Dodaj do ulubionych

dziwnie podejrzana sprawa

22.12.10, 17:00
przyszedł do mnie do domu facet z administracji ..a mieszkam w mojej prywatnej kamienicy.. i uwaga mierzył napiecie w gniazdkach??:O czy takie coś jest normalne
i zadawał pytania ile gniazdek mam w kuchni ile w łazience, ile w pokoju itd:D
paranoja
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: dziwnie podejrzana sprawa 22.12.10, 17:02
      awera86666 napisała:

> przyszedł do mnie do domu facet z administracji ..a mieszkam w mojej prywatnej
      > kamienicy.. i uwaga mierzył napiecie w gniazdkach??:O czy takie coś jest normal
      > ne
      > i zadawał pytania ile gniazdek mam w kuchni ile w łazience, ile w pokoju itd:D
      > paranoja

jeśli dla ciebie paranoją jest kontrola działania instalacji elektrycznej, to co będzie jak przyjdzie kominiarz skontrolować wentylację, albo faceci z gazowni :D
      • say.you.will Re: dziwnie podejrzana sprawa 22.12.10, 17:03
        Albo listonosz z poleconym!
        • awera86666 Re: dziwnie podejrzana sprawa 22.12.10, 17:09
          ale ja mieszkam w prywatne kamienicy a ten pan był z a.dm-u..najprawdopodobniej porabało mu sie kamienice..a ja w szoku tez nie zareagowalam

wiesz przychodza czasem z elektrowni spisac licznik..ale kontrola napiecia w gniazdku jest dziwna:d
          • wicehrabia.julian Re: dziwnie podejrzana sprawa 22.12.10, 17:14
            awera86666 napisała:

> kontrola napiecia w gn
            > iazdku jest dziwna:d

buhahaha no jak ten bydlak śmiał sprawdzać napięcie :D
          • ka.rp Re: dziwnie podejrzana sprawa 22.12.10, 17:28
            I jakie było to napięcie? Powinno być między 210 a 230V?
            Sprawdza się czy jest prawidłowo podłączony bolec "uziemienia".
            • awera86666 Re: dziwnie podejrzana sprawa 22.12.10, 17:38
              tak o tym tez gadał ze nie mamy kontaktów z bolcami bo powinno byc uziemienie;)
          • wirski Re: dziwnie podejrzana sprawa 22.12.10, 19:43
            awera86666 napisała:
            > ... ale kontrola napiecia w gniazdku jest dziwna:d

Podejrzewam, że ten Pan sprawdzał skuteczność zerowania. Może na zlecenie ZE?
            Przy przerwie przewodu zerowego/uziemiającego to nawet awera numerowana, absolwentka wieczorowej podstawówki, mogłaby niespodziewanie zejść z tego łez padołu!
            Takie zejścia zdarzają się nawet w prywatnych kamienicach:O
            Szkoda obiektywnie byłaby niewielka ale prokurator może mieć inne zdanie ....:P
    • magnusg Re: dziwnie podejrzana sprawa 22.12.10, 17:14
      Przyszedl sie rozgladnac czy bedzie sie oplacalo przyjsc jeszcze raz jak ciebie w mieszkaniu nie bedzie.
      • awera86666 Re: dziwnie podejrzana sprawa 22.12.10, 17:27
        no też tak pomyślałam ze moze jakiś złodziej:]
        ale raczej nic nie ma do okradania
        • wirski Re: dziwnie podejrzana sprawa 22.12.10, 19:46
          awera86666 napisała:
          > ... ale raczej nic nie ma do okradania
          Nie bądź taka skromna:P W prywatnej kamienicy zawsze się coś znajdzie łakomego!:D
    • six_a Re: dziwnie podejrzana sprawa 22.12.10, 17:38
      kamienica prywatna i elektrownia pewnie też;)

a dlaczego nie zapytałaś, na jakiej podstawie wchodzi do mieszkania? normalnie wiszą ogłoszenia o przegladach. a jak kamienica prywatna, to może jako właściciel podpisałaś kiedyś jakąś umowę o przeglądach i skleroza zwykła;)
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: dziwnie podejrzana sprawa 22.12.10, 18:01
      Oglądałaś "Kevin sam w domu"? No właśnie.
      Ilość gniazdek ani ich rozmieszczenie nie ma dla elektrowni znaczenia, a napięcie to raczej w mieszkaniu nie spadnie, bo nie ma takiej możliwości.
    • zawsze-soffie Re: dziwnie podejrzana sprawa 22.12.10, 19:00
      o jaki bezczelny człowiek, jak on mógł, ja bym sie zezłosciła i w tych nerwach poszła do niego sprawdzic kolory scian bo na gniazdkach sie nie znam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka