panciafrancia 17.12.10, 19:54 Wsiąść za kierownicę po wypiciu alkoholu? Nawet po jednej 50-tce lub pół szkl. piwa ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 19:55 a czemu pytasz?? wsiadłaś dzisiaj?? Odpowiedz Link Zgłoś
panciafrancia Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 19:59 doral2 napisała: > a czemu pytasz?? wsiadłaś dzisiaj?? Nie mogę prowadzić bo mam rękę w gipsie. Tak pytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 19:56 Na durne komentarze nie odpowiadasz, ale durne wątki zakładasz. Wot, logika. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 19:58 Jedyne wyjscie klikac na kosz przy watkach tego durnego trolla, hejzetki Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:03 Co to znaczy klikać na kosz? To takie referendum? Im więcej kliknięć, tym wątek gdzieś ląduje? Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:05 tak- przy 2 kliknieciach na kosz- laduje w koszu, przy 3 na oslej lawce przy 5 w prokuraturze :) Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:09 Pewnych żartów nie wyczajam. Proszę o odpowiedź serio, czy to była przenośnia z tym klikaniem na kosz, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:12 popatrz w prawy gorny rog na wysokosci czytanego posta; widzisz czerwony kosz? Przy 2 kliknieciach na niego z 2 roznych kompow oswiaca sie u admina czerwone swiatelko i admin moze posta wywalic. Pech polega na tym, ze admin czesto bywa nietrzezwy, albo w ogole nie chce mu sie pracowac, wtedy sprawe olewa Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:21 a dziękuję bardzo! rzeczywiście jest kubełek, jak żywy! Antybrawa dla mnie. Tajemnicy admina raz to pijanego, raz znów leniwego nie próbuję rozwikłać. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 19:58 zdarzyło mi się po 6 kieliszkach czy 8 wódki i nigdy w życiu mam nadzieję nie będę zmuszona do podobnego wyczynu siedzieliśmy grupą nad jeziorem, wcześniej przyplątał się jakiś gośc czy dwóch już nie pamiętam, podziękowaliśmy im za towarzystwo i za jakiś czas przyjechali na kilka samochodów i gdy spojrzeliśmy w kierunku odgłosów, to w świetle ogniska zobaczyliśmy 15- może 20 karków z kijami bejsbolowymi w 15 sekund byliśmy w samochodach i spieprzyliśmy do pobliskiego lasu, wyłączyliśmy silniki i siedzieliśmy tak ze 2 h. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:09 W takiej sytacji chyba bym się nia zastanawiała czy piłam czy nie. Mój kolega w czasie wakacji nad jeziorem odwoził żonę do szpitala. Był po trzech piwach, nikt inny nie mógł jechać, a pogotowie nie chciało przyjechać bo jak powiedzieli nie wiedzą gdzie jest te pole namiotowe. Dziewczyna była w drugim albo trzecim miesiącu ciąży, gdyby jej nie zawiózł to nie mieliby dzisiaj dziecka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:13 Ja się wtedy nie zastanawiałam, to był impuls. Nie dalibyśmy rady takiej bandzie, a oni być może zaciukaliby nas na amen, albo ostro zmasakrowali. Pamiętam prawie każdą chwilę z tego wieczoru, "trzeźwieje" się bardzo szybko, a refleksja o tym, co się zrobiło i co się stało przychodzi dużo później. Ja nawet rozmawiałam później z moim praworządnym tatą, chociaż się bałam tej rozmowy ale musiałam to z siebie wyrzucić. Nie chcę nawet myśleć co by było, gdybyśmy tam zostali. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:24 Fajnie, że się wszystko dobrze skończyło. W takiej sytuacji chyba wolałabym stracić prawo jazdy, chociaż trudno podjąć mądrą decyzję w takiej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Zdarzyło Wam się ? 18.12.10, 11:00 Nam taką sytuację podawali na studiach jako przykład stanu wyższej konieczności. Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:00 ja wciagam dwie krechy-inaczej nie ruszę Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:01 Órsa ziomalu! Najlepiej wchodzą te ołówkowe z pudełka po Kungfu Pandzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:08 Wciągane słomka z napoju pomarańczowo-marchewkowego z Biedronki Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:15 Siedzisz w temacie dość długo.. Wolisz rulon z 20tki czy setki? :D Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:20 Dwudziestka to się cygara przypala. Setką się wciąga ze srebrego podtalerza:) Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:21 No ja się przyznam, walę zawsze bombki. Ewentualnie kola. Nie chcę stracić nosa jak co niektórzy tu :P Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:06 dziś w kolejce wu-ka-de dwóch pierwszoklasistów licealnych głośno rozprawiało o ostatniej imprezie, na której było "chyba wszystko prócz fety".. najpierw to myślałam, że im o sałatkę grecką chodzi ale zostałam szybko wyprowadzona z błędu do tego jeden wyglądał trendi, miał dziwną fryzurę, dziwne spodnie i wyglądał jak nieopierzony kurczak, a drugi miał brzydkie buty i masę pryszczy na twarzy i jeszcze Sylwestra planowali, a ja stwierdziłam, że jestem stara baba Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:10 w wukadce w ogole fajne rzeczy się dzieją:) mam jeszcze trochę takich wspomnień jak kursowalam na trasie Pruszków -Wawa Zachodnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:14 łeee a gdzie jeździłaś do Pruszkowa? kurde ursyda, bo ja Cię chyba kojarzę sprzed 4-5 lat z forum pruszkowskiego właśnie ale nie miałam nigdy pewności ani na tyle zacięcia, żeby to sprawdzić.. mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:21 Na forum pruszkowskim to chyba raz byłam jak o mieszkania pytałam:) w Pruszkowie mieszkałam nad mcdonaldem:) Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:00 Tak. W dodatku nie mam prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:04 Jasne! Baaa, zeby to raz. Zawsze w piatek i soboty oraz w srody jak balowalem w klubach nocnych. Tyle ze to bylo za wielka kaluza, teraz sie moge przyznac bo co mi zrobia :P Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:04 Co tam 50, bez setki nie jadę. A piwo biorę na drogę. Takiej odpowiedzi oczekiwałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:14 ja bez kooki bym się nie odważyła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
panciafrancia Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:35 Przyznam się że zdarzyło się raz wypić lampkę wina ale miałam nietypową sytuację i musiałam wsiąść za kierownicę :) Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:37 I to jest powód do uśmiechu Twoim zdaniem? Myślisz - dlaczego jest zakaz prowadzenia po spożyciu alkoholu? No bo tak? Matkobosko, wezwijcie stado antylopek z jesuuuuskiem na czele! Głupota samych twórców nie boli, mnie za to napyerdala ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
panciafrancia Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:41 pompeja napisała: > I to jest powód do uśmiechu Twoim zdaniem? Myślisz - dlaczego jest zakaz prowad > zenia po spożyciu alkoholu? No bo tak? > > Matkobosko, wezwijcie stado antylopek z jesuuuuskiem na czele! > > > Głupota samych twórców nie boli, mnie za to napyerdala ;/ Kobieta potrzebowała pomocy medycznej nikt nie miał prawka więc zaryzykowałam. Ty byś nie pomogła ? Odpowiedz Link Zgłoś
panciafrancia Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:47 kookardka napisała: > a 999 albo 112 nie działało ? Dzwoniłaś kiedyś pod te numery? Ja dzwoniłam i przyjechali za późno ! Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:54 Daj lasce spokojnie wymyślić dobrą historię, bo tak to nam sprzeda jakąś marną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:58 topra, jusz nis nie mófię, samycham się i sicho siecę Odpowiedz Link Zgłoś
panciafrancia Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:56 kookardka napisała: > a co się wtedy stało ? Kuzyn zasłabł,nikt nie wiedział co jest grane,zadzwoniłam na pogotowie przyjechali po pół godz za późno.Zawał. Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:00 Się pytamy co się stało, że wstawiona żeś prowadziła, ojp. Odpowiedz Link Zgłoś
panciafrancia Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:02 pompeja napisała: > Się pytamy co się stało, że wstawiona żeś prowadziła, ojp. Nie byłam wstawiona lecz po lampce wina i nie mam zamiaru Wam się tłumaczyć, nie byłyście w takiej sytuacji! Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:05 Uuuuhuhu szybko się ściemy skończyły :D Ja po lampce wina jestem narypana. Byłam w takiej sytuacji i stanęłam na głowie, a trzeźwego kierowcę znalazłam w chwilkę. Odpowiedz Link Zgłoś
panciafrancia Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:13 pompeja napisała: > Uuuuhuhu szybko się ściemy skończyły :D > > Ja po lampce wina jestem narypana. > Byłam w takiej sytuacji i stanęłam na głowie, a trzeźwego kierowcę znalazłam w > chwilkę. Zależy jaka ta twoja lampka pełna była, bo ja może 3 łyki zrobiłam. Myślisz że mieliśmy czas biegać po osiedlu i szukać trzeźwego kierowcy?!! Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Zdarzyło Wam się ? 18.12.10, 13:29 Lampka wina (100 ml) odpowiada 250ml piwa, a dopuszczalna ilość promili to zdaje się 0,2, więc o ile jest normalnie zbudowaną kobietą to pewnie nie przekroczyła limitu. Nie mam prawka jeszcze, ale w sytuacji kryzysowej inaczej się myśli, nie zawsze logicznie i odpowiedzialnie, nie ma co po lasce jeździć, lepiej się skupić na baranach, dla których powrót autem (za kierownicą) z knajpy po kilku piwkach nie jest żadnym problemem Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:16 a jak to się stało, że zasłabł ? Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier.kowalska Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:09 Wiesz jak ciężko po kieliszku wina trafić w te maluśkie cyferki? :( Samochód jest większy niż telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:18 łatwiej w stacyjkę kluczykiem, niż palcem w klawisze komórki ? Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier.kowalska Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:40 najwyraźniej niektórym łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
panciafrancia Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:44 To była lampka wina,a nie pół litra wódki ! Jakbym wiedziała co się stanie to bym nie piła, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:50 panciafrancia napisała: "..Jakbym wiedziała co się stanie to bym nie piła, ot co..." jakby człowiek wiedział, że się przewróci, to by się położył. Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:40 a co to za nietypowa sytuacja była ? Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:55 czekam ;) mam dziś dzień dobroci dla troli ... zimno jest i wogóle ;) jak pomacha skrzydłami i się rozwinie to może cieplej jej będzie ... trzeba mieć cierpliwość dla słabszych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:42 Tak, zdarzylo mi sie po kieliszku wina, ale tu gdzie mieszkam to jest legalne i dozwolone, wiec nie popelnilam przestepstwa :) Znajomi bez problemu wsiadaja po wypiciu pol butelki wina albo dwoch piw, i to praworzadni obywatele w tym m.in. siedemdziesiecioletnia mama mojego szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:57 W UK mozna miec 0,8 we krwi. I tutaj normalnie ludzie jezdza do pubow albo na kolacje do znajomych samochodami wypiaja po dwa piwa albo kiliszki wina i wracaja do domu samochodem. Dla mnie to troche dziwne, bo ja sie czasem czuje lekko pijana po jedym kieliszku. Zdarzylo mi sie raz prowadzic po alkoholu, jak ju napisalam wczesniej, ale nie mam zamiaru tego wiecej praktykowac, nawet jesli nie jest to dzialanie niezgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_woman Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:45 Tak. Po dwóch kieliszkach wsiadłam za kierownicę dziecięcego rowerka na trzech kółkach. Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:53 Pracownik spółdzielni, który robi u nas drobne remonty na klatce stracił prawko za jazdę po pijaku na rowerze. On upiera się, że rower prowadził, władza, że owszem rower prowadził, ale jego :D Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:04 heh smiejesz się, ale ja czytałam gdzies o tym, że kolesiowi zabrali prawo jazdy własnie za to, że prowadził pod wpływem % rower... dokładnie prowadził go po chodniku, a nie jechał na nim ... ale jak się okazuje definicja "prowadzenie pojazdu pod wpływem" nie jest określona i gdyby niósł rower na placach i go nie prowadził po cxhodniku , to nie byłoby tematu ... to tak jak z tym zakazem palenia na przystanku, a nigdzie nie ma definicji co to jest przystanek ... czekam, az p. Henryk Sawka cos na ten temat narysuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_woman Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:05 On miał dwa kółka, ja więcej :D Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:55 Ile naprawdę kółek miał ten rowerek? Bo, że widziałaś trzy to rozumiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_woman Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:01 No pięknie, musiałaś ? :D Od paru minut zastanawiam się czy nie było czterech :D Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:12 Jak miał cztery to może to wcale nie był rowerek? :D Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_woman Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:18 Dobra, dobra :D Ja swoje wiem, silnie kolorowy był on, ten rowerek ! :D Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:22 Kolorowy mówisz? Ja po dwóch kieliszkach to wszystko na różowo widze :) Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_woman Re: Zdarzyło Wam się ? 18.12.10, 11:44 ze pół kilo ;) oddam z procentem :D Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:07 a jeśli to tandem był to już sprawa robi się bardziej skomplikowana ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 20:59 ja tesz miałam taki roferek, reksio się nasyfał Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_woman Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:20 Oj, ja nazwy swojego nie zapamiętałam ;) Kolory jedynie :D Odpowiedz Link Zgłoś
kookardka Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:24 brąsofy katłubek z naklejka pieska i napisem reksio, szółte boszne małe kółeszka s tyłu , dusze szółte kółeszko z pszotu , szerfone siodełko i zieloną kirofnisę, a na jej śrotku mlesznego koloru klaksonik Odpowiedz Link Zgłoś
panciafrancia Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:00 No dobra, możecie nie wierzyć ale kobieta na prawdę potrzebowała pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:09 kompromitujesz sie pantofelku- idz i nie pisz wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 21:44 No pewnie. Wielokrotnie po małym piwie czy lampce wina. Może ze 2 razy po dużym piwie. I niezliczone ilości razy po 8 godzinach przed komputerem, wielokrotnie jechałem po kilka godzin bez przerwy. Jechałem 14 godzin, napędzany redbullami, jeździłem na letnich oponach zimą, albo z nieodśnieżonymi szybami. Rozmawiałem przez telefon w aucie. Zapewniam że KAŻDE z tych zachowań jest bardziej niebezpieczne niż 0,2 promila alkoholu we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 23:34 Po nieprzespanej nocy, na 4 gripexach, wcurwiona na maksa, zapłakana, z koszmarną migreną... Prowadziłam również wielokrotnie we Francji i Szwajcarii po dwóch kieliszkach wina (norma do 0.8 promila), po prostu jechałam ostrożniej. Podpisuję się pod przedmówcą. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Zdarzyło Wam się ? 18.12.10, 11:42 We Francji niedawno prowadziłam, w Polsce bym się nie odważyła nawet po lampce słabego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Zdarzyło Wam się ? 17.12.10, 22:08 ta, kiedyś dawno temu po piwie se wróciłam do domu, bo normalnie zapomniałam, że je w ogóle piłam. w garażu mnie olśniło. ale to było małe piwo, to może się jeszcze mieściłam w normie? po tym jednym razie już never. nigdy nie obliczam, czy i ile mogę wypić, jak przyjechałam samochodem, to nie piję. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: Zdarzyło Wam się ? 18.12.10, 10:51 Nie i nie zrobiłabym tego. Chyba, że w sytuacji krytycznej. Ale ja mam półroczne doświadczenie w prowadzaniu samochodu i długą przerwę, więc nie jestem reprezentatywna. Odpowiedz Link Zgłoś