...
            Za to konto juz jest, karty brak, takie miałam założenie, w kolejnym miesiącu będę wrzucać 1-1,5tys, bo przechuśtam całą kasę, jak dotychczas, a ja juz tak nie chce O!
            • ctryna Re: Garderoba 02.10.10, 15:19
              *przehuśtam :)
            • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 15:32
              > Za to konto juz jest, karty brak, takie miałam założenie, w kolejnym miesiącu b
              > ędę wrzucać 1-1,5tys, bo przechuśtam całą kasę, jak dotychczas, a ja juz tak ni
              > e chce O!

I tak przehustasz:P:P

A ja sie zastanawiam, czy oszczedzac, czy tez samochod albo rower sobie kupic:)
              Rower to jak inwestycja w klub fitness, ale w klub fitness tak czy inaczej zainwestuje, tak samo jak w scianke wspinaczkowa.
              • ctryna Re: Garderoba 02.10.10, 15:41
                a widzisz...
                to ja chcę oszczędzać, żeby właśnie kupić sobie samochód :)
                • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 15:51
                  Eh... mnie na samochod bez problemu starczy, ale za to pracy jeszcze nie mam, wiec przychodow brak.
                  Gupio tak jakos teraz wydawac...
                  • ctryna Re: Garderoba 02.10.10, 16:08
                    ja bym powydawała
                    ale teraz niemogę, do tego stopnia, ze aż zaczęłam zapisywać wydatki od 1.10., zobaczę co z tego wyjdzie, ile na prawdę wydaję na fajki i na piwo, a ile na prawdziwe jedzenie :) ile na jedzienie na mieście, ile na paliwo (tego nigdy nie wiem), wczoraj zrobiłam zakupy, tak na tydzień powinno wystarczyć :) zostawiłam kilka dych w portfelu, na fajki, piwo itp, ale zapisuję wszyyystko, nie ma zmiłuj :)
                    • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 16:18
                      A ja nie pale.
                      Od wczoraj.

Chce mi sie przeokropnie, ale skoro sobie nawet tanich fajkow z Polski nie przywiozlam, to postanowienia trzeba sie trzymac.
                      A jaka oszczednosc! ;)
                      • ctryna Re: Garderoba 02.10.10, 16:19
                        wrzucaj 5 funtów do wzonu, za każdym razem kiedy miałabyś kupic fajki
                        wróżę Ci dostatnie życie, nawet bez pracy zarobkowej !!
    • salma75 Re: Garderoba 02.10.10, 15:18
      Niestety nie.
      Jakoś mi na siebie kasy żal. Mam mało ciuchów, ale staram się by były dobrej jakoś. Nienawidzę marketowej tandety, bazarowych polyestrów...
      Na ubrania dla dzieci sporo wydaję, zwłaszcza, że wyrastają ze wszystkiego w tempie ekspresowym :/.
      Ostatnio troszkę się poprawiłam i garderobę uzupełniam, zwłaszcza, że sponsor mi się trafił ;). Małżonek w podzięce za moją pomoc w jego firmie na zakupy mnie ciągnie ;). Właśnie stoję przed wyborem kozaków. Przy okazji poradzę się...
      Słuchajcie, dla niewysokiej kobietki (161cm) kozaki długie czy krótkie? Co lepiej optycznie będzie grało? Na pewno będą na bardzo wysokim obcasie... Nie ukrywam, że najbardziej podobają mi się moje nogi w takich na koturnie, siegających pod kolano...
      • ctryna Re: Garderoba 02.10.10, 15:21
        poradziłabym Ci, ale jestem stylistyczną ofermą, sama sobie nie potrafię nic ładnego kupić... rzadko mi sie zdarza...
      • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 15:23
        Pod kolano.
        Nie cierpie botkow;)
        • salma75 Re: Garderoba 02.10.10, 15:43
          cafem napisała:

> Pod kolano.
          > Nie cierpie botkow;)

No właśnie ja też, ale nie chciałabym wygladać groteskowo tak jak np. niska kobieta w b. długim płaszczu.
          Tfu! A te kozaki to na platformie, nie na koturnie chciałabym. I na wysoki obcasie, very sexi ;).
          • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 15:49
            Ja mam 163 cm w porywach;)
            I nosze kozaki pod kolano, najczesciej plaskie, bo z obcasami za dobrze nie zyje. A po ostatnim weselu w dziesieciocentymetrowych szpilkach mam totalna awersje;)

Ladna masz figure, wiec wysokie kozaki beda ci ladnie lezaly!
            • salma75 Re: Garderoba 03.10.10, 21:56
              cafem napisała:

> Ja mam 163 cm w porywach;)
              > I nosze kozaki pod kolano, najczesciej plaskie, bo z obcasami za dobrze nie zyj
              > e. A po ostatnim weselu w dziesieciocentymetrowych szpilkach mam totalna awersj
              > e;)
              >
              > Ladna masz figure, wiec wysokie kozaki beda ci ladnie lezaly!
              >
              >

Ja się tylko pochwalić chciałam, że właśnie radośnie tupię po domu w nowych szpilkach - granatowe, zamszowe, miękka skórka - nogi mam do nieba ;). A w kątku stoją nowe kozaczki - na wysokiej szpilce, długa cholewka, mega wygodne, też z zamszowej skórki - grafit :D. Jak to nowe buty mogą radość kobiecie sprawić, nie? ;).
              A najlepsze w tym wszystkim jest to, że moje konto nienaruszone, pan Małż sprezentował. Miał chłopina gest ;).
              Mam dzisiaj szpile do łóżka załozyć, hehe ;).
    • teletoobis Re: Garderoba 02.10.10, 15:21
      mam jeansy, garnitur, 3 koszule, kilka koszulek, dres, portki goralskie, 2 koszule flanelowe, adidasy, wimbramy, kurtke puchowa. To wszystko. Miesci sie ten majdan w bagazniku
      • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 15:25
        A ja mam koszul co najmniej 25:)
        No i kurtek zimowych 5. Wiosennych to nawet nie licze, bo to cala walizka;)
        Butow mam wielka walizke i jeszcze torbe, bo do walizki wszystkie nie weszly... Kurde, wszystkie sa mi potrzebne!
        • teletoobis Re: Garderoba 02.10.10, 15:29
          lepiej zywic niz ubierac :)
    • menk.a Re: Garderoba 02.10.10, 15:23
      cafem napisała:

> Potrzebuje garderoby. I jeszcze pani garderobianej.
      >
      > Nie dosc, ze przed wyprowadzka 1/3 ciuchow biednym oddalam, kolejna 1/3 do Pols
      > ki odeslalam i jedynie 1/3 sobie przywiozlam, to i tak mi sie wszystko do szaf
      > nie zmiesci:(
      > A kolekcje butow to chyba sobie pod sufitem powiesze, bo miejsca na wszystkie n
      > i ma:(
      >
      > Tez tak macie???

Buty w rozmiarze 38 w porywach 39 chętnie przyjmę na stan.:P
      • salma75 Re: Garderoba 02.10.10, 15:25
        Przyjmę 36/37 :D.
        • teletoobis Re: Garderoba 02.10.10, 15:29
          hmmm? 37/38 - miseczka D?
          • salma75 Re: Garderoba 02.10.10, 15:32
            teletoobis napisał:

> hmmm? 37/38 - miseczka D?

Hę? Jakieś przełożenie jest? ;).
            A to polskie czy brytyjskie D?
        • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 15:30
          To Salma jeden rozmiar mamy - ale ja wszystkie buty moje kocham nad zycie! ;)

Bede jednak na przyszlosc pamietac:)
      • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 15:30
        Za duza stopa Ci, Meniu, urosla:P:P:P
        • menk.a Re: Garderoba 02.10.10, 16:01
          cafem napisała:

> Za duza stopa Ci, Meniu, urosla:P:P:P

Niczym brzydka siostra Kopciuszka, gotowam obciosać swe stópki.:P
          • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 16:06
            Podzielilabym sie, ale swoje buty nad zycie kocham:)
            • marguyu Re: Garderoba 03.10.10, 23:08
              salma i cafem,
              dopisuje sie do klubu 36/37 :)
    • sumire Re: Garderoba 02.10.10, 15:30
      nie - z wyjątkiem butów, których mam od cholery.
      kiedyś przepuszczałam masę kasy na ciuchy, ale przeszło mi, gdy musiałam zacisnąć pasa - i nie wróciło.
      • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 15:34
        > nie - z wyjątkiem butów, których mam od cholery.
        > kiedyś przepuszczałam masę kasy na ciuchy, ale przeszło mi, gdy musiałam zacisn
        > ąć pasa - i nie wróciło.

Mowisz, ze jest dla mnie nadzieja? Zaciskania pasa mozna sie nauczyc? ;)
        • sumire Re: Garderoba 02.10.10, 15:38
          wiesz, jak Cię życie znienacka z całej siły kopnie w d**ę, to wszystkiego można się nauczyć. gdybym nie musiała, pewnie nadal uważałabym, że osiemnasta czarna sukienka jest mi niezbędna do oddychania.
          • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 15:44
            Raz mnie w sumie mocno koplo.
            I przez kilka miesiecy nawet skarpet sobie nie kupilam.
            Ale jak dostalam pozniej pierwsza wyplate, to od razu do zera przepuscilam;)
    • oposka Re: Garderoba 02.10.10, 15:46
      nieeeeeeee mam mała szafę i mało ciuchów , które sie do niej mieszczą na dobrą sprawę mam tylko 3 pary dzinsów ;/ w tym jedne 3/4 długości normalnie wstyd . Nie cierpię kupować dzinsow zawsze mam problem gdyby było mnie stać to w jednym sklepie kupiłamym od razu 7 par na każdy dzień inne a może nawet i te same modele . Jakoś szczególnie nie zależy mi aby mieć ileś innych modeli . Ważne abym się dobrze w nich czuła no i wiadomo fajnie wyglądała więc ich zakup to dla mnie mega wyzwanie . Właśnie dziś miałam polatać za jakąś nową parą ale stwierdzialam ,ze to akurat dziś nie jest najlepszy dzień i zrezygnowałam .
    • kiira_korpi Re: Garderoba 02.10.10, 15:52
      Tak, my TTM;)
      Mam dużą szafę przesuwną, dwuczęściową. W jednej części kolekcja wiosenno-letnia, w drugiej jesienno-zimowa. W każdej wisi już co najmniej 50 (albo i 100) ubrań na wieszakach i już idą coraz bardziej na ścisk. Już sobie obiecałam, że kiedy będę wymieniać kolekcję letnią na nową, część starej będzie musiała polecieć, trudno. Ale ja się przywiązuję do swoich ubrań, no i jak to tak, miałabym je wyrzucić?!;)
      Swojej kolekcji butów nie mogę niestety za bardzo rozwijać, bo miejsca brak. Tu ograniczam się do skromnych 14-15 par;).
      • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 15:57
        O! Tez zakupoholiczka! :D:P
        • kiira_korpi Re: Garderoba 02.10.10, 16:04
          Nio;)
          Ale staram się trzymać rygor zakupowy, nie częściej niż raz na kwartał.
          A ubieram się głównie tu:
          www.prettyone.pl/after.php
          • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 16:12
            > A ubieram się głównie tu:
            > www.prettyone.pl/after.php

Ladne, ale nie dla mnie, mnie do elegancji daleko!

Poza specjalistycznymi sklepami z odzieza gorska stawiam na Fornarine, Miss Sixty, All Saints. A z butow na KG albo Prade;)
            • princess_yo_yo Re: Garderoba 02.10.10, 16:39
              ale to nie musi byc zakupocholizm, po prostu jak sie ma dobra baze i sporo ubran to ciuchy sie tak nie zuzywaja. tak samo jest z butami, jedyne ktore wyrzucam to baleriny ze skorzana podeszwa bo po sezonie sa prawie dziurawe :-) owszem czasem czesc sie wynosi do charity shop ale i tak moze nie tyle przybywa co jest tego podobna ilosc. u mnie to sie chyba tez bierze z tego ze nie lubie robic prania co 5 minut!
              do tego ciuchy na narty, do biegania i na silownie, jutro musze kupic korki bo dzisiaj sie malo nie zabilam w adidasach na boisku... i tak sie zbiera.
    • jagoda_pl Re: Garderoba 02.10.10, 16:55
      Jestem właśnie w trakcie przeprowadzki (ups, chłop w nowej location rzeczy targa, a ja na forum...) i liczę, że WRESZCIE tak nie będzie! Po latach w akademikach, wynajętych pokojach i kawalerce już się nie mogę doczekać wielkich szaf i nie trzymania rzeczy typu bielizna czy skarpety w workach i pudłach. Na dodatek wywaliłam dziś do kontenera wór rzeczy z gatunku "jeszcze się przyda", a finansowo najlepiej nie przędę, więc ryzyko zawalenia tych szaf jest znikome;)
      • grzeszna_marta Re: Garderoba 02.10.10, 17:04
        :) o a u mnie się sąsiedzi zmieniają może to Wy ? ;-)
        • jagoda_pl Re: Garderoba 02.10.10, 17:09
          Wawa?
          • grzeszna_marta Re: Garderoba 02.10.10, 17:15
            eeeee no to nie Wy ... ;-)
      • cafem Re: Garderoba 02.10.10, 17:08
        Gatunku "jeszcze sie przyda" juz od dwoch lat nie posiadam. A i tak miejsca brak.

Gratuluje nowej location! ;)
        • marguyu Re: Garderoba 03.10.10, 23:28
          Gdy mielismy dom, to jeden pokoj zostal przeznaczony na garderobe. Ciuchy liczylismy na metry biezace ;). Wszystkie baby zazdroscily mi jej, nie tyle z powodu mozliwosci wieszania, ile z powodu wielkiej dechy do prasowania i roznych prasujacych gadzetow i dyrdymal. Na dobra sprawe to caly ten bazar mial charakter ozdobny, bo ja wciaz w jeansach a maz tak sie rozleniwil, ze w koszulach prasowal tylko kolnierzyk, mankiety i gors ;)
          Za to butow moznabylo postawic kilometry! Wiec stawialam ochoczo i z samozaparciem.
          Potem chalupe sprzedalismy, ciuchy rozdalismy i zostawilismy sobie po jednej walizce.
          Dopiero w Czechach zaczelam kupowac ciuchy i buty, ale tylko i wylacznie sportowe. Teraz, we Francji chodze i nadziwic sie nie moge, ze tez tym kobitom chce sie nosic jakies niewygodne fruwajace idiotyzmy.
          Pomimo tego uleglam i kupuilam sobie nowe levisy i wrangle. Teraz szukam martensow w kratke, bo te moje stare juz sie rozlaza (jak to dobrze, ze ich nie wziuelam na Tahiti, bo tam, tak jak moj ukochany podrozny sakwojazyk, zbutwialyby mi kompletnie).
          Ostatnio udalo mi sie kupic sweter. Oczywiscie czarny i oczywiscie o trzy numery za duzy.
          Teraz szukam marynarek i nic nie moge znalezc.
          Buty lakierki juz mam. We wszystkich fasonach :) Nawet na zapas mam, bo tak mi sie jedne spodobaly, ze kupilam dwie pary.
    • zetka50 Re: Garderoba 03.10.10, 23:37
      a ja mam taką dup.ą szafę na całą ścianę i mieści mi się wszystko ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka