sophia.lily.white 12.12.10, 11:59 Jak sądzicie? Czy przeglądanie portali społecznościowych może wpędzać w kompleksy? Jeśli tak, to jakie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilowka Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 12:00 Pracę licencjacka masz do napisania? Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 12:10 zalozmy, ze ma i co w zwiazku z tym? moga wpedzac w kompleksy na portalach masz sam tekst i zdjecia wiekszosc wyglada dobrze, bo wybor zdjeci jest oczywisty, nie widzisz czlowieka po przebudzeniu, tego jak wyglada na co dzien, tylko w dobrym ubraniu w nietypowych miejscach pisza o sobie w superlatywach, czyli czytaja, ogladaja, zwiedzaja, podrozuja, poznaja, mowia, graja, pracuja... jak masz niewiele i traktujesz to na powaznie to mozna wpedzic sie w kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.lily.white Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 12:17 A co sądzisz o wirtualnych dyskusjach na takich portalach? Mam wrażenie, że często bywamy źle odebrani, atakowani, oceniani niesprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 12:34 Mam wrażenie, że czę > sto bywamy źle odebrani, atakowani, oceniani niesprawiedliwie. jak w zyciu nie rozumiem pytania jedni prowokuja, drudzy sie lansuja, inni chca byc odbierani jako silne jednostki, a jeszcze inni po prostui chca porozmawiac na dany temat, wyzalic sie czy rozsmieszyc towarzystwo jakies 90% ludzi jest normalnych, ale trafiaja sie takze "ciekawsze" przypadki :) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 12:25 Nie pozostaje nic innego, jak też pisać o sobie w superlatywach. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 12:40 no i co strzelisz sobie zdjecie, na ktorym wygladasz jak klaudia szifer, a tak naprawde na co dzien masz pryszcze, brudne uszy i nadwage napiszesz o tym, ze czytasz dostojewskiego, ogladasz kusturice, grasz na organach jak john lord, a wolny czas spedzasz dodatkowo na kolekcjonowaniu i degustacji win a pozniej sie spotykasz i nie wygladasz, najlepszy film kusturicy dla ciebie to ojciec chrzestny, john lord to wybitny wioslarz, a najlepsze wino jakie przyszlo ci skosztowac to komandos full i po co ta sztuczna kreacja? Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 12:41 Nie mam pojęcia, spytaj się tych co tak robią, ja mam samą prawdę wpisaną i zdjęcie, na którym leżę na kanapie zniszczona imprezą;) Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 14:46 ok z tym zdjeciem to moze troche przesadzilem :) w koncu kazdy chce wypasc jak najlepiej, a wklejanie zdjecia, na ktorym sie dobrze wyglada nie jest niczym zlym Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 19:41 No jasne, że tak się robi, ale zazwyczaj łatwo zweryfikować jaka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
still_dumb Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 15.12.10, 19:27 "czytasz dostojewskiego" a audiobook się liczy? bo ja właśnie słucham "biesów"? chyba założę konto na fb i o tym napiszę ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomeck3145 Przez regulaminy 15.12.10, 20:10 > wiekszosc wyglada dobrze, bo wybor zdjeci jest oczywisty, nie widzisz czlowieka > po przebudzeniu, tego jak wyglada na co dzien, tylko w dobrym ubraniu w nietyp > owych miejscach Bo nie pozwalają na to regulaminy portali. Nie można wrzucić fotki w trakcie kopulacji, defekacji, po śmierci, w trakcie dawania w mordę chamowi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.lily.white Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 12:11 wilowka napisała: > Pracę licencjacka masz do napisania? Coś w tym stylu. Jestem ciekawa opinii innych. Mam własną opinię, ale chciałabym też poznać inne punkty widzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
blueiza77 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 15.12.10, 22:25 no pewnie ze wpedzaja. Jak widze, ze np moja znajoma ma 728 znajomych na nk a ja tylko 50 to odrazu robi mi sie smutno. Tez bym chciala sie zaprzyjaznic np. z takim "Marzenia i sny romantic club" ale mnie nikt nie zaprosil :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
blueiza77 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 15.12.10, 22:25 a wpraszac sie sama nie bede przeciez;) Odpowiedz Link Zgłoś
hrusovsky Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 15.12.10, 20:48 Fajny temat. Chciałem sobie poczytać, ale spie...łaś to.... Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 12:12 nie korzystam, nie wiem i dobrze mi z tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
bleku666 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 16.12.10, 08:27 I musiałeś o tym wszystkich poinformować, chociaż absolutnie niczego nie wniosłeś swoją wypowiedzią do tematu? Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 12:15 Pewnie może, zależy od jednostki. Jakie? Z powodu braku wykształcenia, niższego statusu materialnego, mało oryginalnych zainteresowań, liczby znajomych, wyglądu itp. itd. W zasadzie to łatwy temat pracy, można lać wodę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silentscream Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 13:19 > Jak sądzicie? Czy przeglądanie portali społecznościowych może wpędzać w kompleksy? > Jeśli tak, to jakie? Mnie wpędza. W jakie? – W bezmierne. Gdy przeglądam portale społecznościowe, takie jak Fejs, zawiszczę ludziom, że mają konta, a ja nie mam. :( Czuję się przez to gorszy i wpadam w kompleksy, bo też bym chciał mieć konto na Fejsie: mógłbym wówczas pokazywać innym, co lubię, wpisywać swoje zainteresowania, zajęcia, status związku itd. Właściwie to już zacząłem automatycznie klasyfikować ludzi mający Fejsa jako lepszych, a nie mających Fejsa jako gorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 13:23 silentscream napisał: > Właściwie to już zacząłem automatycznie klasyfikować > ludzi mający Fejsa jako lepszych, a nie mających Fejsa jako gorszych. haha, coś w tym jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
silentscream Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 13:25 > > Właściwie to już zacząłem automatycznie klasyfikować > > ludzi mający Fejsa jako lepszych, a nie mających Fejsa jako gorszych. > > haha, coś w tym jest :) Wiem o tym. Szkoda tylko, że zrobiłem błąd ortograficzny. :( Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.lily.white Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 13:27 heheh :-) Faktycznie trzeba spojrzeć na to też i z tej strony. Dzięki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 16:08 Fbk jest przydatny, ale tylko dlatego, że informuje o ciekawych wydarzeniach/imprezach. Reszta do kosza. :) Z portali: Goldenline. Dla mnie miodzio jeśli chodzi o dostęp do ludzi z branży/nowinek/pomysłów/opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
qulqa Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 15.12.10, 19:33 Dzień dobry, ta gorsza się kłania :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaklopotana87 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 15.12.10, 20:18 Ja nawet usłyszałam, że skoro nie mam konta na FB, to nie istnieję :D -- Nigdy się nie tłumacz — przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 16.12.10, 00:35 Dziwne, ktos umiescil pusty post. Ani nicka, ani tresci... Odpowiedz Link Zgłoś
zaklopotana87 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 16.12.10, 10:43 :D nice Odpowiedz Link Zgłoś
firlefanz niebardziej niż kontakty offline 12.12.10, 13:44 jeśli ktoś ma niskie poczucie własnej wartości to wpadnie w kompleksy bez względu na to czy znajomy poinformuje o swoim sukcesie albo opublikuje zdjęcie z wakacji na Malediwach na facebooku/naszej-klasie czy powie mu to w tradycyjnej rozmowie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 15:59 ? Chodzi ci o to, że w kompleksy mogłoby wpędzać porównywanie się z innymi? Może i niektórych to wpędza w kompleksy, ale większość ma raczej zdrowe podejście i zamiast przejmować się pierdołami po prostu fajnie sobie żyje, robiąc to co lubi i nie porównując się wiecznie z innymi. Czyli może, ale nie jest to chyba częste. Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 16:21 Wpedzic w kompleksy kogos, kto ich wczesniej nie mial? Podejrzewam, ze rzadko. Najgorzej jest tym juz zakompleksionym. A jakie kompleksy? Zalezy z czego jest sie niezadowolonym (tu wstaw sobie: wyglad, prace, meza/zone, piatke dzieci, fajny samochod, drogie wycieczki itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 17:07 Portale nie tyle wpędzają w kompleksy ile je ujawniają, szczególnie taka n-k, tam są wręcz wyścigi w pokazywaniu samochodów, domu, fotek robionych na wakacjach i robionych w domu ale solidnie rasowanych w fotodrewutni. Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 19:49 Serio? Albo za duzo tam przesiadujesz w poszukiwaniu takich kfiatkow, albo masz zakompleksionych znajomych ;) Nie mam konta na FB, na NK mam stare, poblokowane, obcy w wyszukiwarce mnie nie znajda, a znajomi sa na tyle bliscy, ze nic im nie musze udowadniac. Ani oni mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 20:32 zeberdee24 ma rację, wcale nie trzeba przesiadywać i przetrząsać bo wszystko się samo rzuca w oczy. Ja mam skromną fotkę ale nie zblokowaną, no bo jak by mnie towarzystwo z kolonii i obozów znalazło? Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 21:20 Ja akurat nie poblokowałem konta i niestety dostałem dużo zaproszeń od ludzi którzy mnie znają z podstawówki, z liceum i z różnych innych miejsc a ja z tymi ludźmi się od dawna nie koleguję, albo nawet czasami nie bardzo ich kojarzę(np. rodzeństwo ludzi z którymi chodziłem do klasy), z początku mi to zwisało więc przyjmowałem jak leci coby na chama nie wyjść, no i pooglądałem sobie trochę różnych ludzi... poziom żenady, jakiejś nachalnej chęci lansu przytłaczający, czasem trudno uwierzyć że dwudziestokilkuletnie osoby mogą mieć tak nawalone pod deklem i że tyle takich ludzi jest. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 17:50 Jak ktoś z natury zakompleksiony to wiele rzeczy go wciągnie w nowe kompleksy, nawet to, że manekin na wystawie zgrabniejszy. Problem leży w głowie danej osoby, portale nie są niczemu winne - wiadomo tam ludzie stroszą piórka i chcą pokazać się z najlepszej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 17:55 Mnie się wydaje, że one miedzy innymi po to są.:) Odpowiedz Link Zgłoś
bakejfii Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 19:57 Nie ,niby dlaczego .Wszystko jest dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 18:00 Jakie to szczęście, że nie bywam na portalach społecznościowych i nie muszę się nad tym zastanawiać :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 19:55 qw994 napisała: > Jakie to szczęście, że nie bywam na portalach społecznościowych i nie muszę się > nad tym zastanawiać :) Zastanawiają się tylko nieliczni...i przypuszczam, że tacy, którym portale społecznościowe nie są niezbędne do generowania kompleksów :) Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 12.12.10, 20:46 Z mojego punktu widzenia wygląda to następująco. Mam konto na zbuku, jako znajomych mam realnych znajomych, którzy widują mnie często, wiedzą jak moje życie wygląda, więc co by nie było nie wyobrażą go sobie "lepiej" niż w rzeczywistości jest. Zdjecia mam tam różne. Faktem jest, że nie wklejam zdjęć z siedzenia przy kompie, czy wiązaniu sznurowadeł. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 15.12.10, 18:29 na nk to mnie wypadaloby wpasc w kompleksy bo wszyscy znajomi maja zdjecia dzieci a ja nie heh, zas na fb- jesli jaksi twoj znajomy wklei fotke z imprezy to i tak wyjdzie prawda na jaw ;) a poza tym wiadomo ze sobie wrzucamy takie fotki na ktorych samych siebie lubimy, znam tylko jedna dziewczyne akurat ktora wrzucala same zdjecia swojej buzi i w relau okazalo sie ze jest dosc przy kosci, tak poza tym kazdy wyglada tak jak wyglada. Z tym sciemnianiem i koloryzowaniem to tez przesada, wiekszosc ludzi na portalach spolecznosciowych jednak pisze o sobie prawde- po co sciemniac skoro i tak masz w gronei znajomych ludzi ktorzy doskonale cie znaja ...????????z takim przypadkiem sie chyba tez nie spotkalam. Odpowiedz Link Zgłoś
0riana Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 15.12.10, 18:39 Niespecjalnie - przejrzalam zdjecia bylej ksieciunia i mi wyszlo ze jest brzydka jak noc. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 15.12.10, 18:48 W GW mają nowych stażystów chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
zarafi Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 15.12.10, 18:49 Dla mnie przeglądanie portali społecznościowych jest raczej neutralne, natomiast jak już powoduje pewien efekt to raczej poprawia humor :) Odpowiedz Link Zgłoś
amidala Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 15.12.10, 21:19 Jak ktoś nie ma problemów, to sobie je wymyśli :) A jak ktoś ma kompleksy, to go w nie wpędzi nawet baba z warzywniaka, bo tak dziwnie jakoś dzisiaj patrzyła, spode łba... Odpowiedz Link Zgłoś
alanis11 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 16.12.10, 01:04 ja jestem aspołeczna więc nie mam kont na tego typu portalach , czasami przeglądam profile z konta męża i widzę brzydkie babiszony ( ja ładna ) stare panny ( ja w cudownym związku małżenskim ) w tandentym otoczeniu ( w okół mnie wszystko ze smakiem) ale one mają po 200 , 300 znajomych a ja nie mam nawet jednego by był sens zakładania takiego konta. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 16.12.10, 01:21 Tak. Podobnie jak jedzenie ogórków. Odpowiedz Link Zgłoś
musti5 A moim zdaniem jest odwrotnie... 16.12.10, 09:20 To kompleksy powodują udzielanie się na portalach społecznościowych Odpowiedz Link Zgłoś
tabucchi Re: A moim zdaniem jest odwrotnie... 18.12.10, 18:30 całkowicie się zgadzam, dlatego mój fb używam tylko do szpiegowania znajomych a przede wszystkim do gier. Odpowiedz Link Zgłoś
hipna Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 16.12.10, 09:30 Nie ,ludzie sami się w nie wpędzają. Odpowiedz Link Zgłoś
permanentne_7_niebo Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 16.12.10, 12:03 Mnie osobiście nie. Natomiast pozostawiają niedosyt, bo ja lubię z ludźmi gadać, a nie czytać 10 komentarzy "super wyglądasz". Fejs jest chyba bardziej dla tych aplikacji wszystkich, niż do lansu. A teraz ja nie w temacie, bo nk zmieniło się u mnie w 'nasz ślub-nasze dzieci" Odpowiedz Link Zgłoś
dubienka33 Re: Czy portale społecznościowe wpędzają w komple 16.12.10, 12:45 Tak. Jeśli do tej pory człowiek żył sobie blogo, wchodząc na nk dostaje od ręki gwarancje, że kompleksy pojawią się. Pewnej mlodej kobiecie nie przeszkadzała jej aktualna sytuacja życiowa . Brak wykształcenia, urody, praca w markecie, a także lato spędzane z rodzicami na działce były smutną ale w sumie wygodną koniecznością. Jedynie stan panieński ciążył jak przepuklina. Rok temu przekroczyła trzydziestkę. Jej kolezanki i kuzynki miały nawet po dwoje dzieci, skwaszonych mężów, ktorym gotowały obiady. ona nie mogła pochwalić się nikim. Z sentymentu, nudów czy ciekawości weszła na portal naszej klasy. Zobaczyła, że gruba Klara zeszczuplała, ma twarzową fryzurę, a jej zęby jak zawsze wyglądają zdrowo. Edyta skończyła prawo, chodzą słuchy, że jest prokuratorem. Maria te indywiduum w swetrach jak wory kartofli nosi buty na obcasie, jest dentystką, mieszka w bardzo nowym budownictwie, a synalka wysyła na kursy językowe do Londynu. Renata załącza zdjęcia z Japonii. Na szczęście z przystojnym Portugalczykiem się rozwiodła. W każdym razie ze zdjęć spoglądają zadbani uśmiechnięci ludzie. Mają pracę, jeśli nie zgodną z kierunkiem ukończonych studiów, to taką która wydaje się lekka i przyjemna. Mieszkają w przytulnych, funkcjonalnych wnętrzach oczywiście bez rodziców. Urlopy spędzają przynajmniej nad morzem adriatyckim.... Młoda kobieta postanowiła, że już nigdy nie wejdzie na portal. Szkoda czasu na zdobywanie informacji o ludziach, ktorych wlaściwie ma w nosie. Gdyby miała chłopaka, mogliby teraz siedzieś przytuleni w jakiejś sympatycznej knajpce. Odpowiedz Link Zgłoś