Dodaj do ulubionych

pytanie o brwi

03.12.10, 17:46
Kto wiem, co to za moda na wyskubywanie brwi i robienie taki pasków?To ma jakąś ideologie? ;)
Widziałam to zarówno u facetów jak i kobiet.

jak ponizej:
https://img52.imageshack.us/img52/3027/brwi.jpg
Obserwuj wątek
    • kokoryczko Re: pytanie o brwi 03.12.10, 17:47
      *kto wie
    • pompeja Re: pytanie o brwi 03.12.10, 18:14
      Wyobraź sobie, że niektórzy pitolą sobie nawet głowy na łyso, zarówno kobiety jak i mężczyźni!
      • kokoryczko Re: pytanie o brwi 03.12.10, 18:31
        No, a nawet jedzą i sikaja i wiele innych!

ale o nie o to pytałam okej, po co ten błyskotliwty komentarz?
        • pompeja Re: pytanie o brwi 03.12.10, 18:34
          Po to, żebyś zrozumiała, że ludzie mają różne gusta i widocznie tak się tym ludziom podoba. Nie o jedzeniu czy sikaniu było, bo to robić musimy, zaś wyrywać brwi czy golić głowy - nie, tak więc marne porównanie.

Również średnio się na to zapatruję, a jeszcze bardziej dziwi mnie zupełne wyskubanie brwi i malunek kresek czarną kredką. Mimo to właścicielki takich wynalazków czują się z tym dobrze i chwała im za samozaparcie, przy tylu negatywnych w tym temacie opinii.
          • kokoryczko Re: pytanie o brwi 03.12.10, 18:45
            Ale mi daleko do wynoszenia się i dawania komukolwiek etykietki. Nawet gdyby mi się coś nie podobało. Po prostu jestem ciekawa, czy to coś więcej niż kwestia gustu. Każdy jest panem samego siebie. Zastanawiałam się tylko, czy to jakiś przejaw przynależności do jakiejs grupy itp.
            Równie dobrze mogłabym się pewnie spytać, czemu ktoś nosi czerwone buty, ale to nie do końca ten sam sens. Bo taka kosmetyka brwi wydaje mi się dość niecodzienna, a że zaobserwowałam ją u obu płci, to pomyślałam że to może coś w stylu jak wytatuowana kropka pod oczami itp. I tyle :)
            Naprawdę nie każdy od razu chce spalić kogoś za inność, jestem po prostu ciekawa.
            • weekenda Re: pytanie o brwi 03.12.10, 18:50
              bo tak chcą
            • pompeja Re: pytanie o brwi 03.12.10, 18:51
              Nie no laska spoko, nawet tak nie pomyślałam :) Tylko chciałam pokazać, że ludzie różne "banie" mają ;)
              • simply_z Re: pytanie o brwi 03.12.10, 20:22

Wnuczek pyta dziadka:
                - Dziadku, jak to jest, jesteś już pod dziewięćdziesiątkę, a
                ciągle kobiety za tobą szaleją, co noc inna przychodzi?
                - A bo ja wiem - odpowiedzial dziadek i w zamyśleniu oblizał brwi.
                • kookardka Re: pytanie o brwi 03.12.10, 20:29
                  przepadają za łechtaniem jajników ? ;)
    • kookardka Re: pytanie o brwi 03.12.10, 20:36
      może nie mają krzaczastych brwi tylko mniej gęste, a utrzymują linię brwi wyskubując kłaczki, które pojedyńczo wyrastają obok ... swoją drogą kobieta wyglada nieestetycznie, gdy ma brwi szeroko rozsiane a wygladają tak jakby ktoś w g..no zapałek nawtykał ;)
    • szrek-2 Re: pytanie o brwi 03.12.10, 21:26
      Wyobraz sobie, ze sa osoby ktore nie maja brwi. Naleze do takich wlasnie. I takie teksty jak twoje, tylko pogarszaja rozmiary tragedii, jaka bez watpienia dla kobiety jest utrata brwi. Pomysl troche nastepnym razem.
      • szrek-2 Re: pytanie o brwi 03.12.10, 21:28
        ps. bo zwykle te osoby nie posiadaja ani brwi, ani rzes. Tyle ze ty sie tak skupiasz na tej "kresce", ze nie widzisz ze ktos nosi peruke.
        • szrek-2 Re: pytanie o brwi 03.12.10, 21:29
          edit: ani brwi, ani wlosow, ani rzes. mialo byc.
          • lonely.stoner Re: pytanie o brwi 04.12.10, 14:36
            a ja mam takie wlasnie- cienkie i do tego jasne, jak pomaluje cieniem do brwi to wychodzi mniej wiecej taka cienka brewka hehe. Ale zupelnie wyskubanych nie mam, tez sie mnie pytaly kolezanki (Zwlaszcza jak bylam mlodsza, w liceum) po co tak brwi skubie?? no nie skubie, rosna sobie takie i juz.
            W czasach Marleny Dietrich byly takie modne- zupelnie wyskubane wloski i dorysowane sztuczne kreski eyelinerem, moze dlatego wiele starszych kobiet tak widuje?? ale mlodsze dziewcznyny i kobiety wygladaja normalnie, rzadko kto sobie zupelnie skubie cale brwi.
            • simply_z Re: pytanie o brwi 04.12.10, 14:49
              starsze kobiety mają takie ,poniewaz brwi również łysieją...
            • salma75 Re: pytanie o brwi 04.12.10, 15:01
              lonely.stoner napisała:

ale mlodsze dziewcznyny i kobiety wygladaja normalnie, rzadko kto sobie zupe
              > lnie skubie cale brwi.

A ja dużo takich widuję, a już dziewczyn ze źle wyregulowanymi brwiami mnóstwo. Jestem wyczulona na zbyt mocno wyepilowane brwi, może dlatego od razu zwracam na to uwagę. Najczęściej wyrywają zbyt dużo od wewnątrz, co nadaje twarzy groteskowy wygląd. Żeby rysy twarzy były regularne brwi muszę być wyregulowane wg. konkretnych wytycznych, o tak:

http://i52.tinypic.com/2l9pwj.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka