09.12.10, 10:39
Skarzylam się tu, ze czuje sie samotna ostatnio, zalozylam wiec sobie konto na portalu randkowym. Napisał do mnie facet, zaczelismy rozmawiac, bylo calkiem milo. Potem zostawił mi link do swojego konta na facebooku. Zobaczyłam, ze porusza się na wózku,nie ma rąk i nóg... Nie mogę dojśc do siebie. Czuję się strasznie, ponieważ nie mam siły na taką znajomość... Niestety, taka jest prawda. I tak sie okropnie czuję na myśl, jak on sie poczuje. Co ja mam zrobić, napisać jemu cos, czy lepiej nie...
Obserwuj wątek
    • hermina1984 Re: :( 09.12.10, 10:42
      jego problem,skoro nie napisał Ci tego na samym początku.Zwykli ludzie ,to nie siostry miłosierdzia.
      • cramberry Re: :( 09.12.10, 10:44
        Wlasciwie to napisał, wymienliismy z 5 maili tego samego dnia i na koniec zostawil mi ten link.
      • brzydal-is-me Re: :( 10.12.10, 08:53
        Hermina ty idiotko.

Nic więcej mi nie przychodzi do głowy.
      • minasz Re: :( 10.12.10, 09:01
        absolutnie sie z toba zgadzam
        a nawet byn to poszerzył ludzie nie potrzebuje miłosierdziua
    • takajatysia Re: :( 09.12.10, 10:43
      Jak nie ma rąk to jak napisał? Może to takie zdjęcie na jaja. Niektórzy mają specyficzne poczucie humoru...
      Choć z drugiej strony niektórzy piszą a nawet malują ustami.
      • cramberry Re: :( 09.12.10, 10:46
        Na pewno to nie zaden zart, na profilu jest duzo zdjęc, nie pozostawiają wątpliwosci.
        Wiesz, wlasciwie to sie nie zastanawialam jak napisal.
        • brzydal-is-me Re: :( 10.12.10, 08:53
          Pewnie qrwa penisem.
      • grassant Re: :( 09.12.10, 10:55
        takajatysia napisała:

> Jak nie ma rąk to jak napisał?

widocznie nie znasz anegdoty o facecie, który dzwonił do agencji o przysłanie dziewczyny ;)
        >
    • raohszana Re: :( 09.12.10, 10:49
      Bądź szczera po prostu. Szczerość nic Cię nie kosztuje, a myślę, że on jest świadomy, jak ludzie mogą zareagować.
    • horpyna4 Re: :( 09.12.10, 10:51
      Skoro było miło rozmawiać z nim, to rozmawiaj dalej. Nie musisz od razu z gościem romansować.

A jeżeli jest naprawdę inwalidą na wózku (może rzeczywiście tylko tak sobie zakpił), to znajomość z nim może Ci dobrze zrobić. Poznanie punktu widzenia kogoś o nieco odmiennym sposobie życia i trudnościach z tym związanych potrafi zwykle skłonić do bardziej obiektywnego spojrzenia na własne problemy.
      • cramberry Re: :( 09.12.10, 10:56
        O jejku, to naprawde zaden zart, powazna sprawa i nie wiem jak mozecie myslec, ze robi sobie zarty.
        On napisal, ze szuka milosci, prawdziwej itd. Niie wiem, czy uczciwie jest kontynuować znajomosc, wiem ze bedzie mi coraz trudniej. Nie moge sie na niczym skupic, ciagle o tym mysle.
    • wredny-typek Re: :( 09.12.10, 10:54
      masz wybór

zerwać kontakt, potwierdzając tylko jego podświadome przekonanie, ze tak będzie

napisać mu to, co napisałaś tutaj

co to znaczy:
      "nie mam siły na taką znajomość"?

Człowiek zachował się uczciwie, pytanie, jak zachowasz się Ty.

• andrexx lll 09.12.10, 15:12
        nie sądzę , żeby on miał jakieś oczekiwania względem ciebie, nie bądż tylko miła i przyjacielska przez wzgląd na jego kalectwo, traktuj go normalnie.
        Jeśli nie chcesz pisac to powiedz , że nie masz czasu, że kogoś poznałaś, czasem drobne kłamstewko jest usprawiedliwione
        Choć z drugiej strony pewnie on słyszał setki takich stwierdzeń
        Ech niektórzy to by się nadawali na kapo do obazu - patrz hermina1984, wystarczy odrobina emaptii
        • minasz Re: lll 10.12.10, 09:07
          niektórzy to by się nadawali na kapo do obazu - patrz hermina1984, wystarcz
          > y odrobina empatii

ciekawe na co ty bys sie nadawał z twoim tokiem myslenia- pewnie na stalina- nie kazdy mysli tak jak ty - a ty bys chciał wziac za morde i ma byc po twojemu
          zastanów sie nad soba
    • silentscream Re: :( 09.12.10, 15:24
      > Czuję się strasznie, ponieważ nie mam siły na taką znajomość... Niestety, taka jest prawda.
      > I tak sie okropnie czuję na myśl, jak on sie poczuje. Co ja mam zrobić, napisać jemu
      > cos, czy lepiej nie...

Ależ masz cały wachlarz kobiecych możliwości. Pozwól, że wymienię Ci kilka z nich:

1) Nie mam czasu, jestem bardzo zajęta
      2) Nie jestem w tej chwili gotowa na związek
      3) Przykro mi, ale nie jesteś w moim typie
      4) Jesteś fantastycznym facetem, ale nie zasługuję na ciebie

Parę jeszcze w tym stylu by się znalazło. :)
      • piotr_57 Re: :( 09.12.10, 15:39
        silentscream napisał:

> > Czuję się strasznie, ponieważ nie mam siły na taką znajomość... Niestety,
        > taka jest prawda.
        > > I tak sie okropnie czuję na myśl, jak on sie poczuje. Co ja mam zrobić,
        > napisać jemu
        > > cos, czy lepiej nie...
        >
        > Ależ masz cały wachlarz kobiecych możliwości. Pozwól, że wymienię Ci kilka z ni
        > ch:
        >
        > 1) Nie mam czasu, jestem bardzo zajęta
        > 2) Nie jestem w tej chwili gotowa na związek
        > 3) Przykro mi, ale nie jesteś w moim typie
        > 4) Jesteś fantastycznym facetem, ale nie zasługuję na ciebie
        >
        > Parę jeszcze w tym stylu by się znalazło. :)

Ja bym raczej szedł w przeciwną stronę. Jego zachowanie obliczone jest na wywołanie u niej poczucia bezradności, a co za tym idzie i winy. Dla mnie to bezczelna manipulacja i zasługuje na odpowiednia "odprawę. Nie ma żadnego znaczeni, że ot osoba kaleka.
        >
        • marina.sy Re: :( 09.12.10, 16:27
          A jak według Ciebie powinien jej o tym powiedzieć?
          Wysłał jej linka pierwszego dnia znajomości, po kilku mailach "zaczepkowych" zapewne, więc sytuacja jasna od początku.
          • piotr_57 Re: :( 09.12.10, 17:08
            marina.sy napisała:

> A jak według Ciebie powinien jej o tym powiedzieć?

odpowiedź wydaje mi się być oczywistą.
            Powinien jej tak o tym powiedzieć żeby nie wprawiać jej w zakłopotanie.
            Jest wiele sposobów by to zrobić w sposób kulturalny tyle, że ja nie czuję się osobą odpowiednia do dawania komuś takich rad.
            Gwarantuję Ci jednak, że z jej zakłopotania wynika prosty wniosek : on jest ćwok.
            • marina.sy Re: :( 09.12.10, 17:33
              Według mnie nie było nic niestosownego czy niekulturalnego w jego zachowaniu, a jej zakłopotanie wynika z zaskoczenia. Gdyby po prostu napisał, że nie ma rąk i nóg, myślisz, że byłaby mniej zakłopotana?
              • piotr_57 Re: :( 09.12.10, 18:10
                marina.sy napisała:

> Według mnie nie było nic niestosownego czy niekulturalnego w jego zachowaniu, a
                > jej zakłopotanie wynika z zaskoczenia. Gdyby po prostu napisał, że nie ma rąk
                > i nóg, myślisz, że byłaby mniej zakłopotana?

Myślę, że tak. Takie informacje podane werbalnie, mają mniejsza siłę oddziaływania(rażenia) niż wyskakujący "diabeł z pudełka". Poza tym gdyby jej to powiedział, stwarzał by przynajmniej pozór, że chce jej pomóc w "kupieniu" takiej hiobowej wieści. Linkując jej tylko swoje zdjęcia, po prostu zostawił ja z tym samą, stchórzył, nie wiem na co liczył.
                Być może jest tak "poobijany" psychicznie przez swoje kalectwo i sposób w jaki ludzie go traktują, że nie ma już siły i odwagi by znosić nowe, zapewne często mu się przydarzające, upokorzenia. Być może wręcz robi to po to by takich upokorzeń doświadczać i utwiedzać się w przekonaniu, że świat jest podły. Ja nie wiem!! Wiem tylko, że obrał złą droge, bez względu na motywy. I ta droga jest zła z dwóch powodów.
                1 Nic w ten sposób nie osiągnie, a jednocześnie prawie do zera zmniejsza swoje szanse na sensowne znajomości.
                2 Rani ludzi wrażliwych.
                Mogę go zrozumieć, ale nie usprawiedliwić.
                • gr.een Re: :( 09.12.10, 18:40
                  raczej trudno każdej napotkanej osobie mówić, że się jest nieuleczalnie chorym - czy kaleką.
                  Jak ktoś tu napisał zwykli ludzie nie lubią osób upośledzonych, chorych itp...
                  a ten ktoś też jest człowiekiem.
                  • piotr_57 Re: :( 09.12.10, 18:50
                    gr.een napisał:

> raczej trudno każdej napotkanej osobie mówić, że się jest nieuleczalnie chorym
                    > - czy kaleką.
                    > Jak ktoś tu napisał zwykli ludzie nie lubią osób upośledzonych, chorych itp...
                    > a ten ktoś też jest człowiekiem.

Słuchaj. To tylko moje zdanie. Ja tak to widzę, ale rozumiem, że inni widza to inaczej.
                    Z tym, że jeżeli zastosujesz biblijną zasadę "po owocach ich poznacie", to powiedz mi ci on osiągnął takim postępowaniem? Wystraszył ja i koniec pieśni.
                    Prawdopodobnie, gdyby jej to powiedział, skutek byłby taki sam, bo to trudne do zaakceptowania, szczególnie dla młodej kobiety. Ale, według mnie, miałby większe szanse mówiąc jej o tym.
                    • gr.een Re: :( 09.12.10, 20:53
                      wchodząc na portal randkowy oczekuje się czegoś więcej niż koleżeństwa, co i tak nie jest realne w układzie mężczyzna- kobieta. Wcześniej czy później i tak ląduje się w łóżku albo kończy się koleżeństwo.
                      Chłopak albo zażartował z dziewczyny pokazując to zdjęcie i oczekuje reakcji , albo nie umiał tego inaczej powiedzieć.
                      • piotr_57 Re: :( 09.12.10, 21:18
                        gr.een napisał:

> Chłopak albo zażartował z dziewczyny pokazując to zdjęcie

No to mamy do czynienia z kretynem.

> albo nie umiał tego inaczej powiedzieć.

To jest dla mnie zrozumiałe, jego sytuacja jest tragiczna a wielu ludzi podłych. Na pewno nie raz spotkało go poniżenie. Alt to go nie usprawiedliwia, a i jest nieskuteczne.
                        Nie sądzę żebym miał jeszcze coś do powiedzenia na ten temat. :)
                • aneta-skarpeta Re: :( 09.12.10, 18:47
                  w pełni sie zgadzam w poglądem Piotra

• jej_torebka Re: :( 09.12.10, 19:22
                    jw
                • marina.sy Re: :( 09.12.10, 22:18
                  A może nie napisał o tym, bo musiałby się tłumaczyć, że to nie żart (tak jak połowa ludzi tutaj podejrzewa)? A może uważa, zresztą całkiem słusznie, że nie zrobił nic złego i nie musi się wstydzić? Może myśli, że jak wyśle swoje zdjęcia to do kogoś dotrze coś więcej poza jego kalectwem? Np że ma sympatyczny uśmiech czy ładne oczy, że jest człowiekiem, a nie tylko kadłubkiem, a tylko taki przekaz by wysłał mówiąc tylko, że nie ma rąk i nóg.
                  Gdyby za każdym razem musiał się przejmować, że kogoś zszokuje swoim wyglądem to w ogóle nie mógłby z domu wychodzić, bo mógłby się natknąć się na ulicy na jakąś wrażliwą panienkę.
        • maitresse.d.un.francais Tak Piotruś 09.12.10, 18:02
          specjalnie sobie urżnął ręce i nogi, żeby wywołać w autorce poczucie winy
          • piotr_57 Re: Tak Piotruś 09.12.10, 18:13
            maitresse.d.un.francais napisała:

> specjalnie sobie urżnął ręce i nogi, żeby wywołać w autorce poczucie winy

Nie. On, "żeby wywołać w autorce poczucie winy, rzucił jej to urżnięte nogi i ręce pod nogi.
            • maitresse.d.un.francais Re: Tak Piotruś 09.12.10, 18:17

> Nie. On, "żeby wywołać w autorce poczucie winy, rzucił jej to urżnięte n
              > ogi i ręce pod nogi.

To znaczy miał udawać pełnosprawnego tak długo jak się da?
              • piotr_57 Re: Tak Piotruś 09.12.10, 18:26
                forum.gazeta.pl/forum/w,16,119672631,119690827,Re_.html
                • maitresse.d.un.francais Re: Tak Piotruś 09.12.10, 20:48
                  Zobaczyłaby go tak czy owak... z opisu można sobie WYOBRAŻAĆ coś innego niż w rzeczywistości, zdjęcie jest konkretniejsze.

Nie "prowokuje" odrzucenie, tylko LICZY SIĘ z nim i widać woli zostać ewentualnie odrzucony PRZED spotkaniem w realu.

Czepiasz się jak pijany płotu. Bo brak kończyn jest szokujący. No jest. Niech się społeczeństwo przyzwyczai.
                  • piotr_57 Re: Tak Piotruś 09.12.10, 21:11
                    maitresse.d.un.francais napisała:

> Czepiasz się jak pijany płotu.

Zakończyłaś rozmowę.

• maitresse.d.un.francais Re: Tak Piotruś 09.12.10, 21:13
                      piotr_57 napisał:

> maitresse.d.un.francais napisała:
                      >
                      >
                      > > Czepiasz się jak pijany płotu.
                      >
                      > Zakończyłaś rozmowę.
                      >
                      >
                      Och jej jej, jakiś ty przewrażliwiony.

A od innych to wymagasz Bóg wie czego.
        • nerri Piotr.... 10.12.10, 02:18
          To nie jego wina,że w naszym kraju widok niepełnosprawnego budzi lęk,przerażenie i chęć ucieczki(ludzie boja się,że się zarażą czy co?:/)
          Koleś zachował się ok...po rozmowie,jeszcze tego samego dnia wysłał jej linka ze swoimi fotami.
          Wyobrażasz sobie rozmowę,skoro laska myslała,że sobie z niej jaja robi?Napewno byłaby niezwykle przyjemna:/
          manipulacja może ok,gdyby grał niepełnosrawnością,próbował wykorzystywać ją w kontynuacji znajomości....a z tego co ona pisze,dał linka i bez komentarza czeka na reakcję....chyba,że czegoś nie doczytałam.
        • minasz Re: :( 10.12.10, 09:09
          tez o tym myslałem
          ale do konca nie jestem pewny jest jeszcze pewnie młodym chłopakiem
          jakby był po 40ce zgodziłbym sie z toba- a tu mam watpliwosci
      • trypel Re: :( 09.12.10, 15:42
        silentscream napisał:

>
        > Ależ masz cały wachlarz kobiecych możliwości. Pozwól, że wymienię Ci kilka z ni
        > ch:

> 3) Przykro mi, ale nie jesteś w moim typie

Zwłaszcza to w tym przypadku wygląda prawdopodobnie
    • hotally Re: :( 09.12.10, 15:42
      aluh.fotolog.pl/2147995,link.html
      • ofelia1982 Re: :( 09.12.10, 17:57
        Też właśnie pomyślałam o tym człowieku z filmu Ally..:)
        A nie możesz się z nim po prostu spotkać i pogadać?
    • maitresse.d.un.francais Re: :( 09.12.10, 18:00
      haha nareszcie ktoś (autorka) ma poważny problem i musi wysilić empatię

czuję żywą schadenfreude

• gr.een ten wątek chętnie bym zadedykowała pewnej osobie : 09.12.10, 18:21
      nie jesteś sam, inni też tak robią
    • sid.leniwiec Re: :( 09.12.10, 18:58
      Ale o co chodzi, czy musisz wychodzić za niego za mąż?
      Czy może niepełnosprawność przeszkadza Ci w zwykłym koleżeństwie?
      • cramberry Re: :( 09.12.10, 22:04
        > Ale o co chodzi, czy musisz wychodzić za niego za mąż?
        > Czy może niepełnosprawność przeszkadza Ci w zwykłym koleżeństwie?

Ale to portal randkowy, prawda? On napisal,ze szuka milosci. Ja tez nie szukam kolegów tam...
        Ach, no i wg mnie on zachowal sie w porządku. Chcę sprostowac,ze chcialam szybko napisac ipoinformowalam Was niedokladnie. On napisal mi, że musi byc ze mną szczery i ze jest nietypowy i ze porusza sie na wozku. I zostawil ten link. Jak przeczytalam ze na wózku to jakos to przyjelam, dopiero zdjecia mna wstrząsneły.
        • minasz Re: :( 09.12.10, 22:11
          mam 2 pytania
          co napisał w rubryce wzrost? zawsze mnie to zastanawia jaki wzrost podaja osoby ktore straciły np nogi
          a drugie ile masz lat i czy jestes ładna
          • cramberry Re: :( 09.12.10, 22:15
            Nic nie wpisał, wlasnie nic nie wpisał w tej rubryce.
            Jestem ładna. Mam 25 lat.
            • marina.sy Re: :( 09.12.10, 22:22
              W sumie bardziej dziwię Ci się, że odpisałaś na post miniasza niż, że się zszokowałaś brakiem kończyć tamtego faceta.
              • minasz Re: :( 09.12.10, 22:24
                oooooooooo
                chyba ktos tu mnie nie lubi hehe
                • marina.sy Re: :( 09.12.10, 22:51
                  Lubienie nie ma tu nic do rzeczy. To po prostu najbardziej prostacki post jaki można przeczytać w tym wątku hehe
                  A dalej, tylko to potwierdzasz.
                  • minasz Re: :( 09.12.10, 23:02
                    a wiesz jakbym był singlem chetnie bym sie przespał z laska ktora ma protezy
                    ciekawe czy ty potrafiłabys to zrobic z facetem bez nóg
                    ?
            • minasz Re: :( 09.12.10, 22:34
              moja droga nie badz naiwna myslisz ze ty jestes pierwsza?
              koles jest przyzwyczajony do tego jak ludzie reaguja na jego wyglad
              olej go i tyle-jezeli sie do niego odezwiesz bedzie tylko gorzej
              a w przyszłosci korzystaj z internetowych randek jak to ja robiłem tzn szukasz przyjazni
              i umawiaj sie z ludzmi na to co lubisz robic :)
          • nerri Co ma do rzeczy jej wiek i uroda? 10.12.10, 02:20
            tak z ciekawości pytam?:)
            • minasz Re: Co ma do rzeczy jej wiek i uroda? 10.12.10, 08:58
              twoja fotka wskazuje na to ze to nie musi byc tylko ciekawosc
              ale moge odpowiedziec(chciałem poczuc lepiej sytuacje)a takze
              oczami wyobrazni zobaczyc tez jak uprawiaja seks
              • nerri Re: Co ma do rzeczy jej wiek i uroda? 11.12.10, 15:43
                heh:) Ciekawość też....bo ja jestem ładna,młodsza dużo byłam(19 lat),facet wprawdzie nogi i ręce ma,ale nogi niesprawne,jeździ na wózku...ale charakter ma fajny,niepełnosprawność nie sprawia,że nie jest przystojny. I napewno jest duzo lepszym mężem,niż wielu innych,tych tzw. pełnosprawnych;)

A z tym seksem to niech cie ciekawośc dalej zżera...nie ty jeden;)
        • sid.leniwiec Re: :( 09.12.10, 22:22
          Hmm, w sumie nie mam pojęcia czy facet dobrze robi tak od razu będąc szczerym. Na pewno jest to uczciwe, ale z drugiej strony trudno mieć pretensje do osoby obcej, z którą nas nic nie wiąże, w przypadku odrzucenia. Rozumiem, że masz moralniaka, ale pewnie 90% osób zareagowałoby podobnie, nie oszukujmy się, niestety.
    • tarantinka Re: :( 09.12.10, 22:28
      cześć Mirku,
      nie będę udawać, że nie jestem zaskoczona, jestem i to bardzo, nie wiem jakich slów użyć, pewnie i tak wiesz co chcę napisać, pewnie dostawałeś kosza nie raz czy nie dwa. Wiem jak to jest, też mi się zdarzyło dostać, wiem nie ma co porównywać. Nie będę udawać - ze względu na twoją niepełnosprawność nie wyobrażma sobie związku z Tobą, tak wiem za wcześnie na takie delarację, ale to w końcu portal randkowy i oboje szukamy tu miłośći. Przepraszam
      cramberry
      • minasz Re: :( 09.12.10, 22:38
        taratinka a co bys do mnie napisała - gdybym ci wyznał ze chce cie bzyknac-i jezeli tego nie zrobie bede bardzo nieszczesliwy, bede płakał płakał i płakał
      • silentscream Re: :( 10.12.10, 00:13
        > cześć Mirku,
        > nie będę udawać, że nie jestem zaskoczona, jestem i to bardzo, nie wiem jakich
        > slów użyć, pewnie i tak wiesz co chcę napisać, pewnie dostawałeś kosza nie raz
        > czy nie dwa. Wiem jak to jest, też mi się zdarzyło dostać, wiem nie ma co porów
        > nywać. Nie będę udawać - ze względu na twoją niepełnosprawność nie wyobrażma so
        > bie związku z Tobą, tak wiem za wcześnie na takie delarację, ale to w końcu por
        > tal randkowy i oboje szukamy tu miłośći. Przepraszam
        > cramberry

Kawał dobrego listu.
      • iwona.ana1 Re: :( 10.12.10, 09:07
        Tarantinka chylę czoła
        jeżeli miałabym coś napisać do tej osoby to właśnie coś w tym stylu
        przynajmniej prawdziwe
    • nerri Pokaż mu ten post... 10.12.10, 02:44
      Będziesz miała problem z głowy,bo koleś sie do ciebie w życiu więcej nie odezwie...i będzie miał rację....
      • minasz Re: Pokaż mu ten post... 10.12.10, 08:49
        dlaczego tak uwazasz?
        moze jest inteligentny i ma dystans do swojegoi ciała, a takie wpisy jakie tu były sa jak najbardziej na miejscu
        • andrexx Re: Pokaż mu ten post... 10.12.10, 10:49
          oj minasz
          " moze jest inteligentny i ma dystans do swojegoi ciała "
          ja mam nadzieję, że masz dystans do swojej inteligencji
          • minasz Re: Pokaż mu ten post... 10.12.10, 23:48
            a ja mam nadzieje ze kiedys pomyslałes ze nawet ty mozesz sie mylic
            akurat znałem troche osob niepełnosprawnych i najgorzej ich wku...ało jak ich ktos załował
        • nerri Re: Pokaż mu ten post... 11.12.10, 15:51
          Ale tu nie ma do rzeczy nic ani inteligencja ani dystans do siebie.

A jak jest inteligentny i nie jest tak naprawdę bardzo,bardzo zdesperowany,to za nic na świecie nie odezwałby sie więcej do laski która takie rzeczy rozstrząsa na forum:/
          I czym innym jest żałowanie a czym innym wypisywanie na forum..."fuj,jak on bez rąk i nóg mogł wogóle pomysleć,że ja,młoda,piękna się nim zainteresuje....na co on liczy,przecież chyba nie na to,że kogoś będzie miał...fuj...":/
          A prawdopodobnie każemu innemu,zdrowemu facetowi nie w jej typie laska bez problemu powiedziałaby,spadaj koleś.
          I to własnie najbardziej pokazuje,że ludzie się niepełnosrawnych boją...bo koleś nic nie zrobił,żeby zasłużyć na takie podejście...nie wpływał na jej decyzję swoją niepełnosprawnością...powiedział jej to(co musiał powiedzieć) najlepiej jak potrafił i czeka na jej reakcję;)
    • abrigado Re: :( 10.12.10, 11:05
      sorry ele gośc tak ciężko pokrzywdzony przez los jesli wchodzi na portal randkowy gdzie obowiązującym standardem jest "poka fotkę" musi być ciężkim masochistą

moge wspólczuć ale nie polecem ulegania szantażowi emocjuonlnemu w stylu "jestem taki biedny, że będziesz bez serca jeśli kopniesz mnie w tyłek"
    • leonardadikarpia Re: :( 10.12.10, 11:24
      Portale randkowe, są ogolnodostępne więc rożne osoby można tam spotkać......To co w profilu jest napisane, a to co w rzeczywistości jest-czesto bardzo odbiega od się. Parę wiadomości nie zobowiązuje do związku, koleżeństwa....Wydaje mi się, że obojętnie co postanowisz nie próbuj uszczęśliwiać na siłe innych, tylko rob tak byś potem sama ze sobą TY się dobrze czuła.
    • lettermag Re: do cranberry 11.12.10, 16:29
      @cranberry
      Pomyśl, jak byś się zachowała gdybyś miło mailowała z gościem i nagle on przesyła ci fotkę. Nie podoba ci się. PO prostu nie twój typ ma np. 147 cm wzrostu/wąsy/brodę/pryszcze do wyboru. Nie jest to lekki defekt, ale coś co wg ciebie nie przejdzie. Jak byś się zachowała?....
      Zachowaj się tak samo w tym przypadku. Przecież nie musisz umawiać się/ spać/ wyjść za mąż za pierwszego faceta z portalu randkowego. Może trafisz np. za 7 razem :)
      Trzeba umieć odmawiać, byle z taktem.
    • jane-bond007 Re: :( 11.12.10, 20:18
      napisałaś ze czujesz sie samotna - nie rozumiem wiec dlaczego nie mozesz miec przyjaciela bez rak i bez nog?

czy moze przyjaciół masz na pęczki a chcesz mieć partnera?
      • piotr_57 Re: :( 11.12.10, 20:25
        jane-bond007 napisała:

> czy moze przyjaciół masz na pęczki a chcesz mieć partnera?

Chyba czegoś nie rozumiem. To był portal randkowy, więc chyba nie szukała tam znajomego do wspólnego lepienia bałwana :)
        • jane-bond007 Re: :( 11.12.10, 20:30
          za dużo to by nie ulepili - aaaaaaale żart :P

ok, ale czy jedno wyklucza drugie? może przecież mieć dobry kontkat z tym gościem
          • nerri Re: :( 11.12.10, 22:41
            Jane...nie może...ona się go boi nawet w kontakcie mailowym,boi się z nim nawet rozmawiać.:/
            Nie przypuszczam,żeby się z nim spotkała nawet gdyby miało to byc czysto towarzyskie spotkanie...
            • cramberry Re: :( 11.12.10, 23:04
              Ciekawe, skąd tak od razu wiesz, czy bym sie spotkała czy nie... na jakiej podstawie to stwierdzasz? Kiedys spotykałam się z chłopakiem po porażeniu mózgowym, który prawie nie chodził.
              Co to tej sytuacji to nie szukam kolegi, znajomego, przyjaciela. On również. Myślę, ze mogłabym się z nim spotkac ale przeciez w ten sposób dawałabym jemu nadzieję na cos więcej a nie chcę zeby tak było.
              Tak, bałabym się takiej znajomosci, co mam na to poradzić? Naprawdę, wiem ze to okropne ale czy mam robic cos na sile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka