swintuch_jeden 07.10.10, 19:46 Wkurza mnie to,że przed włożeniem kurzych jaj do lodówki,muszę je szorować z zaschniętych gówien i piór.W ten sposób straciłem już cztery.Ulżyło mi.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bijatyka Re: zasrane jaja 07.10.10, 20:05 To po co czyścisz ? Mógłbyś przed sąsiadami przyszpanować, że masz prawdziwe oryginałki ze wsi. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: zasrane jaja 07.10.10, 20:08 a te pieczątki..... niech powie że ręczna robota:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: zasrane jaja 07.10.10, 20:21 :D Pieczątek pewnie nia ma. Kontrabanda to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: zasrane jaja 07.10.10, 20:10 Skorupka a jakość jajka Pewnie nie raz zastanawiało Cię, czemu niektóre jajka dostępne w powszechnej dystrybucji są zabrudzone. Jeśli myślisz, że lepiej wybrać jajka z czystymi, błyszczącymi skorupkami, jesteś w błędzie. Mycie jajek przed dystrybucją nie jest wskazane. Umyte pod wodą jajko jest pozbawione naturalnej warstwy ochronnej i narażone na przedostanie się do niego bakterii. www.jakkupowac.pl/artykul/232/jak-kupowac-jajka.html/?tab=ceny jak chcesz myć, to myj bezpośrednio przed użyciem jaja, a przechowuj w zamykanych pojemnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: zasrane jaja 08.10.10, 00:46 Sixa, wielkie dzieki:) Mialam ten sam problem i wciaz wkurzalam sie na to, ze jaja z fermy od wolnych kur a czasami zapaskudzone. A ze musze bardzo uwazac na czystosc i swiezosc tego co daje mezowi do jedzenia zastanawialam sie czy w ogole nie zrezygnowac z dawania mu do jedzenia jajek. Teraz wiem, ze moge i co i jak mam robic. Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarnika Re: zasrane jaja 07.10.10, 20:11 weź od razu powyciągaj je ze skorupek, nie będziesz musiał się tak "męczyć":) Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: zasrane jaja 07.10.10, 20:18 ale jak to robisz, że se jaja obsrałeś?? i po co je do lodówki wkładasz?? zmarzniesz chłopie... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: zasrane jaja 08.10.10, 14:32 a maja, maja, calkiem pokazne, jesli chodzi o proporcje do masy ciala Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter bo qry to świnie 07.10.10, 20:32 i wszystko na ten temat. Jak mozna sobie jajek nie umyc? W glowie mi to sie nie miesci! Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: zasrane jaja 07.10.10, 21:24 I bardzo źle robisz, nie wolno myć jajek wcześniej niż bezpośrednio przed przygotowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: zasrane jaja 07.10.10, 21:27 Musisz myć jajca bardziej delikutaśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_nonima Re: zasrane jaja 08.10.10, 14:18 Proponuję nalać do miski ciepłej wody, dać mydełko najlepiej DOVE, spuscić portki, usiąść w owej misce i wymoczyć. Po 10 min nasiadówce kupa powinna zejść bez skrobania., Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: zasrane jaja 08.10.10, 14:56 Powstrzymując sie przez głośnym parskaniem ze śmiechu, napiszę tylko, że ja trzymam w lodówce zas.rane jaja i wcale ich myc nie zamierzam.:> Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: zasrane jaja 08.10.10, 16:21 No tak, dla siebie czyste jajniki a chłop niech się osranymi jajami zadowoli. Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarnika Re: zasrane jaja 08.10.10, 20:26 eat.clitoristwood napisał: > No tak, dla siebie czyste jajniki a chłop niech się osranymi jajami zadowoli. chłop może niech umyje jaja to istnieje cień nadziei, że jajniki same pojawią się na horyzoncie Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: zasrane jaja 08.10.10, 20:33 eat.clitoristwood napisał: > No tak, dla siebie czyste jajniki a chłop niech się osranymi jajami zadowoli. Hahahha toż mówię,ze zasrane trzymam. I wszyscy jedzą zasrane razem ze mną no. Nikomu jaj nie myję! :D Odpowiedz Link Zgłoś