Dodaj do ulubionych

zasrane jaja

07.10.10, 19:46
Wkurza mnie to,że przed włożeniem kurzych jaj do lodówki,muszę je szorować z zaschniętych gówien i piór.W ten sposób straciłem już cztery.Ulżyło mi.Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • ursyda Re: zasrane jaja 07.10.10, 19:50
      to wkładaj strusie
    • bijatyka Re: zasrane jaja 07.10.10, 20:05
      To po co czyścisz ? Mógłbyś przed sąsiadami przyszpanować, że masz prawdziwe oryginałki ze wsi. ;)
      • varia1 Re: zasrane jaja 07.10.10, 20:08
        a te pieczątki..... niech powie że ręczna robota:))
        • bijatyka Re: zasrane jaja 07.10.10, 20:21
          :D Pieczątek pewnie nia ma. Kontrabanda to jest.
    • six_a Re: zasrane jaja 07.10.10, 20:10
      Skorupka a jakość jajka

Pewnie nie raz zastanawiało Cię, czemu niektóre jajka dostępne w powszechnej dystrybucji są zabrudzone. Jeśli myślisz, że lepiej wybrać jajka z czystymi, błyszczącymi skorupkami, jesteś w błędzie. Mycie jajek przed dystrybucją nie jest wskazane. Umyte pod wodą jajko jest pozbawione naturalnej warstwy ochronnej i narażone na przedostanie się do niego bakterii.

www.jakkupowac.pl/artykul/232/jak-kupowac-jajka.html/?tab=ceny

jak chcesz myć, to myj bezpośrednio przed użyciem jaja, a przechowuj w zamykanych pojemnikach.
      • marguyu Re: zasrane jaja 08.10.10, 00:46
        Sixa,
        wielkie dzieki:)
        Mialam ten sam problem i wciaz wkurzalam sie na to, ze jaja z fermy od wolnych kur a czasami zapaskudzone. A ze musze bardzo uwazac na czystosc i swiezosc tego co daje mezowi do jedzenia zastanawialam sie czy w ogole nie zrezygnowac z dawania mu do jedzenia jajek.
        Teraz wiem, ze moge i co i jak mam robic.
    • szuwarnika Re: zasrane jaja 07.10.10, 20:11
      weź od razu powyciągaj je ze skorupek, nie będziesz musiał się tak "męczyć":)
      • doral2 Re: zasrane jaja 07.10.10, 20:18
        ale jak to robisz, że se jaja obsrałeś??
        i po co je do lodówki wkładasz??
        zmarzniesz chłopie...
        • doral2 Re: zasrane jaja 07.10.10, 20:18
          znaczy - kogucie :)
          • bijatyka Re: zasrane jaja 07.10.10, 20:25
            A koguty to mają jaja ? Wogle ?
            • ma_dre Re: zasrane jaja 08.10.10, 14:32
              a maja, maja, calkiem pokazne, jesli chodzi o proporcje do masy ciala
    • soulshunter bo qry to świnie 07.10.10, 20:32
      i wszystko na ten temat. Jak mozna sobie jajek nie umyc? W glowie mi to sie nie miesci!
    • qw994 Re: zasrane jaja 07.10.10, 21:24
      I bardzo źle robisz, nie wolno myć jajek wcześniej niż bezpośrednio przed przygotowaniem.
    • martishia7 Re: zasrane jaja 07.10.10, 21:27
      Musisz myć jajca bardziej delikutaśnie.
    • a_nonima Re: zasrane jaja 08.10.10, 14:18
      Proponuję nalać do miski ciepłej wody, dać mydełko najlepiej DOVE, spuscić portki, usiąść w owej misce i wymoczyć. Po 10 min nasiadówce kupa powinna zejść bez skrobania.,
    • menk.a Re: zasrane jaja 08.10.10, 14:56
      Powstrzymując sie przez głośnym parskaniem ze śmiechu, napiszę tylko, że ja trzymam w lodówce zas.rane jaja i wcale ich myc nie zamierzam.:>
      • eat.clitoristwood Re: zasrane jaja 08.10.10, 16:21
        No tak, dla siebie czyste jajniki a chłop niech się osranymi jajami zadowoli.
        • szuwarnika Re: zasrane jaja 08.10.10, 20:26
          eat.clitoristwood napisał:

> No tak, dla siebie czyste jajniki a chłop niech się osranymi jajami zadowoli.

chłop może niech umyje jaja to istnieje cień nadziei, że jajniki same pojawią się na horyzoncie
        • menk.a Re: zasrane jaja 08.10.10, 20:33
          eat.clitoristwood napisał:

> No tak, dla siebie czyste jajniki a chłop niech się osranymi jajami zadowoli.

Hahahha toż mówię,ze zasrane trzymam. I wszyscy jedzą zasrane razem ze mną no. Nikomu jaj nie myję! :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka