Dodaj do ulubionych

nowa praca-stara praca

15.02.11, 13:22
Szukacie ciągle nowej -lepszej pracy czy nie, bo nie macie na to czasu i siły,i pracujecie tam gdzie już jesteście bo z przyzwyczajenia i ,,niemocy,, Ja tak sie zastanawiam bo niektórzy siedzą i gdaczą a nic nie zmieniają w życiu.hmmm
Obserwuj wątek
    • ursyda Re: nowa praca-stara praca 15.02.11, 13:26
      hmmm
      • bijatyka Re: nowa praca-stara praca 15.02.11, 13:30
        ursyda napisała:

> hmmm

Słucham ?
        • ursyda Re: nowa praca-stara praca 15.02.11, 14:53
          też się zadumałam
    • sweet_pink Re: nowa praca-stara praca 15.02.11, 14:51
      Ja nowej szukałam tylko wtedy gdy mi stara przestawała odpowiadać. Przyczyny były różne, raz mnie wypłoszyli liczbą nadgodzin, raz ograniczeniem obowiązków do jednego super nudnego, super zepsutego projektu. W obecnej pracy jestem zadowolona z zakresu swoich obowiązków, z płacą jest raz lepiej raz gorzej, ale generalnie ok. To siedzę i robię to samo już prawie dwa lata i mi dobrze. Nie mam poczucie niemocy, nie gdacze. Znajomi mi zazdroszczą, że się nie stresuje pracą, że mam czas na hobby, wyjazdy itd.
      • mal-sia Re: nowa praca-stara praca 15.02.11, 19:02
        no i właśnie tak ma być,ja tez staram sie zmieniać prace jak mi sie nie podoba ,wole nie utrudniać innym swoim niezadowoleniem,ale znam osoby które trója i nic nie robią-bo myślą ze to zle świadczy jak sie prace zmienia,i wola tak siebie męczyć i innych niestety.A tak mi sie zebrało,bo juz słuchać nie mogę
    • grzeszna_marta Re: nowa praca-stara praca 15.02.11, 20:18
      szukam , szukam wręcz namiętnie
      bo na obecną mam juz wywalone
      jak na razie bez sukcesu :( co jeszce bardziej potęguje moją niechęć do obecnej ... chyba się wypaliłam zawodowo :(
    • fomica Re: nowa praca-stara praca 15.02.11, 20:54
      Może nie jest to problem spędzający mi sen z powiek, ale regularnie, można powiedzieć że raz w tygodniu, przeglądam oferty pracy. Tak informacyjnie, żeby wiedzieć co i jak. Która firma szuka od pół roku i wciąz sie ogłasza, jakie wymagania, jakie kryteria. Uważam że śledzenie sytuacji na rynku pracy to powinien byc taki zwyczajny, regularny nawyk, jak czytanie prasy czy wizyty u dentysty :) A nuż sie trafi jakas perełka.
    • rzeka.chaosu Re: nowa praca-stara praca 15.02.11, 20:56
      Już nie szukam. :]
    • cafem Re: nowa praca-stara praca 15.02.11, 21:33
      Nowa lepsza prace wlasnie sobie tworze.
      A swoja obecna tez lubie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka