Dodaj do ulubionych

Nie jest lekko

27.10.10, 10:43
Ranyboskie jak trudno być kobietą w tych wymagających od nas dobrej czy wręcz nienagannej prezencji czasach.
Wstajesz rano i zawsze jestes do siebie niepodobna , bo kołtun na głowie , bo zapuchnięte oczy bo wypłowiała cera albo owszem zdrowa ale prosiakowo różowa.
Musisz się " robić " żeby wyglądac dobrze , popracować nad fryzurą , nadać twarzy kolorytu ile to zajmuje czasu i energii !
Tylko nie piszcie jakiescie pikne i z naturalnym kolorytem od rana do nocy , bo nawet H.Klum straszy bez odpowiedniej stylizacji jak własnie wodzę ...
Facet to przepłucze rano facjatę zimna wodą i gotowy do startu , ja żeby gdzies wyjsc musze spedzic około godzine na przygotowanie oblicza. aaaa !
Obserwuj wątek
    • poecia1 Re: Nie jest lekko 27.10.10, 10:46
      Czy Ty Czustka załozyłaś kiedykolwiek jakiś wątek, który by nie dotyczył Twojego wyglądu? Nawet jak piszesz o pracy to przez pryzmat tego ile będziesz mogła wydać na kosmetyki.
      • czustka Re: Nie jest lekko 27.10.10, 10:51
        Miło mi Cie poznać poecia1 tylko hymmm kim Ty jestes dyżurnym forumowym przypie...czem ?
        • poecia1 Re: Nie jest lekko 27.10.10, 10:57
          Bardzo rzadko się czepiam, ale tu już zwyczajnie nie wytrzyłam.
    • iwona.ana1 Re: Nie jest lekko 27.10.10, 10:47
      rano przeznaczam 5 minut na lekki makijaż
      nie wmasowywuje w siebie kremów tonami, raz do roku chodzę don fryzjera
      na powodzenie u mężczyzn nie narzekam
      może wazniejsze jest to co kobieta mysli o sobie niż to ile tapety nałozy i zmarszczek zlikwiduje?
      po co tak się katować?
    • soulshunter Re: Nie jest lekko 27.10.10, 10:48
      Taaaaa? A co mają powiedzieć takie mp Masajki? One nie maja sklepow w ktorych sobie kupia kosmetyki tylko po wszystko musza zapie...c w krzole albo wydlubywac z ziemi. Kasy tez nie maja, a jak stary przytarga na obiad tapira czy co innego to co maja powiedziec? Lodowki tez nie maja.
    • vandikia Re: Nie jest lekko 27.10.10, 10:52
      ja tam jestem piękna non stop
      kołtun - nie dotyczy
      zapuchnieta twarz - nie dotyczy
      różowa cera - nie dotyczy
      wypłowiała cera - nie dotyczy

wstać, umyć twarz, wklepać krem nawilżający, zrobić kreskę kredką, pociągnąć tuszem rzęsy = max 7 minut.
    • rik.a Re: Nie jest lekko 27.10.10, 10:52
      Godzinę to może nie, ale 40 min. w łazience spędzam ;) Na szczęście mam kręcone włosy, które same się układają i w miarę bezproblemową cerę, na którą nie muszę nakładać maski. Także prysznic, zęby, krem na twarz, trochę jedwabiu na włosy, szybka kreska na oko + tusz, zmatowienie twarzy sypkim pudrem i jestem gotowa do boju :) Tyle, że ja lubię (!) wcześnie wstawać, naprawdę. Facet jeszcze śpi, a ja krzątam się z herbatą, słucham eski rock i działam.
    • six_a Re: Nie jest lekko 27.10.10, 10:52
      mnie te całe przygotowania zajmują 10 minut i obejmują: krem, fluid, sypki, tusz + cień (chocia niekoniecznie) + ochronna do ust.
      a "praca nad fryzurą" trwa całe 5 minut: suszenie nieładu z dyfuzorem. albo 10 minut: układanie na prosto ze szczotką.

może wprawy nie masz;)
    • figgin1 Re: Nie jest lekko 27.10.10, 10:53
      Godzine? No, mi tyle zajmuje przygotowanie od wstania do wyjścia. Jest w tym czas na śniadanie, przysznic, ubranie się, majijaż i wypicie kawy przed kompem. I wcale nie wyglądam jak straszydło...
    • menk.a Re: Nie jest lekko 27.10.10, 10:55
      Ja tam nie narzekam, mimo że dzisiaj wyglądam jak chińskie dziecko albo jakbym piła, ćpała i balowała całą noc, albo jakbym płakała całą noc, albo uj wie co. Ale nie narzekam do jasnejanielki. Na poprawę nastroju ubrałam się w nową kieckę.:P
    • anitka.w2 Re: Nie jest lekko 27.10.10, 11:00
      Ogranicz alkohol wieczorem to nie będzie problemu z opuchlizną na twarzy :):)
      • czustka Re: Nie jest lekko 27.10.10, 11:01
        O co Ci chodzi ja trzezwa chodzę spać codziennie ...
      • menk.a Re: Nie jest lekko 27.10.10, 11:03
        anitka.w2 napisała:

> Ogranicz alkohol wieczorem to nie będzie problemu z opuchlizną na twarzy :):)

A co jeśli to nie wieczorny alkohol? Jeszcze jakieś rady?
        • anitka.w2 Re: Nie jest lekko 27.10.10, 11:06
          hmm... może zbadaj nerki :)
          • czustka Re: Nie jest lekko 27.10.10, 11:07
            nerki wątrobę jelita czy nie ma pasożyta co jeszcze hymm
            • anitka.w2 Re: Nie jest lekko 27.10.10, 11:26
              Jak już diagnostyka wyjdzie ok, to może zrobić makijaż permanentny:) i tym sposobem mamy ok 15 min. na dobrą kawę;)
    • sumire Re: Nie jest lekko 27.10.10, 11:01
      nie znam problemu. w godzinę po wstaniu z łóżka jestem już w drodze do pracy. makijaż i ułożenie włosów (ostrzyżonych tak, żebym nie musiała zrywać się w środku nocy, żeby je utrefić) zajmują mi 10 minut. mało tego - szkoda byłoby mi życia na wystawanie godzinami przed lustrem. a nie, nie mam doskonałej cery i sądzę, że nie jestem mężczyzną ;)
    • wacikowa Re: Nie jest lekko 27.10.10, 11:07
      Zmień płeć i po bólu.
      • czustka Re: Nie jest lekko 27.10.10, 11:29
        że co ... że niby miałabym być gejem ?
        • wacikowa Re: Nie jest lekko 27.10.10, 11:46
          Byle nie dracquin bo Ci więcej niż godzina zejdzie.
          • anitka.w2 Re: Nie jest lekko 27.10.10, 11:54
            :):) Dobre! :D
    • asqe Re: Nie jest lekko 27.10.10, 11:09
      Moj-nie-moj jak wstaje rano to ma wiekszego koltuna na glowie niz ja:)
      Zreszta ja zawsze rano myje wlosy, wiec koltun mi nie przeszkadza jakos bardzo.
      I wydaje mi sie, ze nie strasze bez 'odpowiedniej stylizjacji', a makijaz robie raczej nie czesto.
      Nawilzam, pilinguje, maseczkuje (tylko to pierwsze rano), czasem sie pomaze korektorem troche, jak jakies przebarwienia zauwaze i tyle.
      • simply_z Re: Nie jest lekko 27.10.10, 11:47

glupie zakładanie soczewek zajmuje mi troche czas ,bo mam wrazliwe oczy.
    • princess_yo_yo Re: Nie jest lekko 27.10.10, 12:10
      ja jestem piekna od rana do nocy i nie potrzebuje godziny rano na doprowadzaniu twarzy do stanu uzywalnosci, ale nikt nie powiedzial ze zycie jest sprawiedliwe. nie wiem czy widzialas kiedys faceta z bliska bo masz jakies dziwne mniemanie na temat ich wygladu i zwyczajow porannych :-)
    • pochodnia_nerona Re: Nie jest lekko 27.10.10, 12:14
      Rano, jaka baba jest - każda widzi (w lustrze ;-))
      Wystarczy dobra organizacja czasu - szybki prysznic, przygotowane wieczorem ciuchy, po umyciu krem na gębę, potem śniadanie, makijaż nie z gatunku wieczorowych (tusz+kreska, korektor lub fluid czy puder) i wio. Włosy dobrze mieć tak ostrzyżone, żeby nie musieć przy nich nic robić. Ja myję wieczorem, jeżeli mam wstać bardzo rano, bo nie zniosłabym mycia i suszenia kosztem np. poczytania gazety przy śniadaniu.
      • simply_z Re: Nie jest lekko 27.10.10, 12:26
        no jak masz wlosy typu ni to krecone ni to proste to zadne strzyzenie ci nie pomoze ,tylko niestety trzeba troche wlozyc wysilku w ułożenie fryzury.

• kookardka Re: Nie jest lekko 27.10.10, 12:30
          Ja mam takie nie wiadomo co ;) odkąd są długie i regularnie strzyżone, to rano 5 minut wystarcza, by nadać im kształt. A latem, gdy jestem pod namiotami, to po prostu myję i same schną na wietrze i wtedy wyglądają najfajniej ;)
          • simply_z Re: Nie jest lekko 27.10.10, 12:36
            ale nosisz je rozpuszczone? ja czasem tak,czasem nie ( tez mam długie) ,,naturalnie rzadko suszę bo szybciej mi się przetluszczaja ,
      • kookardka Re: Nie jest lekko 27.10.10, 12:28
        Ja potrafię się zebrać z domu w ciągu 20 minut od wstania z łóżka. Włosy mam długie, myję je wieczorem, rano albo je spinam, albo prostuje, alb9o nadaje kształt szczotką, prysznic, kremy ( buzia, oczy), sypki puder, tusz, kreska, błyszczyk ... i wychodzę
    • tabeletka Re: Nie jest lekko 27.10.10, 12:28
      a ty wiesz ile heidi klum jest ode mnie starsza? no wlasnie, troche.
      ja naprawde nie musze "sie robic" :)
      • simply_z Re: Nie jest lekko 27.10.10, 12:32
        ;) tyle ,że Heidi Klum ma dostepne przeroznego rodzaju srodki kosmetyczne ,zabiegi upiekaszajace ,lasery itd ,na ktore przeciętnej kobiety nie stac ,
        • tabeletka Re: Nie jest lekko 27.10.10, 12:35
          wiesz, jak kobieta swoim "naturalnym pieknem" straszy i musi sie za pomoca tysiecy dolarow na bostwo robic, to ja podziekuje :D
          • simply_z Re: Nie jest lekko 27.10.10, 12:43
            chyba nie straszy skoro jest modelką;)
            zresztą kazdego mozna zrobić jak jest kasa ,np. niewyjsciową steczkowską czy aniston.
            • tabeletka Re: Nie jest lekko 27.10.10, 12:47
              no straszy jak nie zrobiona, po wstaniu z lozka jak ktos wczesniej napisal, ja tam z nia w lozku nie bylam, wiec nie wiem. jedyne co wiem, to to, ze ja nie strasze :D
    • jane-bond007 Re: Nie jest lekko 27.10.10, 12:39
      przesadzasz

wystarczy się umyć i rozczesać włosy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka