Dodaj do ulubionych

kurdebele wybory

17.11.10, 19:09
po pierwsze, czy ktoś widział programy kandydatów online?

po drugie, wedle listy kandydat jest w okręgu o danym numerze, a wedle informacji o kandydacie w innym okręgu

po trzecie, pełną pocztę mamy ulotek kandydatów, którzy w naszym okręgu nie kandydują

i jak w takim bajzlu głosować, ja się pytam???
Obserwuj wątek
    • sid.leniwiec Re: kurdebele wybory 17.11.10, 19:11
      Nie wiem, ja w przypadku prezydenta wybieram mniejsze zło (jak zwykle:), a co do samorządu, to na razie nie mam pojęcia.
      • maitresse.d.un.francais Re: kurdebele wybory 17.11.10, 19:14
        Co do prezydenta, można przynajmniej znaleźć listę kandydatów i ich program, ale radni???
        Wykazałam dziś kurde świadomość obywatelską, znalazłam okreg, radnych, szukam ich programów, a tu nie powiem co znajduję!
        • dzieciatko_je_zus Re: kurdebele wybory 17.11.10, 19:17
          Nie zajmuj swojej główki wyborami, lepiej uprasuj albo nastaw obiad.
          • maitresse.d.un.francais Re: kurdebele wybory 17.11.10, 19:18
            dzieciatko_je_zus napisał:

> Nie zajmuj swojej główki wyborami, lepiej uprasuj albo nastaw obiad.

Obiad zjadłam z półproduktów, prasować mam zwyczaj tylko lniane spodnie letnie, a teraz jest późna jesień.

• dzieciatko_je_zus Re: kurdebele wybory 17.11.10, 19:21
              To może poczytaj sobie Życie na gorąco, a poważne tematy zostaw mężczyznom.
              • maitresse.d.un.francais Re: kurdebele wybory 17.11.10, 19:34

> To może poczytaj sobie Życie na gorąco

Sam sobie poczytaj ten szajs.

a poważne tematy zostaw mężczyznom.\

Poważne - mężczyznom, mówisz? Teleportowałeś się z czasów wiktoriańskich? Jakie masz IQ?
                • dzieciatko_je_zus Re: kurdebele wybory 19.11.10, 16:00
                  Jak każdy mężczyzna wyższe od Twojego.
                  • maitresse.d.un.francais Re: kurdebele wybory 19.11.10, 16:11

> Jak każdy mężczyzna wyższe od Twojego.

Czyli jakie, bo ja mam 131? Wyższe od większości mężczyzn.
                    • dzieciatko_je_zus Re: kurdebele wybory 19.11.10, 17:38
                      Udowodnij bo po postach tego nie widać.Ja też mogę na forum napisać wszystko.
                      • maitresse.d.un.francais Re: kurdebele wybory 19.11.10, 20:50

> Udowodnij bo po postach tego nie widać.

Nie ma sprawy. Mam oficjalny wynik, podpisany i zapieczątkowany.
                        • dzieciatko_je_zus Re: kurdebele wybory 19.11.10, 22:24
                          To pokaż.
                          Razem z ksero Twojego dowodu osobistego i drugim dodatkowym dokumentem.
                          Inaczej nie uwierzę.
                          • maitresse.d.un.francais Re: kurdebele wybory 19.11.10, 23:31

> To pokaż.
                            > Razem z ksero Twojego dowodu osobistego i drugim dodatkowym dokumentem.

ta, jasne, najlepiej wkleję skan swojego dowodu na picasa.net, nie?
        • sid.leniwiec Re: kurdebele wybory 17.11.10, 19:21
          Ja próbowałam wyguglować kandydatów, na razie z takim sobie skutkiem, ale jeszcze popróbuje przed niedzielą. A jak się nie da, to albo na czuja, albo napiszę np. "Robert Kubica" i krzyżyk postawie.:)
          • maitresse.d.un.francais Re: kurdebele wybory 17.11.10, 19:35
            sid.leniwiec napisała:

> Ja próbowałam wyguglować kandydatów

Też to robiłam. Wychodzą mi strony, na których jest zawierająca kandydata lista wyborcza.
        • rosa_de_vratislavia Re: kurdebele wybory 17.11.10, 19:38
          maitresse.d.un.francais napisała:
          > Wykazałam dziś kurde świadomość obywatelską, znalazłam okreg, radnych, szukam i
          > ch programów, a tu nie powiem co znajduję!

Ja też wykazałam i nic z tego nie wyszło. Programy to sterty frazesów, w dodatku nierealizowalnych ze względów finasowych. Niezależnie od opcji politycznej kandydaci piszą coś w ten deseń: "więcej terenów zielonych, lepsza komunikacja, zniżki dla studentów, od groma żłobków i przedszkoli, bezpieczniejsze miasto".
          • maitresse.d.un.francais Rosa 17.11.10, 19:40
            wielu jeszcze pisze, że "żadnej polityki/z dala od polityki".

A co się niby robi w samorządzie???
            • rosa_de_vratislavia Re: Rosa 17.11.10, 19:47
              maitresse.d.un.francais napisała:

> A co się niby robi w samorządzie???

Pracuje ofiarnie dla społeczności lokalnej.
              A co myślałaś?
              Ze to dla diety radnego i ew. skoku wyżej?
    • figgin1 Re: kurdebele wybory 17.11.10, 19:12
      Ja sobie odpuszczę, bo nie mam jak wybrać się do mojej komisji.
    • niebieski_lisek Re: kurdebele wybory 17.11.10, 19:17
      Myślę że duże partie partie mają przygotowane strony swoich kandydatów. Mój tata startuje w wyborach i jestem z niego strasznie dumna, że tak się zaangażował i ciekawie przeprowadza swoją kampanię. Ma dobry program, chodzi po miejscowościach i prezentuje swoje postulaty. Myślę że będzie świetnym radnym.
    • bijatyka Re: kurdebele wybory 17.11.10, 19:38
      Metreso, a jakieś forum lokalne ? Nie mata ? Ja mam !
      I kandydata ma już gotowego. I radnego, i burmistrza. Muszę się zająć jeszcze powiatem i sejmikiem wojewódzkim.
    • vandikia Re: kurdebele wybory 17.11.10, 19:38
      jestem żywo zainteresowana, znam programym startujących i lokalne smaczki :)
      i wiem na kogo będę głosować

co do ulotek, to juz wina tych wszystkich komitetow i osob od organizacji, kandydat czesto musi wylozyc kasę, a pozniej nie ma zadnej kontroli nad tym, gdzie ulotki lądują
    • soulshunter Re: kurdebele wybory 19.11.10, 16:05
      na mnie prosze glosowac okreg 1 lista 16 miejsce 7 :)
    • uleczka_k Re: kurdebele wybory 19.11.10, 19:05
      Nie pójdę na wybory. Albo pójdę i oddam nieważny głos. I proszę mi nie tłumaczyć, że mam szansę wpłynąć na sytuację, itp, itd. W moim mieście startuje 1 (słownie: jeden) osobnik, na którego z czystym sumieniem mogłabym oddać głos. I on startuje z pisu, czego nie mogę mu wybaczyć. Reszta kandydatów puka w dno od spodu. Ostatnim razem zagłosowałam na kandydata burmistrza przeciwko innemu (podobnie jak większość, która nie chciała kolejnej kadencji ówczesnego). Potem przyszło się mocno za tę panią wstydzić, robiła obciach na forum kraju. Nie zrobię tego drugi raz. Nie przyłożę też ręki do tego, by banda nieudaczników, cwaniaków, ćwierćmózgich polskich przedsiębiorców "uduś" znalazło sobie nowe źródło utrzymania. Programów nie mają.
      Ale się wkurzyłam.
      • kefirka.de Re: kurdebele wybory 19.11.10, 22:49
        >W moim mieście startuje 1 (słownie: jeden) osobnik, na którego z czystym sumieniem >mogłabym oddać głos. I on startuje z pisu, czego nie mogę mu wybaczyć.
        Nic tylko się załamać gdy się to czyta. Jesteś pewnie młoda, wykształcona, z dużego miasta i ......bardzo Cię przepraszam, ale jedyne co mi się nasuwa: bardzo naiwna i zawzięta.
        • uleczka_k Re: kurdebele wybory 20.11.10, 00:44
          A gdzie tu widać zawziętość? Jak dla mnie, to wyraziłam tu po prostu brak poparcia dla PIS. Ale, na razie żyjemy w demokracji i nie ma nakazu wielbienia którejkolwiek z partii. O PO - dla równowagi - również nie napisałam, że ma jakiś szokująco doskonały program, a raczej umieściłam pomiędzy innymi dennymi ugrupowaniami, bez wymieniania wszystkich z nazwy.
          A co do Twojej diagnozy, to Ty pewnie jesteś moherową babcią ze wsi pod Białymstokiem? Trafiłam? Zapewne jak Ty w ocenie mnie. Jak kulą w płot.
          No, chyba, że Ty jesteś Beata Kempa, undercover. To wtedy masz zawsze rację, a jeśli jej nie masz, to i tak ją masz. pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka