Dodaj do ulubionych

Euro 2012?!

05.01.11, 19:47
Zostawmy na boku mój oczywisty, seksualny stosunek do piłki kopanej.
Czy ktoś ma sensowną odpowiedź na pytanie "po xuj?"?
Miały być drogi (nawet mnie to w jakimś stopniu przekonało) ale będą tylko stadiony, na których raz w tygodniu a pewnie rzadziej, bandy troglodytów będą mogły powydzierać i poobijać sobie nawzajem proletariackie ryje. I nic poza tym. Trochę firm poratują wyrzucone w błoto publiczne miliardy, i nic poza tym.
Więc po jaki xuj?!
Obserwuj wątek
    • xolaptop [...] 05.01.11, 19:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • aeris Re: Euro 2012?! 05.01.11, 19:51
      no, po nic. 4 lata temu turlalam sie w euforii na wiesc o euro, dzis turlam sie z rozpaczy ;)
    • zeberdee24 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 19:59
      Jak dla mnie to całe to Euro2012 jest mocno na wyrost, taką imprezę powinno się robić po to żeby się popisać, pokazać swój wypasiony bogaty kraj. Polska radzi sobie nieźle ale zdecydowanie jeszcze nie mamy czym robić wrażenia w Europie, nikt nie wyjedzie stąd będąc pod wrażeniem, Ukrainy już zupełnie nie rozumiem, ze swoim poziomem rozwoju wystają trochę powyżej trzeciego świata, też nie mają się czym chwalić. Megalomania polityków wzięła górę.
      • zaklopotana87 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:07
        Na pewno będziemy wielką atrakcją :)
        BTW - ja jestem dumna z mojego miasta i wiem, że ma czym się pochwalić i zrobi ogromne wrażenie na przyjezdnych :)
        • venettina Re: Euro 2012?! 05.01.11, 23:58
          Trzeba bylo byc wielkim naiwniakiem, zeby uwierzyc, ze na dwutygodniowa impreze powstana drogi, hotele czy szybkie koleje. SKRAJNYM NAIWNIAKIEM, ktorym jak marionetka maniupuluja politycy i spece od maniplulacji tlumem, zwanej "marketingiem politcznym".

Kto raz widzial jak wyglada budowa autostrady w Niemczech, ten wie, ze nie da sie tego zrobic w pare lat, nawet na wielokrotnie mniejszych odcinkach niz trzeba wybudowac w Polsce (politycy jezdza po swiecie, doskonale wiedzieli, ze tego nie wykonaja).

Kto raz jechal TGV lub slyszal o budowie nowej linii Paryz-Strasburg lub o tym jak wygladaja takie linie w Niemczech, tez wiedzial ze szybka kolej w Polsce to mzonki.

Kto choc raz spal w normalnym hotelu, powinien sie domyslic, ze budowa takiego obiektu na dwa tygodnie jest nieoplacalnym biznesem i nikt przy zdrowych zmyslach nie wpakuje sie w taka "inwestycje".

Kto znal (z gazet i TV) doswiadczenia Portugalii po organizacji Euro, Grecji po organizacji olimpiady tudziez innych panstw, ten wie ze od lat sa to imprezy DEFICYTOWE, do ktorych doplaca narod podejmujacy gosci.

Malo tego: po mistrzostwach w Portugalii, na ktore powstaly nowe stadiony jak w Polsce okazalo sie, ze utrzymanie stadionow po imprezach jest bardzo drogie, nieoplacalne i calymi latami trzeba bedzie do nich doplacac albo je rozebrac.

Nie intersuje sie sportem, ale moge zrozumiec, ze ktos kocha sport i dlatego cieszyl sie z organizacji Euro w Polsce. Warto jednak miec swiadomosc, ze Polska jest biednym panstwem, ktorego nie stac na wyprawianie igrzysk dla ludu. Ale jesli ktos sie cieszyl z Euro2012 bo uwierzyl ze powstana ...., ...., ...., to po prostu no comments.
          • redundant Rozwinięcie 06.01.11, 13:04
            gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4360113.html

Warto spojrzeć na datę publikacji.
            • venettina Re: Rozwinięcie 06.01.11, 15:38
              Doskonale. Zwlaszcza final artykulu.
              • venettina Suplement: dwa tygodnie za 52 milardy 07.01.11, 21:13
                Suplement: drogie kobiety, kazda z Was zaplaci za dwa tygodnie ok. 1400 zl. Takze kazde wasze dziecko dolozy tyle samo do imprezy. Policzcie sobie ile to kasy dla Waszej konkretnej rodzny, ktorej nie bedzie na leczenie, przedszkola, szkoly, itp., bo pojdzie na stadiony, wyzywienie pilkarzy, roznych dzialaczy sportowych, ich hotele, policje czy sprzatanie smieci po

Dlaczego?
                Dwa tygodnie euro beda kosztowaly 52 MILIARDY zlotych. Tyle na czysto Polska MUSI DOLOZYC do imprezy. Bo koszt polskiej czesci imprezy wynosi 80 miliardow, a przewidywane dochody polskiego PKB wyniosa najwyzej 28 miliardow (wariant optymistyczny).

Zrodlo:
                wyborcza.biz/biznes/1,100896,8916476,Polska_dolozy_do_organizacji_Euro_2012_52_mld_zl.html
      • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:55
        to tez jest błedne podejście. jak zwykle piłka nozna budzi niezdrowe emocje. jak w siatkę coś organizujemy , to jestesmy bardziej wypasieni ??
        • zeberdee24 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:17
          Mistrzostwa w siatkówce to jest impreza niższej rangi, rutynowy konkurs który można grać prawie wszędzie bez specjalnych przygotowań, to nie jest coś wielkiego w ogólnej świadomości, odbywają się ale nikomu nie zapada specjalnie w pamięć gdzie się odbywały ostatnio ani też kto wygrał. Natomiast Euro to jest dla europejczyków impreza rangi olimpiady, bo piłka nożna to jest 'sport nad sportami', to jest religia. To wymaga ogromnych stadionów, gigantycznego zaplecza i poniesienia ogromnych kosztów, to się zapisuje w pamięci i jest okazją do 'zaszpanowania' w Europie a nas niestety na taki szpan jeszcze nie stać, sorry ale nie jesteśmy Niemcami ani Francją.
          • eat.clitoristwood Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:22
            zeberdee24 napisał: (...)

Zaszpanowania komu, paco_lopezowi i kilku jego kumplom?
          • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:22
            ręce opadają. a w szwecji ME pamiętasz ? pamiętasz jaką pojemnosc miały stadiony i ile ich było ?
    • hotally Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:06
      To EURO to totalna porażka. Nie dość, że nie gramy w eliminacjach i ma wyjazdów, to jeszcze Stadion Narodowy, który jest najdroższym stadionem w Europie (jak nie na świecie) będzie totalnie bezużyteczny. Tak, tak... po EURO Kadra zagra tam może 2 razy w roku, zrobią 2 koncerty Stinga i przez reszte 361dni będzie stał pusty :)))
      BRAWO!
      • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:56
        a skąd masz takie wieści, że kadra zagra tam 2 razy. umiesz obliczyć ile meczów u siebie gra sie w eliminacjach do MŚ albo do ME ?
        • hotally Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:03
          Bo tak będzie. Pzpn nie jest w żaden sposób związany z nowym stadionem narodowym i nie ma obowiązku, aby kadra tam rozgrywała mecze. Będzie grać na tym stadionie, który zaoferuje najkorzystniejszą cenę.
          • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:21
            przepraszam cię ale bredzisz . to zanczy że ze śląskim był związany pzpn czy ślaski dawał najlepszą cenę . moze nie wiesz , ale piłkarze tez mają tu coś do powiedzenia. kibice to tez spora siła i nikt przy zdrowych zmysłach nie zorganizuje meczu, na który potencjalnie wejdzie 55 tysiecy chętnych w kurniku. ile meczy pytam ?
            • hotally Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:31
              Widać, że nie masz pojęcia o niczym, więc uwierz, bo tak będzie. Kadra nie grała wszystkich meczy w Chorzowie, a własnie 1-2 w roku :))) teraz w PL buduje się TYLE stadionów, że konkurencja będzie mocna.
              • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 22:03
                no i co z tego. w anglii jest pełno stadionów i konkurencja jeszcze większa a graja tylko na wembley. ideą było stworzenie obiektu narodowego mniej więcej w tym duchu. śląski sie sypał i miał jajowaty kształt i nie grało sie tam juz wcale dobrze. tyle tylko, ze mozna było tam w puscić najwięcej ludzi. boniek sobie jaj robił, ze nalepiej widoczny polski piłkarz z trybun na śląskim był olisadebe.
                • hotally Re: Euro 2012?! 05.01.11, 22:27
                  ale przeciez takie jest stanowisko pzpnu, że kadra będzie grać tam gdzie będzie korzystniejsza oferta. Miasto chciało uzależnić pzpn od stadionu narodowego, zeby kadra tam grala, ci się nie zgodzili, bo koszta były zbyt wysokie, nie chcieli monopolu, będą oglaszac przetarg i wybierac stadion.
              • aeris Re: Euro 2012?! 05.01.11, 22:06
                po kim jak po kim, ale po tobie ally, wielikiej kibicce, spodziewalabym sie wiekszego entuzjazmu na wiesc o Euro w Polsce. A moze nie podoba ci sie, ze zwykli zjadacze chleba tez pojda na mecze, wiec nie bedziesz miala czym imponowac na forum?
                • hotally Re: Euro 2012?! 05.01.11, 22:20
                  cieszę się, że imponują Ci Moje wyjazdy na Kadrę :) i cieszę się, że "zwykły zjadacz chleba" będzie miał okazję uczestniczyć w tak wspaniałej imprezie jak MISTRZOSTWA, kto wie, może ktoś złapie bakcyla i będzie jezdził na Kadrę, albo zacznie przyprowadzac syna/ córkę na mecze ligowe ;]
                  Mnie te Mistrzostwa w PL nie grzeją... wolę eliminacje, wyjazdy, adrenalinę... wolę Misrzostwa na obcej ziemi... dlatego planuję teń wyjazd na Ukrainę :)
                  • paco_lopez Re: Euro 2012?! 06.01.11, 08:52
                    kuźwa z czego to wynika ? kto was tak poprzerabiał, ze TAM to musi być lepiej, a tu to sie nie uda.
                    • hotally Re: Euro 2012?! 06.01.11, 12:41
                      Dziewczynko, nie rozumiesz?
                      Ja wolę WYJAZDY!! I większość kibiców, którzy jeżdżą na KADRĘ tak samo :] Na wyjazdach jest INNY- LEPSZY- klimat :)
                      Euro w PL się uda, będzie zabawa, bedzie dobrze... ale lepiej bym się bawiła np. w ItAlly :P
                      Tu będzie pełno kibiców sezonowych, banda pijanych januszy w czapach małysza- jeden wielki PIKNIK ;]
                      • paco_lopez Re: Euro 2012?! 06.01.11, 15:06
                        poogladałem twój blog. gratulacje za narty w korbielowie. dlaczego mnie dziewczynka nazywasz , to juz twoja tejemnica, ale siksa młoda jestes więc mozna ci duzo wybaczyć.
                        • hotally Re: Euro 2012?! 06.01.11, 17:02
                          dla Mnie jestes tylko nickiem, ale w temacie niestety sie nie znasz :(
                          Miłych Mistrzostw w PL...
    • teletoobis Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:08
      Dla mnie najwiekszym paradoksem tej calej hecy jest wybudowanie w Wawce 2 stadionow ( legia i narodowy) kosztem miliardow z... budzetu panstwa. Podczas gdy Slaski, Baltickarena i stadion we Wroclawiu wybudowane zostaly przede wszystkim z pieniedzy samorzadowych ew. marszalkowstw wojewodzkich. No ale Wawce sie nalezy...nie?
      No i bedeiemy mieli stadion narodowy.... stadion bez biezni i zaplecza lekkoatletycznego. Idiotyzm. Ide o zaklad ze ten superdrogi obiekt bedzie wykorzystywany 2-3 razy w roku, a za 30 lat stanie sie nowym centrum handlowym dla Wietnamczykow
      • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:39
        ale pzrecież on ma byc na codzień centrum handlowym i biurowym . sory ale jak czytam takie wypowiedzi - chodzi i o większośc wtym watku, to niedobrze mi sie robi. wam ludzie serio tylko ru...ie i zarcie w zyciu jest potrzebne.
        • minasz Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:46
          danie 500 baniek na stadion dla leglej to jest porazka tym bardziej ze polonia nie dostała nic
          widocznie kibice legii dostali nagrode za burdy w warszawie
          • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:53
            jak znam życie ktoregos pieknego dnia polonia tez wybuduje sobie stadion. jak zobaczyłem, ze zagłebie lubin ma nowy, to według mnie kazdy, kto chce sie bawić w ekstraklase moze taki miec. arka bedzie miała nowy, jagiellonia, śląski tez remontują. nikt nie pyta po co ?
            • teletoobis Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:57
              spytaj kto i za jakie pieniadze remontuje Slaski. Podpowiem, ze nie za pieniadze z centralnego budzetu
              • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:59
                ale mnie to gó... obchodzi. jak za moje to nawet dobrze. ja lobbuje budowe i modernizaje stadionów.
                • teletoobis Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:03
                  To dlaczego intelektualisci z PO na Narodowym nie uwzglednili wyposazenia lekkoatletycznego?
                  Nasi kopytkarze za 100 lat nie beda mieli takich wynikow jak lekkoatleci, a zawodow w Polsce nie ma gdzie rozgrywac
                  • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:28
                    w bydgoszczy jest piekny stadion lekkoatletyczny i tam sie odbywają zawody w rzutach i skokach, a kopytkarze jak ich nazywasz tez przez wiele lat byli traktowani per noga. własnie choćby z tego powodu, ze grali na wałowych owalach z bieżniami gdzie doping niósł sie po miescie. jak lądowali w belgii i echo pietnastu tysięcy głosów odbijało sie od dachu, to baranieli. dla ciebie to moze zadne argumenty, ale weź mi wytłumacz ten dziwny zbieg okolicznośći, że akurat jak lech zaczął grać na nowoczesnym stromym pietrowym obiekcie, to z czubem premiership wygrał 3-1.
                    • teletoobis Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:33
                      to wez mi wytlumacz jak to jest - kiedy kadra grala na Slaskim przy 100 000 ludzi jakos wygrywala. Dzis sa nawet za Gabonem, chociaz ci na bosaka na ostach w pilke graja
                      • hotally Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:40
                        w Gabonie akurat mają stadiony :P
                      • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:56
                        orientuje sie dobrze, ze dyskutuje z kibicami w kapciach i to w ogóle jest bez sensu. dla takich jak ty to najlepiej jakbyśmy zostali za gabonem. z resztą gdzies ty ten gabon widział , bo ja nigdy. w ostatniej dekadzie 3 razy byliśmy na turniejach mistrzowskich i to jak na razie rekord nawet w porównaniu z orłami górskiego. mamy jaką dziwna specyfikę zatwardzeniową i wtedy spadamy w rankingu za gabon.
                        • teletoobis Re: Euro 2012?! 05.01.11, 22:14
                          :) Dzidzius, jak ja gralem w koszulce z orzelkiem na piersiach, ty skakales jeszcze z jajka na jajko :)
                          w latach 74-78-82-86 bylismy 4 razy na mundialu z czego 2 razy wrocilismy ze srebrem. Wiec mi dzidzius nie pier... farmazonow
                          • paco_lopez Re: Euro 2012?! 06.01.11, 08:51
                            i ty własnie tak masz: wrócilismy ze srebrem i koniec. wiele razy słuchałem takich entuzjastów jak ty, którzy udowadniali, ze teraz to nie da rady. ty musisz do grobu te sukcesy zabrać, zeby sie robalom chwalić ? i nie pisz do mnie dzidziuś stary pryku, bo ja nie wierze , ze spod bramki do połowy boiska kiedykolwiek piłke dokopałeś.
                            • teletoobis Re: Euro 2012?! 06.01.11, 12:44
                              twoja niewiara, dzidzius, malo mnie obchodzi. Tak samo jak gloryfikowanie obecnych "sukcesow" naszych kopytkarzy, ktorzy na kazdym mundialu i poza nim biora w dupe nawet od eskimosow. Na sukcesy w kopaniu pilki mamy szanse w nastepnym milenium, nawet jak bedziemy grali na stadionach zrobionych ze szczerego zlota.

P.S. nie musialem kopac pilki, wystarczy ze jnia rzucalem
                              • paco_lopez Re: Euro 2012?! 06.01.11, 15:08
                                skąd u was te maniery do nazywania innych dzidziuś albo dziewczynko ???? dzidziusia to ja miałem rok temu i to nie pierwszego takze bujaj się i nie mądruj o piłce skoro grac w nia nie umiesz.
                                • teletoobis Re: Euro 2012?! 06.01.11, 15:12
                                  Dzidzius, posluchaj. Znsz sie na pilce, na sporcie i jego historii jak kot na kwasnym mleku, wiec moze sobie oszczedz dalszych kompromitacji, co?
                                  Prezentujesz poziom chlopcow Zmudy, wiec zblizasz sie do granicy zera absolutnego. Jeszcze jedna tak durna twoja wypowiedz i z powodzeniem mozna do ciebie bedzie mowic panie Ziobro.

P.S. a skad wiesz ze dzidzius byl twoj a nie listonosza?
                                  • paco_lopez Re: Euro 2012?! 06.01.11, 15:31
                                    co ty mi za kity palancie wciskasz i metafory stawiasz poeto śląsko dąbrowski. śpisz tu na tym forum cieciujesz i durne wycieczki osobiste wszczynasz. jakie ty masz pojęcie co ja wiem o sporcie ? o jakich chłopcach żmudy ty pierniczysz ? weź ty baranka w ściane walnij , lufe, co tam jeszcze.
                                    • teletoobis Re: Euro 2012?! 06.01.11, 15:37
                                      No widze jakie masz pojecie, ciulu, skoro smiesz porownywac cwokow dnia dzisiejszego z tamtymi co medale zdobywali.
                                      Wracajac do meritum- ME to bedzie dla nas kleska organizacyjna, finansowa i sportowa.
                                      I tylko rycerze o zakutych lbach moga snic o potedze.

P.S. pomylilem nazwisko tego pajaca co ma sie za trenera kadry- jest tak slawny, ze mimo wszystko jak sie o nim mysli przychodza do glowy nazwiska naprawde wielkie.

P.S II jestem spod Zakopanego :)
          • hotally Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:47
            tez nie jestem za tym, aby stadiony klubowe były budowane za pieniądze miasta, szczegolnie teraz, gdy Polski na to nie stać, ale Legia akurat sobie "wychodziła" ten stadion od lat 90tych. polonia rowniez dostała hajs od hanki na modernizację stadionu i ma ich mozliwosci i potrzeby taki kurnik wystarczy. Jak chcą arene to niech sie zgloszą do wlasciciela.
        • teletoobis Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:48
          a stolicy 2 stadiony za miliardy zlotych? Bo chyba galerii handlowych jest tam dosyc?
          Inwestycja calkowicie chybiona
          No i cala Polska znow musiala na Warszawsiakow sie skladac
          • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:58
            ty żes najwięcej pewnie sypnął. epitety mi się cisna w palce, ale dobra.....
            • teletoobis Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:04
              wystarczy ze to poszlo z moich podatkow
      • minasz Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:44
        z tego co kojarze na stadion ległej dała walcowa z budzetu miasta

a jezeli chodzi o biedna reszte polski to warto zaznaczyc ze co roku warszawa płaci olbrzymie "janosikowe" w ramach wyrównan

oczywiscie wszystkich warszawiaków to wkurza bo te pieniadze mozna by przeznaczyc na obwodnice warszawy
        • teletoobis Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:50
          Juz nawet nie wspomne ile placi Slask do wspolnej kasy w ramach wyrownan...
      • jack20 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:14
        nie buduje sie wielkich stadionow pilkarskich krytych ze stala bieznia.
        ogladanie meczu na stadionie z biezna to d...
    • happy_time Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:22
      Mieszkam w pobliżu stadionu, który budują u mnie w mieście. Stadion budują, ale o drogach zapomnieli. Codziennie są tam korki, ciekawe co będzie na ME, pewnie nie będę mogła wjechać z osiedla. Takie zastaw się o postaw się ;)
      • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:43
        szkoda ze w austrii na ME nie byłas. myślisz, ze tam jakies specjalne drogi były do stadionów ? hahahahaha.
        • happy_time Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:58
          Co masz na myśli pisząc "specjalne drogi"? Jak na razie nie ma taż żadnych dróg dojazdowych, a na tych w pobliżu są wiecznie korki.
          • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:02
            no to cię oświece, ze jeden z obiektów w AUsttrii stał w polu, parking był w błocie a korek był jak surczybyk. najlepiej było tam iśc piechotą. i tak jest z kazdym stadionem na ME w polsce. wysiadasz na stacji kolejowej albo na lotnisku i idziesz z buta od baru do baru.
            • happy_time Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:08
              Dzięki za oświecenie :) Jeżeli jest tak jak piszesz to będziemy mieć jedne z najlepszych stadionów i dróg w Europie. Az sobie poczytam o warunkach na ME w Austrii :)
      • jack20 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:09
        bedzie tak jak w gdansku czynili (i juz zapowiedzieli) podczas przyjazdow papieza.
        zamykaja ruch w calym miescie dla samochodow osobowych.
    • jack20 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:24
      To , ze euro 2012 skonczy sie totalna klapa finansowa summa sumarum jest oczywiste.
      Utrzymanie roczne stadionu takich jak buduje sie na euro wynosi ca 10-12 mln € rocznie na zachodzoie. Nie ma mozliwosci w polsce by takie cos za siebie zapracowalo.
      W kraju gdzie na mecze przychodzi 2-5 tys widzow jest to pomysl poroniony.
      Prawdopodobnie czesc z tych stadionow za rok lub 2 rozbierali jak to w Portugali czyniomo po takiej imprezie
      • hotally Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:30
        ale my nie mówimy o frekwencji na meczach Radomiak- coś tam :)
        • dzioucha_z_lasu Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:34
          A o jakich? Twierdzisz, że na tych stadionach będą dwa razy w tygodniu grywać Real Madryt z AC Milan?
          • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:36
            a to musi byc AC MIlan ? boszszze co za dyletanci .
            • dzioucha_z_lasu Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:40
              A co ci makaroniarze nie pasują? Wolisz Radomiak - coś tam? :-P
          • hotally Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:44
            czytaj niżej :)
        • minasz Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:51
          hotally jest z radomia heheheh
          • hotally [...] 05.01.11, 20:55
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • minasz a czemu to usuniete ja sie nie obraziłem 06.01.11, 15:15
              i nie koszowałem :)
      • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:35
        a jak wytłumaczysz to ,że na nowe stadiony lecha i legii przychodzi po minmium 20 tysięcy ludzi na każdy mecz ? nie wiem czy zauważyłeś ale w ostatniej zakończonej rundzie srednia widzów wynosiła około 10 tysi na mecz, a były kolejki w których frekwencja dochodziła do 100 000 widzów na mecz. to jest jak zmiana malucha na forda mondeo. nie buduje sie tylko czterech stadionów na ME. obecnie realizowanych jest 12 projektów nowych stadionów. to ma wymiar kulturowo cywilizacyjny.
        • eat.clitoristwood Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:38
          paco_lopez napisał:
          > (...) relizowanych jest 12 projektów nowych stadionów. to ma wymiar kulturowo cywilizac
          > yjny.

Czy mogę sobie z tego zrobić wizytówkę?
          Wzruszyłem się.
          • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:46
            to dobrze, ze cokolwiek oprócz dymania i zarcia porusza twe emocje. nie wiesz kompletnie w czym rzecz i jestem przekonany, że im więcej takich typów jak ty w grodzisku, tym gorzej dla grodziska. rób se z tego wizytówkę. jest sporo delikwentów, którzy czarne worki na głowach powinni nosić, bo sie strasznie wstydzą polski i tego, ze bedzie u nas w jedno lato kilka meczów więcej.
            • minasz Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:55
              nie emocjonuj sie tak chłopaki poprostu maja informacje jak to wygladało 1-2 lata temu
              w bardzo krótkim czasie po wybudowaniu nowych stadionów frekwencje bardzo wzrosła
              moga tego nie wiedziec
            • eat.clitoristwood Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:02
              paco_lopez napisał:
              > (...) bo sie strasznie wstydzą polski i tego, ze bedzie u nas w jedno lato kilka meczów więcej.

To chyba dołączę do wizytówki.
              Wyciska łzy bardziej niż czołówka "Polskich Dróg".
        • jack20 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:53
          na porownywalne stadiony jak te 6 w polsce, przykladowo biorac arene w monachium i schalke przychodzi srednio 60 tys widzow na kazdy mecz przy sredniej cenie biletow 30-40 €
          ile kibicow przyjdzie na np.slask-korona i w jakiej cenie beda bilety. kluby te regularnie graja ca. 30 meczy w sezonie na wlasnym stadionie.
          2 stadiony w warszawie to pomysl KRYMINALNY
      • minasz Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:49
        piszesz bzdury -nie masz pojecia jak sie zmieniła frekwencja na stadionach ostatnio
        np stadion legii to około 20 tys srednio
        nawet mały stadion Poloni jest ciagle nabity srednio 6tys
        w Poznaniu frekwencja srednia tez ponad 20tys na mecz
        • jack20 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:59
          hihihi, hahaha srednio 6 czy 10 tys. na stadion dla 50 tys osob!!!! Czy ty masz pojecie o czym ty piszesz? porownaj podane stadiony w niemczech. Po co sie sprzeczac pozyjemy zobaczymy. Polak wszystko potrafi ... spierd...
          • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:12
            widzisz pewnie nie pamietasz, ale kiedyś nasza stadionowa infrastruktura porównywalna była do niemieckiej i przychodziło na mecze po 30 tysięcy ludzi. później oni porobili ze dwa kroki w przód a my dwa w tył. dlaczego zapierasz się, że nie mozna. czemu stawiasz bariery niemozności, bo polak - kim ty kuźwa jesteś do janej anielki ? grek ? albańczyk świetnie po polsku piszący ?
            • jack20 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:20
              oprocz checi liczy sie tez logika i zdolnosci utrzymania obiektow. ktos musi placic za to. sama obsluga gliniarska to grube miliony rocznie.
              My teraz bedziemy wiecej mieli obiektow pilkarskich tej klasy niz niemcy i francja razem wziete. A jak sie ma nasza liga do ichnich. Ukraincom stadiony buduja miliarderzy co nakradli sie wystarczajaco majatku narodowego . nam zaden kulczyk czy inny pajac grosza nie da.
              • minasz Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:25
                skad ty bierzesz takie informacje?
                moze poczytaj sobie jakiej wielkosci sa stadiony w polsce a jakie w niemczech czy francji
                • jack20 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:33
                  a ty wiesz wogole jakie stadiony i jakiej klasy w polsce budowac sie zamierza?
                  znam niemieckie stadiony (sa tylko 2 takiej klasy -bayernu í schalke) poczytaj w google niemieckim o obsludze , kosztach itp.
                  • minasz Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:46
                    jezeli chodzi o stadiony w niemczech to najwiekszy jest w borusii dortmund powyzej 80 tys
                    ktorego nie wymieniasz
                    gro stadionów francuskich i niemieckich to 40-50 tysiecy

a Polsce stadion lecha to 43 tys legii 32 baltic arena 44 etc. czyli nic wielkiego
                    • jack20 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:58
                      zgadza sie w dortmundzie jest najwiekszy ale schalke Veltins arena jest jednym z najnowoczesniejszych na swiecie ma od uefa tytul elitestadion do rozgrywania najwyzszej kategori finalow.
                      poza tym jest to wzorcowy multi objekt
                      ite polskie sa wzorowane na nim.
                      • minasz Re: Euro 2012?! 06.01.11, 09:34
                        no i dobrze ze wzorem jest stadion uwazany za najnowoczesniejszy -pamietaj ze stadiony buduje sie na kilkadziesiat czy nawet 100lat
              • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:50
                z podejściem takim, ze jest nienajlepiej i tak sie ostanie nie zajedziesz donikąd. różnice między polską a niemcami i francją zacierają się powoli. skąd przypuszczenie, że za np 10 lat nie będziemy tak samo dobrzy w piłkę jak francuzi ? przecez oni ostatnio zaliczyli taka klapę , ze żałuja ze w ogóle pojechali na MŚ. w tym sporcie potrzeba i pracy u podstaw i impulsu w postaci jednego choćby sukcesu. sukces osiaga sie tylko gdy się wierzy w jego osiagnięcie. tak jest w każdej dziedzinie. tu najpierw trzeba zbudować bazę. bez tego bedziemy się staczać.
                • jack20 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 22:23
                  nie powiem, cuda sie zdarzaja. w to mozesz tylko wierzyc ale nie w orliki.
                  Spojrz na klase pikarzy polskich i klase tych mlodszych . kto i jak w polsce pilke trenuje? kto szkol pilkarzy. Poczytaj ile druzyn poczawszy od dzieci MUSI miec ligowy klub zachodnie jakiejkolwiek czolowej ligi
                  • paco_lopez Re: Euro 2012?! 06.01.11, 09:04
                    układ sił w świecie pilkarskim jest ciagle z grubsza taki sam. chodzi o to, zeby wyjść z grajdołu. to jest proces i składa się na niego szereg elementów. ogladam ekstraklasę od kilku lat i dziwnym zbiegiem okoliczności w tym sezonie nie jest to liga kiepska. nie chce mi sie rozwijać juz tego tematu, bo mam wrazenie, że dla ludzi o podejściu takim jak większośc tu zaprezentowała nie zasługujemy jako społeczeństwo na wiele. kazdy jeden osobiście mądry jest i wie co potrzeba, ale zbiorowo jest kompleks glusia safanduły.
    • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:31
      o matko ale zrzędzisz . jesli chodzi o infrastrukturę , to ME działaja jako impuls, jesli chodzi o stadiony, to te tez czekały juz dawno na modernizację i odnowienie, własnie po to, zeby wyprowadzić z nich oszołomstwo i troglodyckie kibolstwo. zabierasz głos w sprawie o której nie masz zielonego pojęcia. na dobrą sprawę,, kto nie chce , to nawet nie zauwazy, że odbywają sie u nas jakies tam mistrzostwa. to się zdarzy prawdopodobnie raz na circa 100 lat, a jednak musi skupic na sobie tez psioczenie malkontentów.
      • eat.clitoristwood Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:36
        paco_lopez napisał:
        > to się zdarzy prawdopodobnie raz na circa 100 lat (...)

Jak zdolności finansowe polskiej gospodarki to i tak za często.
        Ale co tam, duma serce rozpiera.
        • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:41
          rany gościa ty serio tak ? ty nawet nie wiesz o czym gadasz. ciebie pewnie duzo rzeczy w zyciu przerasta. a mam pytanie : ile meczów zostanie w polsce rozegranych. wie tu ktoś, ale tak z głowy policzyć, bo to sie da, bez googlowania.
          • xolaptop Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:45
            Najwyżej cztery mecze. Potem sędziowie i zawodnicy ogłoszą protest.
          • jack20 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:03
            14 w 4 miastach
            • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:16
              no własnie, a w jednej kolejce ligowej jest 8 w jeden weekend w 6- 8 miastach. czy to powoduje jakiś paraliż ? byłes wo ogóle ostatnio na meczu gdzie było 20 tysięcy ludzi ? czemu ludzie chrzania o tych paraliżach ??? to jest dla mnie niezrozumiałe.
              • jack20 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:24
                bo rozladowac stadion z 60 tys. widzow przy 36 tys (60% max. ilosci widzow - przepisy uefa) samochodow w ciagu max godz. w polsce jest PROBLEM przy takiej infrastrukturze
                • paco_lopez Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:39
                  zupełnie prywatnie, po obejrzeniu "kilku " meczów na stadionie wiem dobrze, że pchanie się samochodem do stadionu świadczy o niskim locie intelektualnym delikwenta. mecz i samochód , pasują jak wół do karety. podobnie koncert. na legię jade do placu trzech krzyży i idę, po drodze wstepuję na piwo, wchodze wreszcie jak człowiek na sektor. nie ma żadnych debili w starym stylu , bo debile najcżęściej nie mają kasy. tak sie prowadzi selekcję wszedzie. lobbuje się wycieczki rodzinne i firmowe. wszystko po to żeby odsunąc od interesu bałwanerię.
                  • jack20 Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:44
                    ale gro ludzi na zachodzie przyjezdza na mecze ligowe czy champion lique z dalej oddalonych miejscowosci czesto z dziecmi.
                    tak ze autochtoni w godzinach pomeczowych unikaja uzycia samochodu ze wzgledu na korki.
        • dzioucha_z_lasu Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:42
          eat.clitoristwood napisał:

> Ale co tam, duma serce rozpiera.

Przestanie, jak ci miasto ponalicza różne opłaty, żeby spłacić i utrzymać nierentowny stadion. No, chyba, że z Wawy jesteś, to inni będą opróżniać portfele..
    • chersona Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:49
      ja czekam, żeby mi wreszcie jakieś nowoczesne centrum sportowo-rekreacyjne pod nosem wybudowali. na ogromną dzielnicę, gdzie dzieciaków multum, raptem jeden basen z 6 torami.
      • xolaptop Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:53
        Gdy już będziesz na emeryturze, a wszystkie dzieciaki wyjadą do innych miast / dzielnic, wtedy wybudują.
        • chersona Re: Euro 2012?! 05.01.11, 20:58
          tak właśnie będzie. u moich rodziców pryk, na pryku, a dookoła baseny, korty tenisowe i inne frykasy.
      • minasz Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:12
        ciekawe o jakiej dzielnicy piszesz
    • grassant Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:20
      Więc po jaki xuj?!

bo jeden ukrainiec chciał. narodu nikt nie pytał, czy chce.
    • facettt Pretensja do Ukraincow 05.01.11, 21:33
      to oni nam te ciermnote wcisneli.
      • jack20 Re: Pretensja do Ukraincow 05.01.11, 21:39
        a my na to jak na lato. Otrzezwienie i szukanie winnych przyjdzie.
    • xolaptop Re: Euro 2012?! 05.01.11, 21:37
      Autorka: > Czy ktoś ma sensowną odpowiedź na pytanie "po xuj?"? <
      ja: "xuj wie"

Moderator wydoroślej.
      • chersona Re: Euro 2012?! 05.01.11, 22:27
        nie autorka, tylko autor.
        • xolaptop Re: Euro 2012?! 06.01.11, 00:03
          i niech mu ziemia lekką będzie.
    • kombinerki.pinocheta Re: Euro 2012?! 06.01.11, 09:07
      Wywalanie publicznych pieniedzy w bloto. Ale spokojnie, stac nas. Chodzi o to by sie pokazac i przy okazji troche ukrasc.
      A po co nam euro? Nie wiem. Po zakonczeniu MS w RPA od razu zaczeto rozbierac ich stadion narodowy(?).
      Nasze tez beda rozebrane albo beda swiecily pustkami, bo sa za duze. Reprezentacja zagra 2 razy w roku na kazdym, do tego z 3 wielkie gwiazdy (optymistyczny wariant) przyjada, ktore je zapelnia, a tak beda sobie staly i sie marnowaly.
      Liczylem na to, ze wybuduja chociaz drogi ekspresowe i dupa. Naiwny bylem.
      Jak ktos wierzy, ze ta imprezka nakreci gospodarke czy sama turystyke to jest strasznie naiwny. :)
      Korzysci dla ludu brak, poza miesieczna podnietka futbolowa za spore pieniadze.
      Korzysci sa, ale dla politykow. Prywatne interesy mozna pozalatwiac, przyjac do kieszeni sporo kasy, nepotyzm, znajomosci.
      • hotally Re: Euro 2012?! 06.01.11, 12:44
        Na wszystkich stadionach, ktore się budują (poza Narodowym) będą rozgrywane mecze ligowe i będą one zapełnione, co widać już teraz (patrz taki Lubin) :)
        O tym, że nie będzie boomu turystycznego Korwin mówi od 2ch lat :) najlepszym wyjściem byłoby rozebranie stadionu narodowego i sprzedanie trybun :)
    • magnusg PR i propaganda sukcesu dla Tuska i PO 06.01.11, 15:12
      To wszystko-dlatego bylem zawsze przeciwny temu cyrkowi
      • eat.clitoristwood Re: PR i propaganda sukcesu dla Tuska i PO 06.01.11, 15:20
        Rozumiem, że gdyby heca miała przynieść propagandowe korzyści przeciwnikom PO byłbyś za?
        • magnusg Re: PR i propaganda sukcesu dla Tuska i PO 06.01.11, 15:50
          Nie-przyklad Portugalii pokazuje, ze ta impreza przynosi tylko straty
          • redundant Re: PR i propaganda sukcesu dla Tuska i PO 06.01.11, 20:14
            Dziesiątki przykładów pokazują, że można na tym stracić.

Ale wycierać sobie dupę Tuskiem też trzeba umieć z głową - kiedy przyznano Polsce organizację Euro, nikomu się jeszcze nie śniło, że Kaczyński sam siebie wywiezie na taczkach i zrobi Tuska premierem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka